FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rapid – delirium tremens

«12»
fcsteaua.ro03.09.2008 10:00

Nu obișnuiesc sã vizitez pagina de web a gesepeilor. Totuși mai intru din când în când pentru a mai citi din cugetãrile clasicilor contemporani, acești corifei ai fotbalului abstract, Ioanițoaia, Tolontan, Andrieș, Buzãrin & company. Pentru amuzament.

Însã acum am gãsit pe un blog al unui autorist catapultat direct de sub Podul Grant pe pagina principalã a gazetei, aceste citate pline de umor involuntar care aparțin bufonilor din clubul aristocratic al frânarilor de sub pod, dar și unele care sunt atribuite, (cel puțin așa susține autoristul) unor personalitãți cum ar fi Fãnuș Neagu sau Ilie Nãstase,ceea ce ne aratã cã în aceastã lume nu existã oameni perfecți.

Nu m-am putut abține sã nu rãspund fiecãruia dintre acești psalmi ghiuleșteni...

" Rapidul este un greiere care cântã mereu iluzia cã fotbalul nostru ar putea fi mai bun decât este" Ioan CHIRILÃ

Greierașul giuleștean

Cântã deseori în van,

Cântã fals, se vrea artist,

Dar e lupul moralist...

" Rapidul este o romanțã pe care o poți cânta plesnind din bici pe lîngã boi sau scrâșnind din dinți" RADU COSAªU

Pocnind din bici pe lângã boi,

Când boii sunteți de fapt voi!

Scrâșnind din dinți ne tot cântați,

O simplã manea de frustrați...

" Rapidul e frumos ca o carte de aventuri, pe care unde o deschizi tot frumoasã și palpitantã e" Ion BÃIEªU

Așa o carte de aventuri,

TV-uri Samsung și blaturi,

Finalul a fost siropos

Când s-a cãrat alde Copos.

" Ãsta e Rapidul: plãcerea fabulației, plãcerea invenției, plãcerea de a crea legende și de a le da imediat cu tifla" Ion BÃIEªU

Tot fabulați, tot inventați,

Istoria falsificați,

Programul trecut în agendã:

Fabricați o nouã legendã!

" Toata lumea joacã meciuri, numai Rapidul derby-uri" FÃNUª NEAGU

Când in Ghiulești jucați derby-uri,

La orice casã de pariuri,

Se iau în calcule și-n schemã

Precipitațiile de flegmã...

" Cel mai important lucru este cã rapid existã" MITICÃ Popescu

Așa un lucru important

Devine insignifiant,

La sub-podari când te referi,

Au fost și azi, au fost și ieri...

" Mã îndoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist. Exist, deci sînt Rapidist" FLORIAN PITIª

Te îndoiești cã mai exiști

Când cugeți depre rapidiști,

Nu poți sã fii manierat

Între confrații lui Mailat...

" Un adevãrat rapidist este un Prometeu. El a furat focul sacru al jocului și de atunci, în fiecare sãptãmânã, i se mãnîncã ficații" FLORIAN PITIª

Fiind pentru furt anchetați

Luați și coate în ficați,

ªi prometeul Corsicanu'

ªi-o ia regulat cu pulanu'...

" Vișiniul, culoarea care ne reprezintã, este o culoare cehovianã (vezi "Livada cu vișini"). Așa cum piesele lui Cehov se numesc comedii, fotbalul nostru se numește sport" FLORIAN PITIª

Cu ce-a greșit Cehov, sãrmanul,

De-l târâți acum cu arcanul

Sub pod la voi, sã facã sport?

În duhoare de pește mort...

" Peste 500 de ani, Ministerul Aerului va fi reprezentat de cei care-și dau aere. Noi rãmânem ce am fost: navetisti, chiar cosmici" FLORIAN PITIª

Al aerului domn ministru

Va da un ordin cam sinistru,

ªi legi fãcute la urgențe

Cã din Ghiulești vin flatulențe...

Rãmâneți simpli navetiști

Niște ratați și looseri triști,

Vã trâmbițați galactici, cosmici,

Rãmâneți doar penibili, comici...

" Caragiale ar fi fost cu siguranțã rapidist" RADU ENESCU (eseist)

Revendicați pe Nenea Iancu

Deși aveți unul cât tancu',

Deținãtor de burdihan,

Numitul Iancu – Marian...

