FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Apa de ploaie

«12»
fcsteaua.ro13.01.2009 12:55

Yuksel Yesilova, cel care se ocupa pana mai ieri de pregatirea fizica a jucatorilor Stelei, a oferit gratuit gazetelor de sport & scandal, un subiect care nu are nicio legatura cu realitatea . El sustine ca debarcarea sa de la Steaua, se datoreaza in totalitate faptului ca este de religie musulmana, lucru ce nu ar fi convenit creditorului.

Redactorii antistelisti ai unor gazete care nu fac altceva decat sa inventeze subiecte, fabuleaza in jurul informatiei ca Yesilova ar fi reclamat acest caz la UEFA, anticipand ca e de asteptat ca Steaua sa fie sanctionata chiar cu eliminarea din cupele europene. Dar numai in situatia in care nu i s-ar cere scuze reclamantului.

Noi sustinem cu totul altceva si anume, plecarea lui Yesilova era cat se poate de fireasca dupa demiterea celui care l-a adus si cu care facea echipa: Dorinel Munteanu.

Daca lui Becali i-ar fi mirosit urat Yuksel, suntem ferm convinsi ca preparatorul fizic nu ar fi apucat nici macar sa paseasca pe gazonul Stelei, cu atat mai putin sa fie angajatul sau.

In al alta ordine de idei, cuvintele puse pe seama lui Becali, care ar fi spus ca Yuksel poarta ghinion Stelei pentru ca e musulman, i-au fost transmise, chipurile, de Dorinel. Acesta insa putea pur si simplu sa-l minta, pentru a-l starni, avand un dinte impotriva lui Gigi, care-l demisese.

Daca Becali i-ar fi spus direct acele cuvinte preparatorului turc, in prezenta unor martori dispusi sa confirme, ar fi existat desigur o problema. Daca acelasi lucru ar fi fost surprins de camerele de filmat, ar fi fost o proba de netagaduit.

Asa insa, tot ce este scris in ziare pe marginea acestui subiect, e ca de atata amar de ori, apa de ploaie.

Virgil

vlad7513.01.2009 13:04

Nu se ferea Becali sa-i interzica preparatorului sa calce in Ghencea.A facut-o cu Gheorghe Mihali,pe care Munteanu l-a vrut ca secund la Steaua. Totusi ,in nebunia sa ,Ciobanul poate lua si o decizie de acest fel. Probabil,ca multi de la Steaua si-au ascuns incompetenta prin a da vina pe bietul turc. Si Dica a pus forma slaba din ultima vreme petrecuta la echipa pe complotul lui Dayro la adresa sa.Oricum,e mancatorie mare la club.

Lari13.01.2009 13:15

Din pacate, e apa de scandal pentru retardati. Incredibil cat timp se pierde pe baza spuselor "surselor".

Ba mai mult, nu Yesilova a reclamat cazul la UEFA, ci aia s-au autosesizat! Dar, ca de obicei, nu se pot lua masuri contra Stelei pana cand FRF nu se pronunta, in ciuda titlurilor bombastice ale țațelor din presa, care abia asteapta sa ma barfeasca pe seama zvonurilor.

mircea2713.01.2009 14:40

Parerea mea este ca totusi problema este alta, in situatia in care nu este conform cu realitatea ceea ce discuta ziarele asa zis sportive: Becali ar fi in stare sa ia aceasta decizie, gradul lui de dementa i-ar permite asta! De aceea a si prins ideea vehiculata de acesti ziaristi pietari.

Lari13.01.2009 14:42

@mircea27

Evident ca gigipanzeu' ar fi in stare de asa ceva. Numai ca nu exista dovezi ca ar fi spus acest lucru. Iar distanta de la zvonuri pana la titluri gen "Steaua, afara din Europa", e o cale pe care numai niste dobitoci ca aia ar putea-o parcurge atat de repede.

MoWeed13.01.2009 15:04

Eu unul in cred pe Jiji in stare de asa ceva. Numai ca, chiar daca a zis asa ceva, nu exista dovezi si va scapa din nou.

