De ce are nevoie Steaua acum? E o intrebare pe care ne-o punem cu totii, insa raspunsurile sunt foarte multe si de regula diferite. Oscilam intre dorinta de a scapa de cioban si de a avea un sir nesfarsit de victorii, coroborat cu un lot excelent, de o valoare evident mai mare ca a celorlalte competitoare. Sunt lucruri normale dat fiind conditiile actuale, insa la fel de greu de obtinut ca si un '86.
Cerintele noastre o sa fie mereu foarte mari pentru ca asa am fost crescuti, asa am fost invatati. Sa castigam titluri, sa batem potai, sa umilim pe restul si titlul sa incununeze un joc frumos al echipei noastre. Insa acum ce ar trebui sa cerem Stelei in afara de mult doritele plecari din Ghencea, in afara de asteptatele victorii si titluri? Ce vrem noi de la Steaua? Ce astepti tu suporter de rand de la echipa ta? Ce vrei sa faca ea pentru linistea si fericirea ta personala? Astea sunt intrebari la care ar trebui sa raspundem sincer toti si poate asa vom afla si raspunsul la o alta intrebare si anume: ce faci TU pentru echipa ta?
Cat de amestecate sunt sentimentele tale pentru culori acum cand e greu si cat de simplu e cand totul e clar, limpede si cat se poate de ros-albastru? Cat de inversunati suntem acum cand privim in gol aproape orice meci al echipei si cat de fericiti suntem cand castigam? Care e diferenta dintre un meci pierdut si unul castigat, exprimat in emotii si atasament?
V-ati gandit ca poate Steaua are nevoie de noi, de noi cei care am fost tot timpul langa ei, pe care i-am sustinut in orice conditii? Veti spune ca suntem langa echipa si ca ii sustinem...
Perfect de acord, insa mai cred ca sentimentele amestecate, de ura si iubire nu isi au locul in acelasi suflet. Pana la urma trebuie sa alegi. Unul din ele se va decanta si vei ramane fie fericit si iubind in continuare Steaua, fie muscandu-ti pumnii la fiecare aparitie a fantomei din loja. Cred ca ar trebui sa alegem cu totii iubirea pentru Steaua, sa nu uitam prematur ce ne leaga de ea si sa nu ne lasam ademeniti in acest razboi inegal cu creditorul pentru ca in scurt timp vom uita ce vrem cu adevarat. Sa castige Steaua sau sa plece jigodia?
Cred ca noi avem nevoie de Steaua, avem nevoie de echipa noastra de suflet. Avem nevoie sa o stim acolo, mereu pregatita sa ne aduca bucurii. Si mai cred ca si ea are acum nevoie de noi. Are mare nevoie sa stie ca o iubim, ca ii vom fi alaturi si ca nici tot clanul fecali nu ne va lua vreodata ceea ce avem in suflet. Dragostea eterna pentru Steaua. Ori de asta nu te mai faci bine niciodata, garantat.
Haideti sa uitam macar pentru o clipa de probleme si sa vedem fiecare dintre noi ce putem face pentru Steaua si poate asa vom descoperi si cum putem fi mai uniti pentru acelasi nobil crez: Steaua.
mariusmihet