FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dragoste de Neaga, Dragoste de Steaua

«12»
fcsteaua.ro13.01.2009 06:57

Stadiul moral în care creditorul Gigi Becali a adus Steaua este atât de jos, încât credem cã are loc un adevãrat miracol atunci când un jucãtor vine la aceastã echipã cu inima la fel de deschisã cu care unii dintre noi mergem în Templu. Trãim o bucurie intensã atunci când dragostea noastrã pentru culori, de atâtea ori iraționalã, este rãsplãtitã cu astfel de dovezi de atașament pentru club, într-un fotbal în care "zeul ban" concureazã din ce în ce mai mult cu "zeul gol".

Adrian Neaga, deși simpatiza cu Dinamo înainte sã fie convertit la Stelism de cel de-al doisprezecelea, dar și cel mai magic jucãtor din Templu, nu este un jucãtor excepțional. S-a ridicat la acest nivel de excelențã într-un singur meci: pe data de 25 noiembrie 2004, Ricã a condus, cu atitudinea unui mare jucãtor, stihia roș-albastrã din teren și din tribune cãtre un succes cu 2-1 în fața celor de la Beșiktaș. Turcii erau antrenați de un Vicente del Bosque încã în mare vogã, iar sub vraja Templului s-au înclinat jucãtori precum Emre Asik, Juanfran, John Carew, Ibrahim Akin sau, nu în ultimul rând, Daniel Pancu.

Ce pãcat cã Lojericã i-a muls șansa de a face parte din echipa care avea sã zguduie fotbalul european cu acea eliminare fenomenalã a Valenciei... Tocmai lui, care ne-a zguduit de atâtea ori cu dramatica lui dragoste de Steaua! Dar de câte nu ne-a muls pe noi creditorul...

Ricã Neaga va rãmâne în inima suporterilor nu numai pentru determinarea cu care abordeazã fiecare partidã - o antitezã violentã fațã de prima sa perioadã în Ghencea, 2001-2003 - ci și pentru faptul cã a ales sã revinã la Steaua de... dorul Templului. Cu siguranțã cã au contat și prestigiul cu care s-ar fi ales dacã ar fi avut evoluții bune în Liga Campionilor sau intrarea în vederile, atât de dubioase uneori, ale selecționerului Victor Pițurcã. Însã nu poate susține nimeni faptul cã Adrian Neaga nu a venit la Steaua cu pasiunea cu care a jucat și în acel meci memorabil, cu Beșiktaș.

La revenirea în Templu, Neaga a acceptat aproape totul: un salariu mult mai mic decât în Coreea de Sud, un post care nu i se potrivește deloc și, nu în ultimul rând, foarte multe giginsolențe din partea unui creditor care dã din ce în ce mai mult senzația cã urãște tot ceea ce iubesc suporterii. ªi, mai ales, invers: iubește pasional de grotesc absolut tot ceea ce detestã suporterii.

Neaga nu este un fotbalist extraordinar, nu a avut realizãri formidabile de la revenirea din Coreea de Sud, însã a cucerit Templul prin atitudinea fațã de muncã și fațã de fotbal. A ratat destule ocazii bune de a înscrie în meciuri dificile, a marcat golul victoriei într-o partidã cu una din cele mai penibile echipe din competițiile europene, Dinamo, a încercat sã fie competitiv pe un post care îl incomodeazã în mod evident, însã Neaga nu a oferit decât foarte puțin din dovada talentului cu care era creditat atunci când a sosit în Ghencea, de la FC Argeș.

Iubim un astfel de jucãtor pentru cã, din diverse motive, nu mai avem pentru ce Fotbaliști sã facem pasiuni. Îl regretãm pe Adrian Neaga întrucât existã o antitezã violent de becalioatã între atitudinea lui pe teren și cele ale unor Arthuro, Semedo sau Bogdan Stancu. ªi când te gândești cã, pe posturile lor au jucat Fotbaliști precum Balint, Lãcãtuș sau Adrian Ilie... Suntem atât de entuziasmați cã Adrian Neaga s-a întors și a jucat cu inima deschisã în Templu, pentru cã avem tot mai puțini Fotbaliști care sã dovedeascã pe teren cã sunt Steliști.

