FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

ne lipseste DORINEL

«12»
victor09.08.2005 06:38

nu imi este prea clar totusi CE ECHIPA A FOST INTERESATA DE Alin Stoica?

ca si plesan, Alin Stoica e un jucator ce nu iubeste fotbalul si marea performanta! daca nu iti doresti cu adevarat sa joci, practic nu existi in top. Alin Stoica avea calitati extraordinare in anii junioratului. din pacate "ghidat" gresit si beneficiind de o conjunctura favorabila, el a plecat prea repede din Romania si nu a apucat sa lupte pentru. a se face remarcat. si-a vazut visul cu ochii la 20 ani, juca la o mare echipa europeana, si a crezut ca a facut destul. astfel a ajuns incet, incet sa se piarda in anonimat, si din marea speranta au ramas doar pretentiile si ifosele de vedeta.

Alin Stoica nu a fost titular nici macar la national, unde a venit de la Sienna. in Italia a "stat" 3 luni cand nu a prins niciodata echipa mare, iar antrenorul a decis rezilierea contractului pentru. lipsa de interes in pregatire si ne-competitivitate.

desi situatia lui nu era roza, Alin Stoica a continuat sa-si inchipuie ca are Romania la picioare, iar Steaua e f. interesata sa-i satisfaca capriciile. daca esti jucator fara angajament si vrei sa-ti refaci cariera, nu ceri EUR200 mii prima de instalare si EUR200 mii / an salariu, prime duble si alte prostii.

nu trebuie sa plangem dupa jucatori care au uitat ce inseamna marea performanta. Steaua nu e o sinecura unde esueaza diversi ratati sau neintelesi ai momentului, crezand ca aici umbla caini cu covrigi in coada! oferta clubului a fost clara: se prezinta la pregatire si daca antrenorul il confirma, se discuta contractul, care insa va fi la nivelul celorlalti jucatori din lot. cand Dica care joaca meci de meci si ne ajuta are USD110 mii pe an, nu poate Stoica sa aibe dublu.

oricum inainte de a ajunge la Steaua, Stoica trebuie sa-si doreasca acest lucru!

Gica Chioru09.08.2005 06:57
ca si plesan,

Cred ca te inseli in ceea ce-l priveste pe Plesan. Eu am o parere foarte buna despre el si regret ca Gigi nu a reusit sa-l aduca la Steaua, chiar daca si eu detestam posibilul pret de achizitie.

victor09.08.2005 08:09

Mihaita plesan are alura si mentalitatea unui fante de provincie. daca ar fi sa scriem o singura fraza despre el as zice ca era un fotbalist cu certe calitati la debut, care a incaput pe mana unor "geambasi" fara scrupule.

intr-un fotbal lipsit tot mai mult de valori disponibile pentru. taraba Becali&Popescu, plesan e un jucator "impins" puternic de la spate. el are un prezent cam tulbure, dar "viitorul" e luminos si multe echipe europene si-l doresc, conform fratilor impresari (??!!). in trecut singurele performante sunt meciul cu Germania si retrogradarea craiovei, echipa al carei lider era.

nu exista jucatori mari care sa nu iubeasca fotbalul, infruntarea si care nu cauta mereu marea performanta. in iarna trecuta transf. lui plesan la Steaua statea doar in acceptul personal. ametit de promisiuni cu transferuri europene mincinoase, jucatorul plesan a ales mediocritatea in locul unei infruntari cu Valencia, cea mai buna formatie a momentului. daca nu iti doresti sa lupti cu cei mai buni, daca la 21 ani pui inaintea jocului o mentalitate mercantila si banii unui ipotetic transfer in strainatate, daca nu tremuri animat de dorinta de a te masura cu cei mai buni, inseamna ca fotbalul nu este viata ta si nu vei face niciodata performanta!

in momentul cand a refuzat nu Steaua, ci infruntarea cu Valencia, plesan a dovedit ca nu are mentalitatea si caracterul unui mare fotbalist. orice sportiv care se respecta ar fi dat ani ca sa fie pe acelasi podium cu cei mai buni jucatori. restul sunt numai vorbe!

rareeslh09.08.2005 08:14
Mihaita plesan are alura si mentalitatea unui fante de provincie. daca ar fi sa scriem o singura fraza despre el as zice ca era un fotbalist cu certe calitati la debut, care a incaput pe mana unor "geambasi" fara scrupule.

intr-un fotbal lipsit tot mai mult de valori disponibile pentru. taraba Becali&Popescu, plesan e un jucator "impins" puternic de la spate. el are un prezent cam tulbure, dar "viitorul" e luminos si multe echipe europene si-l doresc, conform fratilor impresari (??!!). in trecut singurele performante sunt meciul cu Germania si retrogradarea craiovei, echipa al carei lider era.

nu exista jucatori mari care sa nu iubeasca fotbalul, infruntarea si care nu cauta mereu marea performanta. in iarna trecuta transf. lui plesan la Steaua statea doar in acceptul personal. ametit de promisiuni cu transferuri europene mincinoase, jucatorul plesan a ales mediocritatea in locul unei infruntari cu Valencia, cea mai buna formatie a momentului. daca nu iti doresti sa lupti cu cei mai buni, daca la 21 ani pui inaintea jocului o mentalitate mercantila si banii unui ipotetic transfer in strainatate, daca nu tremuri animat de dorinta de a te masura cu cei mai buni, inseamna ca  fotbalul nu este viata ta si nu vei face niciodata performanta!  

in momentul cand a refuzat nu Steaua, ci infruntarea cu Valencia, plesan a dovedit ca nu are mentalitatea si caracterul unui mare fotbalist. orice sportiv care se respecta ar fi dat ani ca sa fie pe acelasi podium cu cei mai buni jucatori. restul sunt numai vorbe!

