FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marcel Raducanu: "Gigi Becali poate distruge Steaua" (Prosport)!

«12»
mountytoma22.11.2008 07:59
Acum se spune mereu ca un Dica e sub Raducanu,un Dayro e sub Iordanescu,un Goian e sub Bumbescu,un Zapata sub Voinescu s.a.m.d. Atunci prieteni era un fotbal mai usor,romantic.

Eu sunt din Craiova,iar tata e un mare fan al Craiovei Maxima si e inutil sa-i explic ca Steaua actuala ar bate ipotetic si Craiova Maxima si Steaua 86,datorita in primul rand evolutiei fotbalului (marcaje, 2 inchizatori,viteza superioara de joc,presing agresiv,concurenta foarte mare pe posturi s.a.). Deci eu am senzatia ca atunci cand spui ceea ce spui diminuezi din meritele actualilor fotbalisti

mai baietas, esti de pe alta lume. mai uitat-te o data la seara campionilor, la golul marcat de Tudorel Stoica la cincizeci si de ani lui toldo, portar in activitate si ultimul portar campion mondial la ora aia, la jocul lui Belodedici!

daca ar juca Steaua 86 contra Steaua de azi, aia de 50 sau macar 45 de ani, si astia de 20-30, chiar cu diferenta asta de varsta, nu sunt sigur ca ar bate astia de acum. daca ii comparam pe ei cum jucau la 20-30 de ani, cu ce joaca astia la 20-30 de ani, pe astia ar trebui sa ii trimitem la bowling sau la table!

Dica nu stie fotbal nici cat Majearu incaltat invers in ghete cu trei numere mai mari sau mai mici, de Belodedici nu se va apropia ca valoare nici un fotbalist roman in urmatoarele 500 de ani (stii ca juca in copilarie fotbal pana se intuneca, si atunci isi luau fiecare o lanterna in mana pentru a continua!?), Goian e adevarat ca este apropiat de valoarea lui Bumbescu, iar zapata se poate compara cu cei mai buni portari ai lumii, dar asta pentru ca pe posturile lor jocul de echipa conteaza mai putin decat mai putin decat cel individual!

Marcel Raducanu si azi la varsta lui i-ar ascunde mingea lui Radoi pentru cel putin 10 minute, cat ar avea suflu! ti-l amintesti pe Iordanescu la sevilla? la ora aia Tudorel Stoica si Boloni erau cei mai buni mijlocasi din lume, si doar faptul ca traiau intr-o tara de becakat i-a impiedicat sa ajunga la real sau Milan pentru sume pe care Mutu sau Chivu nu le-ar atinge nici macar azi!

se spune ca cine nu cunoaste istoria este condamnat sa o repete. asta nu se aplica in cazul becakatului, el habar nu are de istoria Stelei, dar asta nu inseamna ca aceasta istorie se va repeta!

Ideea era ca Raducanu a fost doar un fotbalist normal al Borussiei,nu unul care i-a scos din anonimat.

ideea e ca habar nu ai de ce vorbesti. Raducanu a fost pentru borussia exact ceea ce a fost Hagi pentru galatasaray. cu exceptia faptului ca Raducanu la dortmund nu a avut coechipieri cum a avut Hagi, de acolo si diferenta de rezultate. poti sa intrebi orice amator de fotbal din germania, nu doar din dortmund, si vei auzi o multime de laude si aprecieri la adresa celui ignorat in tara lui. sa-l condamnam pentru ca a fugit din tara? trebuie decorat pentru asta! jigneste tara asta? sau tara asta ne jigneste pe noi, batandu-si joc de singura viata pe care o avem?

