FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Prea mici pentru un razboi atat de mare

«1345»
Mugur_Cornateanu27.11.2008 04:17

Dan Pavel, tu ce screename ai? Stiu ca Zmarandescu intru cu "georgescu"

goergescu27.11.2008 07:07
Dan Pavel, tu ce screename ai? Stiu ca Zmarandescu intru cu "georgescu"

:ce_oameni:

Da sunteti vreo cativa paranoici pe aici ...

rivelino27.11.2008 07:11
O linie de clasament rusinoasa, putin imi pasa ca jucam cu Bayern sau cu Otopeni. Asta nu inseamna ca o sa-mi fie vreodata rusine ca tin cu Steaua. Mi-e jena ca avem o conducere tip omul cavernelor, dar asta e tarisoara in care traim in aceste momente.

Nu tu spuneai ca esti considerat in mod gresit un partizan al ciobanului? Dar cred ca nu ai postare in care sa nu-i iei apararea. Din pacate, TU chiar nu intelegi ca EL e principalul vinovat...

("am dao" banuiesc ca e un lider chinez, nu? ca vreun cuvint in limba romana sigur nu e...)

Am Dao e filosof chinez, fratele lui Bran Dao.

yuly_sange_ros_albastru27.11.2008 08:36

batem fiorentina si mergem mai departe.asta e trecem si peste asta.nu lasam clubul la greu il sustinem in continoare ca doar iubim Steaua

robespierre27.11.2008 17:08

Aut vincere, aut mori! - Ori învingem, ori murim!

din pacate sau din fericire ca nici nu mai stiu ce sa cred asta e drama celor mari. Si eu vreau sa cred ca inca suntem mari datorita acelei zi de mai. Acea zi a fost finalul care a incununat opera. Asa ca in mediocritate nu ne putem zbate.

Asta e. Am mai luat-o inca o data pe coaja...dar trebuie la ultimul meci cu fiorentina sa castigam si sa aratam inca odata cine este Steaua. Pana la urama, ironia sortii, cu un singur punct castigat iata ca suntem DIN NOU SINGURII din Romania care mai au sanse sa mearga in Europa mai departe iar pt acest unic motiv indiferent de cat de mahnit, dezamagit sau trist as fi din cauza situatiei actuale cu tot ce se intampla acum de la conducere si pana la scandalurile din presa nu pot sa zic decat MANDRU CA SUNT STELIST. Doamne ce frumos ar fi sa repetam prestatia din meciul cu galatasaray si sa le mai oferim din marinimia noastra o zi de doliu rivalelor.

medichit27.11.2008 17:30
Sunt total de acord cu tine! Dayro cred ca este unul dintre cei mai buni jucatori de la Steaua alaturi de Zapata!

Da prietene, aveti dreptate amandoi, insa va amintiti cand multi asa zis "stelisti" loveau in ei si pot exemplifica "plesnitoarea de Dayro" sau de cate ori l-au blamat pe Zapata?

Avem nevoie de valori, vi-l mai amintiti pe Elton, sau pe Emghara cum evolua in aparare?

Nu stiu ce e cu Pedriel.L-a vazut cineva in actiune?Stiti ceva de el?

Fear27.11.2008 17:54

"Zapata, ales cel mai bun portar în etapa a cincea a Ligii Campionilor" ca sa vedeti ce echipa avem :) ... dupa ce ca am luat "doar" 3 goluri zapata a fost cel mai bun om de la noi si cel mai bun portar din CL in etapa a 5 a .. si voi visati titluri si ca batem pe fiorentina sau pe mai cine visati voi .. treziti-va .. avem cel mai prost lot din istorie

Joga Bonito27.11.2008 18:43
si voi visati titluri si ca batem pe fiorentina sau pe mai cine visati voi .. treziti-va .. avem cel mai prost lot din istorie

Esti deprimat.

Protasov27.11.2008 18:46

Si eu sper din tot sufletul sa batem Fiorentina. Ne trebuie macar un varf, ar trebui adus Arthuro pentru meciul asta, nu stiu care e situatia lui Kapetanos.

@xray

Spui ca drepturile de TV sunt de 100 ori mai scumpe in vest. Eu nu pot sa rostesc cifre pt ca nu le am in fata, sunt un simplu utilizator al acestui forum si nu un om care lucreaza cu cifre legate de intretinerea unui club in fiecare zi. Sunt convins insa ca ai umflat un pic, dealtfel facusem eu un calcul dupa licitatia asta cu bucluc de anul asta pt Liga 1 si ajunsesem la concluzia ca sunt doar de vreo 1.5 ori mai scumpe. Repet, am sa ma documentez si am sa revin cu cifre, nu le am acum in fata.