Toate acestea nu-l fac pe Ricã mai puțin Stelist, ci doar un epigon al uriașelor echipe care au ridicat Steaua pe cerul fotbalului european. În ciuda faptului cã, de cele mai multe ori, a fost peste media coechipierilor sãi, indiferent de numele acestora. Iar atașamentul nostru fațã de un astfel de jucãtor aratã cã avem atâta dragoste de oferit, dar suntem obligați sã ne aruncãm mãrgãritarele inimilor noastre într-un noroi de o culoare și de un miros din ce în ce mai becalioate.

Sã sperãm cã este aproape ziua în care vom putea iubi arzãtor, într-una și aceeași persoanã, Steliști precum Neaga și Fotbaliști care sã ne readucã Templul în topul edificiilor fotbalistice europene!

Lari

Virgil13.01.2009 07:06

Era necesar acest omagiu adus lui Neaga. Acest jucator care a renuntat la un salariu imens in Korea, in comparatie cu ce i s-a oferit la Steaua, doar pentru a juca in Templu, pentru Steaua si pentru inegalabilii ei suporteri.

Mai de voie, mai de nevoie, Neaga s-a dus. Si cat am dorit sa se intoarca.

Stanici13.01.2009 07:43
...La revenirea în Templu, Neaga a acceptat aproape totul: un salariu mult mai mic decât în Coreea de Sud...

Plus faptul ca a platit o parte din rezilierea contractului din banii lui. Daca mai tineti minte, se vehicula faptul ca se va duce la rapid. Intrebat la telefon in mod neoficial de catre un amic de-al meu jurnalist, a raspuns ca niciodata nu va activa la vreuna dintre rivalele Stelei si ca prima lui optiune ramane Steaua in orice circumstante.

Succes, Rica! Eu, unul, il voi aplauda chiar de-ar fi sa ne dea o duzina de goluri cand o sa joace impotriva noastra!

ariven2113.01.2009 08:03

Another one bites the dust...Dupa Dorinel-jucator, Hagi, primul descalecat al lui Lacatus, Dorinel-antrenor, a venit si vremea lui Neaga.

Trist...

Mult succes Neaga, si imi doresc sa joci cat mai bine. Nu o sa ma supa daca o sa dai gol Stelei.

Fane13.01.2009 08:26

Tot respectul pentru Adrian Neaga.

Elvis13.01.2009 09:11

Pana aici se aseamana cu cazul Aliuta. Sper ca Neaga sa nu faca ceea ce a facut el. Steaua nu tb confundata cu tot felul de indivizi care se perinda sau s-au perindat pe la noi, gen Becali, Argaseala, MM .

Adrian13.01.2009 09:16

Fara suparare oamenilor, dar, in momentul de fata, daca te intorci la Steaua sau daca vii la Steaua, ca jucator sau antrenor sau orice altceva, dovedesti lumii intregi doar ca esti un FRAIER imens.

Neaga a fost fraier ca a venit din Coreea - Stia doar cine l-a dat afara.

Hagi a fost fraier ca a venit la echipa - Il stia pe patron.

Lacatus a fost fraier ca a venit la echipa - Stia doar cine e patron si ce a facut cu Hagi.

Dorinel a fost fraier ca a venit la echipa - S-a bagat ca prostul in gura lupului.

Cat despre faptul ca Lacatus s-a intors la echipa... aici e destul de greu.

Nu cred ca e fraier. Cred ca e altceva. Cred ca stie foarte bine in ce se baga si ii convine.

Oricum, ideea e ca, in acest moment, esti fraier daca mergi la Steaua.

