tonul tuturor e foarte patimas si pare greu sa mai disociem adevarurile de neadevaruri sau dorintele si visele de o realitate diferita de asteptarile noastre.
se cheltuie o energie enorma in dezbateri fara miza, sau care pleaca de la realitati false. cel mai mult ma mir de cei care il urasc (sau dispretuiesc) pe Gigi ca aloca atatea eforturi pentru. un subiect care ii supara. mai degraba i-as intelege pe cei care il admira!
eu cred ca e nedrept ce se intampla! daca cineva ar face o statistica ar vedea ca mai toate articolele, indiferent de tema, sfarsesc intr-o polemica "urata", de cele mai multe ori fara argumente si doar cu invective, despre patron. iar Steaua devine mica, mica si e pusa undeva in colt, desi toti "tipam" ca suntem suporterii ei pana la moarte si chiar dincolo de ea. probabil ca in valtoarea asprelor dispute pro-contra "oier" nici nu am observa daca echipa ar disparea! e o exagerare, dar pleaca de la o realitate dureroasa.
nu vreau sa polemizez, dar totusi chiar daca ne place sau nu, Gigi este proprietar cu acte al echipei. el nu a cumparat doar niste jucatori de pe piata, ci onorabilul frate Paunescu, administrator delegat al afc Steaua si imputernicit de MAPN, i-a vandut PE BANI jucatorii si palmaresul. iar de atunci, in fiecare an prin cheltuielile unic asumate Gigi si-a legitimat statutul de patron. sigur suporterii nu au intrat direct in tranzactie (desi exista voci ca anumiti fosti lideri marcanti au fost foarte bucurosi la momentul respectiv), dar am fost pusi in fata unei alegeri clare si fara echivoc (de tipul multora aduse de economia de piata): continuam sa fim alaturi de Steaua, sau renuntam la vis pentru. ca nu ne place noua conducere.
doar ca o paranteza, aceeasi situatie e acum si la Manchester. United a fost preluata de Glazer, impotriva vointei "populare", suporterii protesteaza pe strazi, dar practic nu pot sa faca nimic (decat eventual rau echipei).
deci realitatea actuala este ca si daca ne place si daca nu, echipa de fotbal Steaua a fost cumparata de Gigi de la Paunescu, cu acceptul oficialilor armatei de la timpul respectiv. la fel de ex. s-a intamplat si cu sectia de baschet, care a fost si ea externalizata (cu palmares si stema), dar patronul de acolo s-a dovedit mai "serios" ca Gigi si a reusit ca in 2 ani sa termine complet echipa. rezultatul: Steaua nu mai are formatie de baschet la nivelul Div. A??!! sa nu va inchipuiti ca un astfel de scenariu ar fi imposibil si pentru. fotbal!! nu e o figura de stil cand Becali spune ca Steaua e "casa lui". chiar a platit pentru. asta si are acest drept.
multi inversunati vor zice ca decat cu un astfel de patron, mai bine lipsa si echipa sa se destrame. aici nu sunt de acord si cred ca marea masa a suporterilor nu va agrea idea. dupa atatia ani si dupa atata istorie Steaua nu mai e de mult doar o echipa de fotbal, aflata vremelnic sub o conducere sau alta. ea este o religie, un altar de foc la care venim sa ne inchinam, o credinta care o transmitem copiilor nostri! nimeni nu trebuie sa confunde pe Steaua cu Gigi sau invers, dar e bine sa ne vedem de fiecare lungul nasului, caci pana la urma suporterii nu pot sa "tina" ei echipa, iar o conducere singura nu va inlocui caldura fanilor!
tot asa imi pare ciudat cat de sensibili suntem uneori. observ ca foarte multa lume se simte jignita ca "ciobanul" nu apreciaza efortul suporterilor si ca uneori ii desconsidera (desi cdaca ani buni mentii pretul abonamentelor la un nivel atat de scazut, inseamana si asta o forma de respect din partea conducerii). dar noi nu venim la stadion numai si numai pentru. Steaua ? exista si alte motivatii ? ne intereseaza oare parerile lui Gigi sau ale altora ? trebuie ca Gigi sa fie de acord sau sa aprecieze suporterii ? sincer pe mine nu ma prea intereseaza parerile lui, asa cum nu ma prea intereseaza parerile altora despre fenomenul Steaua ! merg la stadion si incurajez echipa fiindca asa simt, pentru ca atunci cand joaca Steaua nu pot sta acasa si nu ma pot gandi la altceva! PUNCT !
nu vrem sa comunicam cu Gigi, care e problema ?! bineinteles s-ar putea sa apara o problema atunci cand patronul va fi injurat sau contestat vehement! nu trebuie sa ne mire insa, caci daca facem o analiza dreapta asta e omu' nostru! el nu se cearta doar cu suporterii, ci si cu multi altii. dar asa cum se cearta azi violent si arunca insulte, maine e capabil sa se impace sau sa lacrimeze la auzul unui cantec. nu cred ca se preface! e doar un temperament coleric, un baiat simplu pe care vremurile l-au ridicat cu mult peste conditia sa initiala. dar asta nu e un delict de neiertat! si nici faptul ca esti fanfaron, increzut si te bucura baile de multime ?!
si noi suporterii suntem suciti. am vreaca cineva sa duca Steaua pe culmi, sa toarne milioane si sa forjeze echipa, sa dea fonduri pentru. coregrafii, dar altfel sa stea cuminte in loja lui cu capul plecat si sa faca numai ce-i cerem noi! altfel spus sa vorbeasca putin si sa cheltuie mult?! din pacate nu e el omul "cautat" si nu cred ca ar exista pre multe specimene disponibile.
de ce suntem azi suparati pe Gigi? daca e sa tragem linie de sumar, in vara aceasta ne-a deranjat ca nu a transferat mai multi jucatori de valoare?! in traducere asta ar insemna ca ne deranjeaza ca cineva cheltuie doar 1,5 - 2,0 mil. pe an din banii lui personali, cand Steaua ar avea nevoie de min. 5 - 6 mil. pe an, ca sa poata creste. nimeni insa nu se gandeste ca atata poate omu' acum! il injuram pe cel care aduce prea putin de acasa si ii "uitam" pe cei care ar avea obligatia sa sprijine echipa, in speta MAPN, sau mai grav pe cei care fac rau Stelei (federatie, Liga, ziare, etc). nici o echipa din Rom nu face performata bizuindu-se doar pe resursele unui particular! (ca ex. CFR are alocati LEI 35 mld. din fondurile municipale numai pentru. anul 2005). pe linia absurdului coditian ne inchipuim ca Gigi ar avea de unde sa ia mai multi bani pentru. echipa, dar nu vrea caci e un prost, un idiot si un caraghios fara de masura si nu isi cunoaste interesesul ?! o fi asa cum credem, dar probabil ca nici noi nu suntem mai breji?!
sa nu uitam niciodata de Steaua!