FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Moștenirile lui Oleg și Cosmin

«12»
DelPiero1010.09.2008 11:02
Ceea ce ai zis e,in mare, corect. Doar ca a uitat sa schimbe tactica la loc cand i-au revenit o parte din titulari.

Bine, atunci contiunam maine :thumbup:

E ziua ta mah?La Multi Ani cumetre...

MoWeed10.09.2008 11:17

Mersi, mersi LARI si DelPiero :hooray:

O sa ma duc sa beau; continuam polemica maine :biggrin:

c.ronaldo1710.09.2008 12:24

Voi si cand sunteti pe moarte tot de Oli, Laca si Protasov va arde, ah?! :wall:

maye10.09.2008 12:41

LA MULTI ANI Mo`Weed!!!...trimite o sticla si la Sibiu:))

armanovici10.09.2008 13:12
eu sunt ingrozit de posibilitatea sa plce pitzy de la nationala...

detaliza te rog.si eu sunt de parere ca se exagereaza,nunta la

Victorie si inmormantare la esec! Prea drastici!

sabin130710.09.2008 13:59

Piturca nu (doar) pentru RUSINEA de sambata trebuie sa plece, de mai de mult trebuia s-o faca. A doua zi dupa 0-2 cu Olanda. Nu inteleg nici eu care e groaza sa plece de acolo. La Steaua nu cred ca se pune problema sa vina, Doamne fereste!.. in rest, duca-se si el pe la arabi sa se umple de bani, ar fi toata lumea multumita.

RedStar10.09.2008 14:52

Hai sa o luam ca in fizica. Cand te afli in afara unui sistem nu il poti analiza decat empiric, observand-ul. Observi sistemul o perioada de timp, pe esantioane. Daca il masori pentru o perioada scurta obtii anumite rezultate, daca il masori pe perioade lungi ai alte rezultate. Prin masuratori repetate pe diferite perioade de timp se determina durata de timp optima de esantionare.

Acum la fotbal. O duarata de timp de analiza a activitatii unui antrenor ar fi de 3 sezoane. In aceste 3 sezoane iti poti face o imagine clara despre un antrenor, despre eficienta lui la un club.

Istoria lui Oli: a salvat Poli de la retrogradare cu un recorde de 30 de puncte in 15 meciuri din istoria clubului, a lasat echipa pe locul 4, a luat titlul cu Steaua si o semifinala in UC, a calificat echipa in CL, am prins primavara europeana contra Sevilliei, am iesit pe locul 2 si iar in CL. S-a dus la arabai unde a luat titlul, cupa si mai stiu eu ce naiba pe acolo, atat la seniori cat si la juniori. A fost eliminat din Asia CL, dar a calificat echipa iar in Asia CL.

Istoria lui Protasov:

A lasat echipa pe 2, a castigat grupa UC impotriva unor anonimi europeni( who the **** are Lens si Besiktas in Europa???).

A plecat Dnepr unde a prins numai locurile 3-5, iar in UEFA nu a prins grupele. A fost demis. Punct.

Daca ii comparam pe Protasov si Oli pe o perioada de 6 luni, Protasov iese castigator la o diferenta mica data de jocul frumos al echipei in unele meciuri.

Daca ii comparam pe 3 ani Oli iese castigator la mare diferenta.

Dar asta e doar o comparatie obtinuta empiric. Altceva e cand te afli in interiorul sistemului si ai acces la toate informatiile.

Sa-l avem pe Lacatus antrenor timp de 3 ani si pe urma sa vorbim de munca lui. Pana atunci sa-l incurajam.

danyab10.09.2008 15:19

La Steaua a fost un castig: Zenga a format sistemul defensiv, Protasov s-a ocupat de ofensiva si Oli a luat totul si doar a mentinut treaba cat a putut!

ssinpadureacualune10.09.2008 16:44

eu vreau TITLUL...RESTUL (joc spectaculos,sau macar ofensiv,puncte in Liga,calificare de pe 3 in UEFA) intra la categoria BONUS.

Daniellone10.09.2008 19:08
A lasat echipa pe 2, a castigat grupa UC impotriva unor anonimi europeni( who the **** are Lens si Besiktas in Europa???).