Toate cluburile din Europa isi construiesc bugetele anuale pe ipoteze. Mai toate au deficit bugetar. Stii de ce? Pentru ca sunt folosite pentru imagine, pentru promovare. Cu toate astea sunt afaceri cu rulaj mare, dfar fara profit. La cluburile mari intre 150-350 mil. Sigur bugetele lor depind de ce se intampla in economie. Daca economia nu merge cluburile isi reduc bugetele. Dar totul se regleaza in sumele de transfer, pt ca majoritatea banilor circula intre cluburi sub forma de transfer de jucatori.

Cluburile mari sunt acelea care pot oferi reprezentare pt o regiune, o tara, un oras ( Real, Barcelona, Bilbao, Manchester, Liverpool, Bayern, Kiev samd). Ele au un capital bun de imagine si sustinere neconditionata care sunt folosite in atragerea de fonduri pt bugetele anuale- bilete, abonamente dar mai ales tricouri! Subliniez tricouri pt ca la Steaua promovarea unor asemenea materiale este luata pur si simplu in bataie de joc. Bun!

Sa ne oprim la Steaua. Steaua are 4 mil de sustinatori activi.

Ce se intampla acum si cum poate fi folosit acest capital imens de sustinere probail neintalnit la nici una din marile formatii pe care le-am pomenit mai sus.

Mai intai nu cred ca este posibila administrarea clubului de catre suporteri, e aberant. Clubul trebuie condus de oameni care se pricep, fie ei si nemti daca e cazul. Nici in proprietatea suporterilor nu-i bine sa stea. Suporterii au alta functiune aici, ei se multumesc cu rezultate si bucuria de a fi pe stadion.

Sa presupunem ca fiecare dintre acesti 4 mil de suporteri cheltuie ANUAL suma modica de 100 E prin diverse canale: TV, abonamente, materiale etc..

Stii ce indseamna asta? 400 mil buget anual! Nu pun la socoteala transferurile.

Ceea ce se intampla la Steaua este aberant! Nu avem pe cineva sa negocieze corect drepturile de TV cu Liga, nu se inscriptioneaza materiale. Tot bugetul se invarte in jurul a amaratilor alora de 10 mil care vin din Liga si care, pt echipele mari sunt doar maruntis. Te rog mai uita-te o data. 100 E cheltuim din buzunar oricum fara sa stim unde se duc acesti bani, crede-ma, din consum TV. Se duc in buzunarele lui Dragomir. Sunt convins ca suporterii din provincie ajung si ei la sume asemanatoare: bilete, tricouri etc...

Crede-ma, ce se intampla la Steaua este hotie la drumul mare.

RhasaD27.11.2008 20:56
Da prietene, aveti dreptate amandoi, insa va amintiti cand multi asa zis "stelisti" loveau in ei si pot exemplifica "plesnitoarea de Dayro" sau de cate ori l-au blamat pe Zapata?

Avem nevoie de valori, vi-l mai amintiti pe Elton, sau pe Emghara cum evolua in aparare?

Nu stiu ce e cu Pedriel.L-a vazut cineva in actiune?Stiti ceva de el?

Emeghara este accidentat....Pedriel ,din cate am vazut pe forum, a dat 4 goluri in 4 meciuri la echipa a doua...ar trebui incercat si el cateva meciuri...mai rau ca Stancu sau ca Semedo nu poate juca :)

xray_rom27.11.2008 23:39
@xray

Toate cluburile din Europa isi construiesc bugetele anuale pe ipoteze. Mai toate au deficit bugetar. Stii de ce? Pentru ca sunt folosite pentru imagine, pentru promovare. Cu toate astea sunt afaceri cu rulaj mare, dfar fara profit. La cluburile mari intre 150-350 mil. Sigur bugetele lor depind de ce se intampla in economie. Daca economia nu merge cluburile isi reduc bugetele. Dar totul se regleaza in sumele de transfer, pt ca majoritatea banilor circula intre cluburi sub forma de transfer de jucatori.

Cluburile mari sunt acelea care pot oferi reprezentare pt o regiune, o tara, un oras ( Real, Barcelona, Bilbao, Manchester, Liverpool, Bayern, Kiev samd). Ele au un capital bun de imagine si sustinere neconditionata care sunt folosite in atragerea de fonduri pt bugetele anuale- bilete, abonamente dar mai ales tricouri! Subliniez tricouri pt ca la Steaua promovarea unor asemenea materiale este luata pur si simplu in bataie de joc. Bun!

Sa ne oprim la Steaua. Steaua are 4 mil de sustinatori activi.

Ce se intampla acum si cum poate fi folosit acest capital imens de sustinere probail neintalnit la nici una din marile formatii pe care le-am pomenit mai sus.

Mai intai nu cred ca este posibila administrarea clubului de catre suporteri, e aberant. Clubul trebuie condus de oameni care se pricep, fie ei si nemti daca e cazul. Nici in proprietatea suporterilor nu-i bine sa stea. Suporterii au alta functiune aici, ei se multumesc cu rezultate si bucuria de a fi pe stadion.

