FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua peste Roma

«12»
Il Soldatino27.09.2008 18:02
Doar un lucru imi e neclar:

Pacat de Sabau si Tatarusanu.

Adica Tatarusanu si Sabau sunt niste neprihaniti care n-au participat la blaturile cu Clujul si Dinamo?

Nu am probe. Eu ii cred inca "neatinsi". Ca sa fie un blat nu ai nevoie sa fie implicata toata echipa.

Piece of Mind27.09.2008 18:59
Totusi, politica aceasta de schimbare continua a antrenorilor nu va fi niciodata productiva. Macar din acest motiv Marius trebuie lasat sa-si duca munca la capat (remember exemplul lui Ferguson la Manchester United).

Corect...partial. Ferguson avusese performante majore inainte de a prelua pe MU, 3 titluri castigate in Scotia si Cupa Cupelor cu Aberdeen in 1983, 2-1 in finala la Goteborg cu Real Madrid asa ca erau motive intemeiate sa fie asteptat "sa creasca" ca antrenor. La noi, sincer, nu prea sunt.

Il Soldatino27.09.2008 19:51
Totusi, politica aceasta de schimbare continua a antrenorilor nu va fi niciodata productiva. Macar din acest motiv Marius trebuie lasat sa-si duca munca la capat (remember exemplul lui Ferguson la Manchester United).

Corect...partial. Ferguson avusese performante majore inainte de a prelua pe MU, 3 titluri castigate in Scotia si Cupa Cupelor cu Aberdeen in 1983, 2-1 in finala la Goteborg cu Real Madrid asa ca erau motive intemeiate sa fie asteptat "sa creasca" ca antrenor. La noi, sincer, nu prea sunt.

Adevarat, dar atunci cand nu a castigat NIMIC cu M.U. (timp de 6 ani din cat stiu eu) nimeni nu s-a repezit sa concluzioneze: a fost o conjunctura fericita in cazul primelor succese (asa cum s-ar spune la noi in cazul ORICARUI antrenor).

Nu vreau sa fiu inteles gresit, vad si io greselile, pripelile si lipsa de inspiratie a lui Lacatus. Dar nu sunt de acord cu aceste schimbari de antrenori. Consider ca s-a gresit indeajuns in privinta lui Hagi si Zenga si cred ca este de ajuns.

In plus, se vede ca Lacatus incearca sa imprime un plus de agresivitate in joc. Uneori ii iese, alteori ne socheaza cu lipsa sa de inspiratie. Nu trebuie sa uitam ca Marius este antrenor la o ECHIPA de fotbal doar de un an de zile. De aceea el poate fi considerat inca un pionier. Ce te faci daca i se va da incredere si peste doi trei ani jucam o semifinala de Champios League cu el antrenor?

In alta ordine de idei: daca Lacatus se va dovedi o solutie neinteleapta pentru banca tehnica a Stelei, atunci nu trebuie sa uitam ca nu el s-a autoinstalat antrenor acolo si ca numirea sa a fost realizata si din alte ratiuni decat cele tehnice.

Deocamdata Marius antreneaza aceasta echipa, e primul sezon pe care-l incepe pe banca tehnica, are pentru prima data un lot de jucatori "pe mana". Sa vedem ce va fi pana la sfarsitul sezonului.

maye27.09.2008 19:55

slugile din presa si slugile din arbitraj isi fac treaba in continuare...

ThereauRistul27.09.2008 20:21
Sunt de acord. Lacatus e un antrenor in devenire: eu zic sa-i mai acordam 5-6 ani, 15 jucatori noi pe sezon si bani cu nemiluita, sa ajunga un mare antrenor... In perioada asta, eu propun ca noi, suporterii, sa n-avem nicio pretentie de la echipa in perioada asta, ca sa-l ajutam.

------------------------------------------

corect! sa recunoastem ca Steaua nu joaca mai nimic (meciurile cu mediasu etc...nu le includ)!! antrenorul Lacatus a avut un prim examen important anul trecut cu slavia..era de ajuns un 1-0 ...n-a fost!! apoi a urmat derbyul din groapa..aveam sansa unui x2 ...n-a fost!! eu nu observ deloc stilul ala imprimat de Lacatus! pana la urma ocaziile rare pe care Steaua si le creeaza sunt urmare a valorii individuale a unui jucator , nu o consecinta a "stilului Lacatus". plus ca e de-a dreptul deranjanta folosirea lui toja pe acel post in care omul e limitat total..e ca si cum mourinho ar juca cu quaresma mijlocas defensiv...la fel de deranjant e arthuro..a reusit sa fie la fel de eficient ca surdu! si altceva ..nu intelg de ce Laca face experimente gen toja -inchizator ,cu bayern si CFR?? iar cu medias a jucat tiago..ma rog

Il Soldatino27.09.2008 20:39
Sunt de acord. Lacatus e un antrenor in devenire: eu zic sa-i mai acordam 5-6 ani, 15 jucatori noi pe sezon si bani cu nemiluita, sa ajunga un mare antrenor... In perioada asta, eu propun ca noi, suporterii, sa n-avem nicio pretentie de la echipa in perioada asta, ca sa-l ajutam.