Ai perfecta dreptate. Plesan s-a remarcat la meciul Romania-germania si de atunci toata lumea pare interesata de el. Au aparut fitele, etc. Daca era chiar asa de valoros cumde a retrogradat cu Craiova? Acuma de ce are Andone unele dubii in privinta lui? Pun pariu ca daca Craiova ar fi cerut bani pe Plesan Dinamo s-ar fi gandit de multe ori inainte sa-l cmpere. Nu avem nevoie la Steaua de jucatori ca Mihaita Plesan!

alex ripper09.08.2005 08:50

avand in vedere ca discutia s-a abatut de la Dorinel,pot sa spun ca mie nu mi-a placut plesan.in afara meciul cu Germania nu am avzut nimic la el.La mijloc ne-ar fi trebuit un jucator ca Dorinel,care sa constuiasca fazele,sa stie cand sa grabeasca jocul si cand sa il calmeze.

victor09.08.2005 08:59

mai degraba as zice ca ne-ar trebui un jucator de profilul lui Dorinel, dar cu 10 ani mai tanar!

alex ripper09.08.2005 09:07

cam asa ceva.problema e ca Dorinel nu se mai intoarce,jucatori nu mai cumpara pana la iarna,deci trebuie sa se descurce cu lotul actual.

am inteles ca enescu sau cum l-o chema,care a fost adus de la vanju-mare ar fi un talent.cine stie?!?!

iancu dragosh09.08.2005 17:03

Si eu sunt de parere ca nu putem sa ne permitem sa construim o echipa in jurul unui jucator de 37 de ani. Cu toate acestea nu sunt de acord cu inlaturarea lui de la echipa. Dorinel este genul de jucator care poate sa impinga echipa de la spate in momentele grele si care poate ajuta foarte mult la "educarea" tinerilor fotbalisti. Intrebarea este daca pentru o rezerva experimentata si un antrenor secund merita sa scoti atatia bani din buzunar. Eu zic ca da.

In ceea cel priveste pe Plesan cred ca gresim daca sarim dintr-o extrema in alta. Olteanul este un jucator foarte talentat si valoros. cu reale calitati si care dovedeste de multe ori inteligenta in joc. pentru a va convinge de acest lucru trebuie sa revedeti meciurile craiovei din sezonul 2003-2004 si ceva din turul 2004-2005. grseala majora pe care plesan a facut-o a fost ca nu a plecat mai repede de la Craiova, oriunde ar fi dorit el sa plece. ramas acolo, la o echipa ce nu mai are de mult nici o legatura cu fotbalul a inceput sa scada ca joc si sa creasca ca "fite". Viitorul acestui tanar fotbalistr depinde de cat de repede pleaca de la Dinamo si unde?

Revenind la Steaua, am mai spus-o, eu il vad pe Tibi Balan conducatorul de joc al Stelei. Insa este nevoie de rabdare. ideal ar fi sa fie achizitionat cat mai reprede si o perioada, pana se acomodeaza cu pretentiil;e unui club ca Steaua, sa fie rezerva lui Dica, acesta urmand a fi vandut in strainatate.

timaru10.08.2005 04:09

sincer , eu nu am nimic cu Dica , dar nu este bun. nu are viteza de reactie. daca s-ar putea face ca la handbal sa-l introduca numai cand este o lovitura libera ar fi excelent. uneori ma uit la el si ma intreb de ce nu m-am facut fotbalist . la el sau la Baciu care este o catastrofa.

victor10.08.2005 04:16

din pacate Dorinel nu era dispus sa accepte statutul de "rezerva". de altfel el dorea un salariu de titular (EUR15mii / luna). e foarte greu cand ai o asemenea personalitate in lot sa-i ceri ca in unele meciuri sa fie rezerva, sau sa "intre" doar in functie de interesele de moment. iar antrenorul secund vine "in echipa" cu principalul. asa este peste tot in lume, iar probabil Oleg ar fi considerat ca patronatul ii baga un "spin" in coaste, un fel de supracontrol. discutia nu e chiar simpla!

si mie imi place t.Balan. dupa cate stiu place si conducerii, dar el are o situatie contractuala foarte "dificila", apartinand in co-proprietate lui siman si rapidului. deci tranzactia se face doar daca ambii "proprietari" accepta pretul oferit. mai mult, relatia lui siman cu giovanni este de notorietate si deci Steaua se "lipeste" greu acum la un transfer. in fapt marile dificultati ce le-am intampinat anul acesta la transferuri (preturi prohibitive) se datoreaza si blocajului impus de Becali&Popescu. cand Gigi a vrut sa-l aduca pe Gica antrenor, intentia era si sa sparga blocada respectiva, caci Hagi avea un alt ascendent in fata cumnatului sau.

