FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lãcã, Ne E Dor De Steaua Ta!

«12»
fcsteaua.ro01.10.2008 17:36

Fotbalul este singurul sport în care poți sã joci mai prost decât adversarul și sã câștigi. În sporturile individuale, valoarea și forma de moment a combatanților este evidentã. Iar în sporturi precum rugby, hockey, handbal sau baschet (pentru a oferi doar câteva exemple), nu te poți apãra bine, ataca prost, iar rezultatul final sã-ți fie, într-un fel sau altul, favorabil, oricât de mult noroc ai avea. La fotbal poți ieși în evidențã printr-o defensivã bunã și, cu doar un dram de șansã, poți emite pretenții la un scor bun.

În compania Fiorentinei, Steaua a ieșit în evidențã, în primul rând, prin betonul cu care Lãcãtuș a armat defensiva. Apoi, ne-am remarcat și prin acțiuni decente de contraatac. Cum trebuia ca și jucãtorii din ofensivã sã rãmânã cumva în istoria meciului, Semedo&comp. au ratat cât, sperãm, pentru celelalte meciuri rãmase de disputat în Ligã.

Astfel, deși Fiorentina a atacat mai mult, italienii fiind mult mai preocupați de ofensivã, Steaua a fost echipa care a lãsat impresia cã merita sã câștige. Poate cã de aceea este fotbalul iubit: echipele inferioare valoric (luați post pe post, elevii lui Prandelli le dau clasã, în proporție mare, ucenicilor lui Lãcã) pot încurca bine de tot "buturuga mai mare": echipa din Templu a avut de partea sa ocaziile mai clare iar organizarea jocului nostru a pãrut mai bunã decât cea a gazdelor, în propria noastrã jumãtate de teren. Cu alte cuvinte, Steaua și-a onorat condiția de outsider: și-a calculat bine șansele, neasumându-și riscuri mari, punctul obținut pe "Artemio Franchi" pãrând un rezultat important ținând cont de palmaresul florentinilor pe teren propriu.

Tocmai asta ne doare pe mulți dintre noi: faptul cã nu încercãm sã ne depãșim condiția chiar cu riscul unui eșec iminent. Tânjim dupã morțile superbe care anunțã învieri grandioase. Ne este dor, multora dintre noi, sã clãtinãm titanii fotbalului european, sau mãcar pe rudele mai îndepãrtate ale acestora. Ne topim de patima de a susține o echipã în plinã ascensiune spre Olimpul fotbalului european.

Pe de altã parte, mulți dintre noi sunt de pãrere cã este imposibil sã-i clatini pe titani, atâta vreme cât fundația acestora este în continuu întreținutã cu fotbaliști și tehnicieni de calitatea I. Steaua nu poate spera decât la rezultate vremelnice în cazul în care managementul nu-și va schimba optica în ceea ce privește relația antrenor-patron, patron-fotbal, patron-suporteri, patron-restul lumii. Atâta vreme cât cel mai înalt oficial al nostru vorbește atât de deșãnțat (din toate punctele de vedere!) de victorii contra unor cluburi pentru care Optimile Ligii reprezintã doar o jumãtate din obiectivul european, ar fi o dovadã de masochism sã-i mai asculți, mãcar, opiniile.

Astfel, cu toate cã și în aceste condiții sperãm la mai mult - cât de mult ne arde amintirea Stelei-Sevilliene! - ne bucurãm, așa cum știm și putem, de fiecare meci din cupele europene în care Steaua depãșește, fie și cu un milimetru, condiția fotbalului autohton. Doar noi am arãtat mai bine la Florența decât Mutu,Chivu&comp. la Euro, cu Italia, nu? Cã atât existã în România fotbalisticã: Steaua și Naționala!

Nici Lãcãtuș nu scapã de malaxorul suporterilor. Chiar dacã actualul sistem tactic ne face sã ne cam doarã mijlocul și, uneori, și spatele, ofensiva noastrã este într-o crizã prelungitã. Nu marcãm mai mult de douã goluri decât contra echipelor care joacã la off-side la 30 de metri de propria poartã, doar Szekely, dintre jucãtorii de pe benzile laterale, pare capabil sã ajute echipa cu centrãri de calitate iar mai toate echipele cu ceva anvergurã reușesc, fãrã prea mari probleme, sã ne aneantizeze linia medianã.

