Nu ma intereseaza daca Transilvania a fost teritoriu unguresc. Sincer? M-as bucura sa se fi fost asa, sa se anexeze la Ungaria, pe bune. Nu sunt ungur dar locuiesc in Transivania si cred, ca om care duce o viata pe pamantul asta, trecatoare de altfel, ca as realiza mult mai multe cu nume de Zoltan... or something... decat Vasile, George sau... Ion.asta asa ca gand utopic. Belive me... asta-i ultima mea problema pe lumea asta, ultima alegere la premiile "drama vietii mele", si anume: a cui e Romania? a ungurilor sau a romanilor. Putin imi pasa. Probabil si ungurii sunt de tot rahatul, pot doar sa speculez, pe cand romanii ii cunosc foarte bine si mi-au demonstrat-o pana acum, de cand am dat si eu pe lumea asta, de ce sunt instare. Sunt sau nu patriot, totul se rezuma la posibilitatile oferite de tara in care locuiesti. Nu-mi dati replici de genul "du-te frate altundeva, daca nu-ti convine", ca o sa va intreb daca voua, cei care sunteti pe aici, va convine, si nu v-ati baga picioru-n ea Romania, la o oferta mai atractiva. Ehhh!?
Ia intereseaza-te ce s-a intamplat ultima data cand o parte din Ardeal a apartinut ungurilor. De epurarile etnice si masacrele care au avut loc in 1940. Abia apoi sa spui cate ai fi realizat tu, etnic roman, daca Transilvania ar fi fost a ungurilor. Sute de ani stramosii nostri au fost ca niste sclavi pe pamantul lor, nu au avut voie sa aiba scoli in limba lor, biserici in limba lor si tu vii si zici cu nonsalalta ca ar fi mai bine ca Transilvania sa fie a ungurilor?
Asta nu inseamna ca toti ungurii sunt rai(am si prieteni de origini maghiare), dar istoria ne-a invatat ca in Transilvania condusa de unguri romanii au fost discriminati incontinuu(spre deosebire de ungurii din Romania care, dupa parerea mea, au prea multe drepturi; sunt chiar favorizati).
Si, oricare ar fi oferta, NICIODATA nu o sa-mi "bag picioru" in Romania. Indiferent unde o sa ajung in lume, nu o sa fiu niciodata rusinat de originile mele.