FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lucian Bute Si-a Pastrat Titlul Mondial Ibf

«12»
vlad7525.10.2008 20:58

@Virgil,

Meritam si noi sa ne bucuram de victoriile astea. Iti amintesti acel meci dintre Moshu' si Spadafora? L-a capacit bine Doroftei pe american dar marlanii aia de arbitrii au dat meci egal.

Bravo Luciane inca o data!

Virgil26.10.2008 06:47

Imi amintesc Vlad. Spadafora era considerat un monstru sacru. Un pic schiopatand a boxat frumos, dar nu a fost suficient pentru a-l invinge pe Doroftei, asa cum se asteptau concitadinii lui.

Leonard Dorin Doroftei si Paul Spadafora au terminat la egalitate meciul de la Pittsburgh pentru unificarea centurilor. Americanul nu a folosit avantajul terenului propriu, iar Doroftei a trebuit sa i se recunoasca egal, desi a boxat mult mai bine, a consemnat Onlinesport in 18/05/2003. Ceea ce era de demonstrat.

Am urmarit cu sufletul la gura acest meci. M-am bucurt pentru fiecare reusita a lui Dorin si am suferit pentru fiecare pumn incasat de el.

La acea vreme Dorin avea un palmares de 21 de victorii si un egal, in timp ce Spadafora a adunase 36 de victorii si un egal.

O tempora, o mores. :)

_yang26.10.2008 13:30

Nu stiu cati dintre voi au urmarit meciul ieri dimineata, insa eu am facut-o si trebuie sa intelegeti cateva lucruri:

1. In 11 reprize, Bute a castigat 9 fara nici un fel de discutie (deci cel mai bun scor pentru Andrade ar fi fost 2-9 la reprize);

2. Daca Bute ar fi fost in starea in care era in repriza a 7-a, sa zicem, meciul ar fi fost oprit de arbitru fara nici o discutie...;

3. E foarte important sa intelegeti ca in regulamentul acestui sport e clar ca gongul nu te poate salva in cazul in care esti la podea. Bute a cazut cu 4 secune inainte de finalul reprizei. Daca va uitati pe imagini in momentul in care numaratoarea ar fi ajuns la 8 Bute era in picioare si cu siguranta ar fi ridicat pumnii (semn ca poate continua, acesta fiind si momentul in care el castiga meciul dupa 24 de secunde de cand a fost doborat). Gongul care s-a auzit apoi a fost doar o eroare al celui care avea aceasta "datorie" pe parcursul meciului. Andrade daca ar fi stat in coltul lui nu ar fi castigat pentru ca Bute ar fi ridicat cu siguranta mainile;

4. Cel care l-a bagat pe Bute in acest scandal e chiar antrenorul lui, antrenor care a fost criticat si de Doroftei dupa ce acesta nu a reusit sa isi pastreze centura mondiala pentru ca nu a trecut de cantar... Aici e momentul despre care din cate vad nu stiti nimic : Stephane Larouche ii spune inainte de ultima repriza galateanului ca trebuie sa castige ultima repriza neaparat pentru a ramane campion mondial. Total eronat din moment ce romanul trebuia doar sa stea departe cu garda sus, evitand astfel o lovitura norocoasa a mexicanului. Astfel Bute, care probabil nu a realizat ca e invingator, a intrat in schmburi de lovituri cu mexicanul si a fost foarte aproape de a pierde...(e foarte greu sa-ti dai seama care e rezultatul atunci cand esti in ring; uitati-va la toti boxerii care pierd clar un meci ca ridica mainile ca si invingatori la final).

Din punctul meu de vedere Bute e campion mondial pe merit dupa acest meci, dar daca vrea respectul tuturor romanilor trebuie sa ii acorde revansa acestui nesimtit de mexican, sa-l aduca in Romania si sa-l BATA... Altfel, acest meci va ramane o pata neagra in cariera lui acest meci...

@Virgil

Acela a fost singurul egal din cariera lui Doroftei: http://sportpedia.mysport.ro/Leonard_Doroftei

Virgil26.10.2008 16:32
Andrade daca ar fi stat in coltul lui nu ar fi castigat pentru ca Bute ar fi ridicat cu siguranta mainile;

De dragul realitatii am sa spun ca Bute chiar a ridicat mainile cand arbitrul s-a intors la el si a continuat sa numere. Cand a ajund la 8 a comandat "box", dar gongul a fost batut aproape instantaneu de cronometror.

Cei care afirma ca Andrade ar fi trebuit sa castige, se agata de faptul ca Bute era extrem de obosit si probabil nu ar mai fi putut respinge un atac al mexicanului. Din fericire, parca in spiritul dreptatii, timpul expirase.

Si eu cred ca ar fi un gest de onoare ca Interbox in acord deplin cu Bute, sa ofere revansa lui Librador Andrade. Ramane de vazut, pentru ca acest lucru nu constituie o obligatie.

_yang26.10.2008 19:37

Trebuie sa recunoastem, tot de dragul realitatii ca Bute nu era obosit, era o leguma in acele momente... Daca mai era o repriza probabil ca antrenorul ar fi aruncat prosopul.

Dar asta nu inseamna ca a pierdut...

vlad7526.10.2008 19:52
Trebuie sa recunoastem, tot de dragul realitatii ca Bute nu era obosit, era o leguma in acele momente... Daca mai era o repriza probabil ca antrenorul ar fi aruncat prosopul.