Marcel Raducanu are locul lui in istoria fotbalului, la capitolul magicieni, in schimb in aceeasi istorie unul ca Becali va ocupa tot capitolul "prostia infinita in fotbal"

puyol22.11.2008 08:46

in primii lui ani la borussia a fost numit cel mai bun jucator al bundesligii, desi Marcel Raducanu avea ceva concurenta :)

MoWeed22.11.2008 08:47

Se pare ca avem un talent national de a ne ignora valorile. Raducanu este mai respectat in Germania decat in tara lui, Hagi este mai respectat in Turcia decat in tara lui.

Trist...

redondo22.11.2008 10:09

@puyol

Arata-mi si mie undeva unde scrie ca a fost cel mai bun fotbalist al Bundesligii 3 ani si eu imi voi recunoaste greseala.

@mountytoma

Mai baietas,tu chiar nu intelegi ca nu se pot face comparatii intre perioade deoarece ERA ALT FOTBAL. Aduci in discutie "seara Campionilor" cand erau oameni de 50 de ani in teren.

Tu intelegi ceva din fotbalul actual?....Incredibil....Spui ca cei de 50 ani i-ar bate pe cei de-acum...

Spuneti-mi si mie ceva romanticilor...cati dintre voi l-au vazut pa Raducanu jucand fotbal?,caci asta se putea doar inainte de 81. Va luati numai dupa vorbe batranesti.

Uite si eu spun ca Petschovski,care a jucat la UTA in anii 50 a fost cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor...asa mi-a zis mie un batran.

Mai oameni buni,in acest conflict poate Raducanu are dreptate,desi eu cred ca daca ar fi lucrat la Borussia Dortmund acum n-ar mai fi iesit el cu declaratii in fata,dar daca este sa ne luam dupa ce spun unii se deduce ca a fost un fel de Cristiano Ronaldo.

Inca ceva...daca Becali a dat totusi rente viagere unora din Steaua 86 si in 2006 la meciul cu Betis i-a invitat la Sevilla din banii lui,nu era normal sa-l invite si ei 2 luni mai tarziu la Corbeanca? Aici,in locul lui si eu m-as fi suparat. Iar pentru ce au facut pentru fotbalul romanesc cei din Steaua 86 ar trebui sa fie ajutati de Statul Roman...nu e responsabilitatea lui Becali...daca vrea bine, daca nu...nu este el obligat sa faca nimic aici.

mountytoma22.11.2008 14:28

eu l-am vazut jucand pe Marcel Raducanu, pentru ca am deja o varsta.

si la seara campionilor ar fi trebuit sa remarci ca desi avea peste 50 de ani Tudorel Stoica controla balonul, pasa exact, sprinta spre aparare cand echipa lui pierdea mingea, iar cand a fost sa fie a prins un sut care l-a lasat KO pe toldo! iar Belodedici, el a jucat incantator, mai mare dragul sa vezi astfel de fotbalisti, nu vedetele lui peste! uita-te cum sare mingea din Radoi, Mutu, Chivu, nu mai spun de Banel, tamas, trica, si apoi mai spui ca astia ii bateau pe "aia"? la 50 de ani Mutu va fi probabil la bellu de mult!

Marcel Raducanu la vremea lui era intr-adevar ceea ce este acum cristiano Ronaldo, ghinionul lui Marcel a fost ca era roman!

4_ever_steaua23.11.2008 14:26

Gigi bacali poate distruge Steaua? a facut`o deja..

Gica Chioru23.11.2008 23:57
Tu macar esti informat cand spui "ce era Steaua atunci si ce e acum"?

Raducanu a jucat la Steaua intre 1972-1981 unde a castigat doar 2 campionate.In Europa Steaua iesea atunci mai mereu in turul 1,rareori in turul 2 daca prindea o echipa slaba.N-are nici o treaba Raducanu cu Steaua 86. Asa ca hai sa nu mai jignim din nou indirect actuala echipa care joaca in Liga constant si a prins o semifinala de UEFA.

Si daca era ca Becali sa invite pe cineva la o cafea,erau altii care meritau mai mult decat Raducanu care a preferat sa fuga din tara.