" N-am profesat gazetãrie sportivã tocmai pentru cã nu pot fi imparțial. Cum ar putea sã scrie cronicã sportivã un individ dupã care toate golurile înscrise în poarta Rapidului sunt marcate din clarã poziție de ofsaid?! ªi în neființã tot cu Rapid voi ține" RADU ENESCU (eseist)

Presa sportivã și-a pierdut

Soldatul sãu necunoscut,

Mai poți avea o încercare

La urmãtoarea reîncarnare...

" Pasa se învațã, pentru dribling trebuie sã ai har" IONICÃ Bogdan

Ionicã a stat și s-a gândit,

Apoi gândul și-a slobozit,

Ni-l paseazã de sub pod,

Are har, dar e nãrod...

" Rapidul a facut întotdeauna artã pentru artã" COLEA RÃUTU

Artã pentru artã,

În naturã moartã,

Sub pod se aratã

La calea feratã...

" Când bãteam mingea în preajma Giuleștiului, cãlcam cu toții parcã altfel, mai pe vârfuri" Ilie NÃSTASE

Ilie era atent

La buzunare, permanent,

De aia tot cãlca altfel,

Cã ținea mult la portofel...

" Cotizația sufleteascã a Rapidului rãmâne mereu impresionantã" Mircea Lucescu

Cotizație sufleteascã

Muce o sã tot plãteascã,

Pe unde a antrenat,

Doar în funcție de contract...

" Rapid e cea mai curatã echipã din fotbalul românesc" Cornel DINU (1987)

Filozoful KGB-ist

Mai e și pupincurist,

Peste timpuri, peste vreme

A rãmas un simplu vierme...

" Îmi scot pãlãria în fața galeriei Rapidului, în fața unor oameni cu suflet mare, care emoționeazã orice adversar prin devotamentul lor intrat deja în legendã" Florin HALAGIAN

Omu' chiar a râs de voi,

De mailați și de garoi,

'Geaba îl citați la japcã

Cã mereu a purtat șapcã...

" Galeria Rapidului ocupã maiestuoasã, ca o veritabila reginã, fotoliul de onoare al galeriilor fotbalului românesc" Vasile BOLBOJA, fost președinte al Comitetului de suporteri

O reginã corsicanã,

Falnicã și suveranã,

Privește ai sãi supuși:

Un stol plin de pescãruși...

" Dacã am avea la Craiova o asemenea galerie, am fi iar deasupra tuturor" Mircea CANÞÃR (ziarist craiovean)

Vreți ca-n Ghiulești galerie,

La Craiova, în Bãnie?

Scuipați-l pe Mititelu

ªi-o sã vã atingeți țelu'...

" Ricã, singurul urmaș al tatãlui sau, Don Quijote" Cornel NISTORESCU

Chiar dacã e rapidist,

Ricã-i un tip sufletist,

Dar ca sã rãmân în temã:

Nistorescu e o hienã!

" Rapidismul nu e o mafie, ci o credințã, o religie" Eugen IGNAT (fost președinte al Rapidului)

Nu-i credințã, nici mafie,

Rapidismul e prostie!

E penibil, e frustrare,

Slavã Domnului cã moare!

" Noi pierdeam frumos, cei de astãzi cîștigã urât" LADISLAU RAFFINSKY

La o așa constatare

Vã fac o simplã urare:

Sã pierdeți în continuare,

La mai mult și la MAI MARE...

" Un fotbalist adevãrat e acela care simte cã dacã ar fi fãcut orice altceva în viațã, s-ar fi ratat" Baratki

Cu toții v-ați adunat

ªi sub pod toți v-ați ratat,

Stați cu toții adunați,

Într-o cloacã de frustrați!

" Decât un gol urât, mai bine o barã frumoasã" Niki Dumitriu

S-o tot dea rapidu-n barã

Pe lângã și pe afarã,

Sã dãm noi goluri urâte,

Cu zecile, chiar cu sute...

" Pentru mine, Rapidul e o dimineațã aurie de toamna, când în gãrile din Câmpia Bãrãganului și Dobrogea, unde trenurile opresc o singurã clipã, zeci de oameni se aruncã în vagoanele amorțite de somn, ca sã intre în București pentru douã ceasuri, atât cât joacã Rapidul" Fãnuș Neagu

Nea Fãnuș e înfocat,

E ghiuleștean pasionat,

Când vãd cum tot delireazã,

Sigur trenul deraiazã...

