FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marcel Raducanu: "Gigi Becali poate distruge Steaua" (Prosport)!

«12»
fcsteaua.ro17.11.2008 16:31

Faptul cã tricolorii ar fi luat bani pentru a nu câștiga meciul cu Olanda, modul în care Gigi Becali trateazã fostele glorii din Ghencea și felul în care Marcel Rãducanu este perceput atunci când vine în România îl determinã pe acesta sã fie supãrat pe țara natalã.

Domnule Rãducanu, ce faceți în prezent?

Am o școalã de fotbal în Dortmund, pregãtesc aici copii de diferite vârste, în speranța cã voi face din ei fotbaliști de mare clasã. Iubesc fotbalul și nu pot sã stau departe de gazon.

De ce nu vreți sã reveniți în țarã?

Pentru moment, cel puțin nici nu mã gândesc la așa ceva. Plus cã îmi aduc aminte și acum cum am fost tratat la ,,Seara Campionior".

La ce vã referiți?

M-am simțit tratat ca un nimeni. A fost o bãtaie de joc. Vin sã fac o acțiune caritabilã, iar ei mã bagã la sfârșit, 10 minute. În plus, în seara dinaintea partidei, atunci când s-au scos tricourile la licitație, al meu nu a prezentat pentru ei niciun interes. De ce? Nu puteau scoate bani pe el? Eu am fost vreo trompetã, vreun jeg în România? Plus cã au spus unii cã eu vin sã mã îmbogãțesc, sã le iau locul de muncã altora...

Ați simțit cã nu sunteți dorit?

Pãi, dupã meci ne-au dus la un club de fițe. ªi acolo m-am simțit aiurea. Au adus lãutari, fete pentru strãini. Erau trei grupuri. Noi, ãștia care eram de duzinã, strãinii și cei care controleazã fotbalul românesc. Au aruncat în noaptea aia cu mii de euro, în loc sã îi adauge la suma ce trebuia donatã. Strãinii nu au înțeles ce se întâmplã, dar probabil cã au crezut cã e un obicei la noi. M-am simțit aiurea. A fost o catastrofã. Noi eram de umpluturã.

Nici dacã primiți o ofertã de la Steaua nu v-ați întoarce?

Nu. Cu cine? Cu Gigi? Nici nu mã cunoaște și nici nu a încercat. Mãcar sã mã fi sunat o datã sã îmi zicã: ,,Mãi, Marcele, vino pe aici sã vezi și copiii de la noi" ... Mã doare asta, pentru cã Steaua a rãmas în inima mea. Mãcar sã mã invite la o cafea, la o discuție. Îmi este ciudã când vãd cã Gigi poate sã distrugã acest club cu istorie și tradiție în România și în Europa.

De Steaua și de CFR în Liga Campionilor ce credeți?

Steaua are o grupã dificilã și s-a vãzut asta. Eu sper sã prindã în cele din urmã locul trei. Îmi place și de CFR, dar și lor le va fi greu sã se califice mai departe.

De echipa naționalã ce pãrere aveți ?

Sã o luãm de la Euro ... Am avut și ghinion cu grupa în care am fost. Dacã erau nemții în locul nostru, nu fãceau douã puncte și apoi, cu Olanda, a fost de râs. Sã te roage ãia sã dai gol și tu sã nu poți! Se vorbesc atât de multe despre meciul ãsta, dar nu știu ce sã mai cred. Eu zic cã a fost neputințã, dar s-a auzit cã s-au luat și bani ca sã nu câștigãm, nu insista cã nu spun mai multe. Iar acum, în preliminarii, ce sã mai zic... Tot rãul ni se trage de la scandalurile din țarã.

Dar este Pițurcã potrivit pentru naționalã?

Pãi avem altul mai bun? Poate Dan Petrescu sau Mircea Lucescu, dar nu cred cã vine nea Mircea în mizeria de la noi. E un antrenor mare, care nu cred cã vrea sã se pãteze cu ceea ce e la noi. Poate sã aducem de afarã.