Sa presupunem ca fiecare dintre acesti 4 mil de suporteri cheltuie ANUAL suma modica de 100 E prin diverse canale: TV, abonamente, materiale etc..

Stii ce indseamna asta? 400 mil buget anual! Nu pun la socoteala transferurile.

Ceea ce se intampla la Steaua este aberant! Nu avem pe cineva sa negocieze corect drepturile de TV cu Liga, nu se inscriptioneaza materiale. Tot bugetul se invarte in jurul a amaratilor alora de 10 mil care vin din Liga si care, pt echipele mari sunt doar maruntis. Te rog mai uita-te o data. 100 E cheltuim din buzunar oricum fara sa stim unde se duc acesti bani, crede-ma, din consum TV. Se duc in buzunarele lui Dragomir. Sunt convins ca suporterii din provincie ajung si ei la sume asemanatoare: bilete, tricouri etc...

Crede-ma, ce se intampla la Steaua este hotie la drumul mare.

Dragule, bugetul nu presupune rulaj mare sau mic. El cuprinde ce venituri preconizezi ca vei incasa(este componenta incerta) si ce cheltuieli iti permiti sa faci(componenta certa=salarii+prime, delplasari, chirii, etc.)

Referitor la buger deficitar. Nimeni nu face un buget negativ(cu deficit) decat daca are sursa externa(credit bancar, etc) sa acopere insuficienta veniturilor.

Da!Imaginea costa. Dar cel care beneficiaza de imagine plateste, deci acel deficit este acoperit de cineva, altfel cubul s-ar inchide ca nu ar mai avea bani pentru a-si desfasura activitatea!Acel club va fi dator vandut creditorului(banca, persoana fizica sau juridica)

Revenind la Steaua

Hmmm... E clar ca 4 mil ori 100 E da 400 mil E, dar problema e pusa nitel simplist si utopic.

De ce?

Legat de disponibilitatea suporterilor de a cheltui 100 E/an

1) Din cei 4 milioane o parte fie nu au dupa ce bea apa, fie sunt in intretinere (studenti, elevi, etc) si pentru care 100 E nu mai este o suma modica.

2) Numai ca un test. Sa deschida admini site-ului sau AISS un cont unde suporterii sa depuna numai 10 RON. Vei avea o surpriza(neplacuta) sa vezi cati bani se strang.

Dar problema mare in rationamentul tau este legata de destinatia sumei, ipotetice, de 100 E/suporter

Tu amesteci venitul cu profitul si presupui ca cei 400 mil E incasati ar putea fi bugetul Stelei.

Cum asa? Pai sa o luam inginereste. Sa presupunem ca intreaga suma de 100 E suporterii o dau numai pe materiale.

Daca Steaua, prin vazari-marketing, ar vinde anual la 4 mil. suporteri materiale ( fulare, tricouri, etc) in valoare de 100 E/suporter, 400 mil E ar insemna cifra de afaceri/venit si nu profitul cu care s-ar putea sustine bugetul clubului Steaua.

De ce? Simplu.

Un fular, de exemplu, se vinde cu 35 RON, dar vreo 30 RON este costul de productie si distributie pe care il ia fabricantul si abia vreo 5 RON ar intra in visteria Stelei.

Din cele ipotetice 400 mil E venit din vanzari, doar max. 10 % ar reprezenta profitul brut pe care sa-l folosesti ca venit in bugetul clubului. Deci vreo 40 mil. E. Daca si pe astia il speli de 16% impozit pe profit si 16 % impozit pe dividende, iti mai raman 28 mil E net disponibil. Restul de 360 mil se intorc la furnizori. nu la Steaua. E logic!

Evident ca este o exagerare, pt ca nici in visele cele mai frumoase nu poate vinde acum de suma asta. Adica, cifra de afaceri la vanzari materiale sa fie de 400 mil E, iar profitul brut de 40 mil E.

Revenid la banii de la cei 4 mil de suporteri, care ar cheltui 100 E/ an pentru Steaua, pe diverse canale citate de tine. Despre materiale ti-am spus cum sta treaba.

Despre abonamente/incasari la stadion.

Asta ar fi o sursa directa si fara intermediere, dar e mica in realitate.

Tot ipotetic, exagerat si rotunjit, daca stadionul ar fi full la fiecare meci si pret mediu pe bilet 100 E(!) s-ar incasa pe meci ~3.000.000 E. La 17 meciuri in Liga 1 si 3 in CL ai incasa 60 mil E care ar intra direct in buget.

Dar...si asta e o utopie! Si ca pret mediu bilet si ca nr mediu de spectatori.

In realitate sunt 2-3 E mil din abonamente/bilte(fara CL)

Referitor la TV. Ai vazut si tu ca toata Liga 1 a obtinut ~100 mil, cand numai Lyon incaseaza peste aceasta suma. Steaua mi se pare ca ia si ea vreo 3-4 mil E.