Steaua nu mai e un club de fotbal interesat de performanta, Steaua e un circ si, daca mergi acolo, din om serios risti sa ajungi clovn.

Lari13.01.2009 11:06
Oricum, ideea e ca, in acest moment, esti fraier daca mergi la Steaua.

Nu voi intelege niciodata astfel de abordari.

Pai daca Ogararu, de exemplu, s-ar fi dus la Dinamo, ar mai fi fost considerat el un model de Stelism?

Nu inteleg nici abordari de genul asta:

Succes, Rica! Eu, unul, il voi aplauda chiar de-ar fi sa ne dea o duzina de goluri cand o sa joace impotriva noastra!

Pentru mine, Steaua este deasupra oricarui jucator, oricarui conducator, oricarui suporter, toti acestia luati ca individualitati. Daca Neaga, Ogararu sau Radoi, de exemplu, ar veni in Ghencea ca adversari, nu i-as huidui, nu i-as injura. Dar, sa zicem ca tot Becali ar conduce Steaua, nici nu i-as huidui doar ca ma bucur de raul creditorului.

Intotdeauna voi pleca de la premisa ca Steaua si numele ei trebuie sa aiba de castigat, indiferent de situatie, oricine i-ar fi adversar.

Adrian13.01.2009 11:14

Lari

Cu ce il ajuta pe Neaga faptul ca acum e considerat mare stelist?

Omul a renuntat la 700-800 de mii de dolari pe an in Coreea ca sa vina la Steaua sa joace fotbal si ciobanul i-a dat teapa.

Faptul ca Neaga e considerat stelist nu ii pune paine pe masa.(nu zic ca e sarac lipit pamantului. Dar totusi are si el o familie. Si pt familie niciodata nu e destul ce faci)

E vina lui, oricum. Ca doar stia in ce hora se baga si mai ales cu cine danseaza.

Eu sper sa isi revina si sa isi gaseasca o echipa desi, la 30 de ani si dupa un an de stat pe bara, e cam greu.

Lari13.01.2009 11:26

Am inteles de ce ai spus tu ca a fost fraier (in total, a renuntat la peste 1 milion de euro, daca ar fi sa adaugam si faptul ca si-a platit singur clauza de reziliere).

Doar ca, intr-o astfel de abordare, tu pui banii deasupra iubirii pentru culori, si mai si afirmi ca cine face chestia asta e un mare fraier. Imi permiti sa te intreb atunci, care dracului mai sunt valorile noastre?

Neaga a avut un salariu mare pentru Romania, deci nu a murit de foame. Mai mult, stia bine ca in Romania nu va castiga atatia bani. Plus de asta, eu n-o cred p-aia cu "un sportiv traieste doar de pe urma a ce a acumulat cat era activ".

Cu siguranta a avut de pierdut in plan sportiv. Dar raman la parerea ca nici evolutiile lui nu au fost la nivelul asteptarilor. Chiar daca a evoluat pe un post care nu i se potriveste, chiar daca echipa nu l-a ajutat.

Neaga a ales cu sufletul si asta este de apreciat pana la Dumnezeu: in Coreea avea bani, statut, evolutii bune. A ales sa vina la Steaua, unde stia foarte bine ce-l asteapta. Si-a asumat niste riscuri si a pierdut. Pacat de el!

MoWeed13.01.2009 14:56

Era nevoie de un astfel de articol. Neaga a renuntat la multe pentru a reveni la Steaua si jegul l-a tratat execrabil.

Imi pare rau ca a plecat din Ghencea unul din putinii stelisti adevarati din cadrul clubului de fotbal. Succes Neaga, oriunde ai pleca!

grizzly13.01.2009 15:53

daca ne uitam numai la felul in care atinge mingea, Rica Neaga e un fel de Maradona pe langa Semedo sau Stancu...

redondo13.01.2009 16:48

Atat exagerati cu Neaga de parca ar fi vreun Maradona. Analizati-i evolutiile in ultimii 2 ani si n-o mai dati pe Becali sau Lacatus sau posturi. II multumim pentru ce a facut,dar gata...nu-l mai faceti mare erou.

