FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stadionul Steaua este pentru nemti << Ceaunul vrajitoarelor >>

«123»
Fan FC Steaua15.09.2008 16:22

Probabil traducerea nu a fost chiar asa de buna... folosind translatorul de la google, am vazut ca scrie:

Din Germana in Romana: "Stadionul Ghencea este considerat ca fiind "iad" și "Templul fotbalului românesc."

Din Germana in Engleza: "Ghencea Stadium is regarded as "pandemonium" and "Temple of Romanian football"

Pandemonium tradus in Romana = Pandemoniu

PANDEMÓNIU s.n. (Livr.) Capitalã imaginarã a infernului; adunarea, sfatul demonilor. ? Fig. Adunare de oameni sau loc în care domnește discordia, dezordinea, corupția. ? Din fr. pandémonium, it. paademonio.

Sursa: DEX '98

Deci au vrut sa zica altceva...iad..infern..nu "ceaunul vrajitoarelor"

Alex88pl15.09.2008 16:36

E frumos intradevar sa fii recunoscut de o super-putere cum e bayern.dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne multumim cu atat..niste laude inainte de meci.trebuie sa ii facem sa scrie ca Steaua a fost mai buna si a meritat victoria.cat despre expresia aia cu ceaunul...au cautat sa ne si intepe putin.

Adrian15.09.2008 16:42
nu inteleg de ce toata lumea ia ca pe un lucru bun denumirea asta "ceaunul vrajitoarelor" si de ce toti spuneti ca ne respecta (din cate stiu eu echipa mea se numeste Steaua sau Steaua Bucuresti nu bucharest cu un s inainte sau dupa, a voastra probabil e bucharest indiferent de litera ) alte echipe au denumiri la stadioane ca tetrul viselor ( Manchester united) dar noi suntem ceaunul vrajitoarelor "senzational" .....in fine fiecare cu parerea lui (dar intotdeuna mi-am permis sa [...] majoritatea postati comentarii cat mai filozofice si mai elevate , eu las unul cu un mesaj simplu nu va mai suport DISPRET TOTAL PENTRU SUPORTERUL OCAZIONAL ( probabil ca voi fi acuzat si injurat pt aceast post dar CHIAR NU MA INT.) P.S. warn-ul pluteste

Editat de Moderatori

P.S. intr-adevar, o sanctiune va urma daca o sa continui sa postezi in aceeasi nota.

Sa inteleg ca tu esti un zeu si poti judeca pe oricine cum vrei si sa pui ce eticheta vrei?

E treaba lor daca nu stiu numele echipei.Il vor stii dupa ce ne intalnesc.

Daca ne facem treaba cum trebuie sigur il vor tine minte mult timp.

Cati de aici ii zic doar Manchester lui Manchester United?

Eu cred ca multi.

Aia nu se gandesc oare si la City?

Crezi ca o fac din lipsa de respect sau din cauza ca United e mai cunoscuta?

Nu cred ca stii tu cine e mai stelist si cine e mai putin stelist asa ca mai bine nu te pronunta.

Cat despre treaba cu "Hexenkessel", nu inteleg care e problema.

Daca lor li se pare Ghencea un loc atat de infricosator, ar trebui sa ne bucuram.Nu sa ne simtim ofensati.

Vorbea domnul The_Ace ceva mai sus cum ca pt el nu conteaza intelectul cand vine vorba de fotbal.

Prietene, ar trebui sa conteze!

Aia tocmai ne-au laudat stadionul si atmosfera facuta de suporteri iar tu i-ai atacat pt ca nu ai inteles ce inseamna aia.

androsteaua15.09.2008 16:50

trebuie sa facem un meci mare! e deja al 3 lea an in UCL si ar fi cazul sa spargem gheata si sa iesim din grupe

Tupac Amaru15.09.2008 17:00
Probabil traducerea nu a fost chiar asa de buna... folosind translatorul de la google, am vazut ca scrie:

Din Germana in Romana: "Stadionul Ghencea este considerat ca fiind "iad" și "Templul fotbalului românesc."

Din Germana in Engleza: "Ghencea Stadium is regarded as "pandemonium" and "Temple of Romanian football"

Pandemonium tradus in Romana = Pandemoniu

PANDEMÓNIU s.n. (Livr.) Capitalã imaginarã a infernului; adunarea, sfatul demonilor. ? Fig. Adunare de oameni sau loc în care domnește discordia, dezordinea, corupția. ? Din fr. pandémonium, it. paademonio.