" Rapidul face parte din sufletul oamenilor simpli ca bobul de zãpadã din bradul sãrbãtorilor de iarnã, ca fantasma lunii din apele mãrii, ca durerea din suferința înfrângerilor. Rapidul e cel mai scurt drum dintre culmea gloriei și Valea Plângerii. Rapid e curcubeul înalțat peste Calea Griviței pânã la Podul Giulești și (…) la marginea vieții noastre" Fãnuș Neagu

Aveți 85 de ani

ªi-o istorie de doi bani,

Sunteți bob de mãtrãgunã,

Pacostea și neagra ciumã!

" Când vezi fanii Rapidului cum suferã la înfrangere, îți vine sã te lași de fotbal" Adrian Iencsi

În al vostru Ghiulești magic

Orice pas greșit e tragic,

85 de primãveri

De frustrãri și de dureri...

" Rapidul este emoția copilariei ramasã într-unul din ungherele inimii" Dan Claudiu Tanasescu (scriitor si gazetar)

Este tragic și oribil,

E pãcat și e penibil,

A fost și va fi frustrant

Sã te naști sub Podu' Grant...

" Rapidul e o iubitã mai nãbãdãioasã decât fenomenul meteo" Radu Enescu (scriitor)

Sub pod sunt multe fenomene

E plin de javre și de hiene,

Iubita cea nãbãdãioasã

E și perversã, și zoioasã!

Concluzie:

Iubitul vostru club, rapid,

E zero absolut, e vid,

Ați fost, mereu veți fi sortiți,

În umbra Stelei sã trãiți!

Cristian Ionuț

(LDS)

MoWeed03.09.2008 10:08
Ilie era atent

La buzunare, permanent,

De aia tot cãlca altfel,

Cã ținea mult la portofel...

:yeahh:

Korado03.09.2008 10:32

Care sta ba si compune baladele astea ?? ;))

florinus03.09.2008 10:37

Lool..bravo...dar acorzi cam multa atentie unor lucruri atat de mici in istoria fotbalului

f234567k03.09.2008 10:42

"O reginã corsicanã,

Falnicã și suveranã,

Privește ai sãi supuși:

Un stol plin de pescãruși..."

SUPERB!

Felicitari pentru partea rasista din tine.

Cea mai reusita "Tableta de haz" de pana acum.

refresh03.09.2008 10:51

Concluzia e tocmai buna pentru un banner la meciu cu pescarusii fumurii. :)

danimarcu03.09.2008 11:09

Pt tine,@LDS

Sã torni la rime rele,

Cu dactile în galopuri,

Cu gândiri nemistuite

Sã negrești mai multe topuri;

ªi când vezi vreo femeie

Sã te-nchini pân' la pãmânt

ªi de-a sta ca sã-ți vorbeascã

Sã înghiți orice cuvânt;

Nespãlat, neras sã umbli,

ªi rufos și deșuchet -

Toate-acestea împreunã

Te-arat-a fi poet.

1876

Te las pe tine sa descoperi autorul acestei poezii,care parca ti se potriveste tot mai mult...

Excelenta replica ta,mi-a placut cel mai mult aia cu Ilie... :thumbup:

Dicanul03.09.2008 11:40

Mi-a placut aia cu pescarusii. Ar trebui sa-i numim de acum pescarusi, si sa facem cantece despre pescarusi. Asa nu vor mai avea cum sa ne acuze de rasism.

Lupta Steaua!

AdrianUltras2503.09.2008 11:55

Genial! :yeahh:

Fiind pentru furt anchetați

Luați și coate în ficați,

ªi prometeul Corsicanu'

ªi-o ia regulat cu pulanu'...

Genial!

In incheiere, pt rrapidisti:

MAILAT E MANDRU DE VOI!

redondo03.09.2008 11:59

Pacat ca va bateti joc de acest forum cu asa ceva.E vorba de educatie aici iar oamenii pe care ii parodiezi au reprezentat ceva pt cultura romaneasca.Este clubul lor.sunt traditiile lor si nu are nimeni dreptul sa-si bata joc de acest lucru.Ceea ce faci tu nu e comedie,e demagogie si e pacat ca altii te sustin.

