FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Doar noi prostii

«12»
xray_rom25.11.2008 17:30
Walter Zenga (2005): "Radoi si Ogararu ar avea loc la orice echipa din lume"

Eu iubesc Steaua. Nu ma intereseaza ce crede lumea.

Pe mine m-a dezamagit Zenga pt ce ii face lui Dica. La fel a spus si de el si acum...

Ca si tine, iubesc Steaua indiferent de ce crede lumea si de aceea ma doare pt ce pateste Dica.

El a adus multe clipe de fericire in inima mea prin realizari deosebite sub drapelul Stelei si asta nu voi putea uita niciodata!

Lari25.11.2008 17:38
Pe mine m-a dezamagit Zenga pt ce ii face lui Dica. La fel a spus si de el si acum...

Dica isi face singur rau, crede-ma. Nici atunci cand a jucat nu a rupt gura targului, am urmarit Gazzetta dello Sport. A fost destul de mult sub media echipei. Zenga l-a dus acolo cu tot dragul din lume. In opinia mea, Dica e singurul vinovat de ceea ce i se intampla.

In campionatele puternice trebuie sa alergi de sa-ti dai sufletul. In Liga I se alearga mult mai putin. Asa ca, in ciuda faptului ca Dica iesea mai in toate statisticile ca ala care a alergat cel mai mult, nu cred ca se compara efortul de aici cu ala de acolo.

Imi pare rau de el de mor, dar nu cred ca Zenga are vreo vina.

hutt25.11.2008 17:45

ADMINE...Chiar trebuie sa ne aratam compatimirea fata de caini ? Chiar trebuie sa ii sprijinim cand dau de greu ? Chiar trebuie sa " fim oameni " cu ei cand au probleme ? Trebuie ?? Cred ca nu.Spun asta pentru ca de fiecare data cand am avut probleme, ori nu i-au interesat, ori ne-au dat in cap.Noi trebuie sa fim cu inima buna ? Sincer m-am bucurat din plin si am incercat sa rad de toti cainii pe care ii cunosc...Dupa atatea intamplari negative la care au pus umarul destul de mult s-au intamplat( de la arbitraj, injuraturi adresate lui Radoi, pana la suporteri.. stii bine tot ce s-a intamplat ).. nu cred ca merita nici un cuvant de bine !!! Iti admir dovada de bunatate, dar pentru suporterii inflocati, NU era cazul ! Reply.. :steag_cruce_invers:

MoWeed25.11.2008 18:08

Pai si daca Dica nu munceste ce ai vrea? Sa-si riste slujba pentru a-l tine pe el in teren?

S.S.Lazio25.11.2008 18:19

Deci care era faza cu Ochirosii ?

Pai si daca Dica nu munceste ce ai vrea? Sa-si riste slujba pentru a-l tine pe el in teren?

Am auzit ca l-au imprumutat la CFR..nu-mi pare rau,dar nici bine ..e lenes,e lepra..dar sa fim seriosi..e jucator ! ..la Steaua insa,n-avea loc.

zzip25.11.2008 18:30
raspundeti

hutt - 25-11-2008 - 19:45

ADMINE...Chiar trebuie sa ne aratam compatimirea fata de caini ? Chiar trebuie sa ii sprijinim cand dau de greu ? Chiar trebuie sa " fim oameni " cu ei cand au probleme ? Trebuie ?? Cred ca nu.Spun asta pentru ca de fiecare data cand am avut probleme, ori nu i-au interesat, ori ne-au dat in cap.

Intotdeauna Superiori!;)
keluboss25.11.2008 18:37

@hutt

I smell a rat that doesen't get a hint

xray_rom25.11.2008 19:59
Dica isi face singur rau, crede-ma. Nici atunci cand a jucat nu a rupt gura targului, am urmarit Gazzetta dello Sport. A fost destul de mult sub media echipei. Zenga l-a dus acolo cu tot dragul din lume. In opinia mea, Dica e singurul vinovat de ceea ce i se intampla.

