FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Da' Peseiro... unde e Peseiro...?

«12»
fcsteaua.ro02.10.2008 20:57

Acum vreo 2 luni era plin de fani ai lui Peseiro pe acest site. Toți îl admirau pe portughezul din Giulești și jocul echipei lui, plin de fantezie, cu verticalizãri și reușite multe.. Spadacio era un fel de Messi, iar Julio Cesar pe puțin Ronaldinho.

Acum, cã joia neagrã (nu, nicio aluzie la culoarea mai ciocolatie a "amicilor" de la Rapid) a fotbalului românesc s-a împlinit, poate e cazul sã prețuim mai mult marțea și miercurea. Rapidul lui onor Peseiro s-a înecat...dar nu la mal, cum cerea tradiția, ci încã din Germania, unde a jucat un fotbal infect și a pierdut doar cu 1-0. De partea cealaltã, Dinamo își mai înscrie un nume pe lista de echipe glorioase care au eliminat-o din cupele europene. Pe deplin meritat, dacã e sã judecãm dupã teribila aroganțã a "milițienilor", care erau siguri cã se calificã deși pierduserã în tur și nu jucaserã mai nimic. Cu ocazia asta, am avut prilejul sã observãm în direct cam cum a ajuns Dinamo lider in prima ligã. În ciuda tuturor jocurilor de culise, continui sã susțin cã rivalii n-au echipã de titlu, singurele formații îndreptãțite în mod logic la primul loc fiind Steaua și CFR.

Nu trebuie sã ne ascundem și nici sã fim nerealiști: CFR are trupã, are o conducere ceva mai serioasã decât a noastrã și mai ales - are mai mult curaj în joc. Rãmân la pãrerea ca meciul de la Roma a fost rodul unei conjuncturi foarte fericite (pentru ei), însã meciul cu Chelsea a arãtat cã ardelenii nu sunt chiar la o civilizație distanțã de o super formație precum trupa lui Scolari. Evident cã toatã lumea îi ia la preț de matineu (not anymore, însã - s-ar putea ca pașii buni de pânã acum sã le dauneze grav...sãnãtãții), însã dincolo de desconsiderare și de "norocul începãtorului", Clujul aratã ca un proiect destul de interesant și nu ca un foc de paie.

Asta neînsemnând cã sunt un fan-Trombetta (cum presimt cã vor apãrea și pe-aici...în lipsa lui Peseiro) și cu atât mai puțin fan-Paszkany/Mureșan. Steaua reușește sã-și pãstreze poziția privilegiatã în fotbalul nostru mãcar din 2 motive: este cea care a fãcut în primul rând posibil parcursul CFRului dar și al celorlalți 5 "loseri" din acest an și, spre deosebire de oricine altcineva, e singura care performeazã în mod constant! Asta nu ține atât de Lãcãtuș, de Becali, de Dicã sau de Rãdoi, cât de o seriozitate și o mentalitate (blestemat clișeu!) proprii roș-albaștrilor. Noi avem înscrisã în codul genetic abilitatea de a confirma în Europa, acolo unde alți rivali (sau pretinși rivali) eșueazã.

Mai departe însã, obligați cumva de prestația neverosimilã a clujenilor, am fi înclinați sã supralicitãm la rândul nostru. Problema e cã nu prea avem cu ce. Sã ne înțelegem: Steaua a jucat bine la Firenze, neașteptat de sigur în apãrare (a se vedea slãbiciunile din acest sezon), Fiorentina necreându-și decât vreo 2 mari ocazii. Practic, Gilardino și Mutu au fost niște anonimi marți searã. Pe contraatac, puteam da lovitura dacã Semedo ar fi cu adevãrat un mare fotbalist sau dacã grecul Kapetanos ar fi mãcar fotbalist. Dincolo de acest egal total meritat, meciurile cu Lyon vor fi cu totul altceva.

