FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Keca dat afara de MM!!!

«12»
Ramon18.08.2005 07:44
nu e loc de nici o polemica, pentru. ca si eu am aceeasi parere.

despre Cristea am mai spus-o. nu e vorba doar de golurile din partida cu Valencia, caci totusi el a marcat 6 goluri la Steaua. toti jucatorii tineri trec printr-o astfel de situatie cand trec de la o echipa mica la una cu pretentii permanente, de la un oras de provincie la capitala. e un alt mediu, alte cerinte alte perspective, alte pretentii si asteptari, dar si alte tentatii. la Steaua, spre deosebire de Bacau, nimeni nu are rabdare si un meci slab sterge cu buretele tot ce ai facut bine pana atunci.  la noi Cristea nu mai este o "vedeta", iar marea performanta nu are rabdare si nici intelegere!

in plus Cristea e oarecum luat in vizor pe nedrept, fiind identificat ca un protejat al patronului. e o prostie nemarginita sa-ti "formezi" atitudinea despre un jucator dupa astfel de criterii subiective. ce sa spun daca Gigi lauda pe cineva, unii se simt obligati ca imediat sa conteste?! orice fapta se judeca separat si doar in relatie cu Steaua, adica daca e bine sau nu pentru. echipa!

actualmente Cristea, ca si Oprita, sufera de lipsa de ritm. e evident ca el nu se integreaza in dinamica jocului, desi se straduie. daca va juca, daca nu va mai fi apostrofat la orice faza, daca va avea si putin noroc sa marcheze un gol sau doua importante, isi va reveni, pentru. ca are mari calitati. poate nu e asa combinativ cum ar cere stilul Protasov, dar are explozia tipica varfului de clasa care in fata portii nu te iarta.

Lovin este astazi intr-o crestere deosebita. jocul sau este cu mult peste ce arata anul trecut (probabil ca si schematismul mai rigid al lui Walter nu-l ajuta sa se impuna). il depaseste pe Paraschiv prin mobilitate, agresivitate si viteza, iar progresia jocului este evident superioara lui Dorinel. pana la urma se dovedeste ca toti cei ce plangeau si se indignau ca Steaua nu i-a reinnoit contractul lui Munti s-au inselat. o astfel de decizie (placuta maselor, dar eronata managerial) l-ar fi blocat practic pe Lovin, iar pe termen mai lung ar fi putut chiar sa-l plafoneze definitiv. orice jucator trebuie lasat sa joace la momentul oportun, cand atinge pragul unui posibil salt valoric!

"cazul" Lovin, ca si cel al lui Nicolita, sunt expresia tipica a faptului ca multi vorbesc, dar putini cunosc! toti visam la transferuri grele, toti criticam zgarcenia conducerii, uitand ca avem in curte jucatori pe care ne putem baza.

Foarte bine observat. Mai multa rabdare si incredere in Cristea iar despre Lovin, numai de bine. In sfarsit avem un jucator la inchidere capabil sa dinamizeze jocul.

Eu ma tem in schimb pt postul de portar si cel de fundas central. Ghionea fara Radoi langa el e cum era Bumbescu fara Belodedici. Hamu nu are competitor deocamdata si mi se pare un portar care nu prea are priza la minge, asa ca prefera sa le respinga, caz in care pot aparea situatii favorabile pt adversari.

Virgil18.08.2005 09:54
"lunga mea retorica" era legata de un mesaj al lui "rareeshl" si chiar ii era adresata lui. sigur, nefiind un PM, nici o problema, ea poate fi comentata. in ce masura unii ar putea fi imbroboditi de comentariile mele asta nu mai este de interes pentru. mine.

are prea putina importanta ce sustine unul sau altul, sau timpul cand unele comentarii au fost facute! important este daca respectivele "pareri" sunt sau nu sustinute de realitatea prezenta. desi ma repet, in fotbal nimeni nu e profet.