In campionatele puternice trebuie sa alergi de sa-ti dai sufletul. In Liga I se alearga mult mai putin. Asa ca, in ciuda faptului ca Dica iesea mai in toate statisticile ca ala care a alergat cel mai mult, nu cred ca se compara efortul de aici cu ala de acolo.

Imi pare rau de el de mor, dar nu cred ca Zenga are vreo vina.

Pai asta era si ideea. Ai spus:

<<Walter Zenga (2005): "Radoi si Ogararu ar avea loc la orice echipa din lume">>

Deci, nu mai cred in spusele lui. In sensul asta m-a dezamagit. Zenga il stia f bine, pe Dica. Si de el a zis ca face fata la toate echipele din Europa, bla,bla,bla ... inainte de al lua la Catania.

L-a luat acolo cu tam-tam si bisti...

Oricum...

Refuz sa cred ca nici macar de 5-10 minute pe final nu face fata la Catania. Cred ca Steaua a fost si este peste Catania... Se pare ca tinerea lui in afara lotului are mai mult aspect disciplinar, decat valoric sau de forma spotiva. Dica a spus la GSP ca va dezvalui atunci cand va reveni in tara la alta echipa. Sigur ca nu spune acum de teama. Eu am fost in Catania. E teroare!Te fura la semafor in miezul zilei:)

kaymack25.11.2008 20:52

Avem si noi in trecut episoade la activ gen Ochirosii, si altele rufe ce se spala in familie.

salut as vrea si eu sa imi povestiti de acest episod ca nu stiu...multumesc mult

soilwork25.11.2008 21:46

Deci care era faza cu Ochirosii ?

Am auzit ca l-au imprumutat la CFR..nu-mi pare rau,dar nici bine ..e lenes,e lepra..dar sa fim seriosi..e jucator ! ..la Steaua insa,n-avea loc.

[/quot

Dica n-avea loc dar au loc juactori precum arthuro si Semedo:))

hutt25.11.2008 23:05

@keluboss - forget the smell you little mouse ! think better of it ;) or, can`t you?

radutheodor26.11.2008 08:29

Ce tare e postul ala de mai sus al lui xray_rom. Prea belea.

As mai adauga ca atitudinea asta duplicitara si vesnic nemultumita se intalneste predominant la romani.

La fotbal cel putin, daca primim gol si pierdem, se pune ca am primit primii gol si jucatorii au fost demoralizati, li s-a "turnat plumb in ghete" si nu au mai reusit sa revina.

Daca dam primii 2 goluri si conducem cu 2-0, ne panicam si ne debusolam si pierdem fie cu 4-2 fie cu 5-3, si dam declaratia secolului, a-la Pitzi "le-am dat doua goluri si s-au enervat, ati vazut si dvs cum au jucat francezii de la 2-0 pentru noi".

Noi facem performanta numai cand se termina 0-0 si batem la penalty sau cand tragem de un 0-0 si inscriem dupa min 80 ... aici ma refer in special la partidele cu "restu' lumii". Singuru' loc unde are farmec fotbalul romanesc este in Romania, unde toate echipele joaca, cu aceiasi mentalitate de doi lei, rezultand unul dintre cele mai proaste campionate de fotbal nascocite vreodata. Cele mai putine goluri, cele mai multe faulturi, etc. Campionatele din Africa sunt de belea pe langa Liga 1. Sunt multe campionate unde nu domneste valoarea, in schimb spectaculozitatea este la ea acasa.

De cand eram mic si jucam fotbal printre blocuri, in randul romanasilor a domnit frustrarea. Niciodata nu am putut sa joc si eu fotbal de placere. Intotdeauna se gasea unul care avea mingea lui si nu primea pe altii sa se joace, altul care tragea de timp, altii care preferau sa se certe pe un aut pana se facea intuneric afara si ii luau parintii in casa, pierzand ore bune in care se putea juca in continuare, sau pierzand prietenii si asa mai departe.

Relativ la ce am citit mai sus pe aici, am mai zis-o si mai adaug odata: tot romanu e judecator. Sta in fotoliul lui, pe strada, in autobuz sau la locul de munca si cel mai bine stie ce are de facut daca ar fi in locul altcuiva. Cel mai putin face cu viata lui. Dar cel mai bine stie ce au gresit ceilalti.

