FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Analiza meciului Steaua Bucuresti - FC Zurich

«123»
zloty21.01.2009 08:50

Lari perfect de acord cu tine ,dar tinusem sa iti spun ca in meciul de ieri nimeni nu a aratat ca are fata de Steaua ,iar in posturile tale majoritatea il implicau pe eric , de aceea nu intelegeam de unde neincrederea in el

clausblaus21.01.2009 10:35

...."..Dupa parerea mea, nu sistemul este de vina la Steaua.

Mijlocasii nostri sunt fie niste putori ordinare" ......

In cazul asta, ori le "dai peste cap" si ii faci sa inteleaga ca nu se mai joaca pe maidan,ori ii dai afara si aduci jucatori seriosi cu dorinta de afirmare!Nu???

:steag_cruce_invers:

Lari21.01.2009 10:58

ClausBlaus, de ce vorbesti de lucruri normale in ograda lu' jegali?

clausblaus21.01.2009 11:00
ClausBlaus, de ce vorbesti de lucruri normale in ograda lu' jegali?

Ma gandeam ca mai exista persoane normale in acea ograda!

:steag_cruce_invers:

mountytoma21.01.2009 12:15
Eu, din ce am vazut la meci, cred ca exista bisericute la Steaua: romanii si strainii. De aia nu prea bate Golo.

E pacat!

eu cred ca pana la Becali bisericutele astea l-au dat afara si pe Elton, chiar si pe Bostina si pe neaga. mai mult decat rezultate si performante eu imi doresc sa vad ECHIPA de care m-am indragostit acum vreo treizeci si ceva de ani... o echipa unita, care joaca fotbal. in ritmul asta si cu Becali sef, cred ca mai am de asteptat inca vreo alte treizeci si ceva de ani!

eu unul am incredere si in bicfalvi, si in Ochirosii, si in Litu, si in filip. oare ce pierdem daca ii tinem in lot, nu la buzau si nu la Steaua II? sa simta pulsul, sa doreasca performanta, sa lupte pentru un loc de titular! nu cred ca pot juca mai slab ca Semedo sau Nicolita sau toja, sa nu mai zic de 'regretatul' arthuro.

dar daca Lacatus nu sparge bisericutele, se va alege praful de toata munca lor si de sperantele noastre.

Marius21.01.2009 12:19

Hai bah ca asta cu bisericutele e vrajeala de doi lei... am vazut si eu imaginile alea si am auzit si comentariul idiotilor... pai frate, daca ar vorbi Banel cu Dayro ar face febra musculara la maini...

aveti prea multe pretentii de la jucatori... moreno spre exemplu ne-a aratat ca stie numai spaniola... golanski si toja o rup asa pe engleza, zapata si Semedo stiu putina romana... acum spuneti-mi care din jucatorii romani cunosc limbile astea pentru a comunica cu strainii.

MoWeed21.01.2009 12:24

Da Mariuse dar Zapata, Moreno, Semedo, Golanski sunt de un an sau mai mult in Romania. Pana acum trebuiau sa stie romana. Asta nu pot intelege...

c.ronaldo1721.01.2009 12:25

In primul rand vreau sa iti spun ca nu iti poti forma o imagine asupra jocului Stelei pe acest 4-1-4-1 deoarece inca nu sunt conturate traseele de joc, jucatorii abia revin dupa o perioada lunga de inactivitate, unii nu au jucat decat 3,4 meciuri alaturi de colegul din dreapta, stanga etc. Este abia al 2-lea amical al Stelei, iar in acest moment, in cantonamentul din Spania este important ca echipa sa ajunga la o forma fizica cat mai buna. Putin important este daca jucam bine sau nu, avand in vedere aceste aspecte.

O greseala mare este sa spui ca acest sistem nu se potriveste cu Steaua. De ce? Ai vazut tu vreun meci oficial al Stelei sa spui ca nu se potriveste? Si presiunea care o pui la poarta adversa nu tine de numarul de atacanti pe care il ai, ci de jocul prestat de echipa. De exemplu poti foarte bine pune presiune si cu un sistem 4-3-2-1.