Marcel Rãducanu nu se plânge de câștigurile obținute din ceea ce face zilnic. Pregãtește copiii care doresc sã învețe mai mult fotbal, iar munca îi este rãsplãtitã de pãrinții acestora cu sume cuprinse între 80 și 140 de euro pe lunã.

"Gigi Becali și-a bãtut joc de Hagi și Lãcãtuș. Nu e posibil sã se bage peste antrenori! Pe vremea mea nici mãcar Valentin Ceaușescu nu se bãga la echipã "

"România meritã sã fie privitã așa cum este acum de vestici, pentru cã românii nu au mentalitatea celor din Occident"

"Nu știu de ce, dar cluburile unde am fost foarte apreciat, Steaua și Borussia, nu mi-au dat niciodatã șansa sã lucrez pentru ele. Parcã am ciumã" - Marcel Rãducanu, fost internațional

MoWeed17.11.2008 16:35

Are dreptate!

Guardian17.11.2008 16:35

si noi murim de ciudã ,nu numai dumneavoastrã ,maestre!

w3bmaster17.11.2008 17:54

Da stim asta de mult :(

Tupac Amaru17.11.2008 19:21

Ma si ia rasul....pe postul pe care, candva, evolua acest GENIAL Marcel Raducanu, acum fuge o bicicleta.....dar nu e de ras, e de plans, asta e Steaua acum, camp de experimente pentru oamenii lui Soros.....

morosanu'17.11.2008 20:08

esti iubit in tara marcele,daca nu ma insel la baia mare pt un meci caritabil ai fost aplaudat la scena deschisa! nu astepta nimic bun de la un om fara capatai si la care banul e singurul pct de reper. sper ca intr-o zi sa scapam de gunoiul nostru si sa punem lucrurile la punct! sanatate maxima!

kosm1n17.11.2008 20:29

Valentin Ceausescu iubea Steaua si simtea culorile deaia a facut performanta!

Becali se vede ca urmareste doar banii si deaia am ajuns sa ne para bine cand ne-o luam cu 2-0 si sa ne bucuram la egluri de parca ar fi victorii! Pacat ca in Romania oamenii cu bani sunt niste ciobani, mitocani si mafioti fara pic de suflet!

Harald17.11.2008 21:03

nu am mai vazut atata rautate intr-un interviu demult si nu inteleg de ce, noi care merge pe stadion, traim in tara asta si suferim pentru echipa noastra putem, dar marele Marcel nu poate. Raspunsurile vad ca adopta motto-ul "Ce scoala de fotbal am eu, ce varza sunt fraierii aia din tara unde eu nu ma intorc", practic tot ce tine de tara, Steaua sau nationala e negativ.

totul se termina apocaliptic:

"România meritã sã fie privitã așa cum este acum de vestici, pentru cã românii nu au mentalitatea celor din Occident"

Am ramas dezamagit de acest interviu, cu toate ca, fiind de la un anume ziar, nu as baga mana in foc pentru el (prietenii stiu de ce).

Marturisesc ca am avut ocazia sa trec pe langa scoala de fotbal din Dortmund si ma bucuram sa vad ca un roman a realizat asa ceva.

Ma asteptam la mai mult din partea unei foste glorii a clubului...

predatorpulse717.11.2008 22:58

De ce esti dezamagit Harald? Adevarul doare,nu-i asa?

La faza cu mentalitatea are dreptate,noi suntem inca in evul mediu cand e vorba de asa ceva. Cei din vest nu sunt mai buni ca noi,insa se organizeaza mai bine ca noi si au stiut cum sa-si dezvolte societatile,pe cand noi am ramas... balcanici,ca sa nu zic mai mult.

Tu cum te-ai simti daca intr-o gala a vedetelor esti bagat 10 minute la misto avand in vedere cine ai fost tu ca fotbalist? Ok,erau acolo nume mai mari precum Hagi sau Popescu dar fratilor totusi vorbim aici de Marcel Raducanu,merita tratat cu mai mult respect. Vii in tara ta,pe stadionul unde altadata faceai istorie si ce se intampla? Ti se fura anumite lucruri din vestiar. Tipic romanesc.