Referitor la contracte de publicitate, nu am auzit de contracte mai mari de 1-2 mil/an cu sponsorii echipelor.

Adunand toate aceste ipotetice venituri, aberant umflate, se obtine:

28 mil din vanzari materiale+ 60 mil incasari+ 6 TV si sponsori~ 94 mil E si NICIOADATA 400 milioane!

Pe real, Steaua cred ca obtine max 5 milioane din vanzari materiale, 2-3 mil din abonamente/bilte(fara CL), 3-4 din TV si 1-2 de la sponsori= max 14 mil E.

De aceaa cele 10-15 mil E din CL reprezinta o mana cereasca pt ca vin din 6 meciuri si in cateva luni!

Deci, lucrurile nu stau chiar asa de simplu cum par a fi la prima vedere.

Marius27.11.2008 23:51

Foarte tare comentariul lui xray :thumbsup:

La ultima parte, as avea insa ceva de obiectat. Sper sa nu ma insel foarte tare, dar anul trecut campioana a incasat vreo 8-9 mil si Steaua ca, 6-7 mil. euro din drepturile TV. La asta se mai adauga cam 500.000 meciul de acasa din preliminariile Ligii + incasarile din bilete la respactiva partida.

Sponsorii. Hmmm, Citi parca da 1,4 sau 1,5 mil/an. Air Atlantis se vorbea ca da vreo 800 sau chiar 1 mil... Asa ca eu as zice vreo 2-2,5 mil/an bani de la sponsori. Mi se pare exagerata suma de 5 mil pentru vanzarea produselor. Mult. Eu as spune maxim 2 mil/an.

Asa ca ajungem la aceeasi suma ( :whistle: ) de 13-14 mil/an cu maxima indulgenta, venituri anuale generate independendent de Liga. Suma mai mult decat rezonabila pentru Romania.

xray_rom28.11.2008 00:10

@Marius

Nu am facut farmacie in cifre. Ordinul de marime era mai important.

E o sueta prietenesca si nu un articol pt Financial Times:)

predatorpulse728.11.2008 09:35

Foarte corect comentariul lui Marius. O participare in CL cu un stadion de 25.000 de locuri(sa presupunem ca se umple stadionul la fiecare meci),cu drepturi de televizare,cu bani de la sponsori ajungi undeva pe la 13-15 milioane.

Nu prea le-am avut cu matematica in copilarie dar din cate stiu 3x13=39. Jiji,unde sunt cele 40 de milioane? In ce le-ai investit,in campania electorala?

Si daca folosea 10 milioane din aia 40 mai rezolvam cat de cat problema mijlocului si a atacului. Luam 3 oameni cu 3 milioane bucata si mai aduceam ceva calitate. Dayro a costat vreo 2 milioane si e de departe cel mai bun om din punct de vedere ofensiv de la mijloc in sus. Sper sa ne lipsim de CL vreo 2 ani de zile,ca sa-i mai scada ego-ul ciobanului pentru ca pe masura ce lumea va fi din ce in ce mai scarbita,stadionul se va goli,bani din CL nu vor mai fi(nu suna bine o gaura de 13 milioane intr-un buget minuscul precum cel al Stelei)si Steaua nu va mai fi rentabila,nici din punct de vedere financiar si nici politic(daca mergeti la vot in week-end votati anti-png indiferent de colegiu). Din momentul in care jucaria nu mai e distractiva renunti la ea. Asta cu "Steaua va ramane a mea si a nepotilor mei" e inca o vrajeala a lui Becali. Presupunand ca ramanem sub Jiji inca 40 de ani(Doamne fereste!!!),cum o paseaza unui nepot ala o va vinde in secunda 2.

Sa stam linistiti,sfarsitul lui Jiji e aproape,si nu vorbesc de viata sa,desi am auzit niste zvonuri despre o cheta pentru a angaja un lunetist. Piata imobiliara a luat-o in cap,preturile la terenuri scad,din punct de vedere politic si-o va lua in weekend(sper si cu ajutorul stelistilor :biggrin:) iar de performanta la Steaua nici nu poate fi vorba. Noi,adevaratii suporteri ai Stelei,trebuie sa-l sabotam cu orice pret,sa-l injuram oriunde(pe stadion,in anturajul nostru etc),sa nu ne mai uitam la emisiuni cu jijel indiferent de postul TV,etc. Eu nu mai ma uit la emisiuni cu jijel cam de un insa mi-am incalcat regula acu' cateva zile cand vad la realitatea titlul "vinde Jiji Steaua?". Am lasat 10 minute pe acest post TV doar ca sa-l aud pe Jiji spunand ca Steaua va ramane a lui pe veci si spurcandu-i pe jurnalistii aia prin lauda de sine excesiva. Pana sa aud daca vinde sau nu Steaua a trebuit sa aud cum a adus el pe Real,Lyon in Romania prin CL,cum noi muritorii nu visam niciodata sa-i vedem la Bucuresti pe astia si sa-i multumim pe veci pentru acest lucru.