------------------------------------------

corect! sa recunoastem ca Steaua nu joaca mai nimic (meciurile cu mediasu etc...nu le includ)!! antrenorul Lacatus a avut un prim examen important anul trecut cu slavia..era de ajuns un 1-0 ...n-a fost!! apoi a urmat derbyul din groapa..aveam sansa unui x2 ...n-a fost!! eu nu observ deloc stilul ala imprimat de Lacatus! pana la urma ocaziile rare pe care Steaua si le creeaza sunt urmare a valorii individuale a unui jucator , nu o consecinta a "stilului Lacatus". plus ca e de-a dreptul deranjanta folosirea lui toja pe acel post in care omul e limitat total..e ca si cum mourinho ar juca cu quaresma mijlocas defensiv...la fel de deranjant e arthuro..a reusit sa fie la fel de eficient ca surdu! si altceva ..nu intelg de ce Laca face experimente gen toja -inchizator ,cu bayern si CFR?? iar cu medias a jucat tiago..ma rog

Fara indoiala ca prezentul poate confirma ce argumentezi tu. Eu nu contest acest aspect, ba dimpotriva il iau in calcul si sunt constient ca tanarul antrenor al Stelei inca nu a ajuns sa-si consolideze pozitia pentru ca jocul nu straluceste deloc. Este posibil, mergand pe acelasi fir, ca antrenorul Lacatus sa fie destituit la un moment dat din acest motiv. Dar vin si eu sa te provoc: te rog sa-ti asumi responsabilitatea si sa-ti dai numele real pe forum, iar daca Steaua va inregistra succese peste un an sau doi sa iesi din anonimatul conferit de pseudonimul de user al site-ului si sa recunosti ca nu ai avut rabdare si ca te-ai pripit. Apoi vin sa te intreb ceva - ce iti vei dori mai mult: sa castige Steaua si sa ramana Lacatus antrenor sau sa mearga cat mai prost echipa ca sa ti se dovedeasca ca ai avut dreptate in privinta unui antrenor slab? Ce atitudine vei adopta pana se va trage linie?

sabin130727.09.2008 20:45

Parca ne-am facut 2 tabere, ultra pro si ultra contra.. Din dorinta de a convinge se exagereaza mult, au ramas extremele, variantele de mijloc unde cred ca e si adevarul nu mai exista.

Pana la urma nu mai conteaza cine are dreptate sau nu, conteaza cine e mai spectaculos in argumente (era o vorba de genul ca intr-o disputa verbala cel mai ¨puternic¨ e cel fara niciun argument). Vrem sa spunem un lucru, sa ne exprimam o opinie, dar o ¨umflam¨ asa de tare ca nici noi nu o mai credem. Ca la legenda, plecam de la un sambure de adevar, restul....

Nu e generalizat, dar se tine mult spre asta.

Oricum, cum e si normal, timpul va limpezi destule lucruri.

P.S.: sper ca nu deranjeaza ca am vorbit la persoana 1 plural.

ThereauRistul27.09.2008 21:20

@ 'Il Soldatino'

Fara indoiala ca prezentul poate confirma ce argumentezi tu. Eu nu contest acest aspect, ba dimpotriva il iau in calcul si sunt constient ca tanarul antrenor al Stelei inca nu a ajuns sa-si consolideze pozitia pentru ca jocul nu straluceste deloc. Este posibil, mergand pe acelasi fir, ca antrenorul Lacatus sa fie destituit la un moment dat din acest motiv. Dar vin si eu sa te provoc: te rog sa-ti asumi responsabilitatea si sa-ti dai numele real pe forum, iar daca Steaua va inregistra succese peste un an sau doi sa iesi din anonimatul conferit de pseudonimul de user al site-ului si sa recunosti ca nu ai avut rabdare si ca te-ai pripit. Apoi vin sa te intreb ceva - ce iti vei dori mai mult: sa castige Steaua si sa ramana Lacatus antrenor sau sa mearga cat mai prost echipa ca sa ti se dovedeasca ca ai avut dreptate in privinta unui antrenor slab? Ce atitudine vei adopta pana se va trage linie?

-------------------------------------------------------------------------

ok. sa lamurim ceva...in primul rand, esti de acord cu mine:jocul echipei nu merge si "stilul Lacatus" nu se vede! recunosc nu am rabdare si stii de ce? si crede-ma iti spun asta ca unui frate sau "coleg " de suferinta caci pana la urma stelisti suntem...echipa juca aproape la fel de prost si pe vremea lui Olaroiu ...iti aduci aminte cati contestatari erau pe forum?? cati il criticau si injurau pe cel numit zerOli?? de ce acum trebuie sa ne concentram cu totii in a-l sustine pe Lacatus? ok...e cu totul si cu totul altceva..el e Simbolul nostru,dar tocmai pentru ca il iubim ar trebui sa nu-l lasam sa devina bataia de joc a oierului,pt k pana la urma tot aici se va ajunge..imi asum responsabilitatea pentru tot ceea ce spun,nu cred in antrenorul Marius Lacatus,dupa 1 an si jumatate la Steaua! si din pacate nu sunt singurul! niciodata nu o sa-mi doresc sa piarda Steaua ca eu sa am acea satisfactie platonica ...din contra mi-am dorit mereu ca Marius sa reuseasca dar nu e obligatoriu sa o faca! sincer am puterea sa recunosc: nu mi-am dorit ca Marius sa vina pe banca Stelei,in primul rand pt ca nu-mi doream ca un simbol ca el sa fie batjocorit in stilul caracteristic de cioban dar si pt ca nu-mi doream sa ajung sa spun: nu cred in Lacatus! mi-a fost teama dar..de ce ti-e frica nu scapi!