M-aș bucura sã mã înșel și Steaua sã mã contrazicã, însã acasã cu francezii noi va trebui sã avem inițiativa - iar acest rol nu ne prinde deloc. Avantajul terenului propriu e perfid în Ligã, unde gândul cã trebuie sã atacãm noi pe alții și sã-i dominãm (sub toate aspectele) este refuzat cu obstinație. Nu zic cã e bine, zic doar cã așa e. Steaua se teme mai mult sã nu fie ridicolã, decât sã dea cu adevãrat lovitura. Poate și pentru cã noi avem totuși un nume de apãrat și un public pretențios de mulțumit. Prin comparație, nimeni nu i-ar fi reproșat nimic CFRului dacã ar fi încasat vreo 3-4 asearã și clar nu s-ar fi fãcut atâta tapaj ca dupã meciurile noastre cu Lyon sau Real. Lipsa presiunii poate astfel sã explice dezinvoltura ceferiștilor, dar și figura frumoasã fãcutã de buturugile mici Urziceni și Vaslui.

Fiorentina nu este o forța în fotbalul european, iar un loc 3 este realizabil și trebuie sã ne fie un obiectiv ferm. Mai mult de atât însã mi-e teamã cã ne jucãm cu vorbele sau luãm aminte la vorbãria unora care (fapt dovedit!) habar nu au de fotbal.

Evident însã, balonul e rotund...și în fotbal orice este posibil:

Ovidiu

stelist24/2402.10.2008 21:04

da de kaka de ghiulesti ai uitat:((( noul Mutu rules :D::D:D

f234567k02.10.2008 21:09

Nu isi pot depasi conditia de echipa primelor 4-5 etape si de campioni morali. E si chestie de mentalitate..

w3bmaster02.10.2008 21:17

Oricum nu se compara grupa noastra cu a lu CFR

Com On Bayern Lyon Fiorentina nus ca Bordeau Roma si ... Chealsea (asta e cam mai buna ca Lyonu si Bayern)

In fine azi sa demonstrat ca sunt looseri rau ... si nu merita privilegiu facut de Steaua pt a incerca sa joace in UEFA ...

Forza Steaua daca jucam cu Lyon fara respect atunci avem sanse de calificare dca nu vedem locu 3 cu conditia sa batem Fiorentina ...

xDaJACKALx02.10.2008 21:19

Nu cred ca Lyonul va trata meciul de la Bucuresti ca pe un meci in deplasare:)la fel cum nu au facut-o nici acum 2 ani.Deci putem juca linistit ca si pana acum, pe cartea contraatacului:D

Yoyoyoi02.10.2008 21:28

nu pot sa nu-mi amintesc de iesirile bezmetice ale lui Copos si Taher care comentau cu vehementa eliminarile in serie ale lui Peseiro, trimis in tribune de foarte multe ori. Si tot ziceau bezmeticii astia ca cineva are treaba cu Peseiro, cel mai tare din parcare antrenor din cartier, de la cea mai buna echipa judeteana, campioana morala a ultimilor 20 de ani.

Si pana la urma l-au aruncat ca pe o scama, tot ei, bezmeticii...

maye02.10.2008 21:31

Peseiro e antrenor mare si de fapt el a provocat infrangerile astea ca sa plece din tigania giulesti:))...intr`adevar toate 5 si`au demonstrat valoarea..

enjoy02.10.2008 21:34

n-am citit ca nu ma intereseaza, dar ma intreb ce cauta un articol despre peseiro pe fcsteaua.ro? cred ca le dam prea multa importanta si ne hranim cu capra vecinului! imi vine sa-ti spun unde e peseiro (((=

xray_rom02.10.2008 21:37

Asa cum s-a facut atunci cu Rapid si Peseiro dupa 2 meciuri la debut, face acum cu CFR-ul si Trombetta, tot dupa 2 meciuri de debut in CL!:)) Ascultati-ma pe mine! Nu-l apuca sfarsitul returului acolo! N-au atatea puncte in CL cate au de recuperat in campionat:)

Daca erau mai buni ca noi, ne-o tragea la Cluj!Am scos egal la ei cu 3 zile inainte de meciul lor minune.

Dar ... Relax! Sunt tot aia carora le-a tras-o Vasluiul, era sa le-o traga Iasul si Craiova, carora le-a servit pe tava victoria Bistritza! Acum sunt inca injectati cu drogul Romei ... dar le trece:) Nu ati vazut ca in repriza a 2 a cu Chelsea terminasera gazul cu toate cele 2 ocazii din final?Revedeti meciul!

