Unirea Urziceni este un model de succes desi e clar ca nu va lua campionatul . Sunt condusi de 2 profesionisti,Petrescu si Stoica,chiar daca amandoi mai au anumite hibe,asta e,oamenii nu sunt perfecti.
Petrescu stie sa puna echipa in teren iar MM stie sa faca o echipa cu bani putini,fiind obisnuit sa faca acest lucru de pe vremea cand era la Steaua,iar marele sau atu este ca stie sa colaboreze foarte bine cu antrenorii,acest cuplu fotbalistic creand astfel o echipa legata la Urziceni.
Si patronul ii ajuta. Bucsaru e un smecher care mai spala niste bani la Urziceni si culmea e ca,spre deosebire de jijel,se pare ca nu vrea-i recupereze. Nu ma pricep la finante dar ma indoiesc ca omul si-a recuperat banii "investiti" acolo. Pe Urziceni ii mai ajuta lipsa presiunii,insa nu exista mare presiune nici la tg Jiu,constanta,otopeni,Iasi,medias etc. Diferenta o face calitatea conducerii,care la randul ei este responsabila de calitatea echipei,mai ales cand le dai timp. Daca raman la echipa Petrescu si MM in 2-3 ani Unirea Urziceni intra in grupele UEFA si nu m-ar mira sa ia si o cupa a Romaniei.
Desi urasc acest trend stupid cu "provincia in fata",nu pot sa nu recunosc ca la management provincia ne-a luat-o in fata,au o crestere mai sanatoasa fata de noi ca sa nu mai zic ca au si o strategie mai buna.
Chefere a ajuns in 8 ani dintr-o echipa de divizia C intr-una de CL(intrand acolo cu ajutorul nostru),care daca bate in urmatorul meci e calificata in primavara europeana. Oamenii au avut o strategie logica,nu vor romanii sa vina la noi aducem straini,si se pare ca le-a mers. Au facut primul lor event in istorie si momentan joaca cel mai bun fotbal din tara.Patronii nu prea se baga la echipa,cel putin nu pe fata,iar cand a fost nevoie sa taie in carne vie,au taiat in carne vie(vezi cazul Andone). Bineinteles ca se exagereaza mult cu acest chefere(cat de grozava este) dar nu poti sa negi strategia foarte buna pusa in aplicare in cazul lor.
Timisoara,desi are un (fost) patron batut in cap spumegand la gura de anti-stelism,a dezvoltat totusi o strategie inteligenta minus faza cu zambon. I-a fraierit pe timisoreni sa creada ca bragadiru e echipa lor si dupa cativa ani de esecuri a adus un super-tehnician dupa parerea mea,dusan uhrin. De asemena omul si-a dat seama ca nu poti bate pe Dinamo cu fosti dinamovisti(well duh) si a mers pe mana antrenorului care a adus baieti d-astia din est,mai duri si mai dispusi la efort,spre deosebire de fantezistii sud-americani dar care nu prea fac ambele faze. Ca sa nu mai vorbesc de tepele date lui Becali,Iancu a luat vreo 3 milioane si ceva pe jucatori rupti de-a binelea din punct de vedere fizic,emeghara,ov Petre si plesan.
Pentru mine Craiova are strategia care va da roade pe termen lung daca mititelu nu va vinde jucatori si ar putea ajuta si echipa nationala pe viitor. Mititelu e un fel de Becali cu ochelari dar spre deosebire de cioban,el sta pe o mina de aur(potentialul fotbalistic al zonei) si a fost destul de destept sa-si dea seama de acest lucru. Nu cred ca Universitatea termina in primele 5 in acest an,dar a trecut de la o echipa care se chinuia in B intr-una care joaca fotbal si o face cu tineret local,peticit cu 2-3 straini bunicei(rose,wobay).
Intre timp la Bucuresti javrele,dupa bunul obicei se musca in haita iar crapizii stau in pragul desfiintari din cauza certurilor coposo-taheriene.
Mi se rupe de panaramele astea 2 de mai sus dar e grav ce se intampla la noi. Spre deosebire de toate echipele de mai sus, Steaua Bucuresti are cea mai glorioasa istorie,cei mai multi suporteri si minimum 30 de milioane castigate din ultimele 3 participari in CL. Ce am facut cu acesti bani? Ne-am pisat pe ei pentru ca au mers la jijel in loc sa fie re-investiti. Degeaba ne laudam cu aceste participari pentru ca nu am invatat nimic din ele.
Palmaresul nostru cu echipele provinciale enumerate de mine? Pai in ultimii ani am batut chefere odata la Cluj(1-2 parca),am scos mai mult egaluri chinuite acolo si i-am batut in Ghencea cat inca erau puieti in liga1(3-1),mai apoi invingandu-i si cu ajutorul arbitrului(tot 3-1). Beleaua este ca in ultimii 2 ani ne-au cam prins din urma ba chiar ne-au depasit de-a binelea la joc.
Timisoara ne-a luat practic un titlu prin acel 1-1 din Ghencea si ne-am luat-o la ultima deplasare acolo,dar din nou problema este ca suntem sub ei ca joc. Urziceni ne-a scos din cupa anul trecut fara drept de apel,ne-a batut de 2 ori si in Ghencea i-am invins doar pentru ca habibou l-a faultat pe Stelea. Momentan Unirea Urziceni ne da clasa daca discutam viteza jocului,relatiile de joc etc.
Sa ma scuzati daca am transformat aceasta postare intr-un elogiu la adresa echipelor din provincie insa tin sa evidentiez din nou faptul ca Steaua are cea mai slaba strategie din toate echipele de mai sus,doar Rapid si dinamuistii fiind pe acelasi calapoid cu noi,insa in cazul nostru e mai grava situatia pentru ca noi avem avantaje la care ei doar viseaza(participari in Liga,suporteri numerosi,stadion de CL).
Ceea ce ni se intampla e o consecinta logica a lipsei de management. Steaua nu are asa ceva,are un cioban care face dupa cum il taie capul si care e sfatuit de "binevoitori",oameni care au nas pentru banii lui Jiji insa nu pentru fotbal. Stiu ca e clasament provizoriu dar momentan Timisoara,Urziceni,Craiova sunt peste noi in clasament si beleaua este ca spre deosebire de noi,ei mai si joaca fotbal.
Salvarea nostra se poate numi un manager competent care sa lucreze mai mult cu antrenorul decat o face acesta cu ciobanul insa asta nu se va intampla niciodata cat e jijel acolo,cum se se intample asta cand ai "oameni de fotbal" priceputi ca piti,giovanni,virgil si Victor cu care sa te sfatuiesti. Vai de mama noastra cat de rau am ajuns daca astia sunt oamenii care ne conduc,mai mult sau mai putin din umbra.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.