Ei poarta jeansi si beau cola, dar au ceva cu americanii. Ei sunt fani Liverpool si Manchester U, dar la o adica ii injura peste tot pe englezoi ca sunt inculti si betivi. Ei viseaza toata viata lor la un Mercedes, dar au boala pe nemti ca nu ne dau drept de munca in tara lor. Ei ar vrea ca trenurile sa circule ca in Japonia, dar nu le convine cand pierd trenul pentru ca au intarziat 5 minute la gara. Ei vor ca jucatorii de fotbal sa joace gratis pentru cluburi toata viata lor, dar ei ar pleca la primul patron care le da o prajitura pe luna in plus. Desi suntem in 2008, populatia Romaniei mi se pare idobitocita si adusa in anii 500. Se uita la fotbal ca la luptele de gladiatori, le-ar place ca Torje si Bogdan Stancu sa fie niste animale care isi rup capul pe teren spre deliciul si vuietul lor. Nu mai exista omenie, fotbalul nu mai este un joc, este unul din motivele de care au nevoie sa bata pe cineva. Saracia si foamea care troneaza prin majoritatea populatiei le aduce in creier numai violenta, dar nu si-ar misca buca sa faca ceva constructiv cu viata lor. Cand ii vezi pe romani in strainatate, pun mana pe piept si le dau lacrimile la o manea si cand vad steagul Romaniei, iar imediat dupa fura monezile de 1 euro si pe cele 50 de centi din automatul de platit parcarea, facand de ras tara si steagul.

Pacat de realele valori ale Romaniei, cu care se lauda toti terminatii natiunii ...

mdionis26.11.2008 09:44
Pai asta era si ideea. Ai spus:

<<Walter Zenga (2005): "Radoi si Ogararu ar avea loc la orice echipa din lume">>

Deci, nu mai cred in spusele lui. In sensul asta m-a dezamagit. Zenga il stia f bine, pe Dica. Si de el a zis ca face fata la toate echipele din Europa, bla,bla,bla ... inainte de al lua la Catania.

L-a luat acolo cu tam-tam si bisti...

Oricum...

Refuz sa cred ca nici macar de 5-10 minute pe final nu face fata la Catania. Cred ca Steaua a fost si este peste Catania... Se pare ca tinerea lui in afara lotului are mai mult aspect disciplinar, decat valoric sau de forma spotiva.

Nu. Zenga i-a propus acum cateva etape sa intre cu Siena ca i-a venit si lui momentul (pana atunci declaratiile oficiale se invarteau in jurul pregatirii fizice pe care cica nu o avea la punct) insa Dica a refuzat, motivand ca nu se simte bine la Catania fiindca nu s-a integrat in colectiv si ca vrea sa plece. Dupa asta, pauza, n-a mai intrat in discutie pentru lot iar adminul clubului (Lo Monaco) a declarat ca vor gasi o solutie care sa tina cont si de datele financiare ale chestiunii Dica (Catania a platit pe el cateva milioane iar el nu a oferit in schimb mai nimic, acum nu il ia nimeni in Italia macar pe acelasi pret fiindca nu a confirmat).

Adevarul e probabil pe undeva pe la mijloc. Problema lui Dica este forma excelenta a lui Mascara (cel caruia i-a "suflat" numarul 10 de pe tricou), probabil ca isi inchipuia ca la Catania el va fi liderul incontestabil insa nu a fost asa: el este doar un jucator intre altii care trebuie sa se subordoneze echipei gandite de Zenga. E probabil si ca Zenga si-a dat seama ca in acest moment din campionatul de Serie A, Dica nu ar fi facut fata intrucat aparatorii sunt odihniti si jocul lui Dica nu este suficient de fizic pentru a fi si eficient in aceasta faza, de aceea e de banuit ca l-ar fi utilizat mai mult inspre retur (mai ales ca, in ultimii ani, Catania a avut de fiecare data un retur mizerabil iar un jucator de calitate, odihnit si cu pofta de joc precum Dica le-ar fi fost mult mai util).