Sursa: DEX '98

Deci au vrut sa zica altceva...iad..infern..nu "ceaunul vrajitoarelor"

Asa e, asta de fapt este diferenta dintre TRADUCERE si ADAPTARE.

A, si inca ceva...stadionul se numeste Steaua, cartierul si eventual cimitirul se numesc Ghencea...

stelist24/2415.09.2008 17:02
Nemții tot nemți vor rãmâne,

Au fost ieri vor fi și mâine,

Le zboarã gândul nebun

La oameni puși în ceaun...

:D

Verssace15.09.2008 17:22

o sã le dãm cu ceaunul in cap , pentru cã va fii 2-1 pt noi :D

the_ace15.09.2008 17:24
nu inteleg de ce toata lumea ia ca pe un lucru bun denumirea asta "ceaunul vrajitoarelor" si de ce toti spuneti ca ne respecta (din cate stiu eu echipa mea se numeste Steaua sau Steaua Bucuresti nu bucharest cu un s inainte sau dupa, a voastra probabil e bucharest indiferent de litera ) alte echipe au denumiri la stadioane ca tetrul viselor ( Manchester united) dar noi suntem ceaunul vrajitoarelor "senzational" .....in fine fiecare cu parerea lui (dar intotdeuna mi-am permis sa [...] majoritatea postati comentarii cat mai filozofice si mai elevate , eu las unul cu un mesaj simplu nu va mai suport DISPRET TOTAL PENTRU SUPORTERUL OCAZIONAL ( probabil ca voi fi acuzat si injurat pt aceast post dar CHIAR NU MA INT.) P.S. warn-ul pluteste

Editat de Moderatori

P.S. intr-adevar, o sanctiune va urma daca o sa continui sa postezi in aceeasi nota.

Sa inteleg ca tu esti un zeu si poti judeca pe oricine cum vrei si sa pui ce eticheta vrei?

E treaba lor daca nu stiu numele echipei.Il vor stii dupa ce ne intalnesc.

Daca ne facem treaba cum trebuie sigur il vor tine minte mult timp.

Cati de aici ii zic doar Manchester lui Manchester United?

Eu cred ca multi.

Aia nu se gandesc oare si la City?

Crezi ca o fac din lipsa de respect sau din cauza ca United e mai cunoscuta?

Nu cred ca stii tu cine e mai stelist si cine e mai putin stelist asa ca mai bine nu te pronunta.

Cat despre treaba cu "Hexenkessel", nu inteleg care e problema.

Daca lor li se pare Ghencea un loc atat de infricosator, ar trebui sa ne bucuram.Nu sa ne simtim ofensati.

Vorbea domnul The_Ace ceva mai sus cum ca pt el nu conteaza intelectul cand vine vorba de fotbal.

Prietene, ar trebui sa conteze!

Aia tocmai ne-au laudat stadionul si atmosfera facuta de suporteri iar tu i-ai atacat pt ca nu ai inteles ce inseamna aia.

Prietene daca tu ai inteles ca nu conteaza intelectul e problema ta.....eu am vrut sa spun (asta ca asa intelegi si tu) ca nu trebuie sa te cenzurezi cand vine vorba despre fotbal (daca ai nu stiai huliganii care erau in anglia erau doctori , avocati , etc si totusi nu se comportau civilizat odata pe saptamana) daca unii de aici vor sa arate ca stiu sa redacteze un articol e pb lor nu trebuie sa fiu si eu la fel. Daca citeai mai atent vedeai si de ce nu imi place denumirea . Si nu poti sa imi spui ca aia care vin cu semintele sau cu goarnele in peluza si nu se sinchisesc sa cante sunt "mai stelisti " cum ai zis tu .Dreptul meu la exprimare libera imi da dreptul sa spun parerea atat timp cat e vb de o generaliate si nu atac o anumita persoana

Adrian15.09.2008 17:27

Stii tu sigur ca huliganii aia erau doctori si avocati?

p.s. nu imi plac nici mie samantarii si gornistii dar nu stiam ca trebuie sa canti ca sa fii Stelist.

the_ace15.09.2008 17:36
Stii tu sigur ca huliganii aia erau doctori si avocati?

p.s. nu imi plac nici mie samantarii si gornistii dar nu stiam ca trebuie sa canti ca sa fii Stelist.

da stiu deoarece au fost emisiuni pe discovery despre huligani in care cei mai batrani (sa le zicem fosti huligani) cat si unii dintre cei tineri au explicat fenomenul....(spuneau ca in viata de zi cu zi traiau dupa reguli legi cum vrei sa le zici iar odata pe saptamana se eliberau de toata presiunea si toti nervii acumulati in timpul saptamanii).....nu trebuie sa canti pentru a fi stelist dar atunci te duci la tribuna si nu mai vii in peluza sau vezi meciul de acasa nu crezi?