Cam incurci borcanele. Besiktas a fost cu noi in grupe pe vremea lui Zenga. Protasov a fost cu Sampdoria, Lens, Hertha Berlin si parca Halmstad.

Si eu m-am intrebat intotdeauna cat a fost meritul lui Protasov si cat o serie de jucatori in momentul de gratie al carierei lor. E greu de spus si discutiile se pot purta la nesfarsit. Ar fi fost interesant de vazut pe o perioada de macar 2 ani ce s-ar fi intamplat cu acea echipa. Nu stiu care e meritul lui Protasov, pentru ca perioada Steaua a fost singura fasta din cariera lui de antrenor. In rest, o echipa de divizia a doua din Grecia, apoi un campionat terminat pe locul 10 in Cipru si dupa ce a plecat de la Steaua doua locuri 4 si un loc 6 cu Dnepr.

In privinta titlului castigat cu Olympiakos, el a fost al 4-lea (!) antrenor al echipei in acel sezon. Iar in anul urmator a fost dat afara, reusind sa contribuie in acel sezon la singurul titlu pierdut de Olympiakos in ultimii 12 ani!!!

De aceea am avut mereu mari dubii asupra valorii sale ca antrenor, dar la noi i-a mers excelent. Ce s-ar fi intamplat pe termen lung ramane subiect de discutii interminabile.

LARI10.09.2008 19:31
In privinta titlului castigat cu Olympiakos, Protasov a fost al 4-lea (!) antrenor al echipei in acel sezon. Iar in anul urmator a fost dat afara, reusind sa contribuie in acel sezon la singurul titlu pierdut de Olympiakos in ultimii 12 ani!!!

De aceea am avut mereu mari dubii asupra valorii sale ca antrenor, dar la noi i-a mers excelent. Ce s-ar fi intamplat pe termen lung ramane subiect de discutii interminabile.

Man, usor: Olympiakos a luat titlul din 1997 pana in 2003 fara intrerupere. Deci sunt 6 ani, nu 12. In 2004 titlul a fost luat intr-adevar de Panatha, iar din 2005 pana in 2008 titlul a fost luat tot de Olympiakos.

Protasov a fost demis in 2004 de la echipa din Piraeus, a stat un an la AEL Limassol si a venit la noi.

Noi am fost abia a treia echipa antrenata de el, iar Olympiakos a fost prima! Sunt destul de putini antrenori care dau lovitura la primele echipe antrenate, iar exemplele sunt numeroase.

Totusi, a lasat o impresie fantastica atat jucatorilor, cat si publicului, ceea ce nu e deloc putin. Dar si pe mine m-a surprins ca n-a facut treaba la Dnepr, in situatia in care i-au pus aia absolut tot la dispozitie.

Daniellone10.09.2008 22:43
In privinta titlului castigat cu Olympiakos, Protasov a fost al 4-lea (!) antrenor al echipei in acel sezon. Iar in anul urmator a fost dat afara, reusind sa contribuie in acel sezon la singurul titlu pierdut de Olympiakos in ultimii 12 ani!!!

Man, usor: Olympiakos a luat titlul din 1997 pana in 2003 fara intrerupere. Deci sunt 6 ani, nu 12. In 2004 titlul a fost luat intr-adevar de Panatha, iar din 2005 pana in 2008 titlul a fost luat tot de Olympiakos.

Cred ca n-ai inteles ce am spus. Intre 1997 si 2008 Olympiakos a castigat 11 titluri din 12. Singurul titlu pierdut in ultimii 12 ani a fost in 2004, cand antrenor era Protasov. Sper ca acum e suficient de clar.

Noi am fost abia a treia echipa antrenata de el, iar Olympiakos a fost prima! Sunt destul de putini antrenori care dau lovitura la primele echipe antrenate, iar exemplele sunt numeroase.

Banuiesc ca baza ta e wikipedia. N-ar fi rau sa incerci si surse mai sigure. Prima echipa antrenata de Protasov a fost FC Veria, echipa din divizia secunda din Grecia. Abia dupa 3 ani a urmat Olympiakos. Cauta putin si ai sa afli mai multe.

LARI11.09.2008 08:15
Banuiesc ca baza ta e wikipedia. N-ar fi rau sa incerci si surse mai sigure. Prima echipa antrenata de Protasov a fost FC Veria, echipa din divizia secunda din Grecia. Abia dupa 3 ani a urmat Olympiakos. Cauta putin si ai sa afli mai multe.