In general,exista 2 tipuri de romani care stau in strainate,cei care-si baga p**a in tara si nu mai vor sa auda de ea si oameni cu o atitudine temperata care inca isi iubesc tara dar isi dau seama ca nu se pot intoarce pentru ca nu pot trai in mod decent. L-am auzit pe Marcel Raducanu de mai multe ori in interventii in direct la TV si mi s-a parut un om echilibrat,nu genul care sa-si injure natia cu orice ocazie. A ramas cu un gust amar dupa acel eveniment din tara si probabil a reactionat mai dur in acest interviu.

A mai rabufnit pe ici pe colo insa mi s-a parut un interviu in care s-au spus multe adevaruri,mai mult sau mai putin dureroase. Vorba unuia de mai sus,cand ma gandesc cine joaca azi pe postul lui Marcel Raducanu,ma apuca durerea de cap.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

AndyQ18.11.2008 11:48

D-nul Marcel Raducanu a fost sincer, poate putin prea sincer pentru modul in care se traieste in Romania, unde totul se face sau se vorbeste pe ascuns, cu ocolisuri.

Sunt si persoane care nu inteleg mesajul, e si normal. Ca roman care traiesti in tara asta, te deranjeaza oarecum atitudinea unui om, cand spune ca nu se mai intoarce in tara pentru ca a fost tratat ca un nimic.

Marcel Raducanu nu e nici primul si nici ultimul performer de nationalitate romana batjocorit sau ignorat, sa folosesc un termen mai decent. Sa ne aducem aminte cand statul roman sau vreun club, prin conducere, a recunoscut meritele fostilor sai sportivi, care au adus performante. Nu prea sunt, asa e?

Nu are rost sa ne batem cu pumnul in piept ca am ramas in Romania, sau ca aia de-au plecat nu mai vor sa auda de tara asta. Care a iesit vreodata din tara stie despre ce vorbesc. Eu am stat in vestul continentului de mai multe ori in tari diferite si o perioada, relativ scurta, in Statele Unite. Fiecare dintre respectivele natiuni aveau lipsuri sau probleme sociale, doar ca le stiau gestiona, nu ca la noi. Cand venea vorba de-un sportiv de calibru care a adus cinste tarii sau unui oras/club, omul era privit ca un Zeu! Si va dau doua exemple: Gica Craioveanu: modul in care e vazut in Getafe, unde-l saluta toata lumea pe strada (Getafe fiind un orasel), si cum ar fi el ignorat in Romania.

Acuma cu Hagi... a scos si GSP-ul un DVD. Mare scula in bascula. Daca ne uitam pe Youtube... 8% din videoclipurile cu el sunt postate de turci..., noua ar trebui sa ne fie rusine, la capitolul asta.

In alta ordine de idei... subscriu la tot ce-a spus D-nul Raducanu in interviu.

Hai, sanatate!

Adrian18.11.2008 12:17
Ma asteptam la mai mult din partea unei foste glorii a clubului...

Te asteptai sa pupe in fund nejustificat sau sa arunce in stanga si in dreapta cu sperante goale?

suportera_nr.118.11.2008 12:29

mare dreptate are dl. Marcel Raducanu cand spune ca ciobanul paranoic distruge Steaua (deja a inceput s-o distruga) si are dreptate dl M.Raducanu si cand spune ca nu esti apreciat si iubit asa cum ar merita. Trebuie sa ne aducem aminte cum suporterii stelisti prezenti la un meci "Noaptea campionilor" (sau cam asa ceva, scuze daca gresesc titulatura) l-au ignorat pe dl. Marcel Raducanu si l-au aplaudat (ciudat ,pentru mine!) pe cel ce a facut mult rau Stelei, adica il luce-il muce. M-a durut ca cei ce erau atunci in stadion nu i-au scandat nici macar o data numele lui Marcel Raducanu. Mare pacat! se pare ca cei ce-au lovit si lovesc sistematic in Steaua (Lucescu&Becali) sunt mai apreciati decat un fost MARE fotbalist, de exceptie pe numele sau Marcel Raducanu!

