FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Opinie realista...

«12»
Bisquit21.07.2005 10:20

Samptamana viitoare vom face primii pasi in cea mai valoroasa competitie europeana a cluburilor. In afara problemelor pa care le avem, foarte multe in ultimul timp, hai pentru putin timp sa uitam de celelalte si sa ne uitam in ograda la lotul nostru "european"!! Mai bine zis, care dintre jucatorii nostri au cu adevarat valoare de Liga Campionilor??

Parerea mea:

Atacant: Oprita

Mijlocas: Paraschiv

Apararea: Radoi, Ghoinea, Ogararu,

Portar: Hamu.

Sa nu se inteleaga ca ceilalti nu ar fi buni, dar avand in vedere cu ce echipe o sa avem de-a face....ganditi-va!!!

Padrese21.07.2005 10:34

Nicolita nu?

Pentru ca mie mi s-a parut ca sezonul trecut cat a jucat a demostrat ca are valoare.

Bisquit21.07.2005 11:14

Are puterea, talentul si, nu in ultimul rand, experienta, sa se bata de la egal la egal cu granzii marilor echipe???.......nu cred!!!1

alex stelist21.07.2005 12:04

Steaua vrea cineva sau nu va ajunge in CL ... cel putin asta e parerea mea...

Virgil21.07.2005 16:15
Parerea mea:

Atacant: Oprita

Mijlocas: Paraschiv

Apararea: Radoi, Ghoinea, Ogararu,

Portar: Hamu.

Parerea ta + parerea mea =

Hamutovski-Ogararu,Radoi,Ghionea,P.Marin-Paraschiv,Lovin,Bostina-Banel,Dica,Iacob.

Toti jucatori caliti in focul cupelor europene.Inclusiv Iacob.Mai putin Banel.

Sunt increzator in echipa,de cand a fost preluata de Protasov.Mai ales ca Steaua a marcat de la doua goluri in sus in toate partidele de pana acum.

Ca nu vor fi 2 cu Shelbourne si vor fi 3,in deplasare,nu e nici-o suparare.

Ca la fiecare inceput de sezon si anul acesta,cred in Steaua.

Adi21.07.2005 16:34

Deocamdata, totul pare sa fie bine, mai ales ca au revenit Oprita, Radoi, Curt si il asteptam si pe Dumitru, dar problemele mari vor aparea atunci cind vor aparea accidentarile, suspendarile. Protasov va fi nevoit sa improvizeze, sa experimenteze, sa cautre solutii pentru a acoperi mai ales golul lasat de Dorinel, asta daca nu apare o surpriza placuta in lotul nostru Lovin sau chiar Enescu

Bisquit22.07.2005 04:19
Steaua(Campioana Romaniei 2005) vrea cineva sau nu va ajunge in CL ... cel putin asta e parerea mea...

Care din noi crezi ca nu ar vrea......sa fim seriosi!!??? Dar si realisti..

SSK22.07.2005 04:33

Desi sunt un adept al realismului, parerea mea este ca daca vrem sa speram in calificare, trebuie sa fim nitel...fantezisti. Fotbalul din Romania este la ani lumina de ce se joaca in vest, iar daca cumva ne vom califica in UCL, asta va fi rodul exclusiv al unui super noroc si al unui meci istoric, jucat in conditii pur romanesti (arde fantanile si refugiaza-te in munti.. :wink: )

Tocmai de aceea, o echipa care sa ne dea sperante nu cred ca exista, oricare ar fi variantele din lotul Stelei. Ne vom califica daca nimerim un adversar mai slab cotat (ca restul, nu ca noi) si prindem cel putin o zi mare (s-ar putea sa avem nevoie de 2...). Ambele conditii sunt necesare. Daca nu, atacam iarasi grupele UEFA !

