FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pilula de insomnie

«12»
fcsteaua.ro08.11.2008 08:35

Va intrebati vreodata cum de e posibil ca o echipa a unui orasel cu o suprafata de numai 6 kilometri patrati si o populatie de 18 mii de locuitori sa fie liderul ligii 1?

O echipa fara istorie, fara trofee, cu un patron al carui nume imi scapa, cu jucatori cvasi necunoscuti si un antrenor care incepe sa-si faca un nume in noua cariera.

Eu, da. Si cred ca acolo, la Unirea Urziceni, exista seriozitate si profesionalism in adevaratul inteles al cuvantului. Cam ceea ce lipseste clubului nostru legendar.

Pana acum creditorul iesea cu orice ocazie in presa si se facea constant de cacao. Acum, de cand Gigi e in campanie electorala si ii este interzis, ca de altfel tuturor candidatilor, sa iasa pe post de capul lui, mister Argatzeala, cum bine l-a botezat maestrul C. Ardeleanu, da de cate ori are ocazia cu oistea in gard.

Mai deunazi, spunea ca mergem la Lyon sa castigam si ca vom marca sigur gol. Mai bine tacea. Pentru ca lauda de sine nu miroase a bine. Si asa a si fost.

Pestele de la cap se impute si de la coada se curata. Si situatia de la Steaua e in continuare imputita, desi Lacatus a fost "curatat" nu cu mult timp in urma. Daca nu batem Rapidul maine, mai bine zis daca, Doamne fereste, nu vom scoate macar un egal, locul 7 scrie pe noi. Si urmeaza alte doua meciuri grele cu Timisoara si cu echipa asta mica despre care vorbim. Unirea. Eu am deja insomnii.

Pe cand de ai nostri, doar gura e de ei, cei de la Urziceni tac si fac. Cum le sta bine unor profesionisti in toata puterea cuvantului. Si asta se trage numai de la patron, despre care de ani de zile se vorbeste ca a facut lucruri minunate acolo pentru echipa sa.

Ganditi-va, 18.000 de locuitori! Mai putin decat are Steaua la un meci cu Dinamo in Ghencea. Dar putin mai mult decat la Steaua-Arsenal din trecuta editie a CL.

Virgil

MoWeed08.11.2008 08:51

E vorba de profesionalism. Bucsaru(asa il cheama pe patronul lor) nu apare in presa, nu se cearta cu nimeni din fotbal, nu se foloseste de echipa pentru a deveni bine cunoscut la nivel national

MM Stoica a redevenit acel MM de la Galati adica un bun manager care insa nu intra foarte mult in scandaluri(spre deosebire de perioada de la Steaua). Odata a vrut sa sara la bataie cu Borcea si atunci a fost avertizat ca la prima iesire de genul asta va fi dat afara.

Mugur_Cornateanu08.11.2008 09:16

Dar lider in mult mai puternica Bundesliga cine e?

In ambele cazuri, e doar foc de paie. Campioanele se vor alege tot dintre "granzi", daca putem folosi acest termen in cazul echipelor romanesti. In Germani prin valoare si bani pana la urma, iar la noi prin bani si jocuri de culise. Apoi Unirea va mai face o "figura frumoasa" in Cupa UEFA, iesind din primul tur "onorabil"

Si inca ceva. Spui tu "Pe cand de ai nostri, doar gura e de ei". Care ai nostri frate? Ce persoana din conducerea Stelei este "de-a noastra". E o infectie care provoaca o moarta lenta si dureroasa. Iar pacientul bolnav, nu moare frumos, ci incet, uratindu-se si pierzandu-si orice urma de frumusete. Soarta e clar ca ne-o meritam. Mai avem si tupeul sa zicem ca suntem cel mai iubit club din Romania cu 5 milioane de suporteri, iar noi nu putem sa strangem 5000 sau 500 pentru un protest. Chiar daca nu ar reusi macar ar arata ca inca ne pasa de echipa asta muribunda. Ma rog. Un protest facut inteligent ar veni dupa formarea unui comitet sa zic asa in care membri ar fi toate fostele glorii care nu sunt cumparate de cioban. Altfel s-ar face niste planuri de cumparare a clubului, si altfel ar fi tratat acest protest in media, daca s-ar forma un astfel de comitet cu imagine care sa atraga si sponsori si investitori adevarati. Oameni ca Hagi, Iordanescu, Marcel Raducanu sau Ilie Nastase au o gramada de prieteni si conectii in randul adevaratilor oameni de afaceri de pe afara.Solutii sunt. Au fost dati jos din functii presedinti, dictatori, oameni mult mai puternici si inteligenti ca semi analfabetul babuin. Initiativa si sangele in instalatie lipsesc insa cu desavarsire.