Lari18.11.2008 12:30

Ce sa compari, nene? Ce sa compari?

Cum juca Raducanu si cum joaca acum... cine? Ca orice comparatie l-ar jigni!

Ce era Steaua atunci (chiar si fara momentul Sevilla '86) si ce e acum?

Mentalitatea Maestrului Marcel Raducanu (care a scos Borussia Dortmund din anonimat si a dus-o in top!) si aia pe care o afiseaza marile vedete Semedo si Arthuro care au lacrimi de "genii neintelese"?

Ma trec fiorii din talpi pana-n crestet cand il vad pe Marcel Raducanu fotografiat langa emblema Stelei!

Ce dreaq sa inteleaga jegali din ce spune Maestrul?

Intelege un babuin opera lui Schopenhauer? Si atunci despre ce dreaq vorbim?

enjoy18.11.2008 20:44

Marcel Raducanu este unic, daca ar fi ramas poate l-ar fi depasit pe Hagi; el a cautat insa un loc mai demn mai devreme si cred ca ascultand-ul multi ar avea de invatat lucruri minunate. din pacate la noi acestea nu au cautare!

redondo19.11.2008 11:31
Ce sa compari, nene? Ce sa compari?

Cum juca Raducanu si cum joaca acum... cine? Ca orice comparatie l-ar jigni!

Ce era Steaua atunci (chiar si fara momentul Sevilla '86) si ce e acum?

Mentalitatea Maestrului Marcel Raducanu (care a scos Borussia Dortmund din anonimat si a dus-o in top!) si aia pe care o afiseaza marile vedete Semedo si Arthuro care au lacrimi de "genii neintelese"?

Ma trec fiorii din talpi pana-n crestet cand il vad pe Marcel Raducanu fotografiat langa emblema Stelei!

Ce dreaq sa inteleaga jegali din ce spune Maestrul?

Intelege un babuin opera lui Schopenhauer? Si atunci despre ce dreaq vorbim?

Tu macar esti informat cand spui "ce era Steaua atunci si ce e acum"?

Raducanu a jucat la Steaua intre 1972-1981 unde a castigat doar 2 campionate.In Europa Steaua iesea atunci mai mereu in turul 1,rareori in turul 2 daca prindea o echipa slaba.N-are nici o treaba Raducanu cu Steaua 86. Asa ca hai sa nu mai jignim din nou indirect actuala echipa care joaca in Liga constant si a prins o semifinala de UEFA.

Si daca era ca Becali sa invite pe cineva la o cafea,erau altii care meritau mai mult decat Raducanu care a preferat sa fuga din tara.

Spui ca a scos pe Borussia Dortmund din anonimat?! A jucat la ei intre 82-88. Astea sunt cifrele Borussiei din acea perioada: in 78 locul 11, 79-12, 80-6, 81-7, 82-6, iar cu Raducanu, 83-7, 84-13, 85-14, 86-16, 87-4, 88-13. Deci un calcul matematic arata ca se descurcau mai bine inainte de perioada lui Raducanu (exceptand sezonul 86-87).

Fara discutie Raducanu era un fotbalist bun,dar nu vreun Cristiano Ronaldo....iar sa spui ca a scos o echipa din Bundesliga din anonimat,cand el venea din Romania,e o mare exagerare. Poate Hagi a scos campionatul turcesc din anonimat din 96,e altceva.

Fiti un pic mai informati atunci cand va dati cu presupusul.

Lari19.11.2008 11:53

@redondo

Ai habar ce inseamna CCA pentru istoria fotbalului romanesc?

Ai habar ce fotbalisti au evoluat pentru CCA/Steaua pana in 1985?

Nu-mi spune... istoria Stelei incepe in 1985, odata cu primul meci din Cupa Campionilor Europeni, este?

Spui ca Raducanu a preferat sa fuga din tara. Asa, si? Informeaza-te despre urmatoarele lucruri: cat de valoros era Raducanu, ce a facut in Germania ca fotbalist si care-i smekeria cu scoala aia a lui de fotbal.