Gica Chioru22.07.2005 05:10

V-ati gandit ca daca ne calificam in CL da "ciobanul" de bani? Si nu mai "scapam" de el? Va dati seama ce nenorocire ar fi? :D:D:D

In alta ordine de idei, meciul cu irlandezii nu e deloc usor ba dimpotriva!

ps.v-am mai spus, Nicolita nu e jucator de fotbal, cel putin deocamdata. Este unul dintre putinii jucatori care au trecut pe la noi care nu stie sa paseze.

victor22.07.2005 08:28

punctul forte al echipei ramane axul central: Hamu - Radoi - Ghionea - Dica - oprita - Iacob (de confirmat). in centru probabil suntem competitivi chiar si la nivel mediu european.

problemele incep sa apara in benzi, unde e clar ca suferim (mai ales in stanga, unde atat fundasul cat si mijlocasul pereche nu sunt de nivel). Paraschiv nu are forta si automat asta il face necompetitiv (nu poti trai in linia mediana fara forta si viteza, fara sut la poarta din afara careului, etc.). Nicolita are bunavointa, dar e dezordonat tactic si cu multe lipsuri de tehnica. in schimb are forta si posibilitati de crestere. Lovin este un jucator care poate deveni util. fizicul il ajuta si pare a avea o oarecare luciditate absolut necesara mijlocasilor centrali. dar si pentru. el mai e mult pana departe!

in general linia noastra de mijloc nu are decat o certitudine clara, anume Dica (singurul care ameninta constant poarta si incearca sa verticalizeze), si poate Florica, dar ramane de vazut daca se fa reface dupa accidentare. Dumitru ramane cel mai bun pasator al nostru dar sufera din cauza fizicului. din pacate, accidentarile succesive nu-l vor face mai puternic.

e clar ca ne lipseste inca un mijlocas central puternic si cu serviciu bun, si doi jucatori de banda stanga (fundas si mijlocas). problema este unde sa-i gasesti si daca poti sa-i aduci!?

oricum, desi sunt voci care cred ca am slabit anul acesta, venirile lui Balan si Iacob ne vor ajuta, ei putand intra oricand in echipa fara probleme.

despartirea de Dorinel comporta o discutie separata. a facut mult pentru. Steaua dar si varsta incepea sa-si spuna cuvantul. problema era ca daca ramanea la Steaua trebuia automat sa si joace (nu cred ca accepta statutul de rezerva si deci un contract mai mic), ori e greu sa dezvolti jocul cu un mijlocas de 37 - 38 ani. risti sa ramai fara viteza, ceea ce e fatal intr-un joc european modern.

despre Tudor mai putin. oricum cel putin teoretic nu putea sa joace in fata lui Hamu, asa ca pretentiile lui de a fi titular prin contract erau exagerate.

in alta ordine de idei e o prostie doar si sa ne gandim ca intrarea in Liga l-ar ajuta mai mult pe Gigi. ar ajuta-o in primul rand pe Steaua, si ne-ar bucura pe noi suporterii! restul ce ne mai intereseaza ?

ADRIAN PACURAR22.07.2005 08:31

citesc ca suntem de vanzare pentru 15 milioane de usd , nu stiu daca e adevarat dar asta nu este gluma , poate vine un investitor potent.

remus19oprita22.07.2005 08:52

Realist vorbind cred ca Steaua nu se misca chiar asa rau cum credeam ca se va intampla dupa plecarile din lot si lipsa de achizitii.Cred ca vom trece de shelbourne iar mai departe avem nevoie si de noroc la trgerea la sorti.Asa cum scria cineva cred ca banda stanga e mai vulnerabila iar parerea mea e ca oprita ar trebui folosit mijlocas dreapta ca oricum atacul pare acontat de Dica si Iacob.Mie sincer nu imi place Lovin dar altul nu prea avem la mijloc asa ca vom vedea mai departe.

sorin_77722.07.2005 09:16

veti vedea ca avem cea mai inchegata echipa... Dupa 6 etape de campionat vom avea 9 puncte avans. Vom fi de neoprit...

Dinamo va fi dezamagirea sezonului iar Ando nu incepe campionatul pe banca cainilor...

Cat despre irlandezi, sa fim seriosi ca nu au nici o sansa cu Steaua.