Nu zic ca turcul era un exemplu de profesionalism, dar tinand cont de ce alte personaje avem prin stafful administrativ si tehnic sunt multi altii care trebuiau sa plece inaintea lui

joitaru13.01.2009 15:06

Tocmai din acest motiv nu am citit mai mult decat titlul articolului.

Sunt in foame de subiecte, si trebuie inventat ceva, mai ales ca Steaua este o echipa cu mare audiente, este tinta numarul unu.

Care mai de care ii vezi ca au ceva EXCLUSIV, SENZATIONAL. Cand vezi asa ceva, pur si simplu treci mai departe ca pe langa un c...t pe strada.

Bine macar ca nu mai iese dobitocul ala pe la TV sau ziare.

kosm1n13.01.2009 15:12

Becali sigur a spus asa ceva pt ca il stim cu totii ce fanatik e cu religia!

Dar aici vedem si dovada neprofesionalismului la Steaua! Avem tot mai multe probleme cu regulamentul si neam convertit in centrul atentiei (en sensul negativ al expresiei)!!

redondo13.01.2009 16:37

Ba frate....la cate probleme avem chiar va pasa ce spune un simplu secund? A vazut si turcu' ca e la moda sa te legi de Becali dupa ce pleci (vezi Saban,Arturo,Andrey,Abel Moreno).Omul isi cauta publicitatea. Cum dracu se face ca acest turc a devenit mai cunoscut dupa ce a plecat?

MoWeed13.01.2009 16:43

@redondo

1.Ceea ce zice este legat direct de cea mai mare problema a Stelei: Jiji. De fapt e unica problema tinand cont ca toate celelelalte probleme incep de la el.

2.Toate aceste declaratii ne afecteaza foarte mult. Pai ca un strain care nu a auzit de Romania, ai veni la Steaua daca ai auzi ca toti fostii angajati ai clubului spun numai lucruri rele la plecare? Poate turcul nu are dreptate, dar ceva trebuie sa-i fi facut Becali ceva de a zis aceste lucruri despre el. Daca Becali ar fi fost un om normal, probabil turcul ar fi lasat loc de "buna ziua".

redondo13.01.2009 16:53

@ MoWeed

Ce sa zica oamenii daca presa,in cautare de scandal se duce peste ei si incepe cu chestii de genu' " E adevarat ca te-a tratat Becali foarte rau? s.a.m.d. N-avea altceva de facut Becali decat sa se lege de un simplu angajat atunci cand el are astfel de angajati cu miile si are si probleme financiare? Ganditi si voi logic. Daca nu ar fi fost platit,turcul sa vorbeasca,altfel sa taca. Sa nu ne amintim si noi de ce tratament a avut Lutu la Galata sau Ov. Petre.

bodanelu13.01.2009 17:43

@redondo, sa zicem ca seful tau te plateste si-ti zice sa stai capra! tu stai?

redondo13.01.2009 18:00

Depinde de problema.Eu sunt medic rezident si trebuie sa ascult de seful de sectie....caci altfel n-am incotro. Desi nu toate deciziile lui sunt cele corecte...si el nu ma plateste,ci statul. Vezi tu...cel mai mare nume care a fost la noi ramane Zenga,iar el nici nu ridica glasul in fata patronului,deoarece patronatul e sfant. O sa ziceti ca numai Becali e asa,dar eu v-am mai spus ca multi fac precum Becali doar ca nu public si nu se lauda.Dar persoana care te plateste si o face la timp poate decide statutul tau in respectiva societate...de ex. nu l-a umilit pe Neaga sau Abel Moreno ca i-a trimis la Steaua 2 ci i-ar fi umilit daca nu i-ar fi platit. Zenga venea dintr-o tara unde stia ca patronatul e sfant. Acolo nu vine nici-o fosta glorie a Interului sa-i zica lui Moratti cum isi permitea oricine sa-i zica lu Becali...Du-te domne' ca n-ai jucat fotbal in viata ta.... Asa i-a zis si Turcu lui Andone acum 3 ani...Domne,eu nu sunt Turcu cu tine,deoarece pe tine Turcu te plateste....