-

@_yang

Bute s-a pregatit pentru 12 reprize.Corpul lui atat era setat sa reziste. Trebuie sa-l intelegem,ca nu-i usor sa stai cu mainile in sus 45 de minute. Foarte greu este boxul.

Virgil26.10.2008 20:22

Cine poate sti? In box un minut de repaus intre reprize, este un bun prilej de a-ti trage sufletul. O gura-doua de apa si ingrijirile primite pot fi echivalentul unei revigorari, care impreuna cu sfaturile si incurajarile antrenorului pot asigura energia necesara unei noi reprize. Nu depinde numai de fizic, depinde si de mental. :)

patko27.10.2008 08:13

E foarte talentat :worthy:

Marius27.10.2008 08:16

Pentru mine, situatia lui Bute e definitia knockout-ului tehnic.

_yang25.11.2009 11:01
Din punctul meu de vedere Bute e campion mondial pe merit dupa acest meci, dar daca vrea respectul tuturor romanilor trebuie sa ii acorde revansa acestui nesimtit de mexican, sa-l aduca in Romania si sa-l BATA... Altfel, acest meci va ramane o pata neagra in cariera lui acest meci...

Si a venit si ziua cea mare... Si vom vedea si meciul in direct fara sa ne mai chinuim sa prindem vreoun stream canadian...

Pasionatii boxului il pot vedea pe Lucian Bute, campionul lumii, in cel mai important meci din cariera sa duminica aceasta, pe 29 noiembrie, in direct si in exclusivitate pe TVR 1, de la ora 5.30.

In aceasta partida, Bute, neinvins in ringul profesionist de box, isi va apara pentru a patra oara centura mondiala IFB a categoriei super-mijlocie si pentru a doua oara in fata mexicanului Librado Andrade.

KERATOCONUS25.11.2009 13:08

Stie cineva cat va fi bursa lui Lucian Bute pentru aceasta revansa pe care i-o acorda lui Librado Andrade?

Daniel-Ionut27.11.2009 15:58

Pana la urma meciul va fi transmis si in Romania, de catre TVR1, duminica dimineata la ora 6!!!

GO Bute!!! :boxing:

Fane27.11.2009 16:14
Stie cineva cat va fi bursa lui Lucian Bute pentru aceasta revansa pe care i-o acorda lui Librado Andrade?

Din ce am auzit si eu la radio, vreo 900.000 usd.

KERATOCONUS28.11.2009 13:45

Glorie si bani. Victoria ii asigura lui Bute inca un meci de un milion de dolari

Pentru Lucian Bute, meciul cu Librado Andrade este unul cu bataie lunga. O victorie i-ar consolida pozitia la categoria super-mijlocie si i-ar dechide noi perspective. Cota romanului este in crestere in SUA, de altfel gala de sambata noaptea este transmisa in America de Nord de HBO, pentru primavara anului viitor fiind pusa in discutie o intalnire, eventual pentru unificarea centurilor, care sa aiba loc in SUA, in orasul cazinourilor, Las Vegas. Indiferent de adversar, Bute ar avea asigurata o bursa de minim un milion de dolari. Singura problema in calea gloriei si a banilor o reprezinta acum mexicano-americanul Librado Andrade. Pe de alta parte, compania care il manageriaza pe adversarul romanului, Golden Boy Promotions, vorbeste de un meci 3 intre cei doi, considerand ca rivalitatea intre acestia a prins foarte bine la public. Cei doi combatanti au reusit sa rezolve un punct sensibil inaintea marii lupte, alegerea manusilor. Inainte de meciul din 2008, antrenorul Howard Grant a incercat sa eludeze contractul si sa-i ofere lui Andrade o alta pereche de manusi, care ar fi avantajat pugilistul cu lovituri mai puternice. Antrenorul campionului mondial, Stephane Larouche, ii ironizeaza insa pe adversari:"Sa puna ce manusi vor. Manusile care nu te ating nici nu te dor, asa ca nu ne intereseaza". Tot Larouche i-a raspuns lui Howard Grant, care l-a comparat pe Bute cu o masina de lux grav avariata. "Prefer sa incep cursa cu o masina de lux, stralucitoare, chiar si avariata usor, decat cu un model greoi care nu are nici o victorie in palmares".

sursa: gardianul.ro

red&blue_boy28.11.2009 21:27

Cred ca o sa castige Bute,nu va mai repeta greselile din final de la prima confruntare...Plus ca vrea sa demonstreze ca a castigat si primul meci pe merit...

sabin130729.11.2009 04:55

Bravo Lucica!

Meci frumos, pacat ca a durat asa putin.

andrey_ptm_steaua29.11.2009 05:03

bv lucian... steagro

Daniel-Ionut29.11.2009 06:48

Bravo BUTE!!! steagro

Ai aratat cine e campionul! :boxing:

_yang29.11.2009 11:29

908 000 dolari. Asa spuneau cei din studio dimineata. El ramanae cu jumatate din suma dupa ce imparte antrenorului, clubului samd.

Azzido29.11.2009 12:31

Felicitari Bute !

Mandru de tine ;)

Maye29.11.2009 12:40

Bravo Bute!

red&blue_boy29.11.2009 21:23

Bine Bute,ai dovedit cine e mai bun !!!Sper sa unifici centurile !

«12»