Scoaterea balonului pe flancuri este ceea ce se joaca in fotbal. Daca vrei sa desfaci apararea unei echipe adverse, atunci trebuie sa deschizi jocul cat de mult posibil pe flancurile terenului. Pe centru nu ai nici o sansa, deoarece toate echipele blocheaza cu 4-6 oameni acea zona a terenului. Flancurile sunt cele mai accesibile. In plus, cand echipa joaca pe flancuri, iar jucator de pe flanc are posesia, gandeste-te ca fundasul advers are de muncit dublu. In primul rand trebuie sa se uite si la minge care este undeva in dreapta/stanga + trebuie sa se uite la atacantul advers cel mai apropiat. Si nu sunt multi fundasi care pot face acest lucru. Vezi de exemplu golul 2 marcat de Lyon in Ghencea, cand Radoi la scapat din vedere pe Benzema. In plus, jocul pe flanc desface si mai mult apararea adversa, avand spatii mult mai mari in centru astfel. Marile echipe din Europa joaca cat de mult pot pe flancuri, de acolo poti face jocul mult mai usor.

In rest, sunt de acord cu articolul tau! :thumbup:

@cu bisericutele.

Eu de exemplu, daca ma duc in Groenlanda la o echipa de fotbal si acolo sunt 3 romani, 4 spanioli, 5 mexicani si restul Groenlandezi, cu cine mama masii stau la masa? Nu cu romanii mei?!

Adrian21.01.2009 12:52

Ronaldo

Dupa cum am mentionat, nu am tras nici o concluzie. Eu m-am uitat dupa lucruri noi in joc.

Voiam sa vad macar o incercare de conturare a unor noi trasee de joc, a unui nou stil. Insa asta nu s-a vazut la Steaua.

Eu am explicat de ce nu se potriveste acest sistem Stelei.

Steaua nu are in acest moment jucatori care sa faca sistemul 4-1-4-1 cu joc pe flancuri sa functioneze.

Personal, as alege un 4-4-2 cu o linie de mijloc Banel(Szekely,Semedo), Petre(Lovin), Toja(Tiago, Ionescu),Ochirosii(Toja) si un cuplu de atacanti Kapetanos - Dayro Moreno sau Litu-Stancu.

Dar, daca tot se doreste folosirea acestui sistem, eu cred ca un joc pe centru, cu verticalizari si pase printre si pe pozitie viitoare(pasa pe pozitie viitoare nu prea exista la Steaua) e mult mai potrivit.

Gandeste-te doar.

Ai un atacant masiv intre 2 fundasi centrali si o linie de 4 mijlocasi care pun presiune pe aceeasi 2 fundasi centrali.

Acest 4-1 trebuie folosit ca un varf de sageata, sa intre prin aparare si sa loveasca "tinta"

Distantele dintre jucatorii de atac ar trebui astfel sa fie foarte scurte. Aici ar fi bune pasele rapide si devierile.

Acesti 5 oameni de atac ai Stelei ar pune presiune pe careul advers si nu ar mai fi astfel raspanditi pe intreaga latime a terenului. Asa scoti din joc fundasii laterali si inchizatorii adversi. Practic, cei 5 oameni de atac ai Stelei s-ar inchide intr-un cerc facut de jucatorii adversi si, daca pun presiune pe o parte a respectivului cerc(partea din fata portii), pot sparge foarte usor acel sistem defensiv.

Atacantii de explozie ca Dayro sau Stancu(sau Neaga) s-ar descurca de minune in astfel de conditii.

Ai dat exemplul Lyon, dar Lyonul foloseste aceeasi sageata.

Ei au un 4-3-3 cu 2 extreme. Cei 3 mijlocasi pun presiune pe centrul terenului si obliga adversarul sa stea in propria jumatate. Centrarile vin, intr-adevar, dar in careu nu e doar un singur om. Atunci cand centreaza extrema stanga, in careu e atacantul central(Benzema-de explozie, nu neaparat forta) si extrema dreapta. Si cand centreaza extrema dreapta rolurile se inverseaza.