Imi doresc ca Marius sa se impuna la Steaua dar nu va reusi,pe mine nu m-a convins si nici nu cred ca ma va convinge,dar sper sa ma contrazica si promit ca atunci cand Marius Lacatus va fi acel antrenor de care eu personal pot fi mandru sa spun: felicitari Marius ! ne-ai invins! sa dea bunul Dumnezeu sa avem ocazia sa spunem asta dar pana una alta trebuie sa fim realisti. cu respect Florin codreanu!

Il Soldatino27.09.2008 21:37
-------------------------------------------------------------------------

ok. sa lamurim ceva...in primul rand, esti de acord cu mine:jocul echipei nu merge si "stilul Lacatus" nu se vede! recunosc nu am rabdare si stii de ce? si crede-ma iti spun asta ca unui frate sau "coleg " de suferinta caci pana la urma stelisti suntem...echipa juca aproape la fel de prost si pe vremea lui Olaroiu ...iti aduci aminte cati contestatari erau pe forum?? cati il criticau si injurau pe cel numit zerOli?? de ce acum trebuie sa ne concentram cu totii in a-l sustine pe Lacatus? ok...e cu totul si cu totul altceva..el e Simbolul nostru,dar tocmai pentru ca il iubim ar trebui sa nu-l lasam sa devina bataia de joc a oierului,pt k pana la urma tot aici se va ajunge..imi asum responsabilitatea pentru tot ceea ce spun,nu cred in antrenorul Marius Lacatus,dupa 1 an si jumatate la Steaua! si din pacate nu sunt singurul! niciodata nu o sa-mi doresc sa piarda Steaua ca eu sa am acea satisfactie platonica ...din contra mi-am dorit mereu ca Marius sa reuseasca dar nu e obligatoriu sa o faca! sincer am puterea sa recunosc: nu mi-am dorit ca Marius sa vina pe banca Stelei,in primul rand pt ca nu-mi doream ca un simbol ca el sa fie batjocorit in stilul caracteristic de cioban dar si pt ca nu-mi doream sa ajung sa spun: nu cred in Lacatus! mi-a fost teama dar..de ce ti-e frica nu scapi!

Imi doresc ca Marius sa se impuna la Steaua dar nu va reusi,pe mine nu m-a convins si nici nu cred ca ma va convinge,dar sper sa ma contrazica si promit ca atunci cand Marius Lacatus va fi acel antrenor de care eu personal pot fi mandru sa spun: felicitari Marius ! ne-ai invins! sa dea bunul Dumnezeu sa avem ocazia sa spunem asta dar pana una alta trebuie sa fim realisti. cu respect Florin codreanu!

Sal Florin Codreanu

1. Sunt de acord ca multe lucruri nu merg dar nu am scris ca "stilul lui Lacatus nu se vede" ci ca Lacatus incearca sa imprime un alt stil, mai agresiv...bla bla...

2. intre Lacatus si Oli nu se pot face comparatii. Lacatus inseamna aproape jumatate din istoria Stelei. Oli a facut si lucruri bune a Steaua (si nu au fost putine) dar mandatul sau a debutat cu o imensa minciuna "nu voi schimba nimic din stilul imprimat de Protasov"

3. Lacatus are o sansa ca sa nu devina "bataia de joc a oierului". El poate sa aiba rezultate si sa se ridice deasupra...Problema pe care nu o intelegi tu (si multi alti suporteri) este reprezentata de faptul ca atata vreme cat Becali va finanta Steaua vor fi adusi doar antrenori care sa-l asculte. Sincer, prefer in acest context ca sa am un simbol pe banca tehnica, unul care stiu ca sufera pentru Steaua decat un sclav gen Peseiro. In felul acesta pot trage nadejde ca am mai avea ceva sanse sa nu moara spiritul Stelei.

4. "nu cred in antrenorul Marius Lacatus,dupa 1 an si jumatate la Steaua! si din pacate nu sunt singurul!" Fara indoiala ca nu esti singurul pentru ca suporterii stelisti sunt foarte foarte multi. Totusi, modul in care o precizezi suna a manipulare (era de ajuns sa precizezi ca nu crezi in Lacatus fara a aduce si martori care gandesc la fel ca tine). Totusi, eu repet ce am incercat sa sugerez in finalul mesajului precedent pe care ti l-am adresat: pana ce se va trage linie vei continua sa-l contesti pe Lacatus asteptand ca sa isi "rupa gatul" sau vei miza pe rezultate bune ale Stelei preferand o atitudine constructiva? Pentru ca, sincer "vorbind" daca nici Lacatus nu beneficiaza de incredere atunci ar cam trebui s-o terminam cu dorinta de a face educatie in spirit stelist, cu raportarea la Vest si alte alea pentru ca e clar ca doar rezultatele imediate conteaza.

