La tragerea la sorți a grupelor deja de tristã amintire pentru noi, steliștii, Becali povestea, emoționat, întâlnirea cu Jean-Michel Aulas, președintele lui Olympique Lyon.
Aulas l-a pus pe Gigi la respect!
Acesta ar fi venit și i-ar fi spus creditorului cã și-ar dori sã pice din nou cu Steaua în grupã. Gigi Becali vedea în aceastã întâlnire un semn de mare stimã pe care francezul i l-ar fi arãtat. De fapt, președintele lyonez știa cã Steaua lui Becali era o ,,nucã moale", o formație ușor de învins.
ªi asta pentru cã este compusã din jucãtori fãrã valoare pentru Champions League. Printre ei, câțiva oameni devotați și profesioniști, precum Mirel Rãdoi, George Ogãraru, Goian, Zapata, Golanski, Bãnel, Petre Marin, chiar și Kapetanos. În rest, fotomodele masculine venite în vacanțã în România (Dayro Moreno), ratați plasați de Mureșan de la Cluj sub formã de Cal Troian (Semedo), rockeri deprimați și plicitisiți de viațã (Toja), jucãtori de Liga a doua (Arthuro), jucãtori mediocri din Liga 1 (Bogdan Stancu). Aulas și-a dat imediat seama cã o asemenea echipã încropitã nu are cum sã punã probleme unui Lyon care dã douã goluri mașinãriei de fotbal Bayern Munchen, atunci când este condusã cu 3-0 pe propriul teren.
De aceea își dorea Aulas sã pice cu Steaua. ªtia cã dacã se va întâmpla așa are 6 puncte asigurate. Pe Gigi Becali nu îl respectã nici Aulas, nu îl mai respectã nimeni, în afarã de sub 2% dintre cei 40% dintre românii cu drept de vot care s-au prezentat la urne.
ªi "Fredy" și-a bãtut joc de Gigi și a dat un gol Stelei, așa de terminat cum era. Oricum, "prietenia" dintre cei doi a dispãrut ca prin farmec, atunci când Aulas a spus cã îl oferã pe Benzema pentru jumãtate din acțiunile Stelei. ªi ce bine ar fi fost sã se întâmple așa! Rãspunsul lui Gigel la o ironie finã? Meltenesc, desigur, direct de "pã" pãșunea din Pipera: "Te bat în seara asta, nu vei mai fi tare în gurã peste câțiva ani". Rezultatul meciului cred cã îl știți cu toții!
Cãlcat de "panzere"!
Înainte de meciul cu Bayern, Becali vroia sã-i arate lui Franz Beckenbauer cum se taie un miel. Germanul știa însã deja, iar echipa lui a demonstrat-o în teren, fãrã sã se întrebuințeze însã prea tare! Da, dar noi am avut bare!
La Muenchen, așa-zisul "Neamț" de pe banca Stelei nu a putut face fațã adevãraților teutoni, care au cãlcat Steaua pur și simplu în picioare. Dupã meci, antrenorul cu fațã și intelect de fereng spunea urmãtoarele. "Bayern a speculat orice greșealã pe care am fãcut-o și, ca o echipã mare, ne-a pus la punct foarte repede". N-aș fi crezut niciodatã cã asta s-a întâmplat, bine cã m-a luminat Dorinel Munteanu!
Mutu a obținut prima sa victorie în Ghencea!
Tot marele antrenor care a venit la Steaua direct din divizia a doua a mai scos o perlã dupã meciul cu Fiorentina. "Nu am meritat sã pierdem". Dar nici sã câștigãm, aș completa eu, iar egalul tot ne-ar fi scos din cãrți. Nici Clujul nu a câștigat la Chelsea, dar a dat un gol și a jucat frumos. ªi ãștia și-au bãtut joc de Gigel, au fãcut mai multe puncte decât el!
Mutu, marele jucãtor trãgãtor pe nas, a avut prilejul, oferit de întrebãrile tâmpe ale unui reporter tâmp de la o televiziune tâmpitã, sã dedice victoria Fiorentinei suporterilor dinamoviști. La noi acasã! Pe Ghencea!
ªi pentru asta tot lui Gigel trebuie sã-i mulțumim. "De ce?", vor sãri ca arși susținãtorii lui Gigel. Rãspuns: pentru cã la clubul Steaua el centreazã, el dã cu capul. Angajații din acest club nu au voie sã facã altceva decât sã împlineascã voia Oierului Suprem. Altfel, s-au dus pe copcã. Exemple sunt destule, nu are rost sã le mai enumãr. Dacã ar putea sã se cloneze, sã fie și președinte, și antrenor, și jucãtor, fiți siguri cã ar face-o!
Noapte bunã, Steaua, oriunde te-ai afla!
alexblaja