FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Tineret, mândria... altor țãri

«12»
c.ronaldo1704.09.2008 07:41

@steven_gerrard

Hai cu ruptu` picioarelor la Buzau. Daca esti fotbalist nene joci si pe nisip si faci diferenta. Jucatorii in acest moment trebuie lasati sa ma creasca pentru ca nu au loc unde sa intre in echipa Stelei, avand in vedere lotul foarte numeros al nostru.

De parca Hagi, Mutu, Radoi, Chivu sau Lacatus au jucat pe Old Trafford si Anfield la varsta de 15 ani...

steaua_gloria04.09.2008 07:49

Da, insa unii joaca la Buzau , unde spiritul victoriei s-a dus de demult, daca a fost vreodata decand a promovat.

Nu stiu ce jucatori ies din astia care sunt invatati cu infrangerile.

c.ronaldo1704.09.2008 08:15

Hai fratele meu lasa`ma cu texte de`astea.. Pai eu am jucat 2,3 ani la o echipa vai de capul ei in orasul meu natal si imi doaream mereu sa castig orice meci.

Asta e.. de parca Dica, Radoi sau altii au debutat direct la Steaua.

Daca esti jucator de valoare atunci iesi in evidenta la orice echipa..

ebonyc04.09.2008 08:20

cine ajunge la buzau are slabe sanse sa mai realizeze ceva in fotbal. bicfalvi la Steaua a jucat ceva cat de cat, avea sclipiri dar la buzau s-a stins de tot. Tudose o tine din gafa in gafa, ninu e aproape invizibil pe teren(sa nu uitam ca intr-un amical i-a salvat curul in 3-4 situatii lui Goian), Simion si Litu sunt 2 cazuri care la orice echipa ar fi jucat n-ar fi reusit prea multe pentru ca sunt limitati. buzaul este o echipa care merge pe branci in campionat. Ghionea a fost imprumutat la Otelul, o echipa de traditie care mai tot timpul a jucat fotbal si de unde au plecat multi jucatori la echipe mari din Romania. dar buzaul este centrul mediocritatii. echipe la care as fi fost de acord sa imprumutam jucatori sunt: Otelul galati, Unirea Urziceni, Gloria Bistrita, Vaslui sau cum spunea si cineva mai sus, progresul sau Sportul Studentesc. oricum sper ca sezonul asta cu infuzia asta mare de jucatori de la prima echipa sa avem si noi echipa a II-a in Liga 2 pentru ca e diferenta mare de la C la B. eu sunt curios totusi: unde joaca echipa a II-a meciurile de acasa?

predatorpulse704.09.2008 10:01

Mult s-a vorbit si mult se va mai vorbi pe acest subiect insa problema de fond va ramane de actualitate foarte mult timp in republica bananiera numita Romania. Patronii nu vor sa bage bani in tineret pentru k prefera un strain mediocru dar gata de joc(nu mai trebuie sa-l formezi) tocmai pentru ca in fotbalul romanesc se gandeste pe termen scurt si foarte scurt.

Cumetrii sunt la greu la toate categoriile de varsta iar daca esti un talentat dar sarac lipit pamantului n-ai sanse sa avansezi,majoritatea antrenorilor de la juniori sunt luati la misto sau mai mult k sa ocupe acel post iar pregatirea se face la intamplare si fara infrastructura necesara asa k pe langa faptul k acesti juniori nu sunt folositi de multe ori nici nu sunt motive sa fie folositi pentru k majoritatea sunt slab pregatiti.

Citeam varstele unor jucatori stelisti mentionati in articol si ma ingrozeam. Pai sunt acolo baieti de 23-25 de ani care nu au atins niciodata echipa mare,singura lor speranta pentru viitor e sa apuce vreo gloria buzau sau asa ceva pentru k la Steaua II stau cam degeaba(spun degeaba daca ei stau cumva acolo sperand sa prinda echipa mare a Stelei).

Pana la urma,ca in orice alt domeniu din aceasta tara,sistemul e de vina si cei ce il conduc. Fata de restul echipelor la Steaua s-au bagat cat de cat bani la juniori si totusi acesti tineri nu au loc in echipa. Eu vreau sa vad cum echipa mare incepe meciurile macar cu UN jucator crescut de noi in teren,cum fac echipele mari. Ideea e sa eviti extremele,nici sa umpli echipa de ramoliti dar nici sa fie prea neexperimentata. Daca cresti 1-2 jucatori pe langa echipa mare si in timp faci loc pentru altii(pentru k acei juniori vor creste iar altii le vor lua locul) se va crea concurenta la juniori pentru k acei jucatori vor vedea k se poate ajunge la Steaua de acolo.