cat despre opiniile mele anterioare, orice comentariu al tau e nefondat, caci la acea vreme mi le exprimam prin alte locuri si in fata altor persoane, pe care probabil nu le frecventam in comun. faptul ca tu nu ai "vazut" respectivele opinii nu inseamna ca eu nu le faceam publice?!  dar asta nu trebuie sa fie o problema acum!

eu recunosc deschis ca am avut indoieli ref. cele doua transferuri, mai ales ca nu ii prea urmarisem atent pe cei doi "candidati" la glorie. la prima vedere Lovin parea a avea segmentele cam lungi si deci implicit, o oarecare lentoare in reactie. am aflat ulterior ca este un baiat inteligent (parerea lui Zenga) si ca are disponibilitati tactice exceptionale (parerea lui MM). pentru. un mijlocas central tanar intelegerea tactica este o caracteristica esentiala ca sa poata creste in joc. mai cunosc ca atat Walter (care presat de conducere se plangea constant ca nu are variante de inlocuire pentru. Dorinel) cat si Gigi (oarecum influentat de Zenga) nu erau foarte incantati de Lovin, considerand ca acesta nu poate ajunge titular la Steaua. de aceea el a si strabatut o perioada dificila, cand singurul din club, si care avea si putere de decizie, ce a crezut in Lovin a fost MM. acesta de fapt l-a si convins pe Gigi sa-l pastreze, "garantand" ca e o solutie pentru. inlocuirea lui Dorinel (deja prea lent pentru. asteptarile Stelei). inca de la primele antrenamente Protasov l-a apreciat si l-a transformat pe Lovin intr-una din cheile jocului sau. asta ar fi ca sa zic asa "istoria din spate" care o stiu eu.  

despre Banel, tot asa, parerea mea initiala a fost negativa, caci nr. fotbalistilor "milogi" care au confirmat in timp este extrem de mic. iar la Steaua ultimul a fost "Sotto". ce am vazut de la inceput este ca Banel avea totusi forta si viteza la superlativ. iar aceste doua calitati naturale sunt fundamentul unei posibile cresteri viitoare. Nicolita a fost tot pariul lui MM, mai mult chiar decat Lovin. Walter insa avea o parere extrem de proasta despre el, acuzandu-l de indisciplina tactica si imaturitate si spunand la toata lumea ca astfel de jucatori nu te ajuta sa castigi un titlu. Gigi cel atat de guraliv uneori a fost foarte reticent si daca ne amintim a evitat referiri directe la Banel intr-o prima faza. ca toti ne-am inselat atunci o dovedeste ziua de azi, cand Nicolita e mai mult decat o surpriza placuta. numai sa-l tina!

atat Lovin, cat si Nicolita sunt ex. ca de multe ori un anume sistem de joc poate potenta unii jucatori sau dimpotriva, ii poate bloca. va fi mereu o discutie despre ce e mai important: sistemul sau jucatorii ?

Vorba multa,saracia omului.

Astfel ar putea fi sintetizata in 4 vorbe "disertatia" ta,de catre Intelepciunea poporului.

Esti sobru,fixist si parca un pic prea mandru de ceea ce crezi ca esti.Dar statornic in crezul pe care il ai.Vezi?Aici gresesti.Incearca sa fii mai mobil.

victor18.08.2005 10:03

mersi pentru. "aprecieri". esti un "dulce"!

intr-o dezbatere de regula vorbesc mult cei care au ceva de spus, si stiu cum sa o faca, sau cei care nu au numic de zis, si vor sa ascunda asta sub un suvoi de cuvinte! sunt subiectiv, mi-e greu sa ma auto-evaluez!

corect! ref. Steaua am "idei putine"! DAR BUNE! asta e parerea mea! si parerea mea conteaza!

Virgil18.08.2005 10:11

Esti Subiectiv sau subiectiv ?

In primul caz ma simt onorat.

victor18.08.2005 10:42

sunt super-subiectiv! asta ca sa am ultimul cuvant!

Virgil18.08.2005 10:45

:) Daca zici tu...

Dar e posibil sa folosesc cele spuse de tine,impotriva ta.

«12»