bla bla08.11.2008 09:48

Ati inebunit lumea cu situatia dezastruoasa de la Steaua...,a...,nu sunt pe siteul GSP,scuze,am confundat acest onorabil loc plin de Stelisti la bine si la greu,cu suporteri adevarati si oameni reprezentativi pentru binele ce-l doresc echipei,l-am confundat cu mizeria ANTISTELISTA numita GSP,acum m-am linistit,sunt intre Stelisti.

Sunt destui gazetari ce incearca sa puna benzina pe focul abia stapanit,dar nu cred sa aiba spor cu noi,suntem suporteri adevarati!

Il Soldatino08.11.2008 10:17
Ati inebunit lumea cu situatia dezastruoasa de la Steaua...,a...,nu sunt pe siteul GSP,scuze,am confundat acest onorabil loc plin de Stelisti la bine si la greu,cu suporteri adevarati si oameni reprezentativi pentru binele ce-l doresc echipei,l-am confundat cu mizeria ANTISTELISTA numita GSP,acum m-am linistit,sunt intre Stelisti.

Sunt destui gazetari ce incearca sa puna benzina pe focul abia stapanit,dar nu cred sa aiba spor cu noi,suntem suporteri adevarati!

Bine ai venit printre noi "bla bla". Asa le spun tuturor noilor veniti fara ironie si rautate.

Nu vreau sa ma intelegi gresit dar m-am uitat la profilul tau si am descoperit informatiile de mai jos:

"Varsta Necunoscuta

Sex Nespecificat

Locatia Necunoscuta

Data Nasterii Necunoscuta

Hobby-uri

Nu sunt informatii

Inregistrat pe: 4-October 08"

Acum, fiecare are dreptul la confidentialitate, dar atata vreme cat unii intra aici ascunzandu-si total datele personale si arunca cu tot felul de acuze, punandu-ne credibilitatea si dragostea pentru Steaua sub semnul intrebarii, da-mi voie sa ma indoiesc ca intr-adevar esti unul dintre noi si un partener de discutie.

Asa cum le repetam mereu suporterilor acesta este un site deschis, fiecare are dreptul sa-si exprime opiniile. Faptul ca exista critica nu presupune automat antistelism. Faptul ca se evidentiaza lipsuri si probleme inseamna simt al realitatii, comparatie si progres.

Aceste doua teze mizerabile si perimate "nonstelism" si "cenzura", singurele gogosi care ne sunt aruncate (uneori intra si reporterasi de la unele gazete de sport), reprezinta elemente hilare si lase care nu ne mai trezesc reactii.

Echipa se incurajeaza pe stadion (acolo unde, din pacate, in unele situatii se face liniste spre finalul meciului cand Steaua este condusa), iar aici pe site este si loc de critici si comparatii pentru ca progresul nu se fundamenteaza pe plecaciuni si nu se face cu "yesmani".

Inca odata iti adresez sincerul si caldurosul "Bine ai venit pe site-ul nostru!"

bla bla08.11.2008 10:50

@@@ IL SOLDATINO...

Nu sunt chiar asa de nou aici,sunt "proaspat" cu acest nick,cu cel vechi avand voi grija sa nu-l mai pot folosi!

MoWeed08.11.2008 10:52

@bla bla

Cum adica?

bla bla08.11.2008 10:54

@@@ Il Soldatino...

Ai fi preferat minciunile si ipocriziile la profil?Eu mi-am expus o buna parte din viata pe acest site si am fost luat la misto.

@@@ MoWeed...

Adica asa...!Am avut "curajul"si tupeul sa ma hartuiesc verbal cu cine nu trebuie deranjat si am fost banat total.

Evita postarile consecutive!

Virgil08.11.2008 11:40

@ Mugur Cornateanu

Mugure, mie nu mi se pare a fi un foc de paie ce i se intampla Unirii Urziceni. Pentru ca Unirea se afla in al doilea an cand pune probleme serioase candidatelor la titlu. In editia trecuta a terminat pe 5, la egalitate de puncte cu Rapid si Dinamo, aflate pe locurile 3 si 4. A jucat finala Cupei Romaniei si anul asta confirma. Ei spun ca nu, dar sunt sigur ca se gandesc la titlu. Daca e posibil sa-l castige, de ce sa-l cedeze altora? Eu cred ca sunt capabili. E o echipa pe care marile nume ale ligii o trateaza la pret de matineu.

