Fotbalul e simplu deseori. Nu ai nevoie de filosofie, de Cornel Dinu. Atunci cand ai jucatori valorosi si reusesti sa joci barbateste, cu mult curaj, poti sa invingi pe oricine. Credinta si curaj. Daruire si sacrificiu. O reteta simpla, dar atat de greu de imprimat. Exact ce au solicitat unii colegi de-ai mei dupa meciul tur cu Galatasaray, iar nemultumirea lor a fost categorisita drept nonstelism. Mai grav, jignirile au curs garla fiind extrem de dureroase pentru oameni care, in dragostea lor curata pentru Steaua, au avut curaj sa-si doreasca mai mult si sa taxeze letargia sau fotbalul uneori mimat. Incredibil, avem destui suporteri pe acest site ce manifesta o violenta de neimaginat, ascunzandu-se "onorabil" in spatele unui pseudonim, doar pentru ca un anume redactor isi permite luxul de a avea o opinie neimpartasita de hoarda dezlantuita in numele unei iubiri prost intelese.
Fara indoiala, victoria Stelei la Kiev nu va putea fi detronata de o victorie a CFR-ului Cluj la Roma. Argumente? Pe langa diferentele scorurilor inregistrate in cele doua partide, trebuie sa ne aducem aminte ca Steaua avea in primul 11 mult mai multi jucatori de nationalitate romana decat actuala campioana a Romaniei. Mai mult, toate cele 4 goluri steliste au fost marcate de romani. In plus, Dinamo Kiev nu se afla in situatia Romei de astazi, o echipa demoralizata fara rezultate in campionat, fara a-i avea pe cei mai valorosi jucatori in teren si fara public in tribune. Singurii care nu si-au dat seama de aceste aspecte au fost comentatorii bombalai de la Pro TV, doua caricaturi ce si-au permis nesimtirea de a arunca pastile provocatoare inspre suporterii stelisti chiar in timpul meciului din capitala Italiei.
Revenind la esenta articolului, asa cum am solicitat si-ntr-un articol precedent si asa cum au solicitat si colegi de-ai mei in trecut, imi doresc sa vad la Steaua determinare si curaj. Lipsa de trac, ambitie si barbatie. Exact ce am vazut in aceasta seara la echipa CFR Cluj. Iar Steaua a fost nascuta pentru a face parte din acest cadru. A respirat aerul inaltimilor, iar traditia o poate duce din nou acolo, dar pentru aceasta este nevoie de exercitiu, de mobilizare, exigenta si autocritica. Exista momente cand rezultatul imediat paleste in fata primelor. Intr-un cadrul mai larg devine neimportant pentru ca victoriile ce vor urma vor avea o bataie mai lunga. Este vorba de mentalitate, de spiritul unei echipe care se caleste in timp, iar suporterii isi pot aduce o contributie esentiala in acest caz. Fara iubire falsa si prost exprimata si fara critici duse pana la ura. E prea mult sa nu imbratisam extreme?
Forza Steaua!