Mult s-a vorbit si mult se va mai vorbi pe acest subiect insa problema de fond va ramane de actualitate foarte mult timp in republica bananiera numita Romania. Patronii nu vor sa bage bani in tineret pentru k prefera un strain mediocru dar gata de joc(nu mai trebuie sa-l formezi) tocmai pentru ca in fotbalul romanesc se gandeste pe termen scurt si foarte scurt.
Cumetrii sunt la greu la toate categoriile de varsta iar daca esti un talentat dar sarac lipit pamantului n-ai sanse sa avansezi,majoritatea antrenorilor de la juniori sunt luati la misto sau mai mult k sa ocupe acel post iar pregatirea se face la intamplare si fara infrastructura necesara asa k pe langa faptul k acesti juniori nu sunt folositi de multe ori nici nu sunt motive sa fie folositi pentru k majoritatea sunt slab pregatiti.
Citeam varstele unor jucatori stelisti mentionati in articol si ma ingrozeam. Pai sunt acolo baieti de 23-25 de ani care nu au atins niciodata echipa mare,singura lor speranta pentru viitor e sa apuce vreo gloria buzau sau asa ceva pentru k la Steaua II stau cam degeaba(spun degeaba daca ei stau cumva acolo sperand sa prinda echipa mare a Stelei).
Pana la urma,ca in orice alt domeniu din aceasta tara,sistemul e de vina si cei ce il conduc. Fata de restul echipelor la Steaua s-au bagat cat de cat bani la juniori si totusi acesti tineri nu au loc in echipa. Eu vreau sa vad cum echipa mare incepe meciurile macar cu UN jucator crescut de noi in teren,cum fac echipele mari. Ideea e sa eviti extremele,nici sa umpli echipa de ramoliti dar nici sa fie prea neexperimentata. Daca cresti 1-2 jucatori pe langa echipa mare si in timp faci loc pentru altii(pentru k acei juniori vor creste iar altii le vor lua locul) se va crea concurenta la juniori pentru k acei jucatori vor vedea k se poate ajunge la Steaua de acolo.
Eu daca as fi in locul unui junior de la Steaua as fi deznadajduit in acest moment. Spuneti-mi un jucator crescut de Steaua care joaca in prima echipa. Si va rog nu-mi dati exemple de jucatori tineri care sunt la noi dar au fost crescuti de alte echipe,ca aia nu se pun. Vreau un produs 100% stelist care se poate mandri ca a urcat acele trepte necesare pentru a ajunge in prima echipa.
In fine,degeaba vorbim,de schimbat nu se va schimba nimic atata timp cat nu putem sa oferim nici macar UN loc de titular unui jucator crescut de noi. Poate sa investeasa jijel si 100 de milioane de dolari in juniori,daca nu-i folosim, ii irosim.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.