Bai Jiji,eu o sa-ti multumesc in felul meu in acest week-end.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Marius28.11.2008 10:24

Ca tot discutam de bugete si de sute de milioane:

"Real Madrid încheie anul cu un profit de 51 de milioane de euro, cu 16 mai multe decît în exercițiul bugetar anterior. De asemenea, directorii economici din cadrul clubului spaniol au anunțat cã bugetul madrilenilor în sezonul viitor va fi de 400 de milioane de euro, cel mai mare din istoria Los Merengues."

xray_rom28.11.2008 10:31
Foarte corect comentariul lui Marius. O participare in CL cu un stadion de 25.000 de locuri(sa presupunem ca se umple stadionul la fiecare meci),cu drepturi de televizare,cu bani de la sponsori ajungi undeva pe la 13-15 milioane.

Nu prea le-am avut cu matematica in copilarie dar din cate stiu 3x13=39. Jiji,unde sunt cele 40 de milioane? In ce le-ai investit,in campania electorala?

E usor sa arunci cu piatra cand aduci din condei niste cifre seci fara legatura cu realitatea:))

1) In 3 ani echipa nu a trait cu aer. Fa un calcul numai la salarii si prime tot lotul, Steaua I si II si o sa ti se zbarleasca parul:))

2) Cam ce a castigat din transeferurile lui Ogararu si Thereau a pierdut la revanzarea altora(Carlos, Gigel Coman, Elton, Badoi, etc.) plus s-a cheluit suplimentar pe noile achizitii(nu-i mai insir ca ii stii).

3) Pana in 2006 a tot pompat bani in Steaua, plus 2-3 mil in stadion, fara a scoate nimic. Drepturi TV de rahat, etc.

4) Tu crezi ca poti scoate banii din propria firma ca din seiful personal?E puscarie, frate!Nu poti scoate decat profitul ca dividende si ceea ce ai imprumutat firma!Atat! Ori la Steaua in 2006/2007/2008 a fost numai un profit aparent, daca scoti din calcul datoriile acumulate pana in acel moment, dar contabilitatea nu opereaza cu cosmetizari gen "profit aparent". Poti intr-un an sa scoti profit, dar sa fii dator vandut! Pana in 2006 Steaua(ca firma) era datoare vanduta ciobanului si mai este si acum.

Sa stam linistiti,sfarsitul lui Jiji e aproape,si nu vorbesc de viata sa,desi am auzit niste zvonuri despre o cheta pentru a angaja un lunetist. Piata imobiliara a luat-o in cap,preturile la terenuri scad,din punct de vedere politic si-o va lua in weekend(sper si cu ajutorul stelistilor :biggrin:) iar de performanta la Steaua nici nu poate fi vorba. Noi,adevaratii suporteri ai Stelei,trebuie sa-l sabotam cu orice pret,sa-l injuram oriunde(pe stadion,in anturajul nostru etc),sa nu ne mai uitam la emisiuni cu jijel indiferent de postul TV,etc. Eu nu mai ma uit la emisiuni cu jijel cam de un insa mi-am incalcat regula acu' cateva zile cand vad la realitatea titlul "vinde Jiji Steaua?". Am lasat 10 minute pe acest post TV doar ca sa-l aud pe Jiji spunand ca Steaua va ramane a lui pe veci si spurcandu-i pe jurnalistii aia prin lauda de sine excesiva. Pana sa aud daca vinde sau nu Steaua a trebuit sa aud cum a adus el pe Real,Lyon in Romania prin CL,cum noi muritorii nu visam niciodata sa-i vedem la Bucuresti pe astia si sa-i multumim pe veci pentru acest lucru.

Bai Jiji,eu o sa-ti multumesc in felul meu in acest week-end.

E ok! Becali si alti fanfaroni de teapa lui nu au ce cauta in politica!Abia atunci vom intra intr-o criza reala cand oameni ca Becali vor pune mana pe putere!

Intra pe www.sport.ro si o sa vezi stire bomba "Criza loveste CFR-ul! Paszkany ar putea vinde echipa CFR Cluj". Sincer, cred ca asta este mult mai probabila decat ca Becali sa vanda Steaua. Paszkany are afaceri cu exteriorul, iar aia sunt cam in galeata. La noi criza a venit mai mult in media decat in piata. Reteaua bastinase "Becali"(rudele) este mai intinsa decat banuim si sunt plasati peste tot, nu numai in imobiliare.

Oricum, pentru gogoasa umflata a imobiliarelor era si timpul scadentei, fara sa fie ajutata de vreo criza. Se cam terminase spalatul baniilor si era nomal sa revina preturile in tiparele normalitatii.