Nu ar trebui totuși sã uitãm cã treaba unui antrenor este sã-și ducã elevii la 25-30 de metri de poartã. De acolo, valoarea individualã este determinantã: creativitate, pase decisive, driblinguri decisive în fața ultimului adversar, șuturi de la distanțã, centrãri bune de pe benzile laterale, eficiențã la finalizare.Marius Lãcãtuș, pe lângã problemele de joc din linia medianã, trebuie sã lucreze peste program cu jucãtorii responsabili cu ofensiva. Altfel, degeaba e grasã vaca dacã nu dã lapte!

Cele douã meciuri de Liga Campionilor ne-au arãtat o Steaua nu neapãrat mai valoroasã decât echipa care a jucat în aceastã competiție în anii 2006 și 2007, dar cu siguranțã mai determinatã, atitudinea jucãtorilor noștri fiind mult schimbatã în bine.

Ne rãmâne totuși regretul, udat de lacrimile suspinelor dupã fenomenala echipã de la jumãtatea anilor '80, cã nu mai reușim rezultate constant bune decât cu șansã, decât datoritã defensivei. În orice alt sport, aceastã tacticã nu ne-ar da nicio speranțã de mai bine.

Dar fotbalul este un sport aparte, așa cum sperãm ca și Steaua sã redevinã echipa distinctivã a fotbalului românesc: aceea pentru care defensiva este doar un preambul pentru spectacol! ªtie Lãcãtuș de care Stea ne e atât de dor...

Lari

c.ronaldo1701.10.2008 17:43

Articolul destul de OK, insa vreau sa spun ca atunci cand am incercat sa ne depasim conditia am pierdut, acasa, 0-1, Bayern (jucand doar cu un mijlocas defensiv, si cu 4 jucatori de viteza/creatie). A iti depasii conditia nu inseamna a te arunca in atac. Eu consider ca aseara ne-am depasit pe noi, insa doar ratarile imense ale lui Semedo/Kapetanos/Banel au facut ca Steaua sa nu inscrie.

Parerea mea este ca daca am avea si noi un atacant valoros, aseara am fi castigat.

MoWeed01.10.2008 20:35

Eu zic ca si meciurile cu Galatasaray si meciul de aseara au fost meciuri in care ne-am depasit conditia tinand cont de diferenta de valoare(cel putin pe hartie).

Fara investitii majore nu vom putea avea alta echipa care sa se bata de la egal la egal cu marile echipe europene.

iL Napoletano01.10.2008 22:14

Am o mica intrebare:CINEVA crede ca Lacatus face echipa???Cum e posibil sa ii ai pe banca pe Szekely ,Toja,Tiago si sa incepi meciul cu Nicolita....si pe Szekely care citez 'cel mai scump transfer al Stelei' sa-l tii pe banca si sa-l introduci in ultimele 10 minute??Cum??De ce Laca?De ce??Cum e posibil asa ceva?Si revin din nou cum intrebarea de la inceputul postului:OARE Laca FACE ECHIPA???

Tupac Amaru02.10.2008 05:18
Am o mica intrebare:CINEVA crede ca Lacatus face echipa???Cum e posibil sa ii ai pe banca pe Szekely ,Toja,Tiago si sa incepi meciul cu Nicolita....si pe Szekely care citez 'cel mai scump transfer al Stelei' sa-l tii pe banca si sa-l introduci in ultimele 10 minute??Cum??De ce Laca?De ce??Cum e posibil asa ceva?Si revin din nou cum intrebarea de la inceputul postului:OARE Laca FACE ECHIPA???

Din pacate si eu zic acelasi lucru si mi-o iau de fiecare data de pe forum. Cei mai multi ma intreaba de unde stiu asta, de parca ar trebui sa ai nu stiu ce pregatire a la Coverciano ca sa realizezi ca "marele" antrenor Lacatus nu este altceva decat o carpa in fata lui Becali. Probabil ca ei n-ar crede acest lucru nici daca Lacatus ar face declaratia in direct pe stadion sau la TV.

Uite, va dau un alt motiv de gandire. Cica Becali a declarat ca intre Nicolita si Mutu il va prefera mereu pe primul. Are sens atunci sa mai comentam ceva? Steaua nu mai apartine suporterilor, este pur si simplu proprietatea lui Becali!

Parerea mea este ca daca am avea si noi un atacant valoros, aseara am fi castigat.

Dar il aveam! Se numeste Janos Szekely, insa nu este in gratiile Imparatului! Lui ii place de Nicolita!