Si apoi discutam, fiind dispus sa recunosc ca am exagerat. Momentan, acum Steaua inseamna unealta lui Gigi Becali. Din punct de vedere fotbalistic, se vorbeste rareori laudativ la adresa noastra. Ca o comparatie, intreaba-i pe cei care au acum intre 40-50 de ani (cel putin) ce inseamna pentru ei Steaua/CCA.

Pana atunci, afirm cu tarie ca Raducanu poate sta lejer langa Hagi sau Dobrin ca talent. Drept pentru care isi poate permite, din punctul meu de vedere, sa-si dea oricand cu parerea despre orice referitor la fotbalul romanesc. Si-a castigat acest drept prin munca si talent, lucruri imposibil de cumparat, oricati bani ai avea.

redondo19.11.2008 12:08

@Lari

In anii 50 se spunea despre fotbalistii de atunci ca sunt mult sub cei din anii 30 (Baratki,Dobay,Bindea,Covaci). In anii 70-80 se spunea ca cei de atunci nu se compara cu cei din 50-60(Petschovski,Ozon,Constantin,Fratila,Voinescu).Acum se spune mereu ca un Dica e sub Raducanu,un Dayro e sub Iordanescu,un Goian e sub Bumbescu,un Zapata sub Voinescu s.a.m.d. Atunci prieteni era un fotbal mai usor,romantic.

Eu sunt din Craiova,iar tata e un mare fan al Craiovei Maxima si e inutil sa-i explic ca Steaua actuala ar bate ipotetic si Craiova Maxima si Steaua 86,datorita in primul rand evolutiei fotbalului (marcaje, 2 inchizatori,viteza superioara de joc,presing agresiv,concurenta foarte mare pe posturi s.a.). Deci eu am senzatia ca atunci cand spui ceea ce spui diminuezi din meritele actualilor fotbalisti

Lari19.11.2008 12:29

Daca fiecare din echipele pe care le-ai enumerat ar juca asa cum se juca atunci, poate ca da, poate ca ar parasi terenul invinse.

De-asta vorbeam eu de talent: driblinguri, centrari, suturi si tot felul de alte executii personale ale jucatorilor din generatia lui Raducanu, si Craiova Maxima excela la acest capitol, sunt net superioare jucatorilor nostri de acum, chiar si la nivel de Nationala.

Am scris in dese randuri despre ce ar trebui sa inseamne Steaua in presa romaneasca actuala: cele mai mari performante internationale din fotbalul romanesc ne apartin, cu exceptia parcursului Nationalei la World Cup '94. Dar ei sunt niste porci care prefera sa spuna neincetat "Becali a zis ca...", "Galeria Stelei=huligani" (fara a gandi la ce fac fanii celorlalte echipe) etc.

Din pacate, acest sir de 11 meciuri fara victorie le-a dat apa la moara porcilor sa ne manance din partea dorsala si mai mult.

Totusi, 2 lucruri:

- Steaua a facut performante europene dupa anul 2000 nu datorita talentului de exceptie al jucatorilor nostri, cin datorita unei organizari fantastice, uneori, a jocului.

- performantele au venit doar atunci cand am avut o echipa foarte omogena.

Niciunul din cele doua elemente de mai sus nu se mai regasesc la echipa noastra. Iar executiile personale, in fata portii, lipsesc cu desavarsire. Ba mai mult, ca un exemplu: Kone a dat gol cu Argesu' din pozitia de unde Dayro a dat-o in bara cu Timisoara.

Inca o data: am tot respectul din lume pentru performantele echipei noastre, pentru jucatori si pentru antrenori. Dar, luati separat, ei nu ar avea loc in echipe precum Craiova Maxima, Steaua '86 sau Dinamo '83, pentru a da doar cateva exemple.

redondo19.11.2008 12:44

@Lari

Tocmai de asta spun si eu ca e inutila o comparatie intre perioade diferite ale fotbalului. Pe atunci aveai mai mult timp de reactie pentru o executie reusita... Daca un Lutu,Aliuta sau Serban jucau in anii 60-70 erau poate mai mari ca Dobrin.Ideea era ca Raducanu a fost doar un fotbalist normal al Borussiei,nu unul care i-a scos din anonimat.