Toti jucatorii de la noi au valoare. Au demonstrat-o si in aceste amicale. Protasov este si el un antrenor mai bun ca Zenga. Are tehnici noi de antrenament bazate mai mult pe conditie fizica si rezistenta. De astea avea nevoie Steaua.

iancu dragosh26.07.2005 15:07

Sanse exista, insa depinde de adversar. Nu spun ca trebuie sa cadem cu unul ceva mai facil, vezi anderlecht, insa daca picam cu unul de calibru ca Arsenal sau Villareal nu putem emite pretentii. echipa nu arata tocmai rau.Apararea este de departe punctul forte: Radoi, Ghionea si Ogararu fiind fotbalisti de certa valoare,plusa Hamu in poarta. Chiar si Petre Marin poate face fata, insa doar in defensiva. la mijloc stam bine doar pe axul central. eu unul vad un cuplu Paraschiv-defensiv si Dica-ofensiv. iar un atac oprita/Iacob, cu Cristea si Dinita ca variante de rezerva este unul de un nivel destul de bun. Problemele apar pe benzi. singurul jucator de valoare este Ogararu, insa si aici exista potential:nesu si Nicolita pot creste, iar Dumitru poate fi recuperat.

As vrea sa vorbesc mai mult despre Paraschiv. acesta este tipul de jucator care nu iese foarte mult in evidenta si ii sunt minimalizate meritele. Vezi sezonul trecut cand a fost tinut rezerva la inceput si lucrurile nu ne-a mers tocmai bine. In general, foarte multi jucatori care joaca mijlocasi defensivi sunt sub-apreciati.( fotbalisti ca lampard si gerard nu apar foarte des). Insa, jucatori ca lupescu sau paulo sousa sunt extrem de utili echipei. Acestia nu au avut nici viteza, forta sau sut din afara careului.

Para are calitatile necesare unui astfel de post:tackling foarte bun, spirit de sacrificiu, capacitatea de a izola conducatorul de joc al echipei adverse: vezi aimar si riquleme, spirit de sacrificiu si viziune buna asupra jocului. pana anul trecut acesta nu era punctul lui forte, insa alaturi de Dorinel a invatat multe.( vezi pasele de gol cu Armenia, Standard Liege). Eu consider ca este un jucator fundamental pentru jocul Stelei chiar daca nu iese foarte mult in evidenta.

Grinch27.07.2005 04:58

Ce ar fi sa asteptam meciurile , sa mergem la ele si sa vedem ce se intampla , apoi sa ne pronuntam :wink:

Bodanel27.07.2005 07:14

Cred ca nu prea vede nimeni ca Bostina joaca bine aproape fiecare meci.Poate ar fi cazul sa vedeti cate pase utile da inainte sa il criticati (centrarea pt Neaga din meciul cu Besiktas e numai un exemplu).

Bisquit27.07.2005 07:45

Bostina intradevar e un jucator care paseaza bine, are o tehnica buna, insa nu prea are viteza si de multe ori e prea individualist!! Eu am o admiratie pentru el la felul cu bate loviturile de la 11 metri..Maestrie....

victor27.07.2005 10:48

exagerand un pic as zice ca anumite comentarii anterioare despre unii jucatori m-au "tulburat" in sens negativ.

am citit un adevarat elogiu pentru. Paraschiv. ulterior a aparut si "cazul Bostina".

sa fim seriosi: amandoi sunt jucatori care cu greu isi pot depasi statutul anonim. cuvintele pot fi aspre dar nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece.

Para nu are nici forta si nici viteza. e un jucator care nu poate lua jocul pe cont propriu fiind incapabil sa te "scoata" dintr-o situatie limita. as adauga ca are o anumita stiinta de a se "ascunde" in momentele critice! exceleaza in pase laterale cu latul si la mica distanta, aproape niciodata neverticalizand jocul, ceea ce este un pacat capital pentru. un mijlocas central. daca te uti atent la jocul lui Para este ca de fapt el nu isi face jocul propriu, ci doar urmareste sa incurce adversarul. inchiderea si mijlocasul de legatura sunt doua posturi cruciale pe axul central si cer jucatori de mare personalitate, cu orientare tactica, capabili sa schimbe registrul de joc si cu suficienta forta in a taia atacurile adverse. toate aceste calitati ii lipsesc bietului Para. eu nu spun ca nu se daruieste, ca nu lupta cat poate el, dar intr-un cuvant ii lipseste "clasa" si "calitatea jocului". orice fotbalist care sa se impuna astazi la nivel euuropean are nevoie cel putin de forta si viteza. daca esti deficitar la vreunul din aceste capitole, ca sa ramai in carti iti trebuie o "calitate" la extrem (sut, orientare tactica si precizia serviciului, capacitate de anticipatie, etc) ? i-as ruga pe admiratorii de ocazie ai lui Para sa reflecteze care sunt "superlativele" lui?

