multe posturi, multe pareri!
sigur persista un gust amar dupa meci, dar e clar ca exista si destule explicatii, iar implicarea tuturor jucatorilor nu a fost la cel mai inalt nivel pe intreaga durata a partidei. cred ca majoritatea suntem oarecum dezamagiti pentru. ca a fost clar in primele 60 min. ca Steaua e de departe echipa mai buna. practic i-am avut pe caini in mana si doar lipsa de concentrare ne-a privat de o victorie clara. poate sa bea Dinamo multa apa si sa creada ca a fost echipa mai buna, dar intr-un meci oficial nu se vor mai repeta experimentele de ieri.
si eu cred ca Protasov a fortat un pic nota, dar oarecum era obligat. pentru. cine a fost la meci ieri era clar ca pe o caldura sufocanta era imposibil ca jucator sa continui sa te implici la max. fara sa apara urmari miercuri. tot asa, fiind nou la echipa Oleg e obligat sa dea tuturor o sansa, sa incerce diferite module, ca sa vada pe cine poate conta. sezonul e lung, meciurile sunt multe si la un moment dat poti ajunge sa fii obligat sa incepi cu Simion sau cu Keca. si rezervele sunt platite si trebuiesc aruncate in lupta in momente delicate ca sa vada toata lumea unde se gaseste fiecare jucator pe scara valorii. e bine ca toti jucatorii aflati sub contract sunt rulati in meciurile de pregatire, astfel Protasov poate evita surprizele neplacute din oficiale.
cred ca luam prea in serios meciul de aseara. probabil ca Oleg nu s-a asteptat ca intalnirea se va incinge intr-atat si de aceea a inceput cu titularii. si timp de o ora jocul nostru a curs multumitor. dar intrarile dure si provocatoare ale dinamovistilor, vezi atacul inadmisibil, la intimidare, al lui Niculescu la Hamu (a fost evident ulterior ca portarul nostru a fost retinut in interventii si a evitat alte plonjoane decisive), alaturi de lipsa de fermitate a lui balas si caldura infioratoare, au facut ca meciul sa devina "periculos" pentru. Steaua, in perspectiva returului cu Shelbourne. normal atunci, "rusul" a mutat fortat, scotand rapid cei doi atacanti titulari (miercuri e necesar sa inscriem) si pe Nesu, marcat de o usoara accidentare (era o eroare nepermisa sa continui cu Nesu, chiar daca el mai putea, in conditiile in care si P.Marin e lovit). si pe acest fond au aparut desincronizarile si lipsa de concentrare a unor jucatori ce probabil se gandesc numai si numai la intalnirile cu Shelbourne si cu Rosenborg.
in mod normal, Steaua ar fi trebuit sa joace ieri cu linia a II-a. daca tot nu pui interes pe trofeu si esti marcat de miza meciului urmator, era bine sa lasi "rezervelor" dreptul de a se exprima un meci intreg, ca sa nu existe alte discutii. asa ajungi in situatia "nici cal. nici magar"! oarecum nefamiliarizat cu istoria derby-urilor cu Dinamo si in lipsa de meciuri oficiale, Protasov a preferat sa ofere titularilor cel putin o repriza de "rulaj" in turatie max., mutand dupa pauza fortat sau voit. niciodata intr-un meci oficial nu vor fi schimbate simultan varfurile valide dupa o ora de joc. sau daca se va intampla asa ceva, din motive exceptionale, nu Simion va fi cel ales, ci Oprita sau Dinita, alaturi de Cristea. niciodata intr-un meci oficial nu vor apare astfel de "rezolvari" cum a incercat Ghionea, recunoscut pentru. lipsa de floricele in joc.
din pacate, asa cum m-am temut cu Dinamo nu poti juca un meci normal de pregatire, sigur cu o cupa amicala pe masa. o multime de intrari dure, vociferari si presiune permanenta pe arbitrii, lipsa de fair-play si o incrancenare "urata". ca sa poti "riposta" trebuie sa te angajezi si tu la max.. iar Steaua nu era pregatita si chiar nu isi dorea asa ceva. si astfel ne-am ales cu doi semi-accidentati (Hamu si Nesu) recuperabili si cu un jucator lovit grav, Para (pe o contra sus a lui pulhac in repriza a II-a).
daca meciul a adus si vesti bune, acestea sunt cresterea de forma a lui Dica si Ogararu (evident peste exprimarea din Irlanda) si jocul bun al lui Nicolita si Iacob. ultimii doi par pe un trend ascendent si e clar ca se poate conta pe ei in configuratia jocului.
cu regret cred ca totusi Nesu pacatuieste in defensiva prin plasament incorect si lipsa de forta. el are un control bun al balonului, dar face cu greu fata jucatorilor mai puternici si de viteza. contruntarea cu f.Petre este atipica, amandoi fiind combatanti de categorie musca.
Hamu sub asteptari (dupa parerea mea atat la golul I cat si la golul III a ramas tintuit pe linie si nu a iesit la sacrificiu), dar are o scuza clara in faptul ca a suferit o mini-comotie in startul partidei. e greu ca imediat sa "uiti" lovitura si sa te arunci la picioarele atacantilor adversi. Ghionea este cred la cel mai slab meci la Steaua. probabil nu s-a concentrat suficient, numai asa se explica amneziile din careul nostru (inclusiv la I gol a stat foarte departe de Niculescu si l-a lasat sa se intoarca cu fata la poarta), dar si furia ofensiva din anumite momente.
din pacate mijlocajul central ramane marea problema. acesta este si motivul ca apararea nu mai pare atat de sigura. asa cum e gandit jocul de Protasov, cu pressing inalt facut de multi jucatori, un inchizator puternic, cu travaliu, anticipatie si serviciu bun este cheia tactica. de unde sa-l iei insa ?!
mie Dinamo mi s-a parut inca departe de un joc modern. sigur o victorie iti da moral si impresia ca esti puternic, dar practic le-a trecut glontul pe la ureche. eu nu cred ca daca se vor prezenta tot asa in campionat Steaua ii mai "iarta"! oricum nu pare un adversar de care sa te temi ca joc! raman insa "blaturile"!
iar noi avem acum un singur obiectiv: Liga! Protasov ar trebui sa inteleaga ca nu are 20 titulari de aceeasi valoare, iar jucatorul roman nu poate juca constant in regimul miercuri - duminica - miercuri. asa ca prioritatile trebuiesc stabilite foarte clar si fara echivoc.