Adrian15.09.2008 17:42

In caz ca nu stii, multi aleg peluza pt ca nu isi permit din punct de vedere financiar sa mearga altundeva.

Gandeste-te si la asta.

the_ace15.09.2008 17:52

ok ....de acord cu tine dar in cazul asta nu te apuci sa scuipi seminte sa sufli in goarne si sa injuri jucatorii fiindca au ratat sau nu au dat cine stie ce pasa ( am vazut si persoane de peste 40 de ani la returul cu galata care intradevar nu stiau cantece ,mai incercau din cand in cand , dar nici nu mancau seminte si nici din goanre nu suflau)

Adrian15.09.2008 18:47

Nu poti sa ii ceri omului sa se comporte ca un suporter modern atat timp cat toata tara e in urma cu 100 de ani fata de cei din vest.

scorpyfcs15.09.2008 19:21

o sa ii batemm..2-1...Stancu sau Banel si Semedo....

1uLy4Nn15.09.2008 19:25

Totusi si de aceasta data (Steaua) Bucuresti se recomanda a fi un adversar neplacut. Stadionul Ghencea cu o capacitate de 28.000 de spectatori este considerat " ceaunul vrajitoarelor" si "templul fotbalului romanesc". Pe nici un alt stadion din Romania nu au fost sarbatorite atat de multe succese ca aici. Steaua a devenit de 23 de ori campioana nationala si a castigat de 20 de ori Cupa Romaniei, iar pe plan international succesele au culminat cu castigarea Cupei Campionilor Europeni si a Super Cupei Europei in 1986.

cat imi place partea asta :x...sper sa ii vrajim putin :D

eu_jimmy15.09.2008 19:45

din cate stiu eu Banel e suspendat....scuze daca gresesc...FORTA Steaua!!!

mikutu15.09.2008 21:17
A venit sfarsitul lumii!? nu va panicati, veniti in Romania, suntem cu 50 de ani in urma...

super tare mestere.... nu ma pot opri din ras! :yes:

Harald15.09.2008 21:40

cred ca e nevoie de o clarificare aici (ma mir ca printre cei care au postat nu este nici un cunoscator al limbii germane).

Termenul "Hexenkessel" este un termen des folosit in foitbalul german si care, tradus ad literam in limba roman, suna hilar. Se foloseste in general pentru un stadion unde adversarii au meciuri grele sau publicul creeaza o atmosfera care apasa adversarul.

:steag_cruce_invers:

mihaitza8515.09.2008 21:54

ceaun sau templu ce mai conteaza, Ghencea pt mine este a 2 casa !

xray_rom15.09.2008 23:49

Pentru admini!

Puneti asta ca topic separat sa vada si stelistii care mai carcotesc/injura atunci cand judeca unii jucatori ca Banel, Lovin, etc.

Am ramas surprins de atitudinea ziarului, dar ma bucur ca in sfarsit au zis cu glas tare si a inchis gura celor ca nu contenesc sa ne faca blatisti, valizisti, brichetisti, etc.

In Europa tot Steaua e "fruncea":)

sursa

www.gsp.ro/stire/Steaua-45-Romania-98080.html

Articolul (Copy/Paste)

Titlus este Multumim Steaua!

Steaua 45% România

de Ionuț Iordache

Formația din Ghencea a adunat în ultimii 5 ani aproape jumãtate din punctele obținute de echipele românești în competițiile continentale

Trei participãri în grupele Ligii Campionilor, o semifinalã de Cupa UEFA și trei calificãri în primãvara europeanã. Acesta este palmaresul Stelei în Europa în ultimii 5 ani, performanțe ce i-au dus pe roș-albaștri pînã pe locul 27 în clasamentul UEFA și care au stat la baza ascensiunii României de pe poziția 26 pînã pe 7.