Eu daca as fi in locul unui junior de la Steaua as fi deznadajduit in acest moment. Spuneti-mi un jucator crescut de Steaua care joaca in prima echipa. Si va rog nu-mi dati exemple de jucatori tineri care sunt la noi dar au fost crescuti de alte echipe,ca aia nu se pun. Vreau un produs 100% stelist care se poate mandri ca a urcat acele trepte necesare pentru a ajunge in prima echipa.

In fine,degeaba vorbim,de schimbat nu se va schimba nimic atata timp cat nu putem sa oferim nici macar UN loc de titular unui jucator crescut de noi. Poate sa investeasa jijel si 100 de milioane de dolari in juniori,daca nu-i folosim, ii irosim.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

sabin130704.09.2008 10:09

Articol realist, obiectiv, foarte bun.

O explicatie la aceasta situatie a centrelor de juniori ar fi ca in Romania totul se gandeste (atunci cand se gandeste) pe termen scurt si foarte scurt. Mentalitatea celor care au putere de decizie nu ii lasa sa gandeasca un plan de dezvoltare si manageriat pe termen lung. Desigur ca asa ceva presupune bani si munca investite, dar si multa rabdare. Mai pe scurt, daca azi bag niste bani si imi bat capul si maine nu-mi scot dublu de ce sa mai fac?!?!.. Mai este mult, sa speram ca se va urni ceva in sensul acesta cat mai repede.

maye04.09.2008 11:01

Perfect de acord cu tine Lari...dar am o mica obiectie....din cate stiu eu(sper sa nu ma insel) si Lacatus a luat cu lotul mare in cantonament juniori in vara aceasta...

Hai fratele meu lasa`ma cu texte de`astea.. Pai eu am jucat 2,3 ani la o echipa vai de capul ei in orasul meu natal si imi doaream mereu sa castig orice meci.

perfect de acord cu tine!!!...daca esti fotbalist si iti doresti sa castigi si sa fi cel mai bun,si muncesti pentru asta..o sa sari in ochii cuiva,indiferent ca joci la Tractorul Ighis sau Gloria Buzau...exemple cunosc si nimeni nu imi poate spune ca ma insel...

DanStan04.09.2008 14:36

Stimati domni si dragi tovarasi ! Va reamintesc faptul ca o parte importanta a marilor jucatori ai Stelei eu debutat intr-o conjunctura favorabila. Fie echipa era in reconstructie in acel moment, fie existau posturi descoperite, fie titularul era accidentat. Iar atunci cand nu era nici un din situatiile de mai sus pur si simplu intre titularul de drept si aspirantul la titularizare nu era o diferenta prea mare de valoare. Nu-mi aduc aminte sa fi existat vreo situatie in care un viitor mare jucator al Stelei sa fi fost introdus cu insistenta pe teren desi era evident inferior jucatorului pe care-l inlocuia. Sa va dau cateva exemple : atunci cand tanarul Panduru a prins echipa la Steaua l-a inlocuit pe marele Sedecaru. Valoric vorbind Sedecaru era net superior, nu ?, dar s-a indurat cineva sa-i dea o sansa lui Panduru ! Prodan a fost adus la Steaua si l-a inlocuit pe mult mai valorosul Bogdan Bucur. De altfel Bogdan Bucur e un adevarat erou al Stleei fiindca dupa Prodan le-a facut loc in echipa lui Galca si apoi lui Rosu ! Dar oricum Bogdan Bucur er - valoric vorbind - mult peste cei 3. Dan Petrescu a fost titularizat atunci cand Belo a taiat-o in Serbia si Iovan a trecut libero. Si cu cine a luptat Dan Petrescu pentru titularizare ? Cu Cireasa. Jucator bun dar care nu confirmase pana atunci. As mai putea da si alte exemple. Dar ideea e aceeasi : oare atunci cand Steaua transfera un jucator (roman sau strain) nu cumva ne punem problema ca jucatorul transferat sa fie cel putin la fel de bun daca nu chiar mai bun decat juctorul pe care urmeaza sa-l inlocuisca ? Atunci de ce juniorii Stelei trebuie sa aiba alt statut ? Pentru ca au un carnet pe cre scrie Steaua Bucuresti ? Sau pentru ca sunt mai buni decat titularii Stelei din acest moment ? Daca jucatoii tineri nu joaca se va spune ca se pierd fiindca freaca banca de rezerve. Daca joaca 5 minute X 30 de meciuri s-a rputea spune c-au jucat prea putin si ca n-au avut timp s-arate 'ce pot'. Daca joaca la o alta echipa se spune ca se plafoneaza fiindca echipa e mediocra. Deci ar mai ramane 2 solutii : fie ii titularizam la Steaua indiferent daca sunt sau nu mai buni decat actualii titulari, fie ii trimitem la echipe de jumatatea clasamentului din Romania dandu-le astfel ocazia mancatorilor de kkt din presa sa-i acuze de non-combat sau de lipsa de valoare. Ce ma-ntreb eu e cum se face ca echipele de jumatatea clasamentului din Romania nu se-nghesuie sa ia juniori de la Steaua. Oare or fi atat de idioti incat sa refuze serviciile unui nou Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu doar pentru e e jucatorul Stelei ?

