FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gigi Becali scoate Steaua la vânzare cu tot cu datorii

«12»
fcsteaua.ro26.01.2009 08:12

Finanțatorul din Ghencea ar vinde clubul și pe cinci milioane de euro, dar cumpãrãtorul ar trebui sã-i achite lui Becali împrumuturi de 18 milioane de euro.

Strâns tot mai des cu ușa de DNA, Gigi Becali devine din ce în ce mai mult patronul din umbrã al Stelei. Scos pe tușã din politicã, prins cu multe terenuri în palmares de criza imobiliarã, Gigi Becali amenințã din ce în ce mai mult cã nu va mai finanța clubul de fotbal.

Sâmbãtã searã, în direct la Realitatea TV, a declarat cã așteaptã cumpãrãtori, stabilind chiar un preț de dumping pentru Steaua, cu un milion sub ce a primit de la șeici pentru finul Mirel Rãdoi. "Sã se vadã cum e fãrã Becali. Nu sunt obligat sã dau bani la Steaua. Dupã tot ce am fãcut, am fãcut de domeniul imposibilului, Steaua a fost de trei ori în Liga Campionilor. M-am sãturat! De la Steaua mi se trage și problema cu DNA", a afirmat Gigi Becali.

În ceea ce privește echipa, Becali a hotãrât sã nu mai cumpere jucãtori și sã vândã pe oricine: ,,Vând! Sã vinã cineva care cumpãrã! Dacã am oferte vând! Jumãtate din cât am investit eu... 20 de milioane, cu tot cu nocturnã și instalațiile de la tribuna oficialã, chiar și cu 10 milioane o dau. ªi cu 5 milioane pentru cine vrea. Eu n-am nici o problemã cu criza economicã. Fiecare lunã mã costã 600.000 de euro din buzunar, sã vinã alții sã dea acești bani lunar".

Finanțatorul Stelei a recunoscut însã cã nu are nici o ofertã concretã și cã existã finanțare pentru urmãtorul sezon, dar cã ar exista în România suficienți oameni de afaceri care sã îl poatã înlocui. "Nu mã mai intereseazã, sã câștige și Dinamo campionatul, sã meargã și ei în Liga Campionilor. Pentru mine fotbalul e distracție", a mai afirmat Becali la RTV.

Decizia pare mai mult o autovictimizare a finanțatorului în fața suporterilor fațã de relația cu DNA, dat fiind cã Steaua a încasat de la UEFA peste 10 milioane de euro din participarea în Liga Campionilor, la care se adaugã circa trei milioane din drepturile TV ale Ligii 1, plus 1,5 milioane de la sponori.

Gigi Becali uitã sã precizeze și datoriile pe care un eventual investitor ar trebui sã le plãteascã, în afara prețului de achiziție al clubului din Ghencea. Conform declarației de avere depuse înainte de alegerile de anul trecut, Steaua are de restituit lui Gigi Becali un împrumut de 76,5 milioane de lei, adicã în jur de 18 milioane de euro.

În plus, dat fiind cã el deține doar 26% din acțiunile clubului și, conform aceluiași document, ceilalți acționari care ar beneficia de tranzacție sunt datori vânduți la Gigi Becali (Vasile Geambazi are o creanțã de 12 milioane de euro, Teia Sponte, o datorie de 3 milioane de euro), profitul ar fi maxim pentru finanțatorul din Ghencea.

Articol din Cotidianul

Guardian26.01.2009 08:17

no chance

vlad7526.01.2009 08:24

Gigi ,orice-ar fi

Noi mereu te vom iubi!.....in gura!

mfun26.01.2009 08:54

lol

aberatii

nu scapam noi asa usor de cioban

ar mai tb inca un val de scandari impotriva lui, in retur...

MoWeed26.01.2009 09:00

Sa vanda odata clubul si sa plece daca nu-l poate finanta(desi este evident ca in ultimii 3 ani clubul s-a autofinantat)

clausblaus26.01.2009 09:24

O mare abureala!In creierul astuia,daca are,ideile vin si pleaca cu o repeziciune uimitoare,asa incat nici el nu stie ce vrea si mai ales,ce vorbeste.Cu 2 zile in urma a spus ca are finantarea,clubului,asigurata pana in 2010 si ca nu vrea sa mai auda de vanzarea Stelei,iar acum o vinde pe nimica toata.

Stiti vorba romanului:sant satul de minciunile mele...............................!!!

:steag_cruce_invers:

danimarcu26.01.2009 09:34

Ciobanul asta cancerigen a ramas dependent de a aparea in fiecare zi cu ceva nou prin ziare sau la TV.In fiecare dimineata suna la toate trusturile sa-si trimita "reporterii" la palat,si le spune ce a mai visat azi noapte,iar acestia,constiinciosi ca niste sclavi cu acte in regula isi fac treaba.Ce ma deranjeaza pe mine este ca inca romanul e mare consumator de fasaituri marca "Jiji"!...