5. Repet, Lacatus nu este batjocorit pentru ca NU SI-A SPUS ULTIMUL CUVANT. Iar acest ultim cuvant poate fi reprezentat de o mare performanta intr-un an sau trei. Dar, cel mai probabil, la modul in care intelegi sa pui problema, tu nu crezi in asa ceva.

6. Stiu ca ti-ai dorit sa se impuna. Toata lumea si-a dorit, dar nu este vina lui Marius ca Becali e batut in cap. Pur si simplu nu poti sa-i reprosezi lui Lacatus faptul ca si-a dorit enorm (la fel ca si Hagi) sa antreneze Steaua Bucuresti. Repet, cu Lacatus sau fara, principalul de pe banca Stelei va avea cateva paragrafe in Fisa Postului pe care va scrie "Becali rules" (am scris de mai multe ori despre acest aspect)

Noroc

Adrian27.09.2008 21:37

Nimeni nu s-a grabit sa il "spanzure" pe Ferguson pt ca erau constienti de valoarea lui.Era deja un antrenor consacrat.

A reusit sa castige campionatul in Scotia cu Aberdeen intr-o vreme in care Celtic si Rangers dominau fara drept de apel si isi pasau titlul unul altuia in fiecare an.

E greu pt multi sa recunoasca lipsa de valoare a antrenorului Lacatus pt ca toti au in cap imaginea fotbalistului de nationala care a castigat cu Steaua tot si care a ajutat la cladirea imperiului Stelist.

Acele cupe si campionate sunt ale jucatorului Lacatus.

Antrenorul este din pacate inca "virgin" din punctul asta de vedere.

Eu nu zic ca Laca trebuie gonit din Ghencea.Zic doar ca nu e pregatit sa antreneze aceasta echipa.

Sa fie tinut langa echipa.Sa i se dea echipa a 2a.Sa o antreneze.Sa creasca jucatori.Sa promoveze in b cu ei.Si apoi sa faca pasul la echipa mare.

S-a vazut in meciul cu cefere ca el antreneaza cu "frica".

Antreneaza asa probabil din cauza presiunii.

Pe umerii lui presiunea e de 2 ori mai mare.Un alt antrenor ar avea doar presiunea rezultatelor.El mai are insa si datoria de a respecta un blazon, de a nu se face de rusine.

Cu cefere am inceput bine si dupa ce am dat gol ne-am retrasa.

Cu Galatasaray la istanbul la fel si au mai fost multe astfel de cazuri.

Steaua se "hraneste" cu performanta si are nevoie de foarte multe "alimente" de acest gen.

Nu ne permitem sa "cultivam" si sa asteptam sa "creasca" antrenori.

Dupa 2 sezoane de asteptat Steaua trebuie sa confirme acum!Nu ne mai permitem pasi gresiti.

E in joc onoarea noastra.

Il Soldatino27.09.2008 21:44
Parca ne-am facut 2 tabere, ultra pro si ultra contra.. Din dorinta de a convinge se exagereaza mult, au ramas extremele, variantele de mijloc unde cred ca e si adevarul nu mai exista.

Pana la urma nu mai conteaza cine are dreptate sau nu, conteaza cine e mai spectaculos in argumente (era o vorba de genul ca intr-o disputa verbala cel mai ¨puternic¨ e cel fara niciun argument). Vrem sa spunem un lucru, sa ne exprimam o opinie, dar o ¨umflam¨ asa de tare ca nici noi nu o mai credem. Ca la legenda, plecam de la un sambure de adevar, restul....

Nu exista tabere. Ar fi culmea sa fie perceputa asa situatia. Mai mult, nici eu nu gasesc multe lucruri bune la antrenorul Lacatus dar incerc sa vizualizez nuantele. Ceea ce am scris in articol este putin si nu reprezinta o analiza a antrenorului echipei Steaua. Nu am intrat nici macar in amanunte legate de pregatirea meciurilor.

Reintorcandu-ma la discutiile generate, admit faptul ca Marius are sanse s-o dea in bara pana la sfarsitul sezonului si iau in calcul ca ai sai contestatari au dreptate atunci cand ii pun in carca servilismul fata de finantatorul Becali. Totusi, consider ca sezonul abia a inceput, este prima data cand echipa a avut acelasi antrenor si-n pregatiri dar si la meciurile oficiale si militez pentru rabdare. Macar pana la sfarsitul acestui campionat. Oricum, alte solutii nu se intrevad, iar o schimbare a antrenorului ar fi total inoportuna pentru ca Steaua se afla in carti pentru toate competitiile in care este implicata. Sa tragem concluzii la anul.

ThereauRistul27.09.2008 21:55

@il soldatino

1."Sincer, prefer in acest context ca sa am un simbol pe banca tehnica, unul care stiu ca sufera pentru Steaua decat un sclav gen Peseiro. In felul acesta pot trage nadejde ca am mai avea ceva sanse sa nu moara spiritul Stelei."

corect ..subscriu 100%..dar vreau sa te intreb ceva: crezi ca Dan Petrescu inseamna ceva pt Steaua si mai mult,crezi ca avand in vedere influenta varului giovanni si apropierea acestuia de Petrescu, ar fi sanse ca becliotul sa nu se implice si peste "eventualul" antrenor al Stelei?