ca sa inchei subiectul cred ca multe din problemele din sezoanele anterioare cand mijlocul nu reusea sa stavileasca presiunea si sa tina jocul "departe", iar echipa avea momente cand practic se retragea in totalitate in careu se datoreaza lipsei de forta a mijlocasilor centrali, si deci si lui Para. si ce progresie poti faci cu un jucator la care pasa ajunge la max. 5 m lateral, iar in rarele ocazii cand da la poarta parca da "telefon" si mingea ajunge dupa o ora. ref. forta lui si capacitatea de a deposeda (tackling necrutator parca spunea cineva), va trimit la doua situatii in care a "excelat": cu rapid intr-un egal (1 - 1) pe National (a egalat Pitu) cand s-a agatat cu atata "putere" de bratu incat acesta a mai fugit 25m cu el in remorca, tragand parca o roaba. dupa care cel accidentat a fost tot Para al nostru. iar alt caz la constanta acum 2 ani ( 2 - 1 pentru. Farul) cand Para i-a "cedat" mingea la centru lui liviu Mihai, acesta a preluat, a fugit 50 m cu mingea la picior si a inscris, iar omu' nostru nu a fost in stare sa-l prinda nici la fault.

acum eu nu zic ca trebuie eliminat din lot (a adunat totusi multe meciuri in cupele europene si in campionat), dar nu-si va depasi niciodata statutul de rezerva. si in meciurile cand a jucat bine el a facut-o atunci cand toata echipa a excelat! deci bun de lotul largit!

acelasi comentariu l-as face si despre Bostina. stimatul coleg care a deschis discutia ar trebui intrebat si de alta faza "buna" realizata de Bostina, in afara de centrarea cu Besiktas. sa ne intelegem, Bostina nu e un "fuori clase" care poate trai numai din cate o executie buna de meci?! de la el se asteapta in principal un joc de banda care sa aduca echilibru atat in aparare cat si in atac. pana una alta nu a dovedit decat inconstanta si joc dezordonat, alternand realizari onorabile cu gafe de proportii. elocvente raman repriza II de la Parma (cand faza golului i se datoreaza) si prima de la Bilbao, cand succesiunea de greseli devenise naucitoare. bun de lot, dar greu sa construiesti in jurul lui!

sper totusi ca poate analiza mea a fost prea aspra si cat de curand cei doi sa dovedeasca contrariul. tare ma indoiesc insa!

sorin_77727.07.2005 11:00

Poate si Para si Bostina vor fi urmasi de-ai lui Neaga... cine stie... dar si eu ma indoiesc...

iancu dragosh27.07.2005 17:26

De la inceput trebuie sa spun ca nu am incercat nici un moment sa-i fac un elogiu lui Para. Insa tu l-ai trecut la punctele slabe ale Stelei cea ce nu este cazul. Nu doresc sa incep o polemica pe acest subiect, insa trebuie sa remarc modul cum manipulezi anumite informatii. In meciul cu cu rapid Para juca deja accidentat de minute bune cand s-a intamplat faza cu pricina. (daca iesea de pe teren am fi jucat in zece). iar jucatorul rapidist era niculae si nu Bratu. Desi iti argumentezi bine parerile ai tendinta de a schimba realitatea atunci cand iti convine, iar asta nu este ok.

victor28.07.2005 09:20

ca intotdeuna parerile nu pot fi decat personale. nu exista comentarii obiective si fiecare "filtreaza" datele si informatiile din perspectiva proprie.

chestia cu manipularea cred ca e oarecum fortata, mai ales daca ne referim concret la cazul in speta (Paraschiv) si la ex. tau. chiar iti inchipui ca ar fi nevoie ca cineva sa manipuleze masele "pentru" sau "in contra" lui ?? sa fim un pic seriosi!

sau sa inteleg ca are vreo importanta numele jucatorului rapidist pe care Para incerca sa-l opreasca, sau suparatoare e relativa lui neputinta si lipsa de forta dinamica ? (desi eu raman la parerea ca vorbim de bratu si nu de Nicolae) sigur chestia ca era accidentat e o scuza convenabila pentru. el, dar nu prea credibila (accidentat sau nu, oprirea unui adversar folosind masa corpului tine de forta fizica naturala), caci el a fost in exact aceeasi situatie si la meciul de la constanta cu Farul (vezi celalalt ex. al meu).