AlChOoLik02.10.2008 21:39

Echipele Dinamo si rapid sunt o rusine in comparatie cu ce reprezinta fotbalu romanesc si ce fac echipele gen Steaua sau CFR in UCL nu contest pe Unirea Urziceni Vaslui si Poli Timisoara pt ca ele nu au mai juca intr-o cupa europeana sunt de inteles dar la restu nu exista scuze Dinamo mai ales a demonstrat ca e o echipa de de kkt toti stim asta ca sunt dar in halu asta sa iei bataie de la niste anonimi da-o in plm ......in continuare nu vreau sa mai comentez dar VREAU si imi doresc ca Steaua sa faca o figura foarte frumoasca in UCL pt ca dak vor chiar se poate nu mai e ca in alti ani ACUM e vremea noastra !

sabin130702.10.2008 21:50

Cel mai bun articol pe care l-am citit in ultimul pe acest site.

grizzly02.10.2008 22:20

intreaba-l pe LDS unde e peseiro. desi acuma mai nou e fan trombetta.

Adrian02.10.2008 22:38

Fara suparare dar e destul de clar faptul ca saracu' Peseiro a fost lucrat de jegurile alea care se dau fotbalisti si care joaca in Ghiulesti.

Cat despre restu', in afara de Urziceni si Vaslui, nu au scuza!S-au facut de rusine si ne-au facut de rusine.

Dar, realist vorbind, trebuia sa ne asteptam.

Cand campionatul se decide la federatie prin licitatie, nu ai cum sa faci performanta la alt nivel.

cefereul joaca asa cum joaca pt ca e o echipa mica/necunoscuta.

Iar roma si Chelsea nu au prea jucat serios.

Ce sa teastepti de la Chelsea cand jucatorii acestei formatii la 2 dimineata, in ziua de marti, erau in cazinoul din Cluj, petrecand?Iar Scolari, antrenorul lor, a parasit localul de abia la 5 dimineata.

sa vedem ce va face cefereul cu Bordeaux.Francezii sigur nu ii vor lua de sus pe clujeni.

Cat despre noi....noi jucam cum canta becalul.

Adica dupa mottoul: "Give me money" si bineinteles, mottoul secundar: "Give me more money"

vlad7503.10.2008 04:20

Copos: "Peseiro este la aceasta ora cel mai bun antrenor din Romania"

"Un meci formidabil. Merita felicitate ambele echipe pentru spectacolul pe care l-au creat. Si Mircea Rednic este un antrenor bun, dar Peseiro este la aceasta ora cel mai bun antrenor din Romania! Am avut mai multe ocazii, si am dominat mai ales la mijlocul terenului. Am meritat victoria", a spus Copos la finalul meciului

"Decizia demiterii lui Jose Peseiro este corectã. Era normal, pentru cã nu jucãm absolut nimic. Peseiro a avut întreaga responsabilitate, acționariatul i-a pus la dispoziție milioane de euro, a adus jucãtorii pe care i-a dorit, dar rezultatele sunt slabe. Mi se pare normal sã plece. E clar cã echipa asta poate mai mult, jucãtorii sunt buni, dar nu avem antrenor. Nu am avut un dirijor care sã conducã bine orchestra.

Fathi a fãcut maximum posibil pentru a-l aduce, dar domnul Boloni nu a fost hotãrât. A refuzat și nu s-a mai putut face nimic. Din pãcate așa s-a ajuns la varianta Jose Peseiro"",

Rednic este cel mai bun antrenor din țarã, doar din punctul de vedere al antrenorului și nu al omului. El a învãțat multe de la Mircea Lucescu, însã când vine vorba de caracter, e diferențã mare. Nu știe sã vorbeascã cu jucãtorii, așa cum fãcea nea' Mircea", a spus Lupu la Telesport

Traian Basescu: "Rednic e cel mai bun antrenor roman"

Presedintele considera ca tehnicianul de la Dinamo este singurul care stie sa scoata maximum din fotbalisti

:wanker:

Living_Dead_Stripper03.10.2008 04:24
Cu ocazia asta, am avut prilejul sã observãm în direct cam cum a ajuns Dinamo lider in prima ligã. În ciuda tuturor jocurilor de culise, continui sã susțin cã rivalii n-au echipã de titlu, singurele formații îndreptãțite în mod logic la primul loc fiind Steaua și CFR.