2."Toata lumea si-a dorit, dar nu este vina lui Marius ca Becali e batut in cap. Pur si simplu nu poti sa-i reprosezi lui Lacatus faptul ca si-a dorit enorm (la fel ca si Hagi, sa antreneze Steaua Bucuresti). Repet, cu Lacatus sau fara, principalul de pe banca Stelei va avea cateva paragrafe in Fisa Postului pe care va scrie "Becali rules" (am scris de mai multe ori despre acest aspect)"

iarasi de acord cu tine!

3.""nu cred in antrenorul Marius Lacatus,dupa 1 an si jumatate la Steaua! si din pacate nu sunt singurul!" Fara indoiala ca nu esti singurul pentru ca suporterii stelisti sunt foarte foarte multi. Totusi, modul in care o precizezi suna a manipulare (era de ajuns sa precizezi ca nu crezi in Lacatus fara a aduce si martori care gandesc la fel ca tine). Totusi, eu repet ce am incercat sa sugerez in finalul mesajului precedent pe care ti l-am adresat: pana ce se va trage linie vei continua sa-l contesti pe Lacatus asteptand ca sa isi "rupa gatul" sau vei miza pe rezultate bune ale Stelei preferand o atitudine constructiva?"

poi in primul rand nu vreau sa manipulez pe nimeni din 2 motive: unul,pt ca nu pot si doi -nu am facut decat o constatare a parerilor expuse pe acest forum. In ceea ce priveste mesajul la care tu te referi,iti marturisesc ca imi doresc enorm sa ma insel in privinta lui Marius, vreau sa reuseasca si mai mult imi permit sa-ti fac o confidenta: nu a existat in sufletul meu un jucator pe care sa-l iubesc mai mult ca pe Marius. De la tricourile pe care scriam cu pixul nr 7 pana la momentele senzationale in care Marius era cocotat pe bara portii sarbatorind al n-spelea titlu! pt asta imi doresc sa REUSEASCA...pentru ca iubesc Steaua imi doresc sa reuseasca ...nu sunt genl de om care se bucura la o infrangere ..ba mai mult dupa un esec nu-mi revin cateva zile, ...tot timpul imi impun o atitudine constructiva,pe care am si avut-o la inceput,dar sincer,cu timpul mi-a disparut..SI din vina mea..dar nu numai!

sabin130728.09.2008 00:01

Nu exista tabere. Ar fi culmea sa fie perceputa asa situatia. Mai mult, nici eu nu gasesc multe lucruri bune la antrenorul Lacatus dar incerc sa vizualizez nuantele. Ceea ce am scris in articol este putin si nu reprezinta o analiza a antrenorului echipei Steaua. Nu am intrat nici macar in amanunte legate de pregatirea meciurilor.

Reintorcandu-ma la discutiile generate, admit faptul ca Marius are sanse s-o dea in bara pana la sfarsitul sezonului si iau in calcul ca ai sai contestatari au dreptate atunci cand ii pun in carca servilismul fata de finantatorul Becali. Totusi, consider ca sezonul abia a inceput, este prima data cand echipa a avut acelasi antrenor si-n pregatiri dar si la meciurile oficiale si militez pentru rabdare. Macar pana la sfarsitul acestui campionat. Oricum, alte solutii nu se intrevad, iar o schimbare a antrenorului ar fi total inoportuna pentru ca Steaua se afla in carti pentru toate competitiile in care este implicata. Sa tragem concluzii la anul.

Ma refeream la tabere ¨ideologice¨, ¨forumiste¨, nu la niste tabere fizice. Doar n-or fi acum doua Suduri si doua Norduri, nici gand. Nimic personal, doar de idei, dar cum iubim toti Steaua din pasiune tindem sa exageram, sa ne legam doar de un singur aspect, fara sa mentionam conjuncturi, sa raportam la ceilalti factori care pot fi suficienti sa schimbe total aspectul. Se amesteca mere cu pere ca sa rezulte ce vrem noi sa rezulte. Poate termenul asta de ¨tabara¨ e un pic dur sau fortat, dar imi mentin parerea, pt ca tot mi se pare ca sunt prea putine pareri ¨de mijloc¨. Am si spus, nu generalizez, dar e din ce in ce mai multa vehementa dupa parerea mea (chiar daca un pic mai mascata, mai coafata). Uneori doar ca nu se spune ¨afara Lacatus!¨. E logic sa se inteleaga asa ceva din acele pareri. In presa se fac sondaje ¨cine vrei sa fii urmatorul antrenor al echipei X?¨ sa se agite apele aiurea, sa se creze vezi doamne un curent de opinie. Aici se vorbeste de Dan Petrescu pe banca Stelei, cand nu avem nicio garantie ca va putea face treaba la echipa (aia cu giovani becali n-are cum sa tina). Bilantul pe hartie e pozitiv si vrem si continuitate. Care e ideea?