Dar tu trebuie sa te uiti si la jocul pe centru al Lyonului.

Cei 3 atacanti se posteaza in fata careului si pun presiune pe cei 2 fundasi centrali. In acelasi timp fac ca fundasii laterali sa se retraga in careu si sa treaca fiecare la o extrema. Practic incepe sa se formeze acel cerc completat de mijlocasii la inchidere. In acest cerc de 6 oameni(2 fundasi laterali, 2 fundasi centrali si 2 inchizatori) sunt 5 sau 6 oameni(3 atacanti si 2-3 mijlocasi) si, cu pase rapide, pot profita foarte usor de spatiile dintre fundasi.

Uita-te la meciul cu Lyon si vei vedea de cate ori a scos Radoi mingea in ultimul moment din picioarele atacantilor care se pregateau sa suteze.

Cat despre bisericute, nu am zis ca s-au format doar pt ca exista probleme intre jucatorii din lot.

E clar ca s-au format datorita faptului ca majoritatea strainilor de la Steaua vorbesc spaniola.

Stim insa cu totii mentalitatea de grup cum e.

"Ala de ce nu vine cu noi... nu ii place de noi?!...nu stiu...poate e mai retras...atunci...lasa sa bata George lovitura libera..."

Eu am vazut cum l-a imbratisat Dayro pe Mirel la plecare. Se vedea clar ca sunt prieteni si ca se respecta.

Ar fi pacat insa, din lipsa de comunicare, sa se ajunga la invidii si ura.

Vina e si a romanilor ca nu incearca sa ii atraga dar si a strainilor ca nu incearca sa invete limba Romana.

Marius21.01.2009 12:57

Bai, eu sunt convins ca strainii inteleg mare parte din limba romana insa e foarte greu sa inveti s-o vorbesti. Asadar, degeaba intelege Dayro ce ii spune Vatca, daca el ii raspunde ca raducioiu pe aeroport...

Adrian21.01.2009 12:58

Marius, ai dreptate.

Aici e si vina clubului. Oare costa asa de mult profesorii de limba Romana?!

c.ronaldo1721.01.2009 13:07

Steaua nu are jucatori de 4-1-4-1? Pai cum asa? Atacanti avem: Kapetanos, Pedriel, Litu. Mijlocasi dreapta avem: Nicolita, Szekely, Semedo. Mijlocasi stanga avem: Ochirosii, Toja si eventual Semedo. Mijlocasi centrali ofensivi avem: Toja, Ionescu, Tiago, iar cum Dayro si Stancu mai ales nu se inteleg prea bine cu rolul de atacant impins, ii putem pune si pe ei 2 la socoteala. Mijlocasi defensivi... sunt la gramada.

Ce ai spus tu cu pase printre, verticalizari, alea alea nu isi prea au rostul. Eu de mult timp nu am mai vazut o echipa care sa joaca mult pe centrul terenului cu pase printre, actiuni lucrate pe centru terenului. Eventual doar cand mai trag ele de la distanta. Acum toate formatiile se axeaza in special prin deschiderea apararii echipei adverse, care, se poate face cel mai simplu prin jocul de pe flancuri. Gandeste-te ca jucand pe flancuri, cu acest 4-1-4-1 ai 7 oameni care ar trebui in mod normal sa ajute la atac: Cei 2 mijlocasi centrali ofensivi + varful + 4 oameni care lucreaza pe flancuri (mijlocasii si fundasii). Daca cum ai spus tu ca distantele dintre jucatori trebuie sa fie cat mai scurte, atunci treaba devine si mai complicata. Atunci si fundasii adversi vor fi cat mai apropiati. Si nu prea poti tu sa dai o pasa din viteza si precisa cand ai langa tine multi adversari, inca nu s-a inventat o astfel de masinarie de fotbalist. Din devieri nu se pot lauda multe echipe din lume ca au astfel de jucatori. Este foarte greu sa alegi sa joci doar din ele, deoarece inca nu suntem la un nivel calitativ ridicat.