DanStan02.10.2008 06:18

Imi vine sa rad cand vad comentarii de-astea cum ca daca in locul lui X si W jucau Y si Z acum Steaua era mai tare decat Manchester United. Pai in meciul cu Bayern Nicolita niici n-a jucat iar Szekely a jucat 82 de minute.

w3bmaster02.10.2008 06:39

Un atacant si coordonatorul ala of doamne unde sunt ?

Ps : CFR de ce joaca cu tupeu :( vad ca noi canci ... respectam adversarii ... :(

Forza Steaua

udaradu02.10.2008 07:41

Ps : CFR de ce joaca cu tupeu :( vad ca noi canci ... respectam adversarii ... :(

Forza Steaua

sunt frate ii avem,si tineri si valorosi,nu are cine sa-i puna in valoare.Avem un nebun sef de club(patron,.... cine i-o fi dat aceasta echipa pe mina cred ca afost mai nebun ca el)si un antrenor marioneta,nu poti astepta mai mult.

sirFlorin02.10.2008 07:51

Forza Steaua

CFR are si coordonator (Trica) si varf de careu (Kone) deasta joaca cu tupeu plus culio si dubarbier pe flancuri...au echipa dc sa mai vorbim :noexpression:

MoWeed02.10.2008 07:56
CFR are si coordonator (Trica) si varf de careu (Kone) deasta joaca cu tupeu plus culio si dubarbier pe flancuri...au echipa dc sa mai vorbim :noexpression:

Kone asta nu e cu nimic superior lui Arthuro sau Kapetanos. Nici el nu da goluri

DelPiero1002.10.2008 09:39

@MoWeed,te credeam mai realist mah,ce naiba.Pai tu ai vazut cate dueluri a castigat Kone ieri cu Terry si Alex?Facem pariu ca,oricat de inalti sunt,Arthuro si Kapetanos n-ar fi castigat nici unul?Kone ala e un taur...

LARI02.10.2008 09:47

In opinia mea, a fost o diferenta de abordare a fazei ofensive intre CFR si Steaua: noi faceam presing in maximum 3 oameni, pe cand clujenii erau aproape om-la-om cu adversarul la 30 de metri de poarta.

Cred ca este o diferenta de determinare si de viteza intre Kone si Arthuro, in favoarea "aluia".

kosm1n02.10.2008 10:35

Imi spune si mie cineva cand o sa joace Plesan? Poate o sa fiu contestat de multi dar plesan e un mijlocas de rasa care face bine faza ofensiva aparand la finalizare si in acelasi timp este un mijlocas care distribuie foarte bine jocul! Pt mine e un fel de Xavi Hernandez!

Am un vis anul asta sa vad o echipa de start cu urmatorii:

Zapata - Ogararu,Radoi,Goian,Emeghara, - Szekely,Ov.Petre,Plesan,Toja, - Dayro,Stancu

In orice caz in conditiile in care Lacatus nu are un mijloc deloc stralucit a reusit sa ne tina in capul clsamentului si sa nu ne luam batai grave in Champions eu cred ca suntem pe drumul cel bun! O simt!

Tupac Amaru02.10.2008 10:48
Imi vine sa rad cand vad comentarii de-astea cum ca daca in locul lui X si W jucau Y si Z acum Steaua era mai tare decat Manchester United. Pai in meciul cu Bayern Nicolita niici n-a jucat iar Szekely a jucat 82 de minute.

Adica tu il compari pe Szekely cu Nicolita? Pai, in cazul asta, mie imi vine sa rad...

sabin130702.10.2008 11:07
Probabil ca ei n-ar crede acest lucru nici daca Lacatus ar face declaratia in direct pe stadion sau la TV.

Daca declaratiile, ¨in direct¨-ul si TV-ul sunt reperele tale, degeaba mai vorbim noi de structuri manageriale actuale, de mentalitati, de a privi dincolo de niste aparente, de interesul Stelei, de multe altele... evidente.

DanStan02.10.2008 14:37
Adica tu il compari pe Szekely cu Nicolita? Pai, in cazul asta, mie imi vine sa rad...

Razi ! Ti-am dat un exemplu de meci in care Szekely a fost prezent iar Nicolita nu. S-a transformat Steaua intr-o superechipa doar pentru ca Nicolita a fost inlocuit de Szekely ?

c.ronaldo1702.10.2008 14:49

Dar il aveam! Se numeste Janos Szekely, insa nu este in gratiile Imparatului! Lui ii place de Nicolita!