Ajungem sa cuantificam orice. Hai sa stabilim care sunt aceste lucruri bune si rele, sa stabilim si niste prioritati, o pondere pentru fiecare dintre acestea. Sunt inegale ca importanta, unele decisive, undele detalii. Nu se poate contrazice o idee generala (adevarata, reala) cu un detaliu (adevarat, real). Uneori se compara lucrurile fara sa se mentina proportiile, argumentele astea folosite nu sunt toate duel corp la corp, unele sunt categoria ¨pana¨, unele sunt la ¨super grea¨. De exemplu cand ne gandim ca au fost doar 9 luni de meciuri oficiale deja argumentul asta anuleaza multe dintre ¨plangeri¨ care de fapt se refera la acest timp necesar pentru niste reflexe, niste relatii de joc (conditie necesara si obligatorie pentru jocul ¨vitezist¨ pe care ni-l dorim). Se vorbeste des de acei ¨11 de Radoi¨. Vineri seara si cu Bayern nu a fost niciunul. Cat cantareste asta? Poate va fi necesar sa evaluam evolutia jucatorilor si in kilo´determinare/secunda. Nu-mi pot explicca nici acum atitudinea unor jucatori in meciuri de anvergura, sau nu pot cred ca poate fi posibil pentru un jucator profesionist, care joaca in CL si are obiectiv campionatul intern.

Cu servilismul fata de becali. Hai sa privim in spatele acestei imagini. Propun sa facem un sondaj pe acest site cu intrebarea ¨De ce credeti ca Lacatus continua sa fie servil fata de Becali?¨, si cu destule variante de raspuns, sa acopere toate nuantele.

Suntem de acord ca Steaua nu mai joaca ¨mingea la Dica¨ sau ¨cap Goian¨, se joaca pe jos, in viteza, de multe ori echipa ramane sus. Schimbarea asta de stil le pune valoarea la incercare fundasilor nostri, mai ales daca si echipa adversa joaca ce joaca Steaua, poate chiar mai bine. Avem lot bun, da, dar nu uniform, in toate compartimentele. Petrica nu mai poate fi la ora asta fundas stanga la Steaua, si mai rau nu are rezerva pe acea pozitie. Asta e una dintre cele mai mari bube la ora actuala. Argumentul asta face fata cu brio la argumentul ca vreo 7 mijlocasi ¨jucabili¨ sunt rezerve sau ca nu li se acorda sanse (daca in 7 meciuri consecutive schimbi de fiecare data compartimentul central deja s-a dus draq ideea cu relatiile de joc). Trebuie puse in balanta toate astea si trebuie luata o decizie inteleapta, dupa aia vine tema viselor lui becali care poate schimba toata discutia. E posibilitatea asta mereu, prin asta se defineste era becali, cu perioadele ei mai ¨violente¨ sau mai ¨latente¨.

Raman destule de reparat. Marius are sanse s-o dea in bara la sfarsitul sezonului, dar la fel are sanse sa mai declare o data: ¨Este randul meu sa vorbesc acum!¨.

metzzz28.09.2008 07:41

Nu inteleg de ce faceti atata caz. N-o sa prezint cazul lui Hagi pentru ca mandatul a fost prea scurt , dar o sa fac o comparatie a lui Lacatus cu Olaroiu. Va mai aduceti aminte cum dupa fiecare meci din UCL , reveneam in Liga noastra si faceam cate un egal pe la nu stiu ce desculti ?? Dupa primul meci in UCL am castigat 4-0 acasa cu Gazul , si sigur vom castiga si la Otopeni. Daca dupa meciul cu Lyon de acasa vom avea 4 sau 6 puncte in UCL nu ne mai opreste nimeni , va asigur. Eu nu stiu pe ce criteriu stabiliti voi cat de antrenor este X sau Y , dar eu nu pot sa spun decat ca am incredere in Lacatus atat timp cat va fi pe banca . Chiar nu imi pasa cand ma duc la meciuri ca unii il injura si mai zic chestii de genu "Ce aia a mea l-a bagat pe Arthuro , Banel sau Lovin" , chiar daca in cazul ultimului , el nu e un jucator de atac , e clar ca el e acolo sa faca munca de jos. Asa ca domnilor va sugerez sa aveti rabdare si abia la sfarsitul sezonului tragem linie. Pana atunci sa auzim numai de bine. :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance:

Hassan29.09.2008 00:35

Offf....un articol frumos si plin de intentii bune, pacat ca ele pot duce la pierzanie. Este absolut clar pentru mine ca TOTI ne dorim REUSITA antrenorului Lacatus. In orice tabara am fi, pesimisti sau optimisti. Altfel n-am fi stelisti. El este un simbol, un fel de "zeu" pentru noi....si il iubim, pentru ca reprezinta Steaua.

Lacatus antrenorul insa, asa cum am spus intr-un post anterior, se afla intr-o perioada de castigat experienta care, cu tot respectul, trebuia sa o faca la o alta echipa. Am mai spus exact acest lucru, depinde de noi daca vom avea rabdare pana ca anterorul Lacatus sa ajunga la "maturitate" la Steaua. Pana si Hagi, asa cum era el, neexperimentat, a reusit sa castige o cupa a turciei. Pana si ZerOli a reusit performante incredibile la FC National, o echipa fara bani si fara obiective.

Laca pe unde a trecut (Ceahlaul, UTA, Otelul) s-a cam ales...praful....primele 2 sunt in B iar cu Otelul tin minte ca ne-a batut pe noi dar a ajuns f. aproape de retrogradare...