Uite, ultimul meci pe care l-am vizionat eu a fost aseara, Manchester cu Derby. Sa iti spun cum au venit golurile. Primul: Nani iese de pe partea stanga in centru, suteaza si inscrie. Al doilea: O pasa a lui Tevez (care este atacant) de pe partea stanga, o alta pasa prin centrul terenului care a ramas mai liber si gol O'Shea, fundasul stanga, care a participat si el la atac. Al 3-lea: Centrare de pe partea dreapta, cap-gol. Restul au fost din faze fixe. Am ales sa analizez usor acest meci deoarece este ultimul pe care l-am urmarit.

Lari21.01.2009 13:14

Ronnie, da' tu in general esti de acord, cu articolul, ha? :laugh:

DelPiero1021.01.2009 13:14

M-am uitat si eu la a doua repriza a meciului.Tin sa precizez ca este prea devreme sa tragem concluzii.Adriane,asteapta al doilea stagiu de pregatire.Dar pot face anumite previziuni:

1.Steaua nu va arata ceva in plus fata de ultimii 2 ani.Va fi aceeasi echipa fada,lipsita de idei.

2.Cineva a zis ca nu avem un executant adevarat de lov libere...este o rusine pentru un club de talia Stelei sa nu ai un asemenea executant in echipa.

3.Avem cativa tineri,insa lor le trebuie date sanse.Ochirosii este mult peste Semedo,eu il doresc titular returul acesta.Iar jucatori ca Bicfalvi si Ionescu,cu cert potential,nu t5rebuie lasati sa se piarda...

3.Jucam din nou cu un atacant.Ce rezolvam?Nu putem juca un 4-4-2 romb,cu un inchizator,doi pe flanc si un mijlocas ofensiv in spatele celor doi atacanti?Nu ma dau eu mare antrenor,insa cred ca acest sistem s-ar potrivi de minune Stelei actuale.Noi nu avem nici un Xavi,Iniesta sau Fabregas,care sa faca la fel faza ofensiva,cat si pe cea defenisva.

4.Petrica Marin,tot respectul,nu mai poate reprezenta o solutie viabila.Chiar nu putem sa aducem un jucator in locul lui?Ca Eme nu cred ca mai poate juca fotbal...prea curand...

c.ronaldo1721.01.2009 13:16

@Lari

In mare parte, sunt de foarte acord. :)

Adrian21.01.2009 13:20

Steaua nu are jucatori.

Pt ca dintre toti mijlocasii, nu exista unul care sa iti dea constant centrari bune.

Si degeaba bagi un singur varf si ii dai centrari daca el nu ajunge la mingi.

Tu vorbesti despre mijlocasi ofensivi dar eu nu am vazut pana acum asa ceva la Steaua.

Dayro Moreno si Stancu sunt atacanti. La fel cum Bucur si Danciulescu sunt tot atacanti.

Atacanti care dau goluri!!!

Un atacant nu trebuie sa fie un cal care sa se uite de sus la meci. Un atacant trebuie sa dea goluri.

Dayro si Stancu nu sunt mijlocasi ofensivi. Semedo nu e mijlocas stanga.Extreme care sa iti dea macar 10 centrari bune pe meci, noi nu avem.

Degeaba imi vorbesti despre meciul dintre Man Utd si Derby. Noi nu suntem Man Utd si echipele cu care jucam nu sunt Derby.

p.s.

