FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Goarna si locul ei

«12»
fcsteaua.ro06.10.2008 10:36

Respirãm cu toții albastru și roșu. Astãzi joacã Steaua și o mare de picioare tropãie pe bulevardul Ghencea. Se apropie ora meciului. Mii de wati si mii de voci încãlzesc atmosfera pe stadion. Este un sentiment aparte. Fulare, aplauze, roșu, steaguri, scandãri, albastru, bannere și din nou aplauze. Într-un cuvânt: impresionant. Fiecare suporter iși gãsește locul în tribunã așteptând cu nerãbdare primul fluier, urmat bineînțeles de spectacol, goluri și bucurie. Cu toții strigãm și încurajãm. Luptã Steaua!Luptã Steaua! Este ca un vis frumos. Privesc, particip și îmi place.

Dar deodatã, punct linie punct punct linie punct. Ce sã fie oare? Seamãnã cu un cod Morse, îmi zic. Mã uit în jur, dar nu vãd niciun soldat sau vreo persoanã care ar avea motive sã comunice astfel. Din nou, linie punct linie punct punct. Sunetul este strident și destul de stresant. Mã uit din nou în spate și observ un nene cu gura plinã. Plinã de goarnã. Ochii ieșiți puțin din orbite și culoarea roșie de pe fațã te putea face sã crezi cã este un împãtimit al fotbalului și pune mult suflet pentru echipa sa. Constat cã acestea erau doar consecințele suflatului. Dacã îi provoacã o oarecare stare de rãu, de ce continuã, mã întreb. O fi terminat Conservatorul și dorește sã ne încânte urechile cu melodii suave. Dar nici mãcar Do-ul nu îl suflã cum trebuie. De fapt, cantã doar cu nota Si, ceea ce bineînțeles este suparãtor pentru ciocãnel si nicovalã. Deci nu este cântãreț, clar. Mã gândesc cã ar putea face acestea din lipsã de voce sau lipsã de materie. Cenușie. Prin excludere, rezultã varianta a doua, întrucât comunica pe cale oralã cu cei de langa el. Dupã câteva minute înceteazã. Probabil ca îl doare capul de la suflat. Dar omul este ingenios. A cumpãrat o altã goarnã de ultimã generație. Goarna apeși-și-muge. Mult mai comod și la modã.

Mã obișnuisem cu gândul cã trebuie sa îl suport și deja mã concentram în altã parte. Dar încurajați de domnul mai sus amintit, alți posesori de goarne au prins viațã și bucuroși l-au acompaniat. Bineînțeles cã zece astfel de instrumente amplasete aleator în tribunã acoperã o mie de persoane ce cântã în peluze (ale cãror corzi vocale ar trebui asigurate intr-un fel). Sunt puțin dezamãgit. Atmosfera este stricatã si parcã nu mai are farmec.

Acești gorniști sunt o specie destul de dezovltatã și au parazitat stadioanele din toatã țara. Fenomenul nu poate fi oprit așa cum nici prostiei nu-i poți gãsi un leac. Totuși, stadioanele civilizate din Anglia, sã zicem, nu gãzduiesc astfel de specimene. Nu sunt goarne puse la vânzare, sunt prea scumpe, nu sunt buni suflãtori, sau au trecut ei la un nivel superior? Oricare ar fi rãspunsul, noi oricum mai avem de așteptat.

Un cãțel avea un os.

Un iepuraș avea un morcov.

Un bou avea o goarnã.

Sã și-o bage-n fund!

O. Alin, suporter stelist

LARI06.10.2008 10:44

Oricat as uri eu violenta, tot cre'ca-i las odata unuia creierii pe stadion daca mi se mai sufla nota si in ureche...

Nu exista semn de mai mare oligofrenism decat suflatu-n goarna.

Ma gandesc cum ar suna un "*** goarna, *** goarna, HEI, HEI!"