Lasand deoparte "cazierul" lui, sa ne uitam la faptele crude:

---> Cu 3 (TREI) alti mijlocasi CENTRALI DE MESERIE VALIZI in lot (Tiago, Ab.Moreno, Pustiul de la Craiova) Laca continua cu aceasta aberatie[/b] numita Toja inchizator. Sincer, se vede de la o posta, columbiano-americanul nu are nici in clin nici in maneca cu acel post. Se fereste de minge, nu baga piciorul, nu are conditia fizica a unui recuperator si intotdeauna ramane in fata dupa atacurile noastre. SINGURUL lucru pe care il face Lacatus (in afara slabirii echipei) este sa-l forteze constant pe Lovin sa se autodepaseasca, meciul cu CFR fiind un alt meci absolut fantastic al acestuia. Efectiv, tot ce nu a facut Toja a facut Lovin, a jucat cat doi....dar daca se accidenteaza si el, ca rezultat?

Dau inca doua exemple: Odata cu intrarea lui Tiago si disparitia lui Toja, am inceput iar sa dominam, si dau expl jocul cu Gaz Metan.\

---> Dupa un an si jumatate dupa cum bine a observat un alt membru al forumului, Laca inca nu stie sa faca schimbarile ca lumea. Unde alti antrenori stralucesc, el pur si simplu este penibil. B. Stancu in min. 86, Toja (mana moarta) scos deabia in min 70 cand trebuia sa faca pasi de la pauza, Arthuro lasat pe teren cand Kapetanos a demonstrat in ultimul timp ca este in forma buna pe finaluri.

Proasta inspiratie a lui Laca la schimbari a intrat deja in traditie...cate meciuri nu ne-am minunat la schimbarile lui (mai ales acelea cu Ghionea intrand in teren contra unui atacant/mijlocas cand deja erau Radoi si Goian?)

----> Se spune, de multe ori, ca golurile din faze fixe sunt rodul muncii la antrenamente, si ca arata priceperea antrenorului. Ei bine, se stie cam cum am dat noi goluri de cand a venit Laca pana la inceputul acestui campionat, nu? Oare de ce s-a oprit tocmai acum "robinetul" de goluri din faze fixe? Ca, doamne ajuta, faulturi si cornere tot avem. Le pregateste Laca mai prost la antrenament? Nu e acelasi ANTRENOR? Sau, sa fie oare cumva, lipsa EXECUTANTILOR (a se citi MENDOZA si N.Dica) la care s-a renuntat, zic eu mult prea usor?

Imi pare bine de nuanta pe care ai luat-o in reply-ul ulterior, soldatino. Trebuie lasat Laca macar pana la sfarsitul actualului sezon. Sunt de acord cu tine ca el are nevoie de TIMP. Problema, dupa cum repet din nou, este CAT TIMP suntem dispusi sa ii dam?

Deja, a egalat "performanta" lui Hagi de a se califica in grupele UCL...daca asta se mai poate numi performanta, pentru ca, daca e sa despicam firul in patru, punctele lui Zenga si Oli i-au adus pe Hagi si Laca (si Protasov) in fata unui singur tur preliminar cu o echipa slaba sau accesibila (galata a fost totusi grea dar accesibila, imaginati-va daca nu am fi fost capi de serie.....)

Revenind, Steaua este Steaua si vitrina clubului geme dupa trofee, scaunul de antrenor la Steaua obliga la performanta si implicit, la presiune. Va rog sa va amintiti, alt idol al Ghencei ca jucator, zis "Satana" acum, a stat pe banca noastra 5 ani si a adus cea mai mare seceta din istoria post-decembrista a clubului. Se poate oare ca Lacatus sa devina al 2-lea Piturca? Il putem lasa? Un an si jumatate deja a trecut...il vom mai astepta un an....poate doi...dar pana cand?

Il iubesc foarte mult pe Lacatus ca orice stelist, dar poate trebuia si el sa-si aleaga alta echipa pentru a-si "forma mana" de antrenor. Oricum, indferent de rezultat, voi fi in peluza alaturi de echipa. Sincer doresc lui Laca sa reuseasca in meseria de antrenor chiar la Steluta noastra, insa semnele ingrijoratoare apar din ce in ce mai multe, iar cele imbucuratoare sunt putine...

metzzz29.09.2008 06:35

Hassane , pana in urma cu ceva timp se punea problema ca noi nu dam gol din actiune , si toata lumea urla. Acuma dam goluri rare din faza fixa si cele mai multe vin in urma unor actiuni. Eu unu sincer chiar nu va mai inteleg.

Hassan29.09.2008 08:50

Sincer, cred ca ar trebui redefinit stadiul de normalitate. Pentru mine este normal ca o echipa sa dea goluri si din faze fixe, si din actiune, pentru tine nu? Evident ca nici mie nu imi placea perioada respectiva, dar argumentul meu era cu totul altul: "Daca golul din faza fixa este 50% antrenament, si anternorul si antrenamentele nu s-a schimbat, de ce nu ma dam gol din faza fixa?"

