Suntem in minutul 90 al partidei Steaua Bucuresti - Galatasaray Istanbul, mansa secunda din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Baietii nostri conduc cu 1-0 si toata lumea asteapta fluierul izbavitor al arbitrului.
Este momentul in care toti cei 25.000 de stelisti prezenti pe Ghencea declanseaza .... sa-i spunem, fara ironie, iadul? In tribune se agita steagurile, se sufla in goarne se fluiera copios, in peluze inca se mai canta, desi cu greu se aude ceva. Este nebunie pura. Suporterii turci nu fac alceva decat sa se uite. Si sa faca poze.
Am inteles ca au fost 6 minute de prelungire. Miercuri seara mi s-au parut 60. Sunt sigur ca fotbalistilor Galatei li s-au parut 600. In prelungirile meciului au vazut ce inseamna stadionul Ghencea, ce inseamna atmosfera pe stadionul Ghencea. Erau dezorientati vizibil, au gresit pase si executii simple.
Iar la fluierul de final ... La fluierul de final a fost probabil una din cele mai mari descatusari emotionale pe care le-am trait pe Ghencea. Stadionul a explodat! Atat se poate spune. Dincolo de artificii, dincolo de muzica, dincolo de tot a fost bucuria uriasa si extrem de sincera a 25.000 de stelisti prezenti in Ghencea si multor altora din fata televizorului.
Desi meciul se terminase, jucatorii si staff-ul tehnic isi terminasera turul de onoare si erau la cabine, aproximativ 20.000 de oameni erau in tribune si se bucurau! Nimeni nu voia sa plece. Da, i-am batut! Crunt! Si la toate capitolele. Si in teren si in tribune si la capitolul bun simt si ponderare in declaratii. Le-am predate o adevarata lectie turcilor!
Asa ca fac un apel la imbatat cu apa rece. Am eliminat Galatasaray Istanbul, campioana tarii semifinalista la Euro. Am eliminat Galatasarayul lui Arda Turan, Kewell, Nonda, -Lincoln sau Fernando Meira. Si nu se poate spune ca doar i-am eliminat. Nu, ar fi prea putin. Am dat de pamant cu marele Galatasaray. Asa ca meritam sa ne bucuram. Iar ei, fotbalistii si antrenorii Stelei merita toate felicitarile, zecile de pagini din ziare si zecile de minute de la stiri. Merita din plin.
Felicitari baieti! Felicitari Lacatus! Felicitari Pedrazzini!
Mandru ca sunt STELIST!
Marius