Cred ca-ti amintesti de Ipswich Town, care in editia 1961/1962 a castigat campionatul la prima sa participare in prima Liga engleza. Si asta dupa ce cu numai 3 ani in urma se afla in a patra Liga. La conducerea tehnica a acestei echipe s-a aflat Alf Ramsey, care ulterior a condus nationala Angliei si a fost inobilat de regina.

predatorpulse708.11.2008 11:46

Unirea Urziceni este un model de succes desi e clar ca nu va lua campionatul . Sunt condusi de 2 profesionisti,Petrescu si Stoica,chiar daca amandoi mai au anumite hibe,asta e,oamenii nu sunt perfecti.

Petrescu stie sa puna echipa in teren iar MM stie sa faca o echipa cu bani putini,fiind obisnuit sa faca acest lucru de pe vremea cand era la Steaua,iar marele sau atu este ca stie sa colaboreze foarte bine cu antrenorii,acest cuplu fotbalistic creand astfel o echipa legata la Urziceni.

Si patronul ii ajuta. Bucsaru e un smecher care mai spala niste bani la Urziceni si culmea e ca,spre deosebire de jijel,se pare ca nu vrea-i recupereze. Nu ma pricep la finante dar ma indoiesc ca omul si-a recuperat banii "investiti" acolo. Pe Urziceni ii mai ajuta lipsa presiunii,insa nu exista mare presiune nici la tg Jiu,constanta,otopeni,Iasi,medias etc. Diferenta o face calitatea conducerii,care la randul ei este responsabila de calitatea echipei,mai ales cand le dai timp. Daca raman la echipa Petrescu si MM in 2-3 ani Unirea Urziceni intra in grupele UEFA si nu m-ar mira sa ia si o cupa a Romaniei.

Desi urasc acest trend stupid cu "provincia in fata",nu pot sa nu recunosc ca la management provincia ne-a luat-o in fata,au o crestere mai sanatoasa fata de noi ca sa nu mai zic ca au si o strategie mai buna.

Chefere a ajuns in 8 ani dintr-o echipa de divizia C intr-una de CL(intrand acolo cu ajutorul nostru),care daca bate in urmatorul meci e calificata in primavara europeana. Oamenii au avut o strategie logica,nu vor romanii sa vina la noi aducem straini,si se pare ca le-a mers. Au facut primul lor event in istorie si momentan joaca cel mai bun fotbal din tara.Patronii nu prea se baga la echipa,cel putin nu pe fata,iar cand a fost nevoie sa taie in carne vie,au taiat in carne vie(vezi cazul Andone). Bineinteles ca se exagereaza mult cu acest chefere(cat de grozava este) dar nu poti sa negi strategia foarte buna pusa in aplicare in cazul lor.

Timisoara,desi are un (fost) patron batut in cap spumegand la gura de anti-stelism,a dezvoltat totusi o strategie inteligenta minus faza cu zambon. I-a fraierit pe timisoreni sa creada ca bragadiru e echipa lor si dupa cativa ani de esecuri a adus un super-tehnician dupa parerea mea,dusan uhrin. De asemena omul si-a dat seama ca nu poti bate pe Dinamo cu fosti dinamovisti(well duh) si a mers pe mana antrenorului care a adus baieti d-astia din est,mai duri si mai dispusi la efort,spre deosebire de fantezistii sud-americani dar care nu prea fac ambele faze. Ca sa nu mai vorbesc de tepele date lui Becali,Iancu a luat vreo 3 milioane si ceva pe jucatori rupti de-a binelea din punct de vedere fizic,emeghara,ov Petre si plesan.

Pentru mine Craiova are strategia care va da roade pe termen lung daca mititelu nu va vinde jucatori si ar putea ajuta si echipa nationala pe viitor. Mititelu e un fel de Becali cu ochelari dar spre deosebire de cioban,el sta pe o mina de aur(potentialul fotbalistic al zonei) si a fost destul de destept sa-si dea seama de acest lucru. Nu cred ca Universitatea termina in primele 5 in acest an,dar a trecut de la o echipa care se chinuia in B intr-una care joaca fotbal si o face cu tineret local,peticit cu 2-3 straini bunicei(rose,wobay).