Joga Bonito13.01.2009 18:21

Super Lari! Si asa au ramas doi.

drogul meu e steaua13.01.2009 19:06

Neaga si Dica au fost si inca sunt jucatorii mei preferati romani imi pare rau ca pleaca

Rica si mi-asi fi dorit sa-l vad in ultima perioada mai mult in primul 11 ... stiu ca Dica nare nicio legatura cu plecarea lui neaga dar impreuna au facut meciuri frumoase ... Regret ca pleaca neaga chiar mai mult decat plecarea lu Dica

Respect Neaga! Respect Steaua !

p.s: La fotbal manager il jucam pe Neaga atacant :P chiar daca era mai slab decat ceilalti jucatori :)fular-campionii

king_adas13.01.2009 19:26

neaga e un exemplu de jucator devotat.poate ma insel dar yo cred ca Radoi face asa doar sa intre in gratiile nasului.neaga ar trebui sa fie capitanul nu Radoi

drogul meu e steaua13.01.2009 19:53

Radoi merita sa fie capitan... :P Neaga este un jucator acceptabil cu momentele lui ... dar nu il poate intrece pe Radoi care majoritatea meciurilor le joaca accidentat

suportera_nr.113.01.2009 21:12
neaga e un exemplu de jucator devotat.poate ma insel dar yo cred ca Radoi face asa doar sa intre in gratiile nasului.neaga ar trebui sa fie capitanul nu Radoi

Uite ca pleaca si Radoi ca sa nu mai zica nimeni ca vrea sa-i intre in gratii ciobanului, abia asteapta sa scape de el, altfel nu ar fi fost de acord ca sa mearga sa joace la Olaroiu in Asia. probabil ca si acest cancer care a pus stapanire pe Steaua si care spune ca e patronul Stelei a vrut neaparat sa se scoata cu banii de pe Radoi, n-a uitat paranoicul ca Radoi cu Neaga si cu Petre Marin l-au intrebat de bani, desi Radoi era cel care-si primise banii, el a incercat sa medieze conflictul dintre unii fotbalisti si conducere in problema primei de calificare in ch.league. Asa ca acum sa vedem pe cine mai acuza presa si unii suporteri pt toate relele de la Steaua, pana acum toate bubele se spargeau in capul lui Mirel de acum incolo cine va fi in locul lui? Cat priveste plecarea lui Rica Neaga pot sa spun ca ma doare faptul ca unul dintre putinii adevarati stelisti a fost aruncat ca o masea stricata desi altii ar fi fost mult mai indicat sa paraseasca Steaua. Lui Neaga nu i s-a dat deloc sansa sa joace pe postul sau de cand s-a reintors la Steaua, pe cand altii, joaca bine-sau prost isi tin de postul lor la Steaua asta deoarece asa zisul finantator nu-i uraste asa cum l-a urit pe Neaga. Rica, iti doresc mult succes si mult noroc(pt ca tu chiar ai nevoie!) oriunde ai alege tu sa joci! Ma doare sa vad cum o parte insemnata dintre stelistii adevarati sunt alungati din Ghencea iar becaliotul si sleahta lui de nepoti,veri si alti interlopi se lafaie acolo unde ar trebui sa se afle foste glorii steliste. Multumesc Rica Neaga pt tot ceea ce ai facut pentru Steaua! Stima si respect, Rica Neaga!

w3bmaster14.01.2009 01:23

Sincer ca evolutii Neaga nu ar merita nici sa stea pe banca da cine ar merita non valorile ca Semode Lovin etc etc ...

E cam la fel ca Banel pacat cai om bun da fotbalu se joaca pe valoare si talent ca asa la cat iubesc eu Steaua trebuia sa fiu un Messi din Ghencea ...