MoWeed06.10.2008 10:47
Acești gorniști sunt o specie destul de dezovltatã și au parazitat stadioanele din toatã țara. Fenomenul nu poate fi oprit așa cum nici prostiei nu-i poți gãsi un leac.

Fenomenul nu poate fi oprit tocmai pentru ca prostiei nu-i poti gasi leac

DelPiero1006.10.2008 10:50
Acești gorniști sunt o specie destul de dezovltatã și au parazitat stadioanele din toatã țara. Fenomenul nu poate fi oprit așa cum nici prostiei nu-i poți gãsi un leac.

Eu as zice mai degraba comoditatii prefera unii goarnele...

MoWeed06.10.2008 10:53
Eu as zice mai degraba comoditatii prefera unii goarnele...

Daca tot sunt comozi ar putea sa stea si sa sparga seminte, nu sa ii enerveze pe toti ceilalti. Deja au aparut peste tot, pe stadioane si in sali de sport.

Eu cred ca tine si de prostie, altfel nu imi explic cum considera ei ca ar ajuta echipa prin acele goarne

STARforce06.10.2008 10:53

Da deci mai nou se gasesc si in benzinarii aceste unelte idioate...

RBK06.10.2008 10:55

sunt prosti crescuti astia care isi cumpara asa ceva nu avem ce sa le facem decat sa le confiscam pe stadion cand sufla in goarna si PaC-Pac data viitoare nu o sa mai vedeti asa ceva

oop06.10.2008 11:06

Felicitari pentru articol!Este intr-adevar un fenomen deranjant care practic a fost sprijitit de conducerea noastra care s-a 'gandit' sa distribuie moka astfel de goarne la intrarea in stadion.

Fara nici un fel de gluma,cred ca o sa imi cumpar una si o sa arunc cu ea pe gazon.Daca am noroc voi lovi un arbitru in cap,vom pierde meciul 0-3 si goarnele vor fi interzise pe stadion.Momentele disperate cer masuri disperate,trist dar adevarat!

sirFlorin06.10.2008 11:17

cum sa se opreasca dak se vand la intrare in stadion...

demonu_200506.10.2008 11:28

leac pentru peluze: confiscarea fara violenta... decat daca se impune

Catalyn0706.10.2008 11:45

Eram la casa si unu din fata mea a intrebat la care peluza e mai ieftin....iar dupa ce si-a procurat biletu, alerga bucuros spre peluza I, urland in goarna de care era foarte mandru......

Gandeste-te ca 80 % din cei care folosesc goarnele nici macar nu citesc ziarele dar sa mai intre si pe pe site-u asta....

danimarcu06.10.2008 12:21

Interesant articol.

Desi trage un semnal de alarma(a nu se confunda cu un sunet de goarna!),articolul e scris intr-un stil usor comic,care-mi aduce aminte de cartile scrise de Vlad Musatescu.

Dupa parerea mea,trebuie sa fi redus mintal sa recurgi la goarna.O prostie mai mare nu am vazut in viata mea.Probabil ca din cauza asta incurajarile si scandarile suporterilor normali la cap se aud din ce in ce mai stins.Si cred ca intr-o oarecare masura si echipa va simti lipsa incurajarilor(de fapt acoperirea acestora de catre gornisti).Poate ma insel,dar la meciul cu Bayern atmosfera nu a mai fost aceiasi ca cea de la meciul cu Galata.Multi samantari si multi gornisti. :thumbdown:

robespierre06.10.2008 12:33

Lasand goarna la o parte care o detest din tot sufletul as spune ca adevarata problema e ca nu prea se mai canta in peluza. In SUD oricum sunt putini iar in NORD de la jumate in sus aproape ca e ca la teatru. Ajung sa se uite ciudat la tine daca, canti.Desi o tot dam cu spiritul Stelei, spiritul asta a cam inceput usor usor sa se cam piarda. De exemplu meciul cu otopeni mi s-a parut penibil ( si acum nu ma refer la prestatia echipei ci la prestatia suporterilor). Efectiv apropae 90 de minute n-am auzit deact cum era injurat/criticat Lovin, Toja, Dayro s.a.m.d. In loc sa cante preferau sa comenteze in continuu. Da si toate astea se intampla la NORD nu numai in tribune. Chiar nu stiu ce cauta la peluza oameni care nu stiu nici macar un cantec cu Steaua. Dupa meciuri ca cel cu Otopeniul mi-e rusine cu astfel de "suporteri".