Intre timp la Bucuresti javrele,dupa bunul obicei se musca in haita iar crapizii stau in pragul desfiintari din cauza certurilor coposo-taheriene.

Mi se rupe de panaramele astea 2 de mai sus dar e grav ce se intampla la noi. Spre deosebire de toate echipele de mai sus, Steaua Bucuresti are cea mai glorioasa istorie,cei mai multi suporteri si minimum 30 de milioane castigate din ultimele 3 participari in CL. Ce am facut cu acesti bani? Ne-am pisat pe ei pentru ca au mers la jijel in loc sa fie re-investiti. Degeaba ne laudam cu aceste participari pentru ca nu am invatat nimic din ele.

Palmaresul nostru cu echipele provinciale enumerate de mine? Pai in ultimii ani am batut chefere odata la Cluj(1-2 parca),am scos mai mult egaluri chinuite acolo si i-am batut in Ghencea cat inca erau puieti in liga1(3-1),mai apoi invingandu-i si cu ajutorul arbitrului(tot 3-1). Beleaua este ca in ultimii 2 ani ne-au cam prins din urma ba chiar ne-au depasit de-a binelea la joc.

Timisoara ne-a luat practic un titlu prin acel 1-1 din Ghencea si ne-am luat-o la ultima deplasare acolo,dar din nou problema este ca suntem sub ei ca joc. Urziceni ne-a scos din cupa anul trecut fara drept de apel,ne-a batut de 2 ori si in Ghencea i-am invins doar pentru ca habibou l-a faultat pe Stelea. Momentan Unirea Urziceni ne da clasa daca discutam viteza jocului,relatiile de joc etc.

Sa ma scuzati daca am transformat aceasta postare intr-un elogiu la adresa echipelor din provincie insa tin sa evidentiez din nou faptul ca Steaua are cea mai slaba strategie din toate echipele de mai sus,doar Rapid si dinamuistii fiind pe acelasi calapoid cu noi,insa in cazul nostru e mai grava situatia pentru ca noi avem avantaje la care ei doar viseaza(participari in Liga,suporteri numerosi,stadion de CL).

Ceea ce ni se intampla e o consecinta logica a lipsei de management. Steaua nu are asa ceva,are un cioban care face dupa cum il taie capul si care e sfatuit de "binevoitori",oameni care au nas pentru banii lui Jiji insa nu pentru fotbal. Stiu ca e clasament provizoriu dar momentan Timisoara,Urziceni,Craiova sunt peste noi in clasament si beleaua este ca spre deosebire de noi,ei mai si joaca fotbal.

Salvarea nostra se poate numi un manager competent care sa lucreze mai mult cu antrenorul decat o face acesta cu ciobanul insa asta nu se va intampla niciodata cat e jijel acolo,cum se se intample asta cand ai "oameni de fotbal" priceputi ca piti,giovanni,virgil si Victor cu care sa te sfatuiesti. Vai de mama noastra cat de rau am ajuns daca astia sunt oamenii care ne conduc,mai mult sau mai putin din umbra.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Stelist9008.11.2008 12:27

intr-adeavar...la Urziceni oameni sunt profesionisti.....pacat ca nu se intampla la fel in si in clubul nostru iubit.....

Il Soldatino08.11.2008 12:59

"Ai fi preferat minciunile si ipocriziile la profil?Eu mi-am expus o buna parte din viata pe acest site si am fost luat la misto."

Eu nu pot prefera nimic in locul tau. Important este ce alegi tu si cata seriozitate aduci prin implicarea ta. In legatura cu luatul la misto - vrei sa-ti spun eu de cate ori am fost luat la misto? Chiar si in aceste conditii am ales sa raman serios. Am motivele mele....Sunt cu acelasi nick inca de cand am intrat pe acest site si am preferat sa-mi dezvalui numele pentru ca imi asum ce scriu si nu mi-e rusine de modul in care gandesc.

Marius08.11.2008 13:09

Bai frate, cati experti in Urziceni avem... e chiar socant...

Bucsaru e un infractor notoriu care spala zeci de milioane la club. Aducerea lui Petrescu a fost pentru a da credibilitate clubului, dar si un contract reciproc avantajos. Adica, Petrescu nu cere jucatori si investii majore, lucreaza cu toti resapatii care vor contracte... sa le spunem decente, iar Bucsaru nu are pretentii in ceea ce priveste clasarea in campionat, jocul echipei si alte asemenea. In fond, pe Bucsaru nu-l intereseaza ca Unirea termina pe 6 sau 14, atat timp cat e in prima Liga si poate sa-si faca treaba linistit.

