Stefan Larouche, antrenorul lui Bute: "Nu a fost ușor pentru el, dar Lucian a meritat victoria. Bute i-a oferit o lecție de box lui Andrade, a dat tot ce a avut mai bun. Lucian a întâlnit un adversar dificil, un sportiv bine pregãtit fizic. A fost o plãcere sã îi vãd boxând, dar stilul lui Bute a fost extraordinar. S-a comportat ca un adevãrat profesionist. Îi mulțumim lui Librado și staff-ului sãu pentru aceastã întâlnire de neuitat", a mãrturisit Larouche.
Marlon B Wright, arbitrul meciului dintre Lucian Bute și Librado Andrade, a comentat incidentele din ultima reprizã a partidei dintre campionul român și challengerul mexican.
"A fost un KO legitim. Eram la 4 spre 5 când s-a ridicat Bute, dar Andrade a pãrãsit colțul lui și eu l-am trimis pe Andrade la locul lui. Când m-am intors la Bute, el era deja în picioare și a scãpat de KO pentru cã gongul a fost bãtut. Andrade l-a lãsat pe Bute sã se ridice și l-a scãpat de KO. Andrade l-a salvat pe Bute de un KO pentru cã nu a stat în colțul lui".
Mexicanul Librado Andrade, challengerul românului Lucian Bute, a declarat dupã finalul partidei pierdutã la puncte, cã ar vrea o revanșã în fața campionului din România, dar cã nu e nicio problemã dacã nu se întâmplã asta.
"Trebuia sã câștig. Bute era KO, dar arbitrul nu l-a mai numãrat. Arbitrul nu mi-a zis nimic când a oprit numãrãtoarea. Nu mã plâng, dacã era vorba sã pierd, ok, dar nu așa. Oricum l-am simțit pe Bute ca o sã iasã campion încã din repriza a 5-a. Vreau o revanșã, dar dacã nu o sã mi se acorde, nu mã deranjeazã. ªtiu doar cã l-am pus la podea pe Bute și trebuia sã fie KO. Dar arbitrul nu mi-a acordat asta", a spus Andrade la finalul meciului.
Campionul mondial Lucian Bute a declarat imediat dupã finalul meciului împotriva mexicanului Librado Andrade cã deși a cãzut în repriza a-12-a din cauza oboselii, a câștigat pe merit :
"A fost un meci greu cu un adversar puternic, foarte bine pregãtit. A fost foarte dificil. A fost peste mine în ultima reprizã, dar eu am controlat meciul în totalitate. Am câștigat clar. A fost foarte agresiv, a pus presiune. Am rezistat cu bine și am cãzut in repriza a 12-a din cauza oboselii. Arbitrul trebuia sã mã numere la final, nu vreau sã comentez ce s-a intamplat. Eu sunt pregãtit pentru orice adversar. Promotorul meu decide dacã mã voi lupta din nou cu Andrade", a spus Bute la finalul unui meci de infarct cu mexicanul Andrade.
sursa: prosport
Bute a fost mai bun pe ansamblul a 11 reprize, iar victoria dictata in unanimitate de arbitri subliniaza clar acest lucru. Andrade a gresit cand arbitrul il numara pe Bute fiindca nu a stat in coltul lui, iar arbitrul, regulamentar, i-a atras atentia oprindu-se din numarat. Bute s-a ridicat cand arbitrul ajunsese la 4 sau 5 cu numaratul, iar gongul final l-a prins in picioare. In mod sigur era groggy si inca o serie de lovituri ale mexicanului l-ar fi scos definitiv din lupta.
In box ca si in fotbal, jocul greseala asteapta. Andrade a gresit si a pierdut. Decizia e corecta. Inteleg foarte bine ca e frustrant sa pierzi astfel, dar greseala trebuie asumata.
E o victorie a unui roman si ar trebui sa ne bucure. Dar nu e obligatoriu.