eu iti repet ceea ce am sustinut: in fotbalul modern, si Steaua catre asta tinteste, nu poti exista fara forta si viteza! iar pe axul central aceste doua calitati sunt determinante in economia jocului. ai forta si viteza (care lipsesc practic majoritatii jucatorilor romani) poti spera ca vei ajunge un jucator bun. sigur, ca sa ai clasa iti mai trebuie si altceva: personalitate, determinare, tehnica in regim de viteza, orientare tactica, acuratete tehnica, inventivitate, etc. din pacate in min. 30 al meciurilor Para pare a fi la capatul maratonului si asta pentru. ca nu are capacitate toracica suficienta si nici vana naturala.

asa cum a aratat si meciul de aseara din Irlanda, Paraschiv al nostru e un jucator "fricos", in sensul ca se teme sa-si asume orice responsabilitate. daca in aparare incearca sa acopere terenul si sa incurce jucatorii adversi aglomerand zona centrala, el trebuie urmarit si in momentele de posesie proprie: practic fuge de minge, se "ascunde" dupa adversar in pozitii unde nu poate primi mingea, iar atunci cand doamne fereste ii vine balonul, scapa de el imediat, "fara scrupule", trimitandu-l chiar si unor coechipieri aflati in marcaj. niciodata practic nu incearca sa ia actiuni pe cont propriu, pasele lungi catre benzi lipsesc cu desavarsire, schimbarile de ritm de asemenea, dar in schimb abunda "laturile" la 3 - 5 metri. Para este genul de jucator care nu te va "scoate" niciodata atunci cand esti intr-o situatie dificila, ba mai mult te poate ingropa prin neimplicare. El va juca bine atunci cand toata echipa e pe val.

concluzia mea, si sper sa nu o consideri ca manipulatoare (nu vad ce interes as avea ?!) este ca Paraschiv nu va fi niciodata mijlocasul central de care are nevoie Steaua. un jucator relativ uniform, bun de lot, dar fara posibilitati de crestere peste nivelul actual. nu are "culoare", nu are "lumina", nu are forta, nu are viteza, nu are practic nici o calitate la "exceptional"?! si ca multi alti "inaintasi", odata plecat de la Steaua, va intra in anonimat. pana acum el a ajutat mai putin echipa decat l-a ajutat Steaua pe el sa-si faca un "nume".

daca vrei mai combatem, dar tema are o miza ce nu se merita!

SteauaToronto28.07.2005 10:27

Bai baiatusule dar cine esti tu sa faci comentarii pe aici de 1 pagina! Esti bun pentru olimpiada de limba romana tocilarule!

Despre Paraschiv si Bostina respect! Si acum incep sa cred ca si Lovin incepe sa-i creasca valoare! Le urez succes!

SteauaToronto28.07.2005 10:27

Si inca un lucru o sa vedeti voi cum o sa se joace in Supercupa! O sa vedem si noi spectacol ca in Irlanda aia erau ciobani!

victor28.07.2005 11:08

in general nu-mi place polemica de mahala, mai ales daca e vorba de suporteri ai Stelei.

un simgur comentariu mai fac: "baietasul" s-ar putea sa aiba copilasi de varsta ta! asa ca tempereaza-ti limbajul, distanta nefiind o scuza pentru. obraznicie!

as dori sa nu raspunzi acestui mesaj si sa consideram "cearta" inchisa?!

iancu dragosh28.07.2005 15:30

Ma vad nevoit sa ma repet: Nu am zis ca Paraschiv este un jucator de prim plan, ci doar ca este unul foarte util Stelei. Nu trebuia sa-ti enumeri inca o data aceleasi argumente, in conditiile in care combati o opinie pe care eu nu am exprimat-o. Pentru ultima oara:nu-l consider pe Paraschiv un jucator exceptional sau de clasa, cum e cazul lui Ogararu, insa ma deranjeaza ca este unul dintre cei mai huliti jucatori ai Stelei, in conditiile in care a facut destul de multe pentru aceasta echipa. Sper ca am incheiat subiectul

«12»