Deocamdata, Zenga se afla in faza de acumulare de puncte: obiectivul principal este evitarea retrogradarii iar 40 de puncte sunt de obicei suficiente in campionatul italian pentru a o obtine. Catania se afla "in grafic", la cota -19 fata de obiectiv atunci cand mai are de disputat 6 etape din tur: Zenga sustine ca dupa indeplinirea obiectivului echipei isi vor putea permite sa se si "distreze". Daca ar continua in acest ritm, Catania ar avea ultimele 12-13 etape in care sa joace de placere (si bine), cu siguranta lui Dica i-ar fi fost rezervat un rol esential in aceasta perioada.

E clar ca intre declaratiile de presa ale lui Zenga si intentiile sale reale poate exista o diferenta semnificativa, totusi este improbabil ca Zenga sa fi determinat clubul sa dea atatia bani pe Dica doar pentru a il duce cu zaharelul si a il tine pe banca sau nici macar acolo: probabil ca intre strategia pe termen lung a lui Zenga si asteptarile pe termen scurt ale lui Dica nu exista suficienta compatibilitate.

Dica a spus la GSP ca va dezvalui atunci cand va reveni in tara la alta echipa. Sigur ca nu spune acum de teama. Eu am fost in Catania. E teroare! Te fura la semafor in miezul zilei:)

Poate in ultima vreme, de cand primarul nu isi mai face treaba. Insa Catania ramane un oras frumos, mult mai deschis si interesant decat Palermo, nu e cazul sa exageram pacatele localnicilor. Iar soferii se opresc la trecerile de pietoni, nu ca la Napoli sau Palermo unde trebuie sa te asiguri ca pe o raza de 100 m nu se afla masini potential periculoase pentru a te putea aventura pe "zebra". :-)

Revenind la Dica, el a venit din pacate la Catania cu o serie de idei preconcepute si false, ceea ce a fost un factor determinant pentru inadaptarea sa la club. Insa refuzul de a juca a fost o chestie complet neprofesionista.

xray_rom26.11.2008 13:47
Poate in ultima vreme, de cand primarul nu isi mai face treaba. Insa Catania ramane un oras frumos, mult mai deschis si interesant decat Palermo, nu e cazul sa exageram pacatele localnicilor. Iar soferii se opresc la trecerile de pietoni, nu ca la Napoli sau Palermo unde trebuie sa te asiguri ca pe o raza de 100 m nu se afla masini potential periculoase pentru a te putea aventura pe "zebra". :-)

Revenind la Dica, el a venit din pacate la Catania cu o serie de idei preconcepute si false, ceea ce a fost un factor determinant pentru inadaptarea sa la club. Insa refuzul de a juca a fost o chestie complet neprofesionista.

Eu nu am pus in discutie frumusetea si pitorescul Cataniei. Pe scurt...Am stat o luna in Sicilia la invitatia companiei Polimeri Europa (Eni SpA). A fost un business trip. Primele 5 zile le-am stat in Catania, desi locurile de interes erau obiective industriale din Ragusa si Gela. Faceau zilnic "naveta" cu mine spre obiective. In final, pentru mai multa siguranta, m-au mutat in Ragusa, desi era un orasel de ~40.000 locuitori, era mai sigur decat Catania si mult mai sigur decat Gela, unde cu un an in urma au murit peste 100 de persoane, ca victime colaterale, in reglare de conturi dintre diverse grupari mafiote! Evident, ca gazdele m-au plimbat prin toata Sicilia in weekenduri in scop turistic (Agrigento, Palermo, etc.) si tot ele au fost cele care m-au preavizat de "pricolele" potentiale si mi-au asigurat protectia.

