Pentru cateva randuri am sa-i compatimesc pe caini. Cativa dintre ei erau la un pas de moarte incercand sa ajunga sa-si sustina echipa favorita, s-au intors ninsi si batuti, pentru ca mai pe seara sa afle ca baietii lor, afectati grav de infrangere, au pus-o de baieram de cartier, la apartament, cu muzica interzisa si dureri de pix. Oare la noi o fi altfel? Sunt ai nostri mai buni, sau nu conteaza pentru ca avem material de inspiratie pentru coregrafii si mesaje la urmatorul derby, precum si motiv de misto fata de caini pana la loc comanda?
Revine pe tapet problema. Unii ca prostii pun suflet si bani, irosesc timp, energie, sanatate pentru a fi prezenti pentru a face diferenta, pentru a crea spectacol si gladiatorii care le apara culorile in arena sunt doar niste mercenari cu sabii de plastic, gata oricand sa mimeze batalia, extazati peste masura la victorii si devastati mereu la infrangeri. Ba mai mult dupa batalie isi mai dau si intalnire prin stabilimente diverse ca sa se petreaca, ca vezi Doamne, fac totusi parte din marea familie a fotbalului, sunt prieteni de la loturile nationale, si-au mirosit crampoanele si sorturile impreuna de la juniori, sau au facut impreuna Armata la marina la Cluj.
Mereu am vrut in teren 11 Lacatus sau 11 Radoi si ne-am ales nu de multe ori cu o mana de lesinati, poate unul-doi miscand ceva in front. Ba ca e de vina autobaza, ba ca revine dupa accidentare, n-are saracu moral, doar salariu cat toti profesorii din Bucuresti la un loc, ba ca sa vezi am dat cu ea in bara de "n" ori ca ne-a facut vreun vraci din Giulesti "vudu" si ni s-a desumflat la intrarea in poarta. Cine sufera? Aia care fac sacrificii, iau amenzi, dau agoniselile pe banii de deplasare si pe medicamente pentru gat, care fac infarct cand vreun retard se gandeste in fata portii ce Audi nou isi ia din banii de prima si da pe langa poarta din 6 metri.
Rasu-plansu'. Facem misto de caini dar nici noi nu suntem departe, nu demult i-am numit pe unii mercenari si daca nu ar fi fost o polita grea de platit acolo la Torje la baieram cine stie daca am fi beneficiat noi de circul asta ieftin pe ritmuri de manele odioase apreciate doar de fanii Jiji? Avem si noi in trecut episoade la activ gen Ochirosii, si altele rufe ce se spala in familie.
In lumina acestor lucruri, stau si intreb: Cam care este valoarea reala a unui Radoi sau a unui Ogararu, ce ne-am face noi doar cu o sleahta de mercenari sau mironosite sud-americane pe cap? De ce pusti de caracter care n-au treaba cu manelele si discotecile zac in mizerie la Buzau si risca sa se rateze, vezi cazul Bicfalvi in timp ce alti mari jucatori rup cluburile in doua desi n-au marcat de cand au venit la Steaua 3 goluri? Am facut mare academie in Militari, dar stau si ma intreb: e scoala de fotbal sau club de "curvasarie"? ca sa-i citez pe Mondenii. Doar noi prostii vom afla raspunsul, pe pielea noastra, ca de fiecare data, suferind pentru ceea ce credem si nu mai e de mult...
Alex (keluboss)