Cine se teme de George Becali. Am regasit acest titlu de articol pe blogul sau. Mi-a fost recomandat. Stati linistiti, nu el l-a scris. Este capabil de strategii, "psihologii si filosofii adunate", masinatiuni si valize, dar nu stie sa scrie. Modelul *A.D.I. Ceausescu continua. Nu el a inventat roata, doar o da la vale. In cazul acesta, o incercare palida si jegoasa de a arata lumii ca fanii "din ce in ce mai multi care-l contesta pe domnitor, ar fi manipulati politic." Sanchi, aia care-l adulau inainte si acum ii dau putina UE prin tribune, dintr-o data sunt ai PDL-ul, PSD-ului sau ai Trustului Mogulului. Deci interventia brutala asupra lor a fost "perfect legala".
Asadar, cine se teme de George Becali? Raspuns simplu, EU!
Ma tem ca Steaua va fi retrogradata din cauza lui. Sau, dupa desele schimbari de antrenori si jucatori, o va face singura. Ma tem ca istoria si gloria celor peste 60 de ani de fotbal calitativ vor fi sterse de actiunile unui om dispus sa obtina victorii prin intrigi si scandaluri. Mi-e teama ca "echipa natiune" va fi refuzata in viitor de toti jucatorii talentati din cauza abuzurilor unui singur individ.
Mi-e teama ca intreg fotbalul romanesc ar schimba o fata corupt blajina cu una agresiv viciata ca o cale de raspuns la provocarile unui infantil. Totul concretizat cu o coalitie anti Steaua, tradusa anti Becali. Mi-e frica ca publicul de pe stadion va fi modelat dupa o matrita standard aprobata intr-un ranch piperean, dotat cu goarna si banner PNG. Ca o galeria ar fi schimbata cu alta, ca Jean Pavel va fi doar un precedent.
Mi-e teama ca as putea fi lovit de aceasta persoana doar pentru ca mi-as exprima o critica la adresa sa si ca as fi desfigurat de generalul Zmarandescu in cazul in care as riposta. Ma tem pentru integritatea corporala atunci cand apare la stadion insotit de cei mai feroce interlopi bucuresteni, oameni certati cu legea, care-si castiga existenta prin abuz si prin lovirea semenilor.
Sunt ingrozit ca ar putea veni o zi cand as fi fortat sa ies la vot, doar pentru ca Becali si-ar dori sa faca cu aceasta tara exact ceea ce face in presupusa sa curte denumita "Stadionul Steaua".
*A.D.I. = Academician Doctor Inginer