Offf....un articol frumos si plin de intentii bune, pacat ca ele pot duce la pierzanie. Este absolut clar pentru mine ca TOTI ne dorim REUSITA antrenorului Lacatus. In orice tabara am fi, pesimisti sau optimisti. Altfel n-am fi stelisti. El este un simbol, un fel de "zeu" pentru noi....si il iubim, pentru ca reprezinta Steaua.
Lacatus antrenorul insa, asa cum am spus intr-un post anterior, se afla intr-o perioada de castigat experienta care, cu tot respectul, trebuia sa o faca la o alta echipa. Am mai spus exact acest lucru, depinde de noi daca vom avea rabdare pana ca anterorul Lacatus sa ajunga la "maturitate" la Steaua. Pana si Hagi, asa cum era el, neexperimentat, a reusit sa castige o cupa a turciei. Pana si ZerOli a reusit performante incredibile la FC National, o echipa fara bani si fara obiective.
Laca pe unde a trecut (Ceahlaul, UTA, Otelul) s-a cam ales...praful....primele 2 sunt in B iar cu Otelul tin minte ca ne-a batut pe noi dar a ajuns f. aproape de retrogradare...
Lasand deoparte "cazierul" lui, sa ne uitam la faptele crude:
---> Cu 3 (TREI) alti mijlocasi CENTRALI DE MESERIE VALIZI in lot (Tiago, Ab.Moreno, Pustiul de la Craiova) Laca continua cu aceasta aberatie[/b] numita Toja inchizator. Sincer, se vede de la o posta, columbiano-americanul nu are nici in clin nici in maneca cu acel post. Se fereste de minge, nu baga piciorul, nu are conditia fizica a unui recuperator si intotdeauna ramane in fata dupa atacurile noastre. SINGURUL lucru pe care il face Lacatus (in afara slabirii echipei) este sa-l forteze constant pe Lovin sa se autodepaseasca, meciul cu CFR fiind un alt meci absolut fantastic al acestuia. Efectiv, tot ce nu a facut Toja a facut Lovin, a jucat cat doi....dar daca se accidenteaza si el, ca rezultat?
Dau inca doua exemple: Odata cu intrarea lui Tiago si disparitia lui Toja, am inceput iar sa dominam, si dau expl jocul cu Gaz Metan.\
---> Dupa un an si jumatate dupa cum bine a observat un alt membru al forumului, Laca inca nu stie sa faca schimbarile ca lumea. Unde alti antrenori stralucesc, el pur si simplu este penibil. B. Stancu in min. 86, Toja (mana moarta) scos deabia in min 70 cand trebuia sa faca pasi de la pauza, Arthuro lasat pe teren cand Kapetanos a demonstrat in ultimul timp ca este in forma buna pe finaluri.
Proasta inspiratie a lui Laca la schimbari a intrat deja in traditie...cate meciuri nu ne-am minunat la schimbarile lui (mai ales acelea cu Ghionea intrand in teren contra unui atacant/mijlocas cand deja erau Radoi si Goian?)
----> Se spune, de multe ori, ca golurile din faze fixe sunt rodul muncii la antrenamente, si ca arata priceperea antrenorului. Ei bine, se stie cam cum am dat noi goluri de cand a venit Laca pana la inceputul acestui campionat, nu? Oare de ce s-a oprit tocmai acum "robinetul" de goluri din faze fixe? Ca, doamne ajuta, faulturi si cornere tot avem. Le pregateste Laca mai prost la antrenament? Nu e acelasi ANTRENOR? Sau, sa fie oare cumva, lipsa EXECUTANTILOR (a se citi MENDOZA si N.Dica) la care s-a renuntat, zic eu mult prea usor?
Imi pare bine de nuanta pe care ai luat-o in reply-ul ulterior, soldatino. Trebuie lasat Laca macar pana la sfarsitul actualului sezon. Sunt de acord cu tine ca el are nevoie de TIMP. Problema, dupa cum repet din nou, este CAT TIMP suntem dispusi sa ii dam?
Deja, a egalat "performanta" lui Hagi de a se califica in grupele UCL...daca asta se mai poate numi performanta, pentru ca, daca e sa despicam firul in patru, punctele lui Zenga si Oli i-au adus pe Hagi si Laca (si Protasov) in fata unui singur tur preliminar cu o echipa slaba sau accesibila (galata a fost totusi grea dar accesibila, imaginati-va daca nu am fi fost capi de serie.....)
Revenind, Steaua este Steaua si vitrina clubului geme dupa trofee, scaunul de antrenor la Steaua obliga la performanta si implicit, la presiune. Va rog sa va amintiti, alt idol al Ghencei ca jucator, zis "Satana" acum, a stat pe banca noastra 5 ani si a adus cea mai mare seceta din istoria post-decembrista a clubului. Se poate oare ca Lacatus sa devina al 2-lea Piturca? Il putem lasa? Un an si jumatate deja a trecut...il vom mai astepta un an....poate doi...dar pana cand?
Il iubesc foarte mult pe Lacatus ca orice stelist, dar poate trebuia si el sa-si aleaga alta echipa pentru a-si "forma mana" de antrenor. Oricum, indferent de rezultat, voi fi in peluza alaturi de echipa. Sincer doresc lui Laca sa reuseasca in meseria de antrenor chiar la Steluta noastra, insa semnele ingrijoratoare apar din ce in ce mai multe, iar cele imbucuratoare sunt putine...