Memelu e la echipa doar pentru ca smecherii cu banii. Atat din perioada Galati cat mai ales din perioada Steaua. D-aia i s-a spus s-o lase mai usurel cu declaratiile, pentru ca acolo nu se doreste atentia presei.

De altfel, am putea spuna ca lui Bucsaru nu-i convine atentia asta a presei din aceste ultime saptamani. Petrescu a facut din rahat bici, dar sa nu uitam ca presiunea este fix zero la Urziceni. De asemenea, sa nu uitam ca ORICE jucator mai rasarit ar avea Bucsaru zboara in secunda doi la echipa lui Becali sau a lui Taher, in contul datoriilor trecute, prezente si viitoare.

Singura diferenta intre Buscaru si Becali/Iancu/Taher/Borcea/Turcu este ca primul vrea sa faca/spele bani iar ceilalti vor imagine.

Stanici08.11.2008 13:11

Ce incepe cu "p" si se termina cu "ula" ?

Marius08.11.2008 13:14

Urziceni :D

Adrian08.11.2008 13:16

Patrula?

1on08.11.2008 13:35

pensula

c.ronaldo1708.11.2008 13:39

Off-Topic?!

MoWeed08.11.2008 13:44
Singura diferenta intre Buscaru si Becali/Iancu/Taher/Borcea/Turcu este ca primul vrea sa faca/spele bani iar ceilalti vor imagine.

Si Iancu, de exemplu, vrea sa spele banii din RAFO.

Ia exemplul celor de la Fulgerul AEK Timisoara. Si ei au spalat bani, si chiar au spalat o gramada de bani. Totusi rezultatele lor au fost mediocre daca le comparam cu sumele de bani investite. La Urziceni nu s-au investit extrem de multi bani, dar uite ca totusi au oarece rezultate.

Decat ca altii care spala si bani si fac si circ pentru imaginea personala, e mai bine asa...

AlexV08.11.2008 13:57

Profesionistii de care vorbesti se numesc Dan Petrescu. Stoica poate sa fie orice mai putin profesionist. Se pricepe la scandal, declaratii aiurea si mistouri. Nu se pricepe la jucatori sau orice altceva legat fotbal. A adus multi jucatori varza, s-a certat cu o gramada de lume, a lovit un spectator si acum apare la televizor ca sa judece prestatiile antrenorului Munteanu.

1on08.11.2008 14:19
Profesionistii de care vorbesti se numesc Dan Petrescu. Stoica poate sa fie orice mai putin profesionist. Se pricepe la scandal, declaratii aiurea si mistouri. Nu se pricepe la jucatori sau orice altceva legat fotbal. A adus multi jucatori varza, s-a certat cu o gramada de lume, a lovit un spectator si acum apare la televizor ca sa judece prestatiile antrenorului Munteanu.

A fãcut un magazin ofical la Steaua, o revistã, a adus 2 antrenori profesioniști (Zenga și Protasov) cu care dacã s-ar fi continuat (cu oricare dintre ei) Steaua cred cã o ducea mai bine ca acum, a adus niște jucãtori care au dat randament în acel moment (Boștinã, Ghionea, V. Iacob, Bãnel, Cristocea, OCHIROªII, Cernea, Elton, Thereau) iar acel spectator (bine spus "spectator" și nu "suporter") chiar a meritat-o.

w3bmaster08.11.2008 16:13

Un nume : Dan Petrescu

Si patronu nu auzi de el nu ca hahalera noastra

si mai e si Meme

Il Soldatino08.11.2008 17:10
pensula

Loool =))

clausblaus08.11.2008 17:37

Cat timp antrenorului i se da credit total si nu se pune presiune pe jucatori rezultatele se vad.Ca acest Bucsaru spala bani sau nu ,asa cum spunea Marius paremise,nu cred ca ne intereseaza pe noi.Credeti ca Becali e sfant?Sa fim seriosi!Nu ridica nimeni osanale Unirii insa trebuie sa recunoastem ca acolo treburile merg bine.Daca si Becali s-ar comporta ca patronul Urziceniului si la Steaua toate ar merge brici,din partea mea poate sa fure si ouale(de aur sau nu)lui Nastase.

redondo08.11.2008 19:56

Unirea Urziceni pare un fel de Corvinul Hunedoara din anii 80.

«12»