Echipa de handbal Steaua MFA a reușit o victorie fantasticã în deplasare în Liga Campionilor în disputa cu vicecampioana Sloveniei, Cimos Koper, scor 30-29.
Deși meciul a început sub semnul echilibrului, la mijlocul reprizei întâi roș-albaștri au apãsat pe accelerație și s-au desprins. La pauzã diferența a fost de doar douã goluri, deși Steaua a avut și patru goluri avans.
Repriza secundã a aparținut în totalitate formației bucureștene, care a ținut-o în permanențã la respect pe vicecampioana Sloveniei. Chiar dacã slovenii s-au apropiat la doar un punct pe final de meci, atacul a aparținut Stelei, astfel cã nu s-a pus niciun moment problema învingãtoarei.
Rãmași fãrã antrenor, dupã demiterea lui Nicolae Munteanu, campioana noastrã a fost magistral condusã de pe bancã dar și din teren de interul dreapta Rudic. Cu Georgescu, Stavrositu și Alin ªania letali pe contraatac și cu Obrad Ivezic imperial în poartã, Steaua reușește calificarea în primãvara europeanã.
Cu trei victorii în cele patru meciuri disputate pânã acum în cea mai importantã competiție handbalisticã inter-cluburi, echipa miltarã nu are cum sã rateze locul trei în grupã, ceea ce-i va asigura prezența în Cupa Cupelor.
Totuși, în ultimele douã partide din grupã, cu Portland acasã și cu Medvedi în deplasare, formația noastrã ar putea sã forțeze o calificare istoricã din grupele Champions League.
Obrad Ivezic și-a sãrbãtorit cei 27 de ani împliniți în urmã cu 9 zile printr-o evoluție senzaționalã în victoria Stelei MFA (30-29) din Slovenia, succes ce-i apropie pe "militari" de primãvara Ligii Campionilor. Din aeroportul din Ljubljana, gigantul sârb de 2 m ne-a dezvãluit, ieri-dimineațã, într-o englezã–româno– sârbã, secretele paradelor sale.
Goalkeeperul cu 25 de intervenții sâmbãtã seara a pãșit pe terenul de handbal pentru prima datã la 14 ani, la Sintelon. "Din prima am ales postul de portar, pentru cã-mi place enorm responsabilitatea. Ești ultimul om care poate aduce sau pãstra speranța și asta conteazã enorm", își justificã alegerea. În 2006, a semnat cu Poli Izometal Timișoara "pentru cã la noi în țarã nu erau prea mulți bani", iar din toamna anului trecut a fost înregimentat de trupa "militarã": "Auzisem de Steaua și de Dinamo înainte sã vin în România, dar știam cã HCM Constanța e cea mai bunã în țara voastrã. Acum, sunt multe echipe puternice, Reșița, Bacãu. Noi n-am avut noroc în Liga Naționalã, acesta ar fi amãnuntul care ar dezlega misterul parcursului diferit în campionat și cel din cupele europene".
Se teme de aruncãrile de la 9 m
Iar triumful de la Koper, în care a recepționat și câteva mingi în cap, i se datoreazã în mare parte, deși Ivezic frapeazã prin modestie. "Eee, dacã bãieții nu ar fi jucat perfect în defensivã, atunci poate cã nici eu n-aș fi apãrat bine. Am vorbit înainte de meci cu Bozo Rudic despre acțiunile lor, iar în timpul partidei le-am mai strigat colegilor "jump" și am mai discutat cu extremele. Cam atât, nu-s un magician. În rest, ca de obicei, mã descurc mai bine la aruncãrile din apropiere decât cele de la 9 m, chiar dacã de multe ori acestea mã fac KO pentru câteva secunde. Eu ies sã apãr tot!", explicã internaționalul cu 40 de selecții în naționala Serbiei.
Apãrã cu ligamentele rupte!
Exponent al unei națiuni de luptãtori, Obrad evolueazã de douã luni cu dureri teribile. "Joc cu ligamentele rupte la gleznã. Nu trebuie sã mã operez, dar am dureri groaznice și în timpul meciului, și mult timp dupã. ªi acum mai simt, dar îmi trec cu gheațã, masaj și terapie. Dar atât timp cât Steaua câștigã, nu mai conteazã chinurile mele, important e sã trecem mai departe și sunt sigur cã vom reuși". Obrad ar reuși astfel sã-și rãzbune colegii de la fotbal, ai cãrui fan declarat este.
"Tin cu Steaua si nu ratez niciun meci de-al lor, imi plac multi jucatori din Ghencea"
Multumiri pentru poze domnului Horatiu Minca - SteauaMFA.ro