Corect, ai dreptate cu FC Veria. Citasem din memorie, nu m-am uitat pe Wiki, nu stiu ce scrie acolo referitor la el. Mea culpa.

onyx11.09.2008 09:45

Protasov este un antrenor gen Stoichita. Accepta orice oferta consistenta, chiar daca este de la o echipa din jungla Amazonului. Semneaza cu un club dar daca primeste o oferta mai buna dupa citeva luni o accepta, exact cum s-a intimplat la Steaua. Isi 'blindeaza' contractele in asa fel incit sa i se plateasca sume foarte mari daca este demis. Bine, asta e greseala celor care ii accepta conditiile. A plecat de la Steaua invocind faptul ca vrea sa fie linga familie. Familia lui traieste in Grecia, nicidecum la Dnepr. Toata lumea s-a emotionat atunci cind, la plecarea de la Steaua a donat 50.000 $ fundatiei lui Gigi, pt sinistrati. Ce uita lumea este faptul ca el trebuia sa platesca in jur de 200.000 pt ca a renuntat la Steaua, dar Gigi nu a mai pretentii la acea despagubire. Deci a platit doar un sfert din cit era normal. Protasov este doar un ambalaj frumos, care iti ia ochii. Asa mult incit lumea a uitat ca a avut o serie de 4 meciuri in care nu a marcat deloc, si in al cincilea a smuls un 2-2 Vasluiului chiar pe Ghencea.

Sa trecem la fotbal. Recunosc ca Steaua practica un joc frumos cu el pe banca, dar sunt unele amanunte care trebuiesc amintite. A beneficiat de citeva conjuncturi favorabile. Prin plecarea lui Dorinel, Steaua a cistigat in viteza. A beneficiat de aportul lui Iacob, virful de careu pe care Zenga l-a cerut un sezon intreg. N-a avut absolut nici un accidentat grav. Lui Olaroiu i-au lipsit pt mai multe luni Radoi, Dica, Ghionea, Nesu, Oprita, Iacob. Cu jocul acela super frumos Steaua era la 2 puncte in spatele lui Dinamo, la jumatatea competitiei. Si Dinamo chiar nu juca stralucit. Jocul acela frumos tinea maxim 70 minute, dupa care echipa era in genunchi. Este mult mai usor sa joci in prima parte a sezonului pt ca presiunea e mult mai mica. Un punct pierdut in tur nu e asa o mare problema, pe cind in retur poate fi capital. Diferenta de puncte dintre turul lui Protasov si returul lui Olaroiu este in favoarea ultimului la toate capitolele. Asta in conditiile in care a trebuit sa joace multe meciuri fara jucatorii pe care i-am amintit mai sus. A trebuit sa joace pe National, nu pe Ghencea. Pe Ghencea 15.000 spectatori sunt ok, Nationalul cu 15.000 spectatori pare pustiu. A trebuit sa faca fata si in campionat, si in fazele superioare ale cupei UEFA. Din pacate pt ucrainean impresia artistica nu se puncteaza la fotbal. In Cupa UEFA , in faza grupelor important e sa faci 5-6 puncte si te-ai calificat. Poti sa cistigi doua meciuri cu 5-4 si sa le pierzi pe celelalte doua cu 15-0. Daca ai strins 6 puncte, poti sa incasezi si 20 goluri acasa, ca nu e problema. In primavara un gol primit acasa te scoate din Europa. Plus ca nivelul echipelor este altul decit in grupe. Marele merit al lui Protasov in fotbalul romanesc e acela ca a adus citeva milioane in tara pt transferul lui Mazilu, pe care nici nu l-a folosit. I-a gaurit rau de tot pe cei de la Dnepr, fara absolut nici un rezultat. Nici in UEFA n-a reusit sa intre. Linia de clasament ale celor doi: Protasov 15 9 4 2 27-10 31p ; Olaroiu 15 10 3 2 22-6 34p.

immortal198511.09.2008 10:23

o singura remarca:)..."Steaua este singura echipã din istorie, alãturi de Middlesbrough, care nu a primit gol în aceastã fazã a competiției"....deci Steaua nu este singura echipa din istorie care nu a primit gol in respectiva faza a competitiei pana la urma nu ? :) numai bine.

