ca intotdeuna parerile nu pot fi decat personale. nu exista comentarii obiective si fiecare "filtreaza" datele si informatiile din perspectiva proprie.
chestia cu manipularea cred ca e oarecum fortata, mai ales daca ne referim concret la cazul in speta (Paraschiv) si la ex. tau. chiar iti inchipui ca ar fi nevoie ca cineva sa manipuleze masele "pentru" sau "in contra" lui ?? sa fim un pic seriosi!
sau sa inteleg ca are vreo importanta numele jucatorului rapidist pe care Para incerca sa-l opreasca, sau suparatoare e relativa lui neputinta si lipsa de forta dinamica ? (desi eu raman la parerea ca vorbim de bratu si nu de Nicolae) sigur chestia ca era accidentat e o scuza convenabila pentru. el, dar nu prea credibila (accidentat sau nu, oprirea unui adversar folosind masa corpului tine de forta fizica naturala), caci el a fost in exact aceeasi situatie si la meciul de la constanta cu Farul (vezi celalalt ex. al meu).
eu iti repet ceea ce am sustinut: in fotbalul modern, si Steaua catre asta tinteste, nu poti exista fara forta si viteza! iar pe axul central aceste doua calitati sunt determinante in economia jocului. ai forta si viteza (care lipsesc practic majoritatii jucatorilor romani) poti spera ca vei ajunge un jucator bun. sigur, ca sa ai clasa iti mai trebuie si altceva: personalitate, determinare, tehnica in regim de viteza, orientare tactica, acuratete tehnica, inventivitate, etc. din pacate in min. 30 al meciurilor Para pare a fi la capatul maratonului si asta pentru. ca nu are capacitate toracica suficienta si nici vana naturala.
asa cum a aratat si meciul de aseara din Irlanda, Paraschiv al nostru e un jucator "fricos", in sensul ca se teme sa-si asume orice responsabilitate. daca in aparare incearca sa acopere terenul si sa incurce jucatorii adversi aglomerand zona centrala, el trebuie urmarit si in momentele de posesie proprie: practic fuge de minge, se "ascunde" dupa adversar in pozitii unde nu poate primi mingea, iar atunci cand doamne fereste ii vine balonul, scapa de el imediat, "fara scrupule", trimitandu-l chiar si unor coechipieri aflati in marcaj. niciodata practic nu incearca sa ia actiuni pe cont propriu, pasele lungi catre benzi lipsesc cu desavarsire, schimbarile de ritm de asemenea, dar in schimb abunda "laturile" la 3 - 5 metri. Para este genul de jucator care nu te va "scoate" niciodata atunci cand esti intr-o situatie dificila, ba mai mult te poate ingropa prin neimplicare. El va juca bine atunci cand toata echipa e pe val.
concluzia mea, si sper sa nu o consideri ca manipulatoare (nu vad ce interes as avea ?!) este ca Paraschiv nu va fi niciodata mijlocasul central de care are nevoie Steaua. un jucator relativ uniform, bun de lot, dar fara posibilitati de crestere peste nivelul actual. nu are "culoare", nu are "lumina", nu are forta, nu are viteza, nu are practic nici o calitate la "exceptional"?! si ca multi alti "inaintasi", odata plecat de la Steaua, va intra in anonimat. pana acum el a ajutat mai putin echipa decat l-a ajutat Steaua pe el sa-si faca un "nume".
daca vrei mai combatem, dar tema are o miza ce nu se merita!