Ce e haios acum? De unde ne tanguiam ca ajungem in CL si suntem ciuca batailor si unii spuneau ca mai bine lipsa, acum prezenta in CL se vede ca un colac de salvare!E un inceput si aici spre normalitate in raport cu realitatea!:)

@Marius

Deci la Real numai profitul este de ~3 ori cat venitul Stelei:))Asta spune totul si nu are legatura numai cu fotbalul, ci si cu forta financiara a Spaniei generata de economie. Daca ar fi invers, ar capshuni ei la noi si nu noi la ei:))

predatorpulse728.11.2008 11:01

@xray_rom,comentariile tale mi se par destul de pertinente insa raman la parerea mea ca Jiji iese pe profit de trei ani incoace,profit cu care nu face nimic,il baga in buzunar si la revedere.

Singurii ani in care Jiji a pierdut bani au fost primii ani in care a marit nivelul de salarizare,cand a refacut gazonul si cand a marit primele. Atunci nu veneau banii din CL iar drepturile de televizare erau infime deci putem presupune ca Jiji pierdea bani. Sa zicem ca pierdea vreo 5 milioane pe an(poate ma insel si pierdea mai mult),ce insemna asta pentru un om care cica are o avere undeva pe la 700 de milioane de $?

Sa stii ca am pus la socoteala transferurile de jucatori,salariile jucatorilor de la Steaua si Steaua II,acum si cele de la aceasta academie,cheltuielile cu intretinerea stadionului,,cheltuielile cu personalul,cele cu site-ul oficial etc. Insa pot doar sa-mi dau cu presupusul pentru ca Jiji nu face publice sumele. El zice ca dat suma x pe jucator insa eu n-am cum sa stiu cu adevarat daca a dat mai putin sau mai mult. Vazandu-l cum se cacaie la 1-2 milioane(pe care insa le da cu mare bucurie la athos sau la milogi care sunt bransati ilegal prin ferentari) eu as zice ca sumele de transferuri sunt mai mici decat in realitate. Asta e o mare problema,transparenta. Un club profesionist pune la sfarsitul anului situatia financiara a clubului pe site-ul oficial,cat a dat pe cine,cat a luat,cat a costat academia,si tot asa. Atunci putem comenta pe niste cifre,asa doar ne dam cu parerea.

Repet,si in cazul in care Jiji a fost super benevolent si a cheltuit peste 40 de milioane $ cu Steaua in ultimii 3 ani de zile(sa zicem 45 mil. $) ce inseamna un deficit de cateva milioane pe an pentru "cel mai bogat om din Romania". Adevarul este ca Jiji nu mai are lichiditati si se agata de aceste calificari in Cl pentru a nu pierde bani cu jucaria lui preferata,Steaua. In aceste vremuri de criza economica bancile dau credite din ce in ce mai greu,oamenii astfel nu vor avea bani cu care sa cumpere acele terenuri din arenda lui Jiji(pentru a-si face o casa sau mai stiu eu ce) iar ciobanul va fi fortat la un moment dat sa vanda pe un pret mult mai mic. Am inteles ca are de luat 80 de milioane $ pe care i-a imprumutat la "apropiati" si acum ii cere inapoi,amenintand ca le ia bunurile. Asta arata disperarea omului,Jiji nu o sa devina sarac cum spera multi oameni insa va avea probleme pe viitor.

Omul are afacerile lui,smenariile lui,iar cel mai bun lucru pentru noi ar fi ca Steaua sa-i nu ofere foarte multi bani inapoi si sa fie fortat sa o vanda pentru ca nu-si va da el ultimii banuti pe aceasta echipa,ii va pastra pentru familia sa. Citisem undeva ca nati meir vrea sa preia Steaua insa da doar 30 milioane. Asteptam si alte oferte insa intre timp e bine sa-l sabotam pe ciobanas.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

xray_rom28.11.2008 13:05
@xray_rom,comentariile tale mi se par destul de pertinente insa raman la parerea mea ca Jiji iese pe profit de trei ani incoace,profit cu care nu face nimic,il baga in buzunar si la revedere.

Singurii ani in care Jiji a pierdut bani au fost primii ani in care a marit nivelul de salarizare,cand a refacut gazonul si cand a marit primele. Atunci nu veneau banii din CL iar drepturile de televizare erau infime deci putem presupune ca Jiji pierdea bani. Sa zicem ca pierdea vreo 5 milioane pe an(poate ma insel si pierdea mai mult),ce insemna asta pentru un om care cica are o avere undeva pe la 700 de milioane de $?

Omul are afacerile lui,smenariile lui,iar cel mai bun lucru pentru noi ar fi ca Steaua sa-i nu ofere foarte multi bani inapoi si sa fie fortat sa o vanda pentru ca nu-si va da el ultimii banuti pe aceasta echipa,ii va pastra pentru familia sa. Citisem undeva ca nati meir vrea sa preia Steaua insa da doar 30 milioane. Asteptam si alte oferte insa intre timp e bine sa-l sabotam pe ciobanas.

