Finanțatorul din Ghencea ar vinde clubul și pe cinci milioane de euro, dar cumpãrãtorul ar trebui sã-i achite lui Becali împrumuturi de 18 milioane de euro.
Strâns tot mai des cu ușa de DNA, Gigi Becali devine din ce în ce mai mult patronul din umbrã al Stelei. Scos pe tușã din politicã, prins cu multe terenuri în palmares de criza imobiliarã, Gigi Becali amenințã din ce în ce mai mult cã nu va mai finanța clubul de fotbal.
Sâmbãtã searã, în direct la Realitatea TV, a declarat cã așteaptã cumpãrãtori, stabilind chiar un preț de dumping pentru Steaua, cu un milion sub ce a primit de la șeici pentru finul Mirel Rãdoi. "Sã se vadã cum e fãrã Becali. Nu sunt obligat sã dau bani la Steaua. Dupã tot ce am fãcut, am fãcut de domeniul imposibilului, Steaua a fost de trei ori în Liga Campionilor. M-am sãturat! De la Steaua mi se trage și problema cu DNA", a afirmat Gigi Becali.
În ceea ce privește echipa, Becali a hotãrât sã nu mai cumpere jucãtori și sã vândã pe oricine: ,,Vând! Sã vinã cineva care cumpãrã! Dacã am oferte vând! Jumãtate din cât am investit eu... 20 de milioane, cu tot cu nocturnã și instalațiile de la tribuna oficialã, chiar și cu 10 milioane o dau. ªi cu 5 milioane pentru cine vrea. Eu n-am nici o problemã cu criza economicã. Fiecare lunã mã costã 600.000 de euro din buzunar, sã vinã alții sã dea acești bani lunar".
Finanțatorul Stelei a recunoscut însã cã nu are nici o ofertã concretã și cã existã finanțare pentru urmãtorul sezon, dar cã ar exista în România suficienți oameni de afaceri care sã îl poatã înlocui. "Nu mã mai intereseazã, sã câștige și Dinamo campionatul, sã meargã și ei în Liga Campionilor. Pentru mine fotbalul e distracție", a mai afirmat Becali la RTV.
Decizia pare mai mult o autovictimizare a finanțatorului în fața suporterilor fațã de relația cu DNA, dat fiind cã Steaua a încasat de la UEFA peste 10 milioane de euro din participarea în Liga Campionilor, la care se adaugã circa trei milioane din drepturile TV ale Ligii 1, plus 1,5 milioane de la sponori.
Gigi Becali uitã sã precizeze și datoriile pe care un eventual investitor ar trebui sã le plãteascã, în afara prețului de achiziție al clubului din Ghencea. Conform declarației de avere depuse înainte de alegerile de anul trecut, Steaua are de restituit lui Gigi Becali un împrumut de 76,5 milioane de lei, adicã în jur de 18 milioane de euro.
În plus, dat fiind cã el deține doar 26% din acțiunile clubului și, conform aceluiași document, ceilalți acționari care ar beneficia de tranzacție sunt datori vânduți la Gigi Becali (Vasile Geambazi are o creanțã de 12 milioane de euro, Teia Sponte, o datorie de 3 milioane de euro), profitul ar fi maxim pentru finanțatorul din Ghencea.
Articol din Cotidianul