In ceea ce priveste presa romana iti dau perfecta dreptate....e un mijloc de totala dezinformare si bascalie ieftina. Fiecare dintre noi la un moment dat mai exageram atunci cand postam,dar din pacate sunt unii aici care habar n-au despre fotbal.Tu nu esti dintre aceia si tocmai de aceea am incercat sa te corectez.

Poate ca Steaua n-a castigat de 11 meciuri si poate nu bate nici la Craiova,dar nici nu a pierdut in aceste meciuri.A pierdut cu Lyon,dar...cu Dinamo,Rapid sau Timisoara a dominat clar meciul si numai nesansa a facut ca Steaua sa nu castige.

Lari19.11.2008 13:13

Am exagerat cu "scoaterea din anonimat", imi cer scuze. Cu el pe teren, cea mai buna clasare a Borussiei a fost un loc 4, prin '87, daca nu ma insel.

Dar ce este sigur este ca si acum figureaza, la acest club, ca unul dintre cei mai buni jucatori din istorie. Lumea nu l-a uitat, clubul l-a pastrat intr-o fotografie in muzeul propriu etc.

Lutu/Aliuta/Serban au avut si ei, un talent enorm, insa au muncit extrem de putin. Pentru mine, cei 3 fac parte din categoria Lupu: talent fabulos, chef de munca ca al lui Dorel din reclama. Pacat, pentru ca au fost multi astfel de jucatori.

LE: Ai spus ca Marcel a fost un jucator normal al Borussiei. Nope! E considerat o figura legendara.

Ce vrei?! Sunt razbunator! :notangel:

redondo19.11.2008 14:57

DA,e o kestie...a pus acolo stop pe picior cu o anume greutate(nu mai stiu cate kg) si a contat in faptul ca este cunoscut acolo.

AndyQ20.11.2008 14:57

Gata! am citit tot dialogul vostru, Lari si Redondo.

:)

Acuma concluziile la care am ajuns eu sunt urmatoarele:

Lari: Esti genul de suporter atasat de istoria Stelei si te dor momentele in care Steaua zilei de azi nu reuseste sau se chinuie sa scoata un rezultat bune. E si normal, fiecare vede lucrurile la fel. Comparatia dintre generatii nu isi are locul, dupa cum spunea Redondo. Fotbalul din ziua de azi e mult mai agresiv, mult mai rapid si mai tehnic decat e vremea aia. Ca sa argumentez, nu stiu daca ati vazut experimentul facut de FIFA sau UEFA, cand lui Ronaldinho, Roberto Carlos si inca 2-3 altii de talia lor au primit echipamentul de fotbalist al anilor 50-60, pentru a evidentia avantajul echipamentului performant din zilele noastre, motiv pentru care un jucator de valoare sau talentat din perioada aia nu avea cum sa ajunga vreodata la nivelul tehnic si precis al executiilor unui jucator din ziua de azi.

Asta asa, ca sa ne dam seama ca Goian al anului 2008, pus in aparare langa Bumbescu in vremea tineretii, l-ar fi surclasat pe acesta din cauza conditiilor de antrenament sau a mai multor factori, in favoare jucatorului din ziua de azi.

Redondo! tu esti fan al fotbalului modern, cum sunt si eu. Ma uit la un meci din anii 80 si vad cum jucatorul are vreme sa faca o preluare, nu e luat atat de agresiv de catre stopper, nu erau intrarile astea fizice de acum, bataliile astea corp-la-corp. Aveau mai multa libertate pe teren in fazele de constructie, se juca din placere... lipsea agresivitatea de acum.

Agresivitatea asta a dat nastere la fotbalul modern, la executiile de geniu, la individualitati...

Daca e benefic sau nu pentru fotbalul modern faptul ca s-au schimbat atatea... nu stiu.

Eu unu ma uit mai intens la un meci de UCL din 2008 decat la unu din 86....

Lari20.11.2008 15:11

@AndyQ

N-am vazut experimentul, dar e clar ca o comparatie intre cele doua evuri ale fotbalului nu are rost.