Virgil06.10.2008 12:47

Goarna ca goarna, dar eu nu am mai auzit bine cateva zile, dupa ce un bou de langa mine a suflat intr-un fluier de politai.

Sigur ca e deranjant sa fii inconjurat de oamenii cu goarna-n gura, dar ce le poti face? Ca de cerut, nu prea ai ce!

Nu ne ramane decat sa asteptam pana cand aceasta moda a goarnelor, va trece. Pana atunci, rabdare si tutun.

piturca200206.10.2008 13:04
Eram la casa si unu din fata mea a intrebat la care peluza e mai ieftin....iar dupa ce si-a procurat biletu, alerga bucuros spre peluza I, urland in goarna de care era foarte mandru......

Gandeste-te ca 80 % din cei care folosesc goarnele nici macar nu citesc ziarele dar sa mai intre si pe pe site-u asta....

la care peluza e mai ieftin,eu i-as fi recomandat coltul de peluza rezervat oaspetilor, adica la toti le-as recomanda asta macar in meciuri cu Dinamo, rapid sau Craiova , nu de alta dar cred ca dupa aceea nu ar mai calca pe stadion

Virgil06.10.2008 13:58

Vreau sa completez ce am scris mai sus:

un articol bun, cu un subiect care intereseaza foarte multa lume, bine scris, pentru care autorul lui, la prima sa aparitie pe prima pagina a site-ului, merita felicitari.

Adrian06.10.2008 14:30

Locul goarnei?

la gunoi.

sabin130706.10.2008 14:34

@Adrian

Esti un idealist.:)

Mi-a placut nota in care a fost scris articolul.

LDS06.10.2008 14:53

Un cãțel avea un os,

Un iepuraș i l-a ros,

Boul ce are o goarnã

Suflã-n ea sã nu adoarmã...

De acord cu mesajul articolului, dar ce ne facem cu goarnele care ne conduc, care hotãrãsc destinul Stelei. Goarnele astea sunt mult mai nocive. Pãrerea mea...

STARforce06.10.2008 17:22

Tatii cun zicu tu hotãrãsc dar sigur nu ne conduc, inca....Pe EI inca ii conduc si le si hotãrãsc cariera dar pe NOI inca nu si sper mai ales AISS ca asoc. sa fim condusi de noi insine!Damn.....zici ca fac PR la vreun partid ceva...hehehhe

Astristul06.10.2008 17:55
Locul goarnei?

la gunoi.

Sunt de aceeasi parere, dar, oare cand vom scapa de ele?

forzateaua

john_8606.10.2008 18:12

la meciul cu galatasaray un gabor i-a confiscat goarna unuia din galerie la intrarea in stadion, iar ala mai avea un pic si incepea sa planga. :bananadance: se inrosise la fata, il apucasera toti dracii, iar eu nu mai puteam de bucurie. vorba autorului articolului, sa si-o bage in fund.

Guardian06.10.2008 19:03

i-am vãzut pe unii cã s-au si bãtut pe tema asta! sã luãm exemplu?

st19raul06.10.2008 19:09

toti cei care urasc goarnele sa isi cumpere una! si dupa sa o arunce in teren, iar asa clubul o sa fie nevoit sa le interzica!

Harald06.10.2008 20:32

dar... am is eu o intrebare, cu totii ne plangem de goarne: de ce si de catre cine au fost introduse in stadion ?

«12»