LARI04.09.2008 14:47
Perfect de acord cu tine Lari...dar am o mica obiectie....din cate stiu eu(sper sa nu ma insel) si Lacatus a luat cu lotul mare in cantonament juniori in vara aceasta...

Da, a luat. La Flachau au fost Mustata, Iacob si Rusu. Au jucat intr-un singur meci, cu NK Maribor, dupa cum urmeaza: Mustata, pana in minutul 78, fiind inlocuit de Iacob, iar Rusu a intrat in locul lui Tiago Gomes, in minutul 68.

Au mai jucat putin de tot si in alte amicale.

Insa ideea de baza ramane: se antreneaza intr-UN SINGUR cantonament cu echipa mare, joaca foarte putin, iar apoi, anul urmator, situatia se repeta. Doar Piturca si Zenga, pana acum, au avut sange-n instalatie sa bage pe teren tineri jucatori.

Imi aduc aminte de unul dintre primele meciuri ale lui Nesu, de prin 2002, daca mai stiu bine, cu Rapid, pe Ghencea. A ENTUZIASMAT! A facut in cateva minute ce nu facuse toata echipa pana atunci: mai multe driblinguri, a luat vreo 2 actiuni pe cont propriu, a obtinut o lovitura libera de la marginea careului advers de 16 metri (poarta dinspre Peluza Nord)...

@DanStan

Formidabil post!!!

zloty04.09.2008 18:03

Danstan

pai acuma cand nam avut 2-3 meciuri fundas dreapta nu se putea sa aiba cineva sange in oua sal aduca pa mustata sal foloseasca?? a nu noi aicea facem reprofilari , daca toti fundasi din echipa se accidenteaza intra Banel fundas ,kapetanos fundas intra Badea neaga oricine , de ce ne este teama?? ca jucatori vor confirma??? Baciu a jucat infect ca fundas dreapta ( nu e viina lui) de ce nu mustata?? ca tot l-au laudat toti in cantonament. Ce treaba avem noi cu restul echipelor din campionat?? poate fiecare au juniori lor pe care vor sai promoveze ,cui ii convine sai creasca jucatorul altei echipe???

1on04.09.2008 18:15
Eu cred ca singura problema e urmatoarea: In timp ce juniorii cluburilor din vestul Europei joaca la satelitele acestora la un nivel de Liga a II-a (ca sa nu zic Liga I) ai nostri joaca la nivel de curtea scolii in divizia C! Automat nu au nivelul necesar sa se impuna la echipa mare! Dar sunt de acord ca tinerii trebuiesc promovati cHiar si daca nu au nivelul suficient!

ªi asta e cam adevãrat. România e printre singurele țãri din Europa (alãturi de Albania, Bosnia-Herțegovina și Bulgaria) cu 2 serii la Divizia B.

SebahSTEAUA04.09.2008 18:41

as dori sa stiu ce vi se pare impresionant la bicfalvi? sau la Tudose?