Vezi tu...din pacate banii nu cad din cer.

Tupac Amaru13.01.2009 18:37

Cel care a zis ca Becali a spus asa ceva ar trebui sa vina cu proba.

Daca nu, sa fie considerata fapta ilegala si ziaristul sa fie tras la raspundere de catre justitie. Exact asa cum ar fi tras la raspundere orice cetatean.

Becali e un nenorocit care a distrus Steaua si care ne imbolnaveste de nervi pe noi, suporterii echipei.

Recunosc insa ca cel mai mult ii detest pe ziaristi. Niste nenorociti din cauza carora o ducem din ce in ce mai rau. Niste cacaciosi analfabeti care se cred utili societatii, dar care nu pot exprima fluent o idee. Imbecili care sunt platiti regeste ca sa ascunda sau sa denatureze informatiile ce deranjeaza perceptia sistemului (exact ca si in comunism - de parca acum ar fi altceva). Si atentie - acesti santajisti de cea mai joasa speta sunt absolut la fel in toate tarile! Niste tipi care in loc de creier au un cip care ma face sa ma cutremur la gandul ca, probabil foarte curand, vom ajunge in situatia pe care au visat-o conducatorii celor mai totalitare sisteme: sa gandim la fel, sa aratam la fel (normal, negri si homosexuali, ca asa e "democratic"), sa ne exprimam la fel (de exemplu sa spunem "Banel" in loc de "cocalar").

Cine va avea grija de toate astea? Ziaristii, evident!

MoWeed13.01.2009 19:22

@redondo

In viata, nu banul este singura masura valabila. Chiar daca l-a platit, asta nu inseamna ca nu-l putea umili.

N-avea altceva de facut Becali acum 2 ani decat sa-si bata joc de Andrey cu o Dacie 1310 si un apartament in Ferentari? Ca sa-ti dau un exemplu al faptului ca Becali, nu e o fiinta rationala. Gandeste-te ce ar face un om rational ca sa aflii ca Becali face exact opusul.

Fane13.01.2009 19:31

Cum spunea si mariusmihet, in pauza se vinde si se cumpara orice.

Nu-i pun palma la cur lui Jiji...dar ,ca sa vindem ziaru`bagam din top si dam vina pe cioban ( ca duce mult ) si ne este mult mai usor sa dam vina pe el ,decat sa recunoastem ca trebuie sa vindem hartia de sters la cur si nu o cumpara nimeni daca nu are cel putin un subiect din curtea Stelei sau o declaratie de-a prostului.

Le reseau pansant14.01.2009 00:17
Cum spunea si mariusmihet, in pauza se vinde si se cumpara orice.

Nu-i pun palma la cur lui Jiji...dar ,ca sa vindem ziaru`bagam din top si dam vina pe cioban ( ca duce mult ) si ne este mult mai usor sa dam vina pe el ,decat sa recunoastem ca trebuie sa vindem hartia de sters la cur si nu o cumpara nimeni daca nu are cel putin un subiect din curtea Stelei sau o declaratie de-a prostului.

Presa noastra cea de toate zilele...si acum in pauza, cand au timp sa trateze si alte sporturi, alte evenimente, alt gen de articole si de abordare ziaristii aia tot scandal publica, tot interviuri si comentarii "pe marginea subiectului".

Se vede clar ca multe articole sunt minciuni ordinare, inventii de redactie, sau partinire. Cand a fost cazul cu posibila eliminare a lui Dinamo dupa meciul cu olandezii, toata presa la unison a luat aparearea militienilor, cauta scuze si pretexte sa acopere FAPTELE incalificabile ale suporterilor, actele lor fiind savarsite intr-o competitie europeana ce tine doar/strict de UEFA.

In cazul nostru, atat cel cu valiza cat asta cu turcu, desi sunt doar supozitii, doar presupuneri, "savarsite" pe plan national, deci fara atingerea normelor/ regulamentelor UEFA jurnalistii nostri deduc imediat ca Steaua poate fi suspendata de UEFA, organism care nu are nicio treba cu Liga noastra si care in plus de asta nu are nici macar o sesizare, instiintare cum ca Steaua a facut ceva ilegal.