Perfect adevãrat cã n-au echipã de titlu, numai cã p'aci, prin Românica, conteazã mai puțin valoarea pe care o arãți în teren, totul se decide în spatele cortinei de cãtre muhalielele ferefiste, mai ales acum când titlul înseamnã 10 milioane de euro veniți moca de la UEFA. Unde mai pui cã și aceastã conjucturã, în care puțini oameni mai urmãresc "live" meciurile la televizor, le vine acumca o mãnușã acestor sforari ai culiselor, în sensul în care acum fluierașii pot "gafa" mai la vedere, cu presiunea mass-media luatã de pe umeri (vezi blatul ordinar Otopeni - dinam0). Anul acesta este rândul dinamoului sã primeascã infuzia de capital. I-a zis-o Prunea lui Meme, înainte de meciul Urziceni - Craiova: Craiova e favoritã la Urziceni, iar dinam0 va trece pe primul loc (cam astea au fost cuvintele). ªi așa a fost. Unde mai pui cã și Paszkany a spus cã anul acesta dinamoul este favorit la titlu. ªtiu ei bine tâlhãroii ãștia ce spun.

Cât despre Peseiro, pot spune doar atât: așa cum Gloria Bistrița nu-i Chelsea, tot așa nici Peseiro nu-i ca Trombetta. ªi nu spun asta ca sã-l declar pe Trombetta vreun Einstein al fotbalului...

intreaba-l pe LDS unde e peseiro. desi acuma mai nou e fan trombetta.

Dacã poți preciza mai exact unde și în ce context l-am lãudat eu vreodatã pe Peseiro, atunci eu sunt dispus sã-mi tatuez pe piept chipul lui Fathi Taher și pe frunte pe cel al lui Cocos. ªi nu sunt nici fan Trombetta, apreciez doar cã omu' a fost capabil sã dea peste nas tuturor cârcotașilor mioritici de pe la noi în numai câteva sãptãmâni, neavând ca ajutor vreun articol lacrimogen scris de contabilul numãrãtor de chifle, Andrei Vochin...

MoWeed03.10.2008 05:15

Lyon va veni in Ghencea sa atace, mai ales tinand cont ca au numai 2 puncte dupa primele meciuri. Stiu si francezii ca asta va fi sansa lor sa se desprinda de Fiorentina si Steaua

mountytoma03.10.2008 05:31
Fara suparare dar e destul de clar faptul ca saracu' Peseiro a fost lucrat de jegurile alea care se dau fotbalisti si care joaca in Ghiulesti.

Cat despre restu', in afara de Urziceni si Vaslui, nu au scuza!S-au facut de rusine si ne-au facut de rusine.

Dar, realist vorbind, trebuia sa ne asteptam.

Cand campionatul se decide la federatie prin licitatie, nu ai cum sa faci performanta la alt nivel.

cefereul joaca asa cum joaca pt ca e o echipa mica/necunoscuta.

Iar roma si Chelsea nu au prea jucat serios.

Ce sa teastepti de la Chelsea cand jucatorii acestei formatii la 2 dimineata, in ziua de marti, erau in cazinoul din Cluj, petrecand?Iar Scolari, antrenorul lor, a parasit localul de abia la 5 dimineata.

sa vedem ce va face cefereul cu Bordeaux.Francezii sigur nu ii vor lua de sus pe clujeni.

Cat despre noi....noi jucam cum canta becalul.

Adica dupa mottoul: "Give me money" si bineinteles, mottoul secundar: "Give me more money"

de acord 100% cu tine. peseiro chiar e antrenor bun, dar in giulesti numai un tzigan ca Lucescu sau rada se poate intelege cu jucatorii! stia Boloni ce stia!

Piece of Mind03.10.2008 05:41

Ma tem ca n-am inteles prea bine rostul acestui articol!

Una peste alta, Peseiro a cazut prada situatiei conflictuale de la Rapid, atat la nivelul conducerii (parsivul de Copos nu pierde nici un prilej de a arunca pisica in curtea lui Taher, desi acesta a devenit actionarul majoritar abia de la 1 Octombrie), cat si al lotului ("problema" Coman), etc.