Ah, am crezut ca e fundas central Sezekely.

iL Napoletano02.10.2008 17:31

Pai stii de ce nu au jucat bine in meciul cu Bayern????Pt ca a reprofilat jucatori marele Laca...nu inteleg de ce s-au cumparat atat de multi mijlocasi de banda cand noua ne lipseste un coordonator de joc...Si inca ceva:M-AM CONVINS CA NU Laca FACE ECHIPA....sau daca o face,se baga doar lin defenziva..si aici aduc argumente:Acum ceva timp Becali spunea 'Nu ma bag la echipa...si daca ma bag o sa o fac in atac..ce treaba am eu cu cine joaca in defensiva'!

zloty02.10.2008 18:41
Pai stii de ce nu au jucat bine in meciul cu Bayern????Pt ca a reprofilat jucatori marele Laca...nu inteleg de ce s-au cumparat atat de multi mijlocasi de banda cand noua ne lipseste un coordonator de joc...Si inca ceva:M-AM CONVINS CA NU Laca FACE ECHIPA....sau daca o face,se baga doar lin defenziva..si aici aduc argumente:Acum ceva timp Becali spunea 'Nu ma bag la echipa...si daca ma bag o sa o fac in atac..ce treaba am eu cu cine joaca in defensiva'!

la fel de interesant mi se pare si faptul ca pe sfarsitu meciului cu fiorentina aveam in teren 3 mijlocasi dreapta

Joga Bonito02.10.2008 19:16
Din pacate si eu zic acelasi lucru si mi-o iau de fiecare data de pe forum. Cei mai multi ma intreaba de unde stiu asta, de parca ar trebui sa ai nu stiu ce pregatire a la Coverciano ca sa realizezi ca "marele" antrenor Lacatus nu este altceva decat o carpa in fata lui Becali. Probabil ca ei n-ar crede acest lucru nici daca Lacatus ar face declaratia in direct pe stadion sau la TV.

Bai Tupac esti culmea culmilor. Oare ti-a trecut prin cap vreo clipa ca Janos nu si-a revenit complet dupa accidentarea suferita si nu e in forma? Sau ca ii este teama sau este lipsit de experienta, sau cand a fost titular cu Byern nu a realizat nimic si pe partea lui Oga a fost bulevard?

Terminati cu comentariile astea puerile gen "Laca e o carpa de antrenor daca nu-l introduce pe X sau Y". Inchideti PC-ul si uita-te pe DVD-uri la Steaua 86' pana ti se face rau si nu mai spera la minuni imposibile. Pfiuuu , bine ca a ratat Goian cel mic :D

raduthedick02.10.2008 19:39

Felicitari sincere echipelor din UEFA pentru cele 5 puncte stranse pentru Romania! Marea performera: Vasluiul, cu 2 puncte. Bravo! Rapid, Dinamo si Urziceni s-au descurcat si ele bibnisor (cate un punct). Si toate au jucat impotriva unor granzi ai Europei: Hamburg, NEC, Partizan Belgrad, Wolksburg, Slavia Praga.

RUSINE DE 5 ORI!

RRRRRUUUUUSSSSSIIIIINNNNNEEEEEE!!!!!

Felicitari Steaua, felicitari CFR!

Fear02.10.2008 20:00

io zic ca toti s-au facut de rusine..in`afara de Urziceni care au iesit cu capu sus..Hamburgu e de nivelul lui bayern..jucatorii urziceniului sunt de divizia B dar au un antrenor mare.

pitza_200502.10.2008 20:12

''În compania Fiorentinei, Steaua a ieșit în evidențã, în primul rând, prin betonul cu care Lãcãtuș a armat defensiva'' nu prea merge exprimarea asta....cum adica prin betonul cu care a armat?:O...in rest ca sa poti intradevar sa speri la mai mult mai avem nevoie de cativa jucatori si in primul rand un antrenor.

LARI02.10.2008 20:17

@pitza_2005

Betonul armat este betonul în masa cãruia se integreazã bare de oțel, care îi dau o mai mare rezistențã.

Deci poti arma un beton ;)

sabin130702.10.2008 21:00
''În compania Fiorentinei, Steaua a ieșit în evidențã, în primul rând, prin betonul cu care Lãcãtuș a armat defensiva'' nu prea merge exprimarea asta....cum adica prin betonul cu care a armat?:O...in rest ca sa poti intradevar sa speri la mai mult mai avem nevoie de cativa jucatori si in primul rand un antrenor.

si-n al treilea rand de beton cu care sa armezi inspre inamic

«12»