Dica si-a asumat plecarea si implicit raspunderea. Eu nu la patania lui am vrut sa ma refer, in principal, cand am dat replica, ci la faptul ca unii oameni de fotbal (printre care si Zenga) ii cam umfla pe ai nostri si cand ajung in strainatate constata ca nu e chiar asa ca la TV:)

mdionis26.11.2008 18:51
Am stat o luna in Sicilia la invitatia companiei Polimeri Europa (Eni SpA). [...]Evident, ca gazdele m-au plimbat prin toata Sicilia in weekenduri in scop turistic (Agrigento, Palermo, etc.) si tot ele au fost cele care m-au preavizat de "pricolele" potentiale si mi-au asigurat protectia.

Povestile gazdelor sunt si ele de luat "cum grano salis". E nevoie de petrecut ceva mai mult timp in zona pentru a discerne intre adevarat, fals si altceva, experienta este esentiala. Din ce am putut cunoaste pana acum la persoana intaia, Catania nu mi-a facut o impresie rea. Stiu insa si ca de vreo doi-trei ani, delincventa este in crestere semnificativa.

In orice caz, nu cred ca Dica ar avea motive realiste sa se teama de consecinte fizice daca vorbeste neintrebat; e clar insa ca daca spune aiureli (din punctul de vedere al clubului) poate fi tratat mai rau decat in momentul actual (gen: pus bete in roate la transfer, cerut daune materiale, patat imagine in Italia, etc.). In ceea ce ii priveste pe suporterii clubului, ei sunt oarecum dezamagiti de faptul ca Dica nu va mai apuca probabil sa joace in echipa. Fireste ca nici lor nu le-a cazut bine declaratia lui cum ca vrea sa plece, insa ii acorda circumstante atenuante fiindca motivatiile reale ale lui Zenga si ale clubului le scapa.

Dica si-a asumat plecarea si implicit raspunderea. Eu nu la patania lui am vrut sa ma refer, in principal, cand am dat replica, ci la faptul ca unii oameni de fotbal (printre care si Zenga) ii cam umfla pe ai nostri si cand ajung in strainatate constata ca nu e chiar asa ca la TV:)

"Umflatul" face parte din cultura de specialitate sportiva (si nu numai). Totusi exemplul Dica nu este cel mai potrivit. Zenga nu l-a adus in Italia doar pentru ca i-a zis acum 3 ani ca il va lua in Italia: deocamdata nici Zenga nu este suficient de bine "insurubat" la club pentru a isi putea permite greseli de-astea pe banii Cataniei (pentru cine nu stie, Pietro Lo Monaco este un maniac al gestiunii financiare de zgarciob patentat, un fel de Copos la patrat care in orice aparitie televizata vorbeste 50% din timp de cat de atent trebuie cheltuiti banii clubului si se vaicareste de ce disponibilitati limitate au ei -- adevarat este si ca bilantul contabil al Cataniei este unul dintre cele mai sanatoase din Serie A: acum sufla si in iaurt fiinda in trecut au patit o retrogradare nemeritata pe baza unei presupuse situatii financiare in neregula; cu toate acestea a dat pe Dica aproape jumatate din suma de transferuri din vara). Zenga l-a adus fiindca era sincer convins ca ii va fi de folos la echipa; pe de alta parte stia ca ar fi avut nevoie de o perioada de adaptare la stilul italian de joc din Serie A. Dica nu a crezut suficient de mult in propria capacitate de adaptare la cerintele fotbalului din Italia iar parerea mea este ca acesta este principalul motiv al dorintei de a pleca de la Catania (pe undeva il inteleg dar nu il aprob: poate s-a gandit ca Zenga ii va cere sa faca cel putin cat face Mascara care ara terenul cu mult folos in lung si in lat si are o viteza in plus fata de Dica, in vreme ce el ar fi vrut sa rezolve partidele cu doua-trei faze de exceptie pe meci, in afara carora trai pe vatrai; in alte cuvinte, l-a speriat ce face concurenta).

In afara de asta, Zenga e totusi echilibrat in declaratiile ce privesc fotbalul, nu e obisnuit cu turnatul de BS caracteristic impresarilor, presedintilor de club si ziaristilor de pseudo-specialitate.

Insa da, este adevarat ca umflatul jucatorilor este practicat daca nu cu succes macar cu tenacitate la nivelul acestor ultime categorii de indivizi. :-)

«12»