A fost de ajuns un singur meci prost, pentru a aprinde fitilul imploziei. Cand nu te sprijina nimeni, e imposibil sa faci fata!

Living_Dead_Stripper03.10.2008 07:53
Lyon va veni in Ghencea sa atace, mai ales tinand cont ca au numai 2 puncte dupa primele meciuri. Stiu si francezii ca asta va fi sansa lor sa se desprinda de Fiorentina si Steaua

Întrebare de rigoare: CE VOM FACE NOI?

Sã nu-mi spui cã-i vom surprinde pe contra-atac, cã nu te cred...

zagado2603.10.2008 08:14

"...și mai ales - are mai mult curaj în joc."

Trist dar adevarat. Jucam de parca ne-ar fi frica sa nu pierdem in loc sa ne gandim ca trebuie sa castigam.

Iar atunci cand ajungem la finalizare nu prea avem cu cine.

Sper intr-o cat mai rapida schimbare de mentalitate, pentru ca nu avem de ales.

stelist24/2403.10.2008 08:26

ii vom surprinde pe contra-atac))

MoWeed03.10.2008 08:26

A mai fost un caz in care nu m-ai crezut si a iesit cum am zis eu.

Am putea sa-i surprindem pe contra-atac daca nu mai ratam atat la finalizare. Dar momentan sunt numai vorbe; cum ne vom descurca vom vedea peste 3 saptamani....

the quiet romanian03.10.2008 08:56

Excelent articol.

Fenomenale declaratiile lui Zotta cu castigarea cupei UEFA, la fel ca si cele ale lui Rednic cum ca Nijmegen a fost "o echipa incomoda". Si Knuttspyrnufellag era la fel... Iar de GALACTICII de la 17 Nentori ce mama dreaq sa mai zic....

Vorba lui Mitica "re-ati ai dreaq de banditzi. hai ma ca sunteti simpatici...". auzi la ei. Si marmota...

Despre Vaslui, Unirea si Timisoara nimic. Vorba aia: de mortibus nihil nisi bene...

Insa chestiune atinsa si de Piece e ca CFR a facut un joc fabulos cu Chelsea. Si daca ii bateau aia cu 10-0 (desi tocmai modul cum a jucat Clujul excludea categoric asta), CFR tot ar fi facut un joc fabulos.

Au jucat cam cum am jucat noi cu Lens, doar ca ei au facut-o cu Chelsea. Asta-i diferenta.

NOI acasa cu Real am jucat in genunchi. Asta e adevarul. Si cu Bayern am inceput tot in genunchi.

Ca sa revin. Cluju nu se compara cu Steaua. Nu se pune problema. Dar cred ca nici nu si-au propus asta. Paskany ala are planurile lui. pe care le urmareste cu obstinatie. ca are si noroc...Fortuna ii ajuta pe cei puternici. Si imi place motto-ul lor: propune-ti lucruri marete ca sa realizezi lucruri importante. Nu-i simpatizez deloc dar tre sa recunosc ca sunt niste baieti tare destepti... tare tare destepti.... Si mai cred orice comparatie cu conducerea noastra ar fi...incomoda pentru alde Argaseala...

Inca o data bv pentru articol. Numai bine.

DelPiero1003.10.2008 09:16

Probabil noi vom asista pasivi la cum vor manevra mingea Juninho si Kallstrom.Daca vom intra cu chilotii in vine,vom asista la o noua infrangere neverosimila.Trebuie naibii sa avem si noi odata tupeu!Jucand curajos,cu presing sufocant...SE POATE!Lyon este sub echipa de acum 2-3 ani...

kosm1n03.10.2008 09:52

Orice antrenor e bun cand castiga si cand incepe sa piarda nu mai e bun! Cei de la Rapid au crezut ca daca baga bani automat au echipa(prostia lor pt ca o echipa nu se face in 2 luni) si au pus presiune pe antrenor si pe echipa cea ce ii termina an de an. Personal asa sa faca tot anul pt ca prea se cred buni si sunt doar o echipa medocra dintr-un campionat la fel mediocru.

«12»