Eu sper cand incepe dinou sezonu nsa continuam razboiu cu ciobanu asta daca nu il trimite criza in origini dar daca nu hai sa ajutam la distrigurea jegului asta infect

PS : Daca Radoi pleaca in Arabia .... e PENIBIL aveam pretentii de la el

Dubios14.01.2009 05:23

inca un motiv sa injuram ciobanu'

SteauaToronto14.01.2009 07:34

Pacat...

makavelli1914.01.2009 17:33
Sincer ca evolutii Neaga nu ar merita nici sa stea pe banca da cine ar merita non valorile ca Semode Lovin etc etc ...

E cam la fel ca Banel pacat cai om bun da fotbalu se joaca pe valoare si talent ca asa la cat iubesc eu Steaua trebuia sa fiu un Messi din Ghencea ...

Nu pot fi de-acord cu asemenea afirmatie. Rica a demonstrat in prima sa parte la Steaua ca este un fotbalist valoros.

Da, de cand s-a intors din Coreea, nu a avut evolutii remarcabile, dar asta pentru ca nu a fost folosit in nici un meci pe postul lui de atacant. Cine a jucat fotbal, poate face diferenta intre un post de atacant si unul de mijlocas de banda si crede-ma, diferenta e enorma. Unde mai pui ca el a venit inapoi un jucator trecut de prima tinerete, format pe un anumit post, iar reprofilarea cu succes la acea varsta este doar exceptia care intareste regula.

Deci, respect Rica pentru atasamentul fata de club de care a dat dovada!

Si vorba aia: Iarta-i Rica, ca noi nu stim daca putem...

ultras_geo14.01.2009 20:12

Redondo , Lari a precizat foarte clar ca un unele momente a lasat de dorit insa a fost , este si v-a fi un stelist adevarat.Daca tu preferi un atacant peste Neaga ,care vine in Ghencea numai pentru a castiga bani este problema ta , insa nimic nu se compara cu sclipirea din ochi a unui Lacatus , Balint , Hagi chiar si Neaga cand marcau. A renuntzat la mult mai multi bani pt a apara culorile acestei echipe. Respect pentru tine Rica. Tot ce ai facut ai facut din suflet !

redondo14.01.2009 22:06
Redondo , Lari a precizat foarte clar ca un unele momente a lasat de dorit insa a fost , este si v-a fi un stelist adevarat.Daca tu preferi un atacant peste Neaga ,care vine in Ghencea numai pentru a castiga bani este problema ta , insa nimic nu se compara cu sclipirea din ochi a unui Lacatus , Balint , Hagi chiar si Neaga cand marcau. A renuntzat la mult mai multi bani pt a apara culorile acestei echipe. Respect pentru tine Rica. Tot ce ai facut ai facut din suflet !

Nu contest faptul ca e un adevarat stelist,dar nu putem amesteca problemele.

Stanici14.01.2009 23:40

Adica da-o-n ma-sa de dedicare cata vreme imi primesc portia de satisfactii "de carton", rezultate obtinute "la ciupeala" - eu, suporterul care tine cu Steaua de muuult timp, de cand bateam tot si asa m-am obisnuit sa se intample, indiferent de felul in care o facem la momentul de fata, chiar daca un fotbalist CARE E STELIST, posibil valoros dar nefolosit indeajuns de mult, a fost aruncat la tomberon, propun sa cantam in struna conducerii ca fara ea nu se poate. Pana la urma, da-o-n plm de iubire de Steaua , sa nu amestecam problemele(de cand iubirea fata de Steaua e o problema?!!!), daca asa a zis conducerea, asa e bine - io, ca fan doctor emerit in fotbal, l-am vazut pe Neaga jucand cateva minute pe meci si va spun cu sufletul pe mana(sau invers) ca nu are fata de Steaua! Fata de Steaua au doar jucatorii agreati de conducere... sentimentalismele nu isi au loc in fotbal! E timpul sa se faca loc becalismelor!

«12»