N-as putea spune ca-mi place mai mult fotbalul "din vechime" decat ala "modern". Fiecare are, dupa mine, partile bune si partile... cum sa le numesc?... nelalocul lor.

Dar fiecare era are/a avut magia ei.

Nu pot uita cum la rejucarea finalei din '86, dupa 10 ani, pe Ghencea, Majearu (parca) a trimis o pasa de vreo 40 de metri, iar Barbulescu a pus un stop impecabil (la vreo 45 de ani!), pe pulpa. Partea si mai interesanta este ca Iliuta, imediat dupa ce mingea i-a aterizat pe picior, era deja cu ochii in fata, sa dea drumul cat mai repede la minge. Cat de des mai vedem acum asa ceva la Steaua?

Raman la parerea ca, in ciuda faptului ca duelurile unu-la-unu aveau loc mult mai tarziu dupa preluare, oamenii de atunci stiu mult mai bine sa puna un stop, sa preia, sa paseze sau sa suteze de la distanta decat stiu jucatorii nostri de acum (subliniez "nostri" ca sa ramanem in anumiti parametri...). M-am uitat cu destula atentie la meciurile Stelei si ale Nationalei cu echipele mici din anii '80. Si atunci era o autobaza, si atunci existau aparari supraaglomerate, dar, de cealalta parte, atunci erau si suturi exceptionale de la distanta, centrari excelente, driblinguri reusite in fata omului de marcaj, pase exacte si "din prima" etc. Cat de des vedem asa ceva in jocul echipelor romanesti?

Hai sa n-o mai lungesc atata, sa nu va plictisiti de mine :)

Va multumesc pentru rabdarea de a discuta cu mine :smile:

alaturi de steaua20.11.2008 16:40

are dreptate

clar ca Becali este un ratat,nici nu cred ca stie istoria clubului.

AndyQ20.11.2008 21:51

@ Lari

Ai dreptate, nu putem compara magia erelor. Din pacate singura magie a erei Becali ar fi ca de cand e el la echipa am vazut vreo 11 antrenori schimbati, meciuri de-ti dai pumni in cap si prosteala multa prin presa scrisa sau vorbita.

Sta stelistul si spera ca echipa favorita o sa-si revina si o sa fim din nou mandrii de ei. Cati dintre noi sunt mandrii de Steaua? si aici ma refer la cei mandrii de Steaua zilelor noastre, nu vorbesc despre culori si traditie, se subintelege ca ne iubim istoria si ne ridicam in slavi realizarile sau magicienii din alte vremuri.

In momentul de fata singurul magician de la Steaua e Gigi Becali, asta a dat-o pe "the dark side" de mult si face cam ce magii vrea el sau propriile interese.

Vedem 2-3 meciuri bune facute de Steaua si ne-o luam in cap. De multe ori s-a spus ca sunt multi aici pe site care scriu doar cand Steaua pierde sau cand e in dificultate. Ce sa-i faci! din pacate astea sunt cele mai frecvente ipostaze in care vedem Steaua in ultimii ani.

Au si ei meritul lor, au reintrat in UCL, dar sa stai ca Rosenborg 5-6 ani doar in grupe e cam... de ras. Cel putin eu asa vad problema. Avem jucatori gen Banel, care de 5 ani de cand e la Steaua nu a evoluat la abolut niciun capitol din ABC-ul fotbalistic. Ii reusesc 2-3 centrari din 20, are viteza doar cand il comparam cu un fundas din Liga Intai, si de multe ori e si depasit, fara sa mai vorbim de super jucatorii intalniti in UCL care-l ridiculizeaza la mai toate duelurile. Da, o fi el muncitor si sufletist dar sa-i aduca cineva aminte ca nu suntem pe santier. Exemplele pot continua...

De 11 meciuri n-am vazut o actiune legata de atac pozitional, o contra ca la carte, decat la plesneala. Copiii cu care joc saptamanal pe-un teren de marime oficiala dau mai multe pase din prima si elaboreaza mai multe scheme tactice, probabil din greseala sau automatism, decat am vazut la Steaua ultimelor partide.

«12»