LARI04.09.2008 19:57

@SebahSTEAUA

Bicfalvi si Tudose au fost/sunt apreciati de mai toti antrenorii cu care au lucrat. Hagi included! Inclusiv de Sandoi, indiferent de ce fotbal practica Nationala de tineret. In secundar, sunt apreciati si de multi suporteri

Problema e de fond: modul in care este gandita activitatea de copii si juniori la noi in tara. Iar modul in care au ajuns mari Szekely si Tatarusanu spune totul despre acest "sistem".

Degeaba ramanem cu gura cascata de evolutiile unora ca Van Persie sau Walcott sau de filozofia de fotbal a unuia ca Wenger...

sisu_stelistul04.09.2008 20:34

Dupa parerea mea as spune ca jucatori precum Baciu, Neaga, Lovin, Badea, P Marin, i-as schimba cu Ninu, Tudose, Bicfalvi, Simion, Prunescu ar avea loc la Steaua.

Mai mult nu vreau sa comentez....

Daca risti cu tineri ai sanse sa faci o echipa foarte puternica unde sa ai sperante foarte mari chiar si in Champions Ligue.

Joga Bonito04.09.2008 21:09

La Steaua se vrea performanta pe termen scurt. Timpul lipseste din aceasta ecuatie.

Tineti minte ca din 2001, de cand a preluat ciobanul echipa, au urmat vreo 4 ani de seceta. In acei ani, Piturca avea mana libera sezon de sezon sa descopere si sa promoveze cate 2-3 juniori la prima echipa. Desigur, mai era si Mihai Stoica. Acesta din urma rar se pacalea in privinta jucatorilor romani. In legatura cu strainii, nu prea avea date concrete si era normal sa o dea in bara.

Erau alte vremuri. Acum se vrea performanta cu jucatori consacrati, si de preferinta straini. Probabil ca in timp o sa se rasfranga asupra Stelei aceasta tendinta negativa si va urma un recul, o perioada de tranzitie, in care sper ca tinerii de la Academie sa preia stafeta.

O echipa sanatoasa, in opinia mea, ar trebui sa contina 2-3 straini de certa valoare, peste media campionatului, 2-3 jucatori tineri si de perspectiva, iar restul jucatori romani experimentati si muncitori. Cam asta ar fi cheia succesului.

DanStan04.09.2008 23:07
Daca risti cu tineri ai sanse sa faci o echipa foarte puternica unde sa ai sperante foarte mari chiar si in Champions Ligue.

Ete d'aia au avut potaile 15 prezente consecutive in grupele Champions League, 7 calificari in sferturi si 3 semifinale. C-au riscat cu tineri de la juniori.

De Craiova ce sa zic ... la ce echipa tanara au e clar ca daca achizitioneza vreo cativa jucatori experimentati si muncitori (Banele, se-aude ?) si vreo 2-3 straini 'peste media campionatului' va sparge Europa ...

O alta echipa care a riscat si-a introdus juniori - FC (pooli) Timimisoara a cules deja roadele acestei politici : dupa invesittii de milioane de euro au reusit performanta epocala de a ocupa locul 5 in campionat.

Mai aveti si-alte exemple de-astea ? Sa v-o zic p'aia dreapta : sunteti cam ca aia de injura Steaua : ce conteaza ca Steaua a ridicat fotbalul romanesc, a calificat doua echipe in CL, a tinut ani de zile in spate Nationala ? Ia sa mai castige si altii campionatu', ca Steaua 'e comunisti si ceusisti'. Asa si voi : ce conteaza ca Steaua n-a stralucit niciodata la capitolul 'promovare tinere sperante' ? Ia sa faca bine sa promoveze tineretu' patriei, c-asa ni s-a sculat noua la ora asta.

zloty05.09.2008 09:52

Dam Stan da dai naibi pe restu nu cere nimeni numai juniori dar cred eu ca daca in fiecare sezon se bromoveaza barem 1 junior i se da credit cred ca acela va reusi ,nu uita ca la Steaua sunt mai multi fotbalisti muncitori decat sclipitori , un Tudose in locul lui Ghionea ,un Ochirosii in locul lui Banel , al. Iacob\bicfalvi in locul lui Lovin , daca capata experienta nau cum sa nu fie peste titularii actuali repet nu toti odata barem 1 pe sezon sa se promoveze

DanStan05.09.2008 18:56
daca capata experienta nau cum sa nu fie peste titularii actuali repet nu toti odata barem 1 pe sezon sa se promoveze

Pai v-am pus eu sa ziceti de Ajax sau mai stiu eu cine ? Intre noi fie vorba, juniorii lui Ajax invata de mici sa joace in viteza, sa paseze rapid, sa se demarcheze imediat ce-au pasat. Ai nostri sunt buni, sunt talentati, dar de mici sunt invatati sa plimbe mingea in ritm de vals. Se trezesc la 20 de ani ca habar n-au ce sa faca daca dau peste adversari care joaca in viteza.