LARI11.09.2008 14:02

@immortal1985

Si tie ti se pare putin? Uita-te te rog la lista echipelor care au jucat in grupele Cupei UEFA de-a lungul timpului si daca tie ti se pare un lucru minor ca 4 meciuri sa nu primesti niciun gol in grupa aia...

Am vrut initial sa enumar echipele care nu au suferit nicio infrangere in acea faza a cometitiei, numai ca erau mai multe si nu am vrut sa plictisesc. Dar arunca o privire si compara ce-a reusit Steaua atunci cu sperantele echipelor romanesti in Cupa UEFA de anul asta.

ebonyc11.09.2008 18:42

vad ca uitati sa luati in seama cateva lucruri esentiale.Olaroiu a ratat calificarea in finala de Cupa UEFA pe mana luia bata 1000 de fundasi in teren sa se calce in picioare in loc sa preseze). a calificat Steaua in Liga pe mana lui Vali Badea. a facut 5 puncte in Liga pe mana lui Dica. jocul era nespactaculos pe mana lui Oli. jocul era spectaculos pe vreema lui Protasov din cauza lui Protasov. Protasov a pierdut calificarea in Liga Campionilor in dubla cu rosenborg pe mana lui Victoras Iacob si Bostina si ceilalti jucatori care au ratat copilareste in returul de la Bucuresti. a pierdut calificarea pe mana lui Radoi (tot respectul pentru el totusi). Protasov a fost primul antrenor care l-a pus pe Radoi la mijloc si a jucat f. bine Radoi la mijloc pana la accidentare. deci daca punem in balanta tot ce am spus pana acum cred ca Protasov ar trebui apreciat mult mai mult. Olaroiu a avut echipa un an jumate si a reusit sa o strice usor-usor. Protasov si-a facut simtita prezenta imediat dar echipa nu era asa de omogena cand a venit el. daca mai era lasat inca un an ii faceam statuie lui Protasov acum pentru eventualele performante.

catasteaua1711.09.2008 22:45

mie mia placut la nebunie Zenga si :steag_cruce_invers::steag_sah_mic::steag_cruce_invers::steag_sah_mic: bun si Protasov jos palaria in fata lui :hooray:

victor12.09.2008 10:12

vai ce articol frumos! o spun fara urma de ironie. un adevarat eseu, o trecere obiectiva peste o perioada atat de frumoasa din viata Stelei.

aproape ca nu mai este nimic de comentat. felicitari!

onyx12.09.2008 10:46

@ ebonyc

Vad ca tu judeci cu masuri diferite. Protasov nu avea nici o vina la esecuri, doar jucatorii. Olaroiu era de vina la infringeri, si jucatorii nu.

aurelultras13.09.2008 09:56

Eu atata stiu...cat mergem la meciuri si era Oleg nu aveam nici o secunda senzatia ca nu batem.

Nu voi uita niciodata cat de relaxat stateam atunci la Cupa UEFA, eram sigur ca dam minim 3...Lens si celelalte....

Protasov14.09.2008 13:38

Da, nu este deloc asa. Olaroiu a facut performanta cata vreme nu a schimbat nimic din ceea ce a facut Protasov. Are un merit, e adevarat. Acela ca a introdus o nota pragmatica pe fondul unei exuberante in joc. Dupa ce a inceput sa mute la echipa, jocul a inceput sa scada dramatic si punctele de care vorbesti din CL nu au fost altceva decat ciupeala in conditiile in care 4p din 5 au venit de la o echipa dezorientata, iesita din forma - un adversar chiar mai slab decat cele pe care le avusesem un sezon in urma in Cupa UEFA, si anume Dinamo Kiev. Punctele din campionat pur si simplu nu le contabilizez, nu mi se par a fi performanta atata vreme cat jocul era meschin iar rezultatele erau foarte apropiate de scoruri albe. Olaroiu este un non antrenor care propune un fotbal urat. Tipul acesta de fotbal nu inseamna performanta ci neputinta si este pe cale sa dispara pana si la nivelul 2 al fotbalului european, Olaroiu este cel care a dat cu vreo doi ani in urma performantele Stelei, att prin stilul imprimat echipei cat si prin servilismul afisat in favoarea patronului.

«12»