PS MoWeed imi placeau comentariile tale dar cred ca te-am supraapreciat

Gica Chioru03.09.2008 12:05

Esti talentat, colega. Sa stii, insa, ca nu toti cei care au spus cuvinte frumoase despre Rapid sunt, sau au fost, rapidisti. Fanus Neagu, D C Tanasescu (e mare stelist, el e ala cu vitezistii), Baiesu, Radu Cosasu nu sunt/au fost rapidisti. Nici macar Ivan Kirilov n-a fost, era cu spurcatii. Ilie a fost intotdeauna stelist, Dinu ne-a tradat pentru spurcati... Doi dintre cei de sus, regretatul Baiesu si Cosasu fiind progresisti.

vlad7503.09.2008 12:21
D C Tanasescu (e mare stelist,

Dan Claudiu Tanasescu chiar e rapidist. Fratelel lui a fost doctor la echipa de fotbal.DC Tanasescu este fostul primar al Mogosoaiei.

MoWeed03.09.2008 12:47

Fiecare cu parerea lui; eu iti multumesc pentru aprecieri oricum.

redondo03.09.2008 13:00

Fiecare cu parerea lui; eu iti multumesc pentru aprecieri oricum.

Asa este. Eu urmaresc de mult discutiile de aici dar am intrat pt prima oara acum o saptamana,iar ceea ce m-a convins a fost atitudinea baiatului din Turcia.El a dat un exemplu de comportament civilizat.Indiferent cu ce echipa tii pt oamenii care nu au ca pasiune fotbalul suntem toti niste ciudati.Deci pana la urma avem ceva in comun anume acest sport care ne-a cucerit.Ar trebui sa respectam traditiile fiecarui club important pt care au transpirat generatii de sportivi si au suferit generatii de suporteri.Trebuie sa respectam daca vrem sa fim respectati, poate vom intelege candva cu totii asta.Eu unul respect Rapidul si asta nu ma face sa fiu mai putin stelist

MoWeed03.09.2008 13:04

@redondo

O sa-i respect si eu, cand respectul o sa fie reciproc. Nu pot sa respect o echipa a carei fani isi baga anumite organe in mortii lui Radoi meci de meci si dezlantuiesc la adresa antrenorilor adversi celebra "ploaie de Giulesti" provenita din secretii proprii, la care jucatorii cand ies scandeaza "Nu e Steaua", unde fanii arunca cu diverse obiecte in teren(bolovani, bucati de scaun, brichete, mobile invechite de provenienta incerta).

Pur si simplu nu pot!

Living_Dead_Stripper03.09.2008 13:12
Pt tine,@LDS

Sã torni la rime rele,

Cu dactile în galopuri,

Cu gândiri nemistuite

Sã negrești mai multe topuri;

ªi când vezi vreo femeie

Sã te-nchini pân' la pãmânt

ªi de-a sta ca sã-ți vorbeascã

Sã înghiți orice cuvânt;

Nespãlat, neras sã umbli,

ªi rufos și deșuchet -

Toate-acestea împreunã

Te-arat-a fi poet.

1876

Te las pe tine sa descoperi autorul acestei poezii,care parca ti se potriveste tot mai mult...

Excelenta replica ta,mi-a placut cel mai mult aia cu Ilie... :thumbup:

Când prima oarã am ginit

O femeie, am îndrãznit,

Sã-i compun o epigramã,

Pe loc ea mi-a tras o palmã...

ªtiu cã autorul versurilor citate de tine e gagiu' ãla de pe bancnota de 500 de lei :)

@ Gicã Chioru nu parodiez aceste mari figuri ale culturii române (pe lângã care sunt conștient cã eu sunt doar un vierme semi-analfabet), dar am luat în colimator delirul care izvorãște din aceste afirmații. Excepție doar în cazul lui kornel dinu pentru care aveam o epigramã mult mai durã, pe care însã am cizelat-o, având în vedere cã urma sã facã parte dintr-un articol...

redondo03.09.2008 13:12
@redondo

O sa-i respect si eu, cand respectul o sa fie reciproc. Nu pot sa respect o echipa a carei fani isi baga anumite organe in mortii lui Radoi meci de meci si dezlantuiesc la adresa antrenorilor adversi celebra "ploaie de Giulesti" provenita din secretii proprii, la care jucatorii cand ies scandeaza "Nu e Steaua", unde fanii arunca cu diverse obiecte in teren(bolovani, bucati de scaun, brichete, mobile invechite de provenienta incerta).

Pur si simplu nu pot!