Asta-i singurul punct cu care sunt intru totul de acord : daca Steaua vrea sa profite de investitiile facute in juniori atunci sa evite sa-i transforme in mingicari sau maratonisti. Sa faca bine sa angajeze antrenori calificati si experimentati, straini daca e nevoie, sa incheie parteneriate cu mari cluburi europene si sa-i antrenenze conform metodelor de antrenament practicate la aceste cluburi la juniori.

p.s : da' ce ne facem daca nepotu' lu Smecherescu i se plange lu' unchi-su ca antrenoru' ala strain idiot ii pune faca prea mult efort ? Il trimitem la plimbare pe strainu' idiot, ca nepotu' lu' Smecherescu e intangibil, nu ?

zloty06.09.2008 00:07

Dan

Da lasa ajaxu ca navcem nici un motiv de comparatie nici nu o sa avem zic de promovarea unui junior in aceasta tara cu conditiile de aicea si spun ca sunt poate jucatori in angrenajul Stelei care pot face pasul la echipa mare daca li se acorda sansa

Ps: Ajax na mai scos un fotbalist bun de nush cand ,as prefera mai degraba modelul arsenal dar n-avem un wenger

DanStan06.09.2008 01:14

Modelil Arsenal ? Da, dom'le, cum sa nu ! Aducem un Wenger si se rezolva. Da' e ceva ce nu se potriveste : la Arsenal Wenger conduce o echipa de 14 oameni, din cate 6 scouteri. Asta numai la echipa de seniori. Si conlucreaza cu Liam Brady, care-i seful academiei de juniori. Brady coordoneaza la randul lui o echipa de 9 persoane. Asa ca, vezi matale, nu e suficient un Wenger. Iti mai trebuie inca 24 de insi + metodologia completa de formare a tinerilor fotbalisti a lui Arsenal. Aia stiu exact cum trebuie format un tanar fotbalist astfel incat la 19-20 de ani sa fie capabil sa joace la cel mai inalt nivel si sa poata fi promovat in prima echipa. Noi lucram pe presupuneri. CREDEM noi ca avem jucatori buni si ca astia, daca ar fi introdusi un numar de meciuri in prima echipa ar putea ajunge sa lupte pentru titlularizare. Fratii mei, nu v-ati saturat de romanisme ? Juniorii nu trebuie 'sa creasca' la prima echipa. Juniorii trebuie sa fie gata formati de la juniori iar atunci cand ajung in lotul de seniori integrarea trebuie sa fie o formalitate. Asta face Arsenal, si de-asta un jucator de 20 de ani cu doar 7-8 meciuri jucate pentru prima echipa poate ajunge sa fie preferat unor jucatori mai varstnici si mai experimentati. Iar daca iei jucatorul ala si-l trimiti in Liga a doua va iesi in evidenta indiferent de echipa la care joaca pentru ca e pregatit sa joace peste nivelul ligii a doua. Are viteza mai mare, executii mai bune, gandeste tactic mai eficient. Dar asta presupune ca juniorii sa fie seletati in functie de cat de talentati si adaptabili sunt, nu de cat de bogat e taticu' sau unchiuletu'. Iar asta in Romania e imposibil.

zloty06.09.2008 11:44

am dat exemplu arsenal pentru ca la ora actuala ei sunt peste Ajax la jucatori promovati , da normal ca wenger nu face toata treaba singur dar membri staffului sunt adusi de el ,la noi nimeni nare curaju sa joace cu un junior la noi chiar daca de ex Ochirosii e peste Banel la orice ora , deci cand o sa vina un antrenor capabil de asea ceva o sa isi aduca si oameni cu care sa lucreze sa faca un centru de juniori mai puternic

Si ai vzt cum arata un stadion din Liga a 5 din anglia si unu de div b de la noi?? cine sa se evidentieze in mocirlele astea???

«12»