Asta e tot...Doamne ajuta sa scoatem puncte la Firenze

FORZA Steaua

mdionis29.09.2008 10:13

O sugestie: intr-un articol de fond ar fi bine sa apara cat mai putine regionalisme neliterare. Standardul oficial spune ca se scrie "cincisprezece", ca in vorbirea curenta il pronuntam mai curand "cinsprezece" sau si mai frecvent "cinspe" e alta mancare de proverb.

tavimai29.09.2008 12:45

Se poate spune ca arbitrul a fost un pic"gazdar" dar nu de tot!Cred ca a fost un "rezultat comandat" din "Stefan cel mare" !Daca voia sa ne curete ne umplea cu galbene pentru faulturile repetate la culio!E clar ca si-a dat seama ca daca da rosu nu-i mai iese pasenta si Steaua poate sa castige iar el sa nu-si duca la bun sfarsit "misiunea"!In final se poate spune ca a fost un arbitraj parsiv dar nu dezastruos !

tavimai29.09.2008 13:00
Nu inteleg de ce faceti atata caz. N-o sa prezint cazul lui Hagi pentru ca mandatul a fost prea scurt , dar o sa fac o comparatie a lui Lacatus cu Olaroiu. Va mai aduceti aminte cum dupa fiecare meci din UCL , reveneam in Liga noastra si faceam cate un egal pe la nu stiu ce desculti ?? Dupa primul meci in UCL am castigat 4-0 acasa cu Gazul , si sigur vom castiga si la Otopeni. Daca dupa meciul cu Lyon de acasa vom avea 4 sau 6 puncte in UCL nu ne mai opreste nimeni , va asigur. Eu nu stiu pe ce criteriu stabiliti voi cat de antrenor este X sau Y , dar eu nu pot sa spun decat ca am incredere in Lacatus atat timp cat va fi pe banca . Chiar nu imi pasa cand ma duc la meciuri ca unii il injura si mai zic chestii de genu "Ce aia a mea l-a bagat pe Arthuro , Banel sau Lovin" , chiar daca in cazul ultimului , el nu e un jucator de atac , e clar ca el e acolo sa faca munca de jos. Asa ca domnilor va sugerez sa aveti rabdare si abia la sfarsitul sezonului tragem linie. Pana atunci sa auzim numai de bine. :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance:

Chiar daca unora nu le place cu Lacatus e altceva!Parca echipa "are vana"!Atata doar ca jocul se "leaga" parca destul de greu!Daca echipa asta apuca sa prinda sa lege la rand mai multe rezultate va fi greu de oprit!Unii insa vor sa jucam ca Real din primul meci cu toate ca avem inca multi noi veniti carora le trebuie timp sa se integreze in jocul echipei.Astia sunt cei care tot urla pe la colturi:"afara cu ala !","sa vina alt antrenor!","sa joace celalalt","sa plece Gigi",etc.Poate ca ar mai trebui un mijlocas ofensiv creativ dar deosebit de bun (cam greu de gasit !!!)!

dax4729.09.2008 14:59

Meci intre doua echipe : Steaua Bucuresti in vizita la chefere Cluj, o echipa care fura tot ce se poate : meciuri, campionat, calificare moca in CL, cantece de galerie ale altor echipe si nu numai, plus un public de tot maroniul , marca giulesti. Pacat de oras si de cetatenii obisnuiti.. Inteleg ca frustrarea e la fel de mare precum cea din Timisoara, dar nu e o scuza sa te comporti ca pe giulesti. Totusi...

Imi pare rau ca Steaua a fost prea neinspirata ca sa i bata pe baietasii lui muresan. Pacat...

FortuneTeller29.09.2008 17:59

E nashpa rau! Oare cati dintre cei care-i canta prohodul ACUM lui Lacatus au o alta varianta pt postul de antrenor? Daca ar veni un antrenor nou ACUM, oare i-ar acceptate meciuri nereusite sub pretextul "are nevoie de timp"? Antrenorul Lacatus inca invata sa devina antrenorul unei echipe mari, dar si multi jucatori (re-)invata sa devina jucatori de echipa cu pretentii. Inainte sa-l studiem pe antrenorul Lacatus hai sa vedem ce are la dispozitie. In primul rand are un patron nebun, un mic dictator cu pretentii de geniu, unul pe care trebuie sa te faci ca-l bagi in seama la lucruri cat mai marunte pt a avea libertate de miscare la lucrurile mai importante. Apoi avem o turma de atacanti si fundasi, dar nu avem mijlocasi. Acesta este motivul pt care toti antrenorii patronului Gigel incearca cu disperare sa inventeze ceva: Nesu, Dica, Toja, Dayro, etc. Apoi avem cativa (oare cati?) jucatori care s-au obisnuit sa fie zmei in Romania si niste escu in Europa, motiv pt care e OK sa piarda decent cu Bayern sau Lyon, iar in Romania de vina sunt autobazele pt lipsa de vointa. Ar mai fi de spus despre o presa care-i mangaie pe crestet pe Andone si Lucescu jr., dar gaseste prompt gaurile din sistemul Stelei, despre arbitrii corecti care "uita" sa penalizeze atentatele la gleznele steliste, coop-ul Dinamo-Rapid-CFR-FRF. Bineinteles ca si Lacatus are bube destule, Ochirosii, Stancu, Neaga sau Abel Moreno joaca numai gameboy, reactii intarziate in multe jocuri, de parca ar fi spectator, mai ales cand vede ca jocul merge catre vechiul stil "la bubuiala". Oricum, n-ar fi mai potrivit sa asteptam pauza dintre sezoane pt o parere mai bine fundamentata, bazata pe mai multe jocuri?

«12»