Spui ca a scos pe Borussia Dortmund din anonimat?! A jucat la ei intre 82-88. Astea sunt cifrele Borussiei din acea perioada: in 78 locul 11, 79-12, 80-6, 81-7, 82-6, iar cu Raducanu, 83-7, 84-13, 85-14, 86-16, 87-4, 88-13. Deci un calcul matematic arata ca se descurcau mai bine inainte de perioada lui Raducanu (exceptand sezonul 86-87).

Fara discutie Raducanu era un fotbalist bun,dar nu vreun Cristiano Ronaldo....iar sa spui ca a scos o echipa din Bundesliga din anonimat,cand el venea din Romania,e o mare exagerare. Poate Hagi a scos campionatul turcesc din anonimat din 96,e altceva.

Fiti un pic mai informati atunci cand va dati cu presupusul.

Tu l-ai vazut jucand pe Marcel Raducanu? Ai, macar, o vaga idee despre ce era in stare sa faca? Uite, ii intreb pe toti cei care l-au vazut jucand: care era piciorul de baza al lui Marcel Raducanu? Cam cati crezi tu ca stiu raspunsul? 50%? 50+1%?

Marcel Raducanu a fost mare de tot. Mare pacat ca a fugit, mare pacat. A stat un an pe tusa inainte de a avea drept de joc pentru nemti, stiai? Noi aflam stiri despre el de la Europa Libera, ce crezi ca am aflat de acolo? Nemtalaii aia isi incurajau echipa strigand nu Uwe ci Marcelo! Chestie senzationala. A plecat dintr-un campionat anonim unde juca extrema, stanga sau dreapta, unde era nevoie, si a ajuns in Germania, titular de drept cu numarul 10 pe tricou, coordonator de joc. repet, mare pacat ca a fugit, poate daca-l baga in teren pe Wembley... dar era oftica mare antistelista pe timpul ala, ca si acum. I-a distrus pe englezi la Bucuresti, a inscris un gol senzational, stop cu dreptul, a trecut pe langa un englez de parca n-ar fi fost in dribling, pendulare si sut cu stangul din coltul careului de 16 metri, dar nu l-au bagat pe Wembley... stii ce era Wembleyul pentru fotbalisti atunci? Mai mult decat este Wimbledonul pentru tenismeni, te rog sa ma crezi.

Uite, apropo, cautati un meci pierdut cu spurcaciunile avandu-l pe Marcel in teren, chiar sunt curios, nu-mi amintesc sa fi pierdut vreun meci cu el in teren contra spurcatilor.

Inca ceva, Cristiano Ronaldo e o panarama cu figuri, nici nu se compara cu Marcel Raducanu.

Adrian24.11.2008 00:25

Redondo

Ai venit pe acest site cu niste informatii despre Mirel Radoi luate de la dinamovisti si l-ai facut praf de cate ori ai putut.

Ti-ai batut joc de el in fiecare post in care ii scriai numele.

Acum vad ca te iei si de Marcel Raducanu.

Omul asta a fost alaturi de Hagi si Dobrin cel mai mare fotbalist al Romaniei.(parerea mea)

Eu nu l-am prins.Eu l-am prins doar in videouri.

Cat am vazut in filmuletele alea a fost destul sa imi fac o parere despre ce fel de fotbalist era si cam unde s-ar fi incadrat daca juca astazi.

Daca juca astazi omul ala ar fi fost alaturi de Zidane la "cele mai mari transferuri" fara nici o problema.

Am impresia ca tu esti un caine.Esti un caine care a venit aici doar ca sa isi bata joc de stelisti.

Stii de ce nu a castigat Steaua multe campionate in anii aia in care a jucat Marcelinho?

Nu stii?Atunci intreaba-i pe prietenii tai dinamovisti, sa iti explice il muce si fabrica de golgeteri cum stateau treburile atunci.

Idolul tau, Redondo, ar fi fost culcat si umilit de Marcelinho la orice ora!

«12»