Daca vrei sa vezi echipe care joaca cum am zis eu uita-te la Barcelona...sau dinam0.

c.ronaldo1721.01.2009 13:37

Ba nu este asa. Eu sunt de parere ca Steaua are jucator care stiu sa dea centrari. Am spus mai devreme ca nu suntem la un nivel calitativ foarte bun, dar sa nu exageram. Ce naiba? O echipa care a ajuns in Liga Campionilor sa nu fie in stare sa dea nici macar centari? Szekely, Banel, Ogararu, Semedo, Ochirosii, Toja, Golanski sunt jucatori care pot da centrari bune. Iar la astfel de faze, in care apar de obicei atacantul, unul dintre mijlocasii ofensivi (sau ambii, depinde de situatie) si mijlcasul de pe flancul opus centrarii, iar in spatele lor ramane mijlocasul defensiv (si poate unul dintre cei 2 ofensivi).

Nu ai vazut pana acum la Steaua mijlocasi ofensivi pentru ca Steaua a jucat 4-2-3-1 pana acum, doar cu Dayro care era mai mult un atacant in spatele varfului. Nu era mijlocas ofensiv. Abia acum putem vorbi de mijlocasi ofensivi, cu Toja si Ionescu. Dayro in continuare cand va fi bagat pe postul de mijlocas ofensiv el va avea tendinta de a urca mai multl, de a incerca sa fie un al 2-lea atacant. La fel si Stancu.

In formula 4-1-4-1, 4-2-3-1, 4-5-1 in care jocul tau sa bazeaza mai ales pe mijlocasi, iar lotul nu este de o calitate foarte mare, este important sa ai un jucator care sa impinga cat mai mult apararea adversa si care sa castige cat mai multe dueluri cu fundasii adversi pentru a pune o presiune cat mai mare. Iar un astfel de jucator nu poate avea 1,70.

Barcelona are super-jucatori. Ei joaca la fel de bine pe flancuri cum joaca la fel de bine pe centru. Pai cand ai in echipa jucatori precum Dani Alves, Messi (partea dreapta), Abidal, Henry(partea stanga), Yaya Toure, Xavi, Keita (centru), ce iti mai trebuie?

Iar Dinamo ce mama lor joaca? Nu joaca nimic. Ei doar cu bulan din faze fixe si unele goluri la balbaiala. Nu prea am urmarit Dinamo decat in meciurile importane. Cu noi au dat gol de pe flanc, cu Rapid la fel, cu CFR p...

Adrian21.01.2009 14:06

Ronaldo, casca ochii!

Tu incerci sa te convingi de niste lucruri care nu sunt asa cum crezi tu.

Am jucat in CL dar asta nu inseamna ca suntem cea mai buna echipa din lume.

Avem jucatori care joaca pe banda dar asta nu inseamna ca pot sa si centreze cum trebuie.

Dintre toti oamenii enumerati de tine, cati pot sa dea macar 10 centrari utile pe meci?

Nu am vazut pana acum mijlocasi ofensivi pt ca la Steaua nu exista asa ceva.

Dayro e atacant reprofilat. Stancu la fel.

Tiago e pus sa joace mijlocas defensiv, la fel si Toja iar Ionescu e mijlocas central si a prins doar 2 meciuri.(nici macar 90 de min nu a jucat in Liga 1.)

Tu incerci sa justifici jocul pe benzi ca sa il aperi pe Lacatus. Asta nu inseamna ca e si bine.

La Barcelona se joaca perpendicular pe poarta si, in caz ca nu stiai, in acest moment astia sunt cam cei mai buni de pe continent si au dat cele mai multe goluri.

Eto'o are doar 180cm inaltime. Ce aparari poate el sa dizloce?

Poti sa zici ce vrei de dinam0 dar aia joaca asa de cativa ani incoace.

Perpendicular pe poarta, cu atacanti care stau tot timpul cu fata la poarta. De aia dau goluri.

Noi ne cacam pe noi cu un sistem care foloseste jocul pe benzi, jocul mai putin riscant,joc in care te poti apara mai bine. Pt ca, daca pierzi mingea pe benzi, e greu sa iei gol de acolo.

c.ronaldo1721.01.2009 14:16

Toate echipele de pe planeta joaca perpendicular pe poarta. Si cand joci pe flancuri, tu tot perpendicular pe poarta ataci. Iar daca tu spui ca eu aduc argumente doar ca sa il apar pe Lacatus, atunci consider ca discutiei trebuie sa ii punem punct. Eu cred ca ti-am adus argumente destul de clar, nu am pronuntat deloc cuvantul "Lacatus" in el.