Asta e altceva e vorba de galeria lor si de anumiti oameni simpli.Dar nu e corect sa parodiem expresiile ramase vii in memoria unora a unor oameni de cultura care nu mai sunt printre noi.

"Famous Man Have The Whole Earth As Their Memorial" - Pericle (putem parodia si asta? nu cred)

Si eu injur pe stadion,dar nu fac demagogie,e o diferenta

w3bmaster03.09.2008 14:06

LSD esti criminal

Ti-am mai zis baga o carte :)

axl03.09.2008 14:07
"Famous Men Have The Whole Earth As Their Memorial" - Pericle

De unde si pana unde stia Pericle engleza? Si o stia si prost pe de-asupra.

fsoica03.09.2008 14:27

Ca tot suntem la categoria indivizi hazlii care nu pot dormi din cauza Stelei, iata inca un exemplu:

Borcea spune lucruri trasnite: Cand ma uit la Liga Campionilor o vad doar pe Dinamo

Cristi Borcea a sustinut astazi o conferinta de presa in care a explicat de ce Mircea Rednic este obligat sa castige sezonul acesta cu Dinamo campionatul: "Avem cel mai bun lot!" Directorul executiv al "cainilor" vrea un antrenor strain dupa ce Rednic isi va epuiza mandatul pe banca ros-albilor, Dinamo se va califica in grupele Cupei UEFA, cu toate ca Liga ramane visul neimplinit al conducatorului dinamovist.

"Nu ne e frica de nimeni, nu ma intereseaza de Steaua. Dinamo are cel mai bun lot si este condamnata sa cistige campionatul si sa se califice in grupele Cupei UEFA. Trebuie sa vedem partea buna. Echipele din Romania investesc enorm in momentul de fata. Posibilitatea de a accede in grupele Ligii Campionilor a determinat pe toata lumea sa investeasca. Tot timpul cind ma uit la Liga Campionilor nu o vad decit pe Dinamo", a spus Borcea.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..

Intrebarea e unde se uita Borcea? Pe playstation ? la fifa2009 ?

Se referea oare la Dinamo Kiev? Ca daca da, sigur a avut cosmaruri acum 2 ani cand a jucat Steaua la Kiev :)

redondo03.09.2008 14:31
"Famous Men Have The Whole Earth As Their Memorial" - Pericle

De unde si pana unde stia Pericle engleza? Si o stia si prost pe de-asupra.

E citatul in engleza deoarece este limba internationala.Vechea greaca nu cred ca se mai vorbeste.Mai bine ai vedea fondul problemei si ce s-a discutat decat sa incerci sa ma faci pe mine sa par caraghios.Asta e : prea multi copii pe-aici

axl03.09.2008 14:34

Prea o iei si tu personal. Era o gluma. La fel ca LDS nu parodiam omul ci spusele lui.

Am uitat sa spun ca daca ma prindeai acum 3 ani iti vorbeam/citeam si vechea greaca. Asta asa, ca sa ma laud. Coincidenta dracu' e ca asta faceam la facultate.

FortuneTeller03.09.2008 14:42

Multe din citatele de mai sus au fost scrise in perioada cand Rapidul era in mod cinstit in div B, iar galeria de corsicani avea vreo 50 de capete. Deci puterea de flegme pe minut era redusa si artisti mestecatori de seminte, veniti in pauza de la Teatrul Giulesti, puteau sa mai barfeasca in linistea meciurilor in care nimic nu se intampla. Problema giulestenilor a inceput odata cu Copos si stimularea imaginatiei cum ca Rapidul ar fi o "legenda" si ar avea un palmares demn de comparatie cu Steaua (d-aia se tot insista cu uitarea perioadei 1985-2000). Si in incheiere cateva randuri despre poezia Rapidului "curat" si de sorginte buna, tovaraseasca.

Frunza verde lemn de dud

Tot artistul e zalud

Caci viseaza o "legenda" Rapid

Cand de fapt e ... insipid!

adidwu03.09.2008 17:21

Bravo ,este o parodie reusita.

Gica Chioru03.09.2008 18:20
D C Tanasescu (e mare stelist,

Dan Claudiu Tanasescu chiar e rapidist. Fratelel lui a fost doctor la echipa de fotbal.DC Tanasescu este fostul primar al Mogosoaiei.

Nu, e stelist, stiu foarte bine ce spun.

«12»