Ati deviat total de la sensul articolului.
Se stie ca intre Romania si Ungaria exista o rivalitate care dureaza de ceva vreme (sute sau mii de ani, acolo). Toata chestia are radacini adanci in istoria celor doua tari. Fiecare dintre ele se bate cu pumnul in piept pentru o bucata de pamant, o pagina de istorie s.a.m.d. Romanii sustin ca ei sunt aici de la supa primordiala incoace, ungurii, nu, ca ei au mestecat primii in respectiva supa.
Pe mine putin ma intereseaza aspectul asta: al cui a fost teritoriul Romaniei inainte, sau la inceputuri. Orice incercare de a afla adevarul se pierde in negura istoriei, o istorie atat de frumos conturata de romani pentru romani, atat de multi viteji si supermani au trecut pe la conducere in tara asta si asa tare ne-am batut noi cu turcii,care ne plictiseau de moarte cu atacurile lor, si le-am servit-o, incat tot "vai mama noastra" am ajuns, in istoria universala, unde suntem pomeniti doar pentru o perioada comunista si o revolutie cu caracter de lovitura de stat. Fiecare are frustrarile lui personale pe tema asta. Ala nu si-a luat pistol cu capse, altul nu a putut cumpara de mancare de la unguri, etc. Evident exista mere putrede si de partea lor, ca si a noastra, dar sa nu cadem in ridicol pretinzand ca suntem superiori, atat timp cat si rahatul nostru pute la fel cu al celorlalti locuitori ai planetei.
Nu ma intereseaza daca Transilvania a fost teritoriu unguresc. Sincer? M-as bucura sa se fi fost asa, sa se anexeze la Ungaria, pe bune. Nu sunt ungur dar locuiesc in Transivania si cred, ca om care duce o viata pe pamantul asta, trecatoare de altfel, ca as realiza mult mai multe cu nume de Zoltan... or something... decat Vasile, George sau... Ion.
asta asa ca gand utopic. Belive me... asta-i ultima mea problema pe lumea asta, ultima alegere la premiile "drama vietii mele", si anume: a cui e Romania? a ungurilor sau a romanilor. Putin imi pasa. Probabil si ungurii sunt de tot rahatul, pot doar sa speculez, pe cand romanii ii cunosc foarte bine si mi-au demonstrat-o pana acum, de cand am dat si eu pe lumea asta, de ce sunt instare. Sunt sau nu patriot, totul se rezuma la posibilitatile oferite de tara in care locuiesti. Nu-mi dati replici de genul "du-te frate altundeva, daca nu-ti convine", ca o sa va intreb daca voua, cei care sunteti pe aici, va convine, si nu v-ati baga picioru-n ea Romania, la o oferta mai atractiva. Ehhh!? Faptul ca noi am iesit cum nu se putea mai rau la impartirea Europei, dupa razboi... se numeste ghinion, chestie pe care Winston Churchill i-o spunea presedintelui american, la vremea respectiva "Cred ca am fost partasi si am semnat o mare farsa care o sa nenoroceasca estul Europei", si a avut sau nu dreptate?, faptul ca in 19 ani de la revolutie ne-am dezvoltat cat negru sub unghie, comparat cu celelalte tari de-o varsta cu noi in democratie... spune multe.
Ce ma deranjeaza pe mine e faptul ca ati transformat articolul asta, cu tema sportiva, implicit fotbalistica, intr-o discutie cu caracter xenofob si rasist, neavand nicio treaba cu site-ul asta, cu scopul acestuia sau motivele pentru care va aflati aici.
Era mai interesant cand ne certam si ne injuram pe teme fotbalistice, meciuri trucate, omu` lui Oli, becalizatu`, Meme, etc. decat acum cand, probabil din cauza unei crize financiare care enerveaza pe toata lumea de-ti sare mustarul, o dam in ipocrizie, ridicol si cretinitati de genul celor de mai sus.
Referitor la articol: Boloni nu vrea neaparat antrenor la Steaua, dupa cum am dedus eu. Poate... alaturi de alti oameni, sa devina investitor. Ahh?! Eu asta am inteles, ca el se gandeste la Steaua... din alta postura decat cea de antrenor. Asa ca speculez si eu... dupa mintea-mi rationala.
Hai sanatate!