Adrian21.01.2009 14:23
Toate echipele de pe planeta joaca perpendicular pe poarta. Si cand joci pe flancuri, tu tot perpendicular pe poarta ataci.

Tu intelegi gresit ce presupune "perpendicular pe poarta".

Cand tu centrezi de pe banda, mingea nu vine DELOC perpendicular pe poarta.

"Perpendicular pe poarta" inseamna ca pasa data de tine se deplaseaza spre poarta, perpendicular, nu paralel, nu intersectand la un unghi de 30 de grade.

c0nVicT21.01.2009 14:30

Daca Banel stie sa centreze (nu folosesc nici macar cuvantul bine), atunci eu sunt popa.

Un jucator stie sa centreze atunci cand 9/10 din centrari sunt bune, ori la Banel procentajul este invers.

Imi amintesc doar de cate ori a centrat Banel prin spatele portii sau de cate ori a trimis mingea cu mult peste poarta din lovitura libera (voia sa centreze).

Marius21.01.2009 14:30

Hai ca sunteti amuzanti :))))

mountytoma21.01.2009 14:58
pai frate, daca ar vorbi Banel cu Dayro ar face febra musculara la maini...

aveti prea multe pretentii de la jucatori... moreno spre exemplu ne-a aratat ca stie numai spaniola... golanski si toja o rup asa pe engleza, zapata si Semedo stiu putina romana... acum spuneti-mi care din jucatorii romani cunosc limbile astea pentru a comunica cu strainii.

eu zic ca nu e nevoie sa vorbesti asa mult pe teren, dupa ce joci atata timp intr-o echipa e suficient sa te intelegi fara a striga 'fugi banele ca iti dau pasa in adancime cu exteriorul piciorului drept!" sau "hai goiane ca-ti centrez la vreo 3 metri in fata nasului, sa lovesti in forta cu capul"

ar trebui sa vorbeasca toti aceeasi limba: FOTBAL

@cu bisericutele.

Eu de exemplu, daca ma duc in Groenlanda la o echipa de fotbal si acolo sunt 3 romani, 4 spanioli, 5 mexicani si restul Groenlandezi, cu cine mama masii stau la masa? Nu cu romanii mei?!

nu te opreste nimeni sa stai cu cine vrei la masa, sa si dormi cu ei daca vrei, dar pe teren toti 11 trebuie sa traga la aceeasi carutza, altfel arata a prosti pe teren! ca unul trage in fata, altul in spate, altul in dreapta, altul in stanga, si rezultatul e statul pe loc. parca suna familiar deja :-)

@MoWeed

Zapata vorbeste mai bine romaneste decat multi parlamentari si ziaristi romani!

PIN-PIN21.01.2009 15:01

e un meci de inceput...sa mai asteptam sa vedem, alte idei de joc...;)

c.ronaldo1721.01.2009 15:23
Tu intelegi gresit ce presupune "perpendicular pe poarta".

Cand tu centrezi de pe banda, mingea nu vine DELOC perpendicular pe poarta.

"Perpendicular pe poarta" inseamna ca pasa data de tine se deplaseaza spre poarta, perpendicular, nu paralel, nu intersectand la un unghi de 30 de grade.

Da, perpendicular. Eu cand am zis ca echipa sa joace pe flancuri, nu ma refeream ca jucatorii sa paseze de pe un flanc pe altul. O echipa care centreaza in careu nu inseamna ca ataca? Ca sa ataci pe centru, tu crezi ca jucatorii paseaza numai inspre poarta? Eu iti recomand sa te uiti atent la meciurile de fotbal sa vezi ca majoritatea atacurilor sunt cu mingi duse spre banda pentru a desface atacurile adverse.

«123»