Strict legat de cazul asta, mi se pare o problema relativa la codul muncii, daca turcului i s-a facut vreo nedreptate cu desfacerea contractului de munca o poate contesta in instanta. Iar juridic mi se pare o aberatie -nu cred ca i s-a desfacut contractul de munca pe motivul "fiind de religie musulmana, deci necrestin si nebotezat poarta ghinion Stelei".

w3bmaster14.01.2009 01:26

Inca un scandal alimentat de presa de rahat din romanica ....

mdionis14.01.2009 12:12
Yuksel Yesilova [...] a oferit gratuit gazetelor un [...] subiect care nu are nicio legatura cu realitatea

Nu e chiar asa de simplu. Conform declaratiilor reproduse in ziare, exista cativa "apropiati" ai oierului sef care l-ar fi auzit pe acesta cu o cugetare extrasa din putul gandirii dupa partida cu Fiorentina: Ãsta e musulman și cred cã ghinionul din ultima vreme a fost și din cauza lui. Nu vreau sã-l mai vãd aici! Nu se poate sã ținem un musulman la o echipã care are crucea pe autocar și pe tricouri. Nu știu de ce am fost de acord sã-l las pe Dorinel sã-l aducã. Dat fiind ca aceasta declaratie fost citata deja pe data de 13.XII.2008 (de ex. in GSP) fara a fi legata de vreo declaratie a lui Yusilova, o prima constatare evidenta este ca nu ex-preparatorul fizic al FC Steaua a oferit acest subiect gazetelor.

Daca informatia ajunsa in presa ar fi fost o inventie pura, probabil ca nu ar mai fi aparut nimic dupa aceea. Insa Yusilova vorbeste despre informatiile primite tot de la doua persoane, "oficiali din club", si ii paseaza lui Dorinel Munteanu responsabilitatea nominarii acestora. Asadar Yusilova se bazeaza pe niste presupuse declaratii ale unor persoane de la club reluate de Dorinel Munteanu, nu pe ceea ce scrie in ziare.

Mai mult sau mai putin intamplator, atat in primul articol amintit cat si in ultimul se vehiculeaza numele lui Dorinel Munteanu in calitate de persoana care ar sti despre ce este vorba. Deoarece Dorinel nu a dat pana acum vreo dezmintire oficiala, este destul de probabil ca el sa fie sursa prin care informatiile au "transpirat" in afara clubului. Desigur, se poate ca declaratia oierului sa fie doar o inventie veninoasa a lui Dorinel la despartirea de club. Cel putin la fel de bine se poate ca declaratia oierului sa fie autentica (nu ar fi nici prima si nici ultima prostie bubuitoare pe care ar scoate-o din neuron si este perfect coerenta cu sistemul de valori de balta pe care il promoveaza propagandistic de cand a devenit personaj public).

Asadar: daca Dorinel nu a inventat povestea sau daca cei doi ipotetici "apropiati" nu au produs ei insisi de comun acord declaratiile atribuite oierului, ciobanul sef a spus cu adevarat acele stupizenii.

De aici incolo urmeaza numai presupunerile (bazate totusi pe declaratia atribuita oierului si pe modul sau impulsiv de actiune deja demonstrat cu varf si indesat in trecut): a fost sau nu Yesilova realmente demis datorita motivului religios continut in acea declaratie?! Daca a fost demis in acest mod, atunci "subiecul" are toata legatura cu realitatea fiindca este realitatea. Daca nu a fost demis in acest mod, "subiectul" are o oarecare legatura cu realitatea, insa nu cea a demiterii efective ci aceea a declaratiei atribuite oierului.