Jiji trebuie constrans sa vanda Steaua,trebuie alungat din Ghencea,altfel nu scapam de el!

Cum va mai fi el bagat in seama daca nu va mai fi asociat cu Steaua?

Afara cu ciobanul din Ghencea!

Astristul26.01.2009 10:07

Gigi ,orice-ar fi

Noi mereu te vom iubi!.....in gura!

Idem!

Si oricum, n-avem noi parte de norocul asta sa scapam odata de patronul nostru oligofren. Sa fim seriosi. Cine a scris articolul ala in Cotidianul cred ca e tare naiv sau n-avea cu ce sa umple spatiul din ziar! :|

forzateaua

Nyghty26.01.2009 10:20

nu scapam asa usor de cioban,din pacate :angry:....de acord cu vlad75 :thumbsup:

1uLy4Nn26.01.2009 10:25

sida este o boala incurabila. nu scapam de acest cioban nici daca da Steaua pe gratis

Guardian26.01.2009 10:29

Ar fi bine ca Steaua sã fie cumpãratã de G.Popescu si Nãstase , ar fi cel mai frumos lucru din lume.. dar e aproape imposibil

Fane26.01.2009 10:54
Ar fi bine ca Steaua sã fie cumpãratã de G.Popescu si Nãstase , ar fi cel mai frumos lucru din lume.. dar e aproape imposibil

poate se razgandeste "luceafarul huilei" si ne cumpara el :laugh:

vlad7526.01.2009 11:14
poate se razgandeste "luceafarul huilei" si ne cumpara el :laugh:

Minerii e cu noi !

Minerii e cu noi ! :look:

enjoy26.01.2009 11:14

frumos, desi avem un "luceafar", voi tot "luceferi" visati; eu zic sa mai visam si aiurea!

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE26.01.2009 11:19

problema e ca nimeni nu vrea sa ii dea bani lui Becali.

razvaneL0926.01.2009 12:08

Nu cred , chiar daca as fi foarte fericit ,dar asta ce zice azi maine uita sau o da la intors . Daca vine cineva sper ca acel "cineva" sa ne inteleaga.

warlock26.01.2009 12:31

de cand a inceput fcsteaua.ro sa adopte astfel de articole de scandal aparute in presa care sa tina capul de afis pe site? ca orice stelist care se respecta si eu imi doresc sa plece berbecali, dar eram obisnuit sa promovati altfel de articole , scrise de stelisti de ai nostri.

Virgil26.01.2009 13:10

Ar fi bine sa vrea sa o vanda, ar fi bine sa doreasca cineva sa cumpere, dar nu cred nicio iota din ce spune Gigi. El vorbeste numai la misto.

@ warlock

Total de acord cu observatia ca pe site ar trebui sa se posteze numai articole scrise de stelisti.

kaymack26.01.2009 13:33

si luceafarul huilei ar fii?

sa ma p*s pe miron cozma! terminati bah nene cu ala luarar foc sa i`a si el si Jiji si iliescu si Petre roman!

nu ne ajunge un comunist? ajunge Steaua pe mana la toti infractorii...

zloty26.01.2009 14:27

e vinde pe ***** **** , speram ca barem aicea sa numai aud de oaia aia infecta

vlad7526.01.2009 15:57
si luceafarul huilei ar fii?

Cum nu stii????? Cel mai mare horticultor in viata !!! A plantat si panselute pe la Universitate.Nici acum nu stiu cum reusea sa pliveasca cu bastonul si ranga panselutele alea!

David_Steaua200726.01.2009 16:09

Cand va pleca jagardeaua(in viitorul indepartat :(( ) trebuie sa se organizeze neaparat o petrecere/un bairam/o zi festiva,cum vreti voi s-o numiti, in care sa ne facem muci 3 zile si 3 nopti!!Cu cer senin,cu stele multe,ce sa mai, cu tot tacamul... vise taica,vise!!

Forza Steaua!!

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE26.01.2009 16:22

Ilie nastase la Steaua cica in zilele astea se negociaza, AFARA CU Becali DIN Ghencea.

andreutzusteaua26.01.2009 17:34

vrea sa plece???atunci inseamna caci chiar ne iubeste.deci...du-te tare!!!

raduthedick26.01.2009 17:52

Daca pe Jiji nu il intereseaza ce se intampla la Steaua (si comportamentul lui fata de echipa asta arata), pe noi NE INTERESEAZA. Nu putem decat sa ne rugam la Dumnezeu sa ii dea gandul cel bun si sa vanda echipa, pentru ca cumparatori sunt (Iordanescu, Hagi, Ilie Nastase sunt doar cativa care s-au exprimat, sunt stelisti adevarati, si nu strica imaginea echipei cu fiecare actiune a lor), deci sa ne pastram speranta.

Nu sunt de acord cu cei care spun ca nu e potrivit articolul. Orice actiune menita sa il faca pe Jiji sa plece e binevenita, indiferent de moralitatea ei.

Doamne-ajuta!

«12»