Steaua a strîns 57 de puncte în competițiile europene începînd din 2003, aproape tot atîtea cîte au cîștigat restul formațiilor românești, care au adunat împreunã 70 de puncte. Aceasta înseamnã o contribuție de 45% la punctajul României, procentaj cu care Steaua se aflã detașat pe primul loc într-un top al aportului formațiilor din țãrile aflate pe primele poziții în clasamentul UEFA. Trupa din Ghencea este urmatã de PSV Eindhoven, care a adus 34% din punctele Olandei, și de Benfica, cu o contribuția de 30% la coeficientul Portugaliei.

Aportul celor mai bune echipe din fiecare țarã la coeficientul UEFA

Steaua (România) 44,9%

PSV Eindhoven (Olanda) 33,7%

Benfica (Portugalia) 30,2%

ÞSKA Moscova (Rusia) 28,9%

AC Milan (Italia) 23,1%

Bayern (Germania) 21,6%

Lyon (Franța) 21,1%

Liverpool (Anglia) 18%

Barcelona (Spania) 16,4%

De ce nu e bine

Poziția de lider în acest top nu ar trebui sã ne bucure deoarece denotã faptul cã, în afara Stelei, nu avem echipe care sã adune puncte constant în Europa. Acest lucru nu se întîmplã în Anglia, Spania sau Italia, acolo unde mai multe formații contribuie în mod aproape egal la coeficientul UEFA. Acesta este și motivul pentru care echipele din aceste țãri se aflã în coada clasamentului de mai sus.

16 echipe au contribuit în ultimii 5 ani la coeficientul UEFA al Spaniei

Fãrã Steaua eram pe 18!

Dacã Steaua nu ar fi strîns nici un punct în ultimii 5 ani în Europa, România ar fi avut un coeficient de 22,6, cu care s-ar fi situat pe poziția 18 în clasamentul UEFA! În aceastã situație, CFR Cluj ar fi jucat douã tururi preliminare pentru a ajunge în grupele Ligii, iar Steaua ar fi jucat în Cupa UEFA, unde mai aveam doar douã participante: Unirea Urziceni și Rapid.

40,599 este coeficientul României pe perioada 2003-2008, fiind pe locul 7 în Europa

Cîte puncte au adus formațiile românești

Steaua 44,9%

Rapid 27,5%

Dinamo 24,8%

Oțelul 2,4%

CFR Cluj 0,4%

steauafan16.09.2008 04:39

Nu cred ca ar trebui sa ne supere ca strainii zic Steaua Bucharest. E ca si cum englezii ar fi suparati ca zicem Londra sau Anglia sau Marea Britanie in loc de London, England sau Great Britain. Asa se stie in alte tari de Bucuresti si e normal sa fie Steaua Bucharest. Mai ales ca nu zic Star Bucharest.

enjoy16.09.2008 06:25

@Marius

Ma bucur ca iti speli pacatele si indemni lumea la civilizatie; atentie sa fie de durata! s-auzim numai de bine!

sabin130716.09.2008 08:12
Nu cred ca ar trebui sa ne supere ca strainii zic Steaua Bucharest. E ca si cum englezii ar fi suparati ca zicem Londra sau Anglia sau Marea Britanie in loc de London, England sau Great Britain. Asa se stie in alte tari de Bucuresti si e normal sa fie Steaua Bucharest. Mai ales ca nu zic Star Bucharest.

Nu era vorba de asta, era vorba ca se spune S.Bucharest, sau doar Bucharest, ceea ce este o porcarie; citeste posturile de mai sus si (cred ca) vei intelege de ce.

Tupac Amaru16.09.2008 09:10

Si eu zic la fel...dar, spre deosebire de tine, ii invit pe suporteri la o ghicitoare: deci 2-1 pentru Steaua si inscriu Stancu si Semedo...si Nanel!

axl16.09.2008 09:35
E prima oara cand citesc ca Stadionului Steaua i se mai spune si ceaunul vrajitoarelor. Total neadevarat. Asta ar fi singura inadvertenta cititita in articolul de mai sus.

Hai sa dau vina pe traducere. Nu cred ca nemtii au spus ca "este cunoscut si sub numele de" ci cred ca s-au exprimat mai mult "Ghencea, un adevarat ceaun al vrajitoarelor", ceea ce este o frumoasa metafora, tinand cont de mandra, bogata si crunta istorie medievala germana.

«123»