Evident, discutia de mai sus se refera la ceea ce ne spune bunul simt analitic. In fata oricarui organ de judecata civilizat, nu conteaza plauzibilitatea unor fapte (oricat de probabile ar parea ele) ci demonstrabilitatea lor. Iar in acest sens, demiterea lui Yusilova pe motive religioase nu este demonstrabila prin probe concrete (doar daca nu cumva vreun oficial al FC Steaua se decide sa ingroape clubul prin confirmarea acuzatiei, insa aceasta nu se va intampla, in mod normal :naughty: ). In consecinta, clubul Steaua risca prea putin sa fie lovit de sanctiuni pe baza de declaratii ale unei persoane ca a auzit de la cineva care a auzit de la altcineva ca oierul ar fi vrut sa il demita pe Yusilova pentru ca e musulman: ar fi total neserios din partea FIFA.

Totusi probabila lipsa a sanctiunilor nu inseamna ca fapta incriminata nu s-a produs in realitate ci doar ca nu poate fi demonstrata dincolo de orice dubiu rezonabil.

Acesta [Dorinel Munteanu] insa putea pur si simplu sa-l minta, pentru a-l starni, avand un dinte impotriva lui Gigi, care-l demisese.

Cronologia faptelor nu sustine acesta ipoteza. Stirea despre declaratia atribuita ciobanului sef a aparut pe 13 decembrie. La acea data, Dorinel era inca antrenorul Stelei. Inclusiv dupa criticile post-partida, Dorinel dorea sa antreneze Steaua si facea planuri de viitor (iata ce declara el pe data de 14 decembrie). Discutiile despre readucerea lui Lacatus pe banca tehnica a Stelei au luat contur abia pe 14 decembrie seara, fara ca Dorinel Munteanu sa fie informat. Este extrem de greu de crezut ca Dorinel sa fi inventat declaratia atribuita oierului inainte de a afla ca acesta vrea sa ii rezilieze contractul, in conditilie in care totusi inca dorea sa continue la club in data de 15 decembrie.

In rest, este perfect adevarat ca ziarele asa-zise sportive au nevoie de subiecte de batut apa in piua.

Virgil14.01.2009 12:32

@ dionis

Man, te-am rugat ceva. Sa nu mai faci pe desteptul la articolele mele. Pentru ca pur si simplu ma enervezi cu despicatul firului in patru. Pentru ce am avea nevoie de atata precizie? Altceva conta aici, ceva care nu a intrat din pacate in modul tau de a privi situatia.

Dar uite, pentru ca iti apreciez valoarea, iti propun sa scrii articole pentru acest site. Daca esti de acord da-mi de veste.

In eventualitatea ca o sa accepti aceasta oferta, cand vei avea un articol gata, trimite-mi-l prin mesaj privat. O sa-l citesc si mai mult ca sigur ca ti-l voi posta. De prisos sa-ti amintesc ca trebuie sa dezbati subiecte legate de Steaua si tot ce tine de ea.

Si deblocheaza naibii inboxul ala blestemat.

Sa ai viata!

Marius14.01.2009 15:26
Noi sustinem cu totul altceva si anume...

suntem ferm convinsi ca preparatorul fizic...

Noi, adicatelea eu, tanti Mioara de la 2 si nenea Costel de la parter, credem in spusele preparatorului fizic

.As fi interesat sa aflu care este grupul in numele caruia vorbeste autorul. P.S. Sper ca n-am "facut pe desteptul". :)

Virgil14.01.2009 20:05

Nu, nu ai facut pe desteptul. Ai fost insolent. Asta esti tu si nu te poate schimba nimeni. Te iau asa cum esti.

Marius14.01.2009 21:07

La intrebare nu vrei sa raspunzi? Chiar sunt curios sa aflu in numele cui vorbesti :)

redondo14.01.2009 22:34

Titlul e foarte bun....apa de ploaie.Prea am ajuns sa ne contrazicem pentru orice nimic.

Miaus15.01.2009 17:40
La intrebare nu vrei sa raspunzi? Chiar sunt curios sa aflu in numele cui vorbesti :)

Vai dar tovarasul Virgil vb in numele majoritatii ca de obicei. Asa ii spun lui spiridusii; auzi Virgil nu vrei tu sa scrii undeva doar tu singur si sa comentezi doar tu sa iti aduci laude asta ca sa ii excluzi pe "desteptii" aia care nu iti aduc osanale?

«12»