Nu vad ce este rau daca isi mai si retrage ceea ce a imprumutat!Si eu si tu ai face la fel!

Trebuie sa fi un un naiv in afaceri sa-ti ti banii blocati in datorii, care nu iti aduc profit(dobanda)!

Banii trebuie sa produca bani!Tantzareanu se plangea intr-o zi, ca daca-l scuturi nu scoti 200 de E din buzunare si ca unul din top 50 are de cativa ani la el o datorie de 2.000 (doaua mii) de E. Cum asa?Pai simplu. Toti bani sunt investiti si cei proprii si cei ai bancilor(credite) sau plasati in valori nedepreciabile in timp(aur, opere de arta, etc)!

Revenind la Becali...Ca si imaginea lui in media si averea era umflata si de el si de media, iar cei 700 mil $ sunt in ciulinii Piperei si nu bani in cont! Vezi declaratia lui de avere in calitate de candidat si acolo ai cat de cat o imagine mai apropiata de realitate.

Apoi sa mai stii un adevar! Cei mai zgarcitzi oameni din lume sunt tot bogatii!!! Nu 5 milioane $, nici 5 $ nu ar arunca in vant!Nu-ti mai dau exemple pt ca sunt comvins ca stii!

Nati Meir este un alt dobitoc, care se plimba de la un partid la altul, de la o echipa la alta(a vrut sa ia si Rapidul) fluturand o avere umflata ca a lui Becali, din speculatii bursiere.

Ala este un sarlatan si un idiot cu mult peste Becali. Un fel de Zambon de Iesruselim:))

Puschea pe limba! Sa nu ne trezim cu Iuda asta in Ghencea!:)))

PS.

Nati Meir tot platforma de imagine pentru accesul la putere prin politica urmareste!

predatorpulse728.11.2008 14:20

@Xray_rom,eu n-am zis ca vreau sa ne preia nati meir,doar am exemplificat ca sa vezi ca sunt oameni gata preia Steaua,nu e jijel etern in Ghencea.

Eu vreau un INVESTITOR la Steaua nu un camatar imputit precum e Jiji si tot neamul sau spurcat. Cand INVESTESTI in ceva se presupune ca iti asumi un risc,ca ti-ai facut un plan prin care iti vei recupera banii investiti si cu profit pe deasupra. Jiji face totul adaptandu-se dupa anumite variabile din fotbal si afaceri insa in nici un caz nu are un plan pentru a crea o echipa puternica. Acum 3 ani nu vroia deloc straini,iar apoi a adus multi straini,acum s-a sucit si vrea numai tineri crescuti de noi. Dintr-o extrema in cealalta.

Eu unul imi ies din pepeni cand il aud pe omul asta cum ca inca isi asteapta banii de la Steaua de parca a venit un reprezentat al clubului si s-a milogit de el sa-i dea o suma fixa pe care mai apoi s-o returneze. El vrea sa conduca Steaua fara sa fie prezent acolo,din cate stiu nu are nici o functie oficiala in cadrul clubului.

Gigi Becali se vrea conducatorul Stelei insa se poarta de parca ar fi separat de acest club. Da bani unor jucatori si antrenori pe care EL ii numeste si se asteapta ca aceastia sa faca performante,performante care mai apoi sa aduca bani mai multi. Pana aici nu e nici o problema,insa mereu antrenorii si jucatori se fac vinovati pentru un sezon slab niciodata Becali,desi acesta i-a numit. Fotbalul nu e o stiinta,nu poti sa bagi 40 de milioane in 3 ani si sa te astepti ca acea suma sa revina in visteria clubului in aceeasi perioada de timp. In fotbal conteaza cum investesti nu neaparat cat investesti,desi e clar ca daca vrei sa treci la un nivel inalt e nevoie de finantare seriosa. Ciobanul trebuia sa bage bani in management serios,cu mai multi profesionisti si mai putine rude,management care mai apoi sa gaseasca niste jucatori buni pe preturi rezonabile si pe posturi adecvate. De asemenea trebuie adus un antrenor profesionist. Cand ceva nu merge cu oamenii pe care i-ai numit,ii dai afara,insa reprosurile trebuie sa ti le faci tie pentru ca tu i-ai numit.

Jijel are impresia ca daca el si verii sai numesc un antrenor,ii aduc cativa jucatori de 2 bani,fac echipa buna insa dupa cum am vazut cu totii,Steaua macina in gol de trei ani de zile,strofocandu-se in campionat,eliminata mereu din cupa si umilita in CL. Baietii nosti trag tare doar cand e vorba de dubla de 10 milioane de $,cea pentru calificarea in CL,in rest cam dormiteaza,pana cand in returul campionatului se trezesc ca trebuie sa se plaseze pe locul 2,care sa le dea sansa la inca o participare in CL.