victor10.08.2005 05:07

a-l critica pe Dica nu este doar o greseala, ba chiar as zice ca e profund nedrept.

de ce este Dica acuzat concret? ca la un meci cu brasovul, salvat pana la urma tot de el printr-un gol exceptional la 1-1, a reactionat la niste scandari ale tribunei. o greseala mare, dar pentru. care s-a revansat de nenumarate ori. nu mai zic ca si-a cerut scuze si public (totusi respectivul grup il injurase), dar a marcat goluri in situatii extrem de delicate, goluri care au reprezentat victorii importante.

Dica a venit la Steaua printr-o decizie personala, intr-un moment in care Becali&Popescu il presau sa ne refuze, momindu-l cu transferuri viitoare in strainatate. spre deosebire de plesan, Dica a avut caracter si a ales echipa noastra cand a semnat fara fitze inca dinainte de Craciunul 2003. pentru. asta trebuie laudat si nu injurat. fiind la Steaua de un an si jumatate Dica a marcat de nenumarate ori si a ajuns la 23-24 ani sa aibe 55 goluri in div.A. cifra este extraordinara, fiind clar ca daca va ramane mai multi ani la Steaua el va depasi usor suta.

Dica e un baiat serios, care niciodata nu a fost implicat in scandaluri extrafotbalistice, nu si-a pus poalele in cap, nu a comentat deciziile antrenorilor sau ale conducerii, nu a cerut sa fie lasat "sa plece" in strainatate. si-a vazut de treaba si chiar atunci cand asupra lui s-a abatut un val general de constestare (incurajat si de presa care meci de meci anul trecut ii sublinia jocul "slab") nu s-a razvratit. a plecat capul si a continuat sa joace cat a putut el de bine. a devenit un fel de "jolly joker" al echipei, evoluind pe mai multe posturi (si asta ca jucator nu te ajuta sa-ti imbunatatesti randamentul caci lipsesc automatismele), atunci cand situatia de moment o cerea. pentru. asta merita sa-l huiduim sau sa-l certam ?

spre deosebire de multi colegi ai sai din linia de mijloc (ex. cel mai sugestiv e Paraschiv), Dica nu refuza jocul, nu se ascunde dupa adversar sau in spatele unor pase nevinovate. mereu cu fata la poarta, Dica cauta sa verticalizeze si incearca sa deschida jocul. de aceea poate ca si pare ca greseste mai mult, caci si incearca mai mult, majoritatea paselor lui fiind in adancime pe atacant si nu in lateral la cativa metri.

tot asa, intr-o linie de mijloc unde mijlocasii "sufera" cand trebuie sa dea la poarta, Dica e singurul care are forta si un sut sanatos ce ameninta constant poarta. rolul lui tactic e esential si daca va uitati cu atentie o sa vedeti ca invariabil Dica e primul luat in marcaj de echipele adverse, caci daca e lasat liber face tot jocul Stelei.

parerea mea este ca alaturi de Radoi si Hamu, Dica este una din marile valori CONFIRMATE ale lotului nostru. desi aparent lent, Dica compenseaza prin viteza de "rotire" a balonului, prin travaliu si prin exceptionala orientare in teren. jucator cerebral, Dica nu e un "pusti" ce va arde repede si se va "consuma" in cativa ani. intr-o linie de mijloc ce sufera ca forta si viteza, el aduce consistenta si seriozitatea lucrului bine facut.

pentru. toate acestea Dica trebuie stimat si iubit! o merita din plin!

rareeslh10.08.2005 05:26

Ai mare dreptate referitor la Dica. In retur daca n-ar fi fost el nu stiu pe ce loc ne-am fi clasat. :? Dica a ajutat mult Steaua, si nu a avut vreo problema cu GG sau MM sau Walter si nici acuma cu Oleg(problema majora) Si-a vazut de treaba, si nu cauta un club mai mare, deoarece stie ca Steaua este un club mare si de prestigiu. Respect Dica!

reddog14.08.2005 17:17
sincer , eu nu am nimic cu Dica , dar nu este bun. nu are viteza de reactie. daca s-ar putea face ca la handbal sa-l introduca numai cand este o lovitura libera ar fi excelent. uneori ma uit la el si ma intreb de ce nu m-am facut fotbalist . la el sau la Baciu care este o catastrofa.

Iar eu am citit de vreo trei ori postarea ta sa imi dau seama daca ai fost constient de ce-ai scris. Daca nici Dica nu mai e bun la voi, care a marcat pana acum mai tot timpul, atunci nu stiu ce v-ar mai fi pe plac. Eu unul nu-l suport nici cat negru sub unghie, dar asta nu ma impiedica sa il privesc obiectiv, din punct de vedere fotbalistic.

PS: Si de ce nu te-ai facut fotbalist?

«12»