Traim mereu pentru Steaua emotii de nedescris. Traim timp de 90 minute, adesea periculos si la sfarsitul lor suntem cateodata tristi si plini de inversunate replici. Ne-am obisnuit sa cerem mereu victoria, ne-am obisnuit sa vedem in echipa noastra acel refugiu care ne adaposteste de relele lumii si care ne permite sa o iubim asa cum vrem noi, unii mai salbatic altii mai domol.
La fel cum iubim poate o data in viata, ne-am obisnuit sa vedem in echipa noastra un ideal si cred ca cei mai multi dintre noi avem foarte multe motive pentru care iubim aceasta echipa. Unii o iubesc pentru ca nu pot tine la alta, altii pentru ca "tata asa mi-a spus cand eram mic" si mai sunt si cei care la intrebarea de ce iubesc Steaua, o sa iti spuna simplu si la obiect, "pentru ca Steaua e Steaua si alta ca ea nu-i".
Iubim diferit si uram la fel de diferit. Am ajuns sa pierdem de multe ori din vedere esentialul pentru care s-a luptat sub aceste culori. Am ajuns sa nu mai luam in seama adevaratele valori care au dus Steaua in varful Europei. Citeam printre postarile colegilor mei - asa imi place sa va spun - ca a iubi Steaua e un privilegiu si atat.
Va intreb acum tot pe voi, cine stabileste beneficiarul dreptului de a iubi Steaua? Cine este cel care imi spune mie, spre exemplu, daca merit sa iubesc aceasta echipa? Nu este vorba de o persoana, nu este vorba de nici o mostenire, nu este vorba nici macar de un privilegiu.
Am ajuns la concluzia ca oamenii care tin cu aceasta echipa sunt cei care sunt obisnuiti sa castige. Sunt oameni care vor tot timpul mai mult si mai bine. Nu exista pentru noi mediocru, nu exista locul doi, nu exista alta echipa decat Steaua. De multe ori ne face sa suferim, sa injuram de la jucatori, la antrenori si finantator, dar de fiecare data dupa furtuna strangem randurile si mergem mai departe.
La noi nu exista amenda publica si oprobriu social, pentru ca pe noi doar unitatea ne-a adus aici unde suntem. Doar faptul ca am tinut fruntea sus ne face cea mai temuta si respectata echipa din tara. Nu o sa ne plecam capul in fata nimanui, nu o sa servim niciodata interesele altor echipe. O sa ne vedem doar de propriul interes.
Sunt momente cand uitam de idealuri si de vise, cand clipele prezentului atarna greu de gatul nostru si poate ca ne e greu. Atunci trebuie sa stam si sa ne intrebam de ce iubim Steaua, de ce suferim pentru ea si mai ales de ce vedem viata in ros-albastru.
Pentru ca noi suntem suporteri fideli ai Stelei. Suntem galeria celei mai iubite si respectate echipe din Romania, Steaua.
Intrebati-va de ce iubiti atat de mult Steaua si o sa aflati lucruri frumoase despre voi si despre felul cum vedeti viata.
mariusmihet