Astept ziua in care Steaua sa aiba parte de un conducator,nu de un camatar.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori

xray_rom28.11.2008 16:42

@predatorpulse7

Asta este alt discurs si sunt de acord cu tine!

Este adevarat ca:

1) Becali in afaceri este un haiduc anacronic si nu un om de afaceri modern gen Patriciu, Tiriac, etc. Marile lui afaceri au fost, de cand se stie, gainarii speculative cu orice si nu constructia sau reconstructia unei firme sau companii.

2) Steaua are un management de club sportiv la nivel de echipa de Liga 2-3, fara o structura organizatorica profesionala si performanta conform standardelor managementului modern.

Nivelul administrativ este ca la un butic ceva mai rasarit ...

Una peste alta, este un melanj intre tehnica moderna(ma refer la sistemul de intrare pe stadion, tehnica de calcul si comunicatii, etc.) si o cultura manageriala arhaica, specifica unui sef de magazin mixt din Cuca Macaii:))Este ca o carutza manageriala cu computer de bord de la un mertzan:))

3) Atins de virusul puterii, a devenit si el un Ceausescu 2 care are senzatia ca se pricepe la toate, dar la nimic bine.

Daca va continua asa, colapsul ii va veni din interior, nu din exterior de la suporteri.

El va fi propriul sau calau si gropar ca investitor al Stelei!

tavimai29.11.2008 23:04
Eu imi fac cruce ce citesc pe aici. Auzi tu la unii "le e rusine sa fie stelisti" voi nu aveti rusine mah. Ce plm vroiati sa facem...atat se poate poate mai tineti minte cum ani intregi ne chinuiam prin Cupa UEFA in tururi preliminarii. Daca sunteti stelisti adevarati acceptati daca nu plecati la spart seminte unde va e locul. Aici e forum de STELISTI nu de frustrati. Parca e pe la gradinita vezi ca o echipa pierde gata frate nu mai tin cu ea.

Te poti tu mandri cu ceva din ceea ce se vede acum la aceasta echipa?Te simti magulit cand vezi atitudinea patronului,a jucatorilor,a intregii conduceri,a suporterilor si a aproape tot ce "graviteaza" in jurul acestei echipe acum?Vezi ceva bun cu care sa te poti mandri in afara de trecut ?De ce nu-ti faci cruce cand cei pomeniti mai sus fac de ras Steaua ?De ce nu-ti faci cruce cand vezi ca in mai multe meciuri la rand nu vezi nici un jucator sa faca un dribling cum faceau Hagi,Lacatus,Iordanescu ,etc. ?De ce nu-ti faci cruce cand vezi ca au trecut 13 jocuri si nu mai stim cum arata victoria fiind de o seama in rezultate cu noile promovate ?De ce nu-ti faci cruce cand vezi suporterii facand rau echipei numai ca sa-l pedepseasca pe patron?Facandu-ti cruce cand nu trebuie gresesti amarnic si incerci sa te amagesti cu rezultate false!Deschide ochii prietene si judeca lucid ca asa nu se mai poate !Nu cred ca poti fi mandru de cum arata echipa decat daca esti masochist sau ...."dinamovist"!Nu sunt violent si nu-mi permit sa injur dar consider ca trebuie facut ceva pentru schimbarea pe care o doresc mai toti stelistii si asta o poti vedea peste tot.Unii ,de dragul schimbarii,sunt in stare sa si incalce legea si tu iti faci cruce fiind multumit?NU TI SE PARE CA EXAGEREZI?Cu ce Steaua tii tu?Cu aia cu care umbli la colindat la sarbatori?

da o femeie sa iubesti n-ai incercat? :)

Nu de alta, da e mai concreta...si face si de mancare :D

E grav cu tine daca privesti lucrurile asa la misto!Ca sa te fac sa intelegi trebuie sa-ti explic ca iubirea nu se rezuma "la una mai concreta " si "la un amarat de blid cu zama" !Sunt multi care iubesc tara ,mama,natura dar nu fac sex cu ele asa cum intelegi tu si nici nu-si permit sa ia in deradere acest aspect!

Iubirea e pentru tine

Fenomen necunoscut

Daca taci este mai bine

Decat prost mai bine...mut!

redondo30.11.2008 09:19

X-ray a explicat foarte bine totul (cu date ...cifre...). Deci chestia cu "creditorul" nu prea mai are acoperire.

Spuneti-mi si mie cine sunt acei oameni de afaceri care asteapta sa preia Steaua? Cine? Sau mai bine zis,dati exemplu de un patron din fotbalul romanesc care sa fie pe plac (dar concret...nu tot cu placa "orice e mai bine decat Becali").

«1345»