Prieteni, sa ne bucuram! Lacatus este antrenor, iar echipa noastra, un adevarat miracol! Singura din tara care respira rautate pozitiva, dorinta de victorie si mentalitate de invingator. Iar despre Radoi nu stiu ce ar mai fi de scris, spus, comentat... Desi Steaua nu va mai fi niciodata la fel de puternica fara el, imi doresc enorm ca Radoi sa joace la Liverpool, Barcelona, Inter sau macar in plutonul doi al Europei, fiindca trebuie sa ne gandim si la implinirile si visele lui. El s-a gandit la noi cu prisosinta. Si am puterea sa afirm ca un astfel de jucator ar fi avut loc si in perioada 1985-1990 la Steaua!
Sa nu ii uitam pe P. Marin, veritabil metronom si pe Mihaita Nesu, un caracter sublim! Sa mananci norii la ultimul tau meci, sa te arunci la sacrificiu iarasi si iarasi, in fata atacurilor turcilor, ei iata o proba de demnitate, dragoste pentru clubul nostru si cultura sportiva.
Trebuie sa fim mandri de baietii nostri si haideti, va rog, macar pana la primul meci din UCL sa nu ii mai injuram pe Lovin, Banel, Ov. Petre sau altii, fiindca toti si-au adus o contributie semnificativa la eliminarea Galatei.
Eeeeeei, dar iata un fragment dintr-un articol exceptional din rubrica "Opiniile unui stelist linistit", dupa eliminarea lui Stabdard Liege:
" Tarziu in noapte, in fata unei halbe cu bere, am revazut la o terasa, cu un prieten, primul gol al lui Vali Badea. Privindu-i fata congestionata de o bucurie imensa, am auzit ca prin vis cuvintele prietenului meu: " Bai, ia fii atent aici, Vali Badea arata exact ca fiumeu atunci cand-i e foame!".
Si atunci am stiut ca, de fapt, belgienii n-avusesera nici o sansa sa se califice in seara aia. Nu ma intelegeti gresit. Standard e o echipa buna si care ne-a facut pe toti sa suferim pana la fluierul final al lui Graham Poll. Golul lui Jovanovici mi-a inghetat si mie sangele in vine, iar ratarea aceluiasi mi-a taiat si mie respiratia.
Insa retrospectiv privind, am stiut ca Steaua n-ar fi putut sa rateze calificarea. Si de lucrul asta m-a convins privirea lui Vali Badea.
Privirea lui care arata ca aceea a unui bebelus flamand. O foame instinctuala care nu tine seama de conventiile oamenilor mari privitoare la hrana. O foame transformata intr-o furie devastatoare.
Cu foamea lui Vali Badea si cu foamea noastra nu s-ar fi putut pune nici o echipa belgiana miercuri seara.
Am stiut asta atunci cand am auzit zgomotul furios care dupa gol a venit din 55000 de piepturi. Un zgomot care, asemeni mugetului valurilor in timp de furtuna, parca nu venea de nicaieri, ci parca se auzea dintotdeauana si pentru totdeauna. Un urlet atavic caruia nimic nu ii putea sta inainte.
Si cum ar fi putut Carlos sa plece pe fenta lui Jovanovici, cand si el era flamand sa demonstreze atatea? Atatea nedreptati si mizerii care s-au scris si spus despre el trebuiau razbunate si contrazise.
Cum ar fi putut Olaroiu sa nu ghiceasca solutiile cele mai potrivite? Cand era atat de flamand sa stearga definitiv amintirea cosmarului de pe Riverside si sa se trezeasca zambind in Liga Campionilor.
Cum am fi putut noi toti sa nu urlam pana la epuizare cand aveam de razbunat amintirea anilor in care a trebuit sa suportam elucubratiile unui vanzator de butelii care visa ca se pregateste de Liga Campionilor in timp ce noi ne zbateam in mediocritate? Cum altfel am fi putut reactiona noi toti cand narile ne erau inca dureros de dulce mangaiate de aerul din Eindhoven pe care n-am apucat sa il mai mirosim?
Cum ar fi putut belgienii sa se puna cu toate astea?
Gandindu-ma la toate astea am stiut ca pur si simplu Standard n-avusese nici o sansa!"
Mie mi se pare magnific acest articol.
Si in final: ce-ar fi sa renuntam cu totii la cretinoida initiativa de a-l injura pe Mutu? In cazul unuia ca Pancu mai inteleg, dar cu Adi ce aveti? Care din voi stie ca deja se antrena cu Steaua la Forban, dar din cauza "abilitatii" conducerii noastre din acele timpuri si actiunii de gangster a lui Netoiu a ajuns la Dinamo?
Dar de penaltiul tras absolut aiurea cu noi, la un derby, fiindca fusese ceva nefair-play isi mai aminteste careva?
Poate oi fi eu mai visator si mai romantic, dar si acum sunt convins ca Dinu i-a transmis lui Mutu sa rateze, pentru a nu iesi circ.
Banuiesc ca toata lumea a racnit din toti bojocii cand Mutu a marcat - de cate ori - pentru nationala.
Ignorati indemnurile demente ale ciobanului si purtati-va cu demnitate fata de Mutu, fiindca nu ne-a gresit cu nimic. Altfel, vom da o noua proba in fata lumii civilizate, care nu va ezita sa ne eticheteze drept "milogi care se mananca intre ei".