FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cand vine furtuna

«12»
fcsteaua.ro26.08.2008 19:59

"Extraordinar cat de mult se vorbeste de meciul asta. Poate-si amintesc cu ocazia asta jurnalistii cat de mult inseamna Steaua pt ei...2/3 dintre ei ar fi someri daca Steaua nu ar exista" zise un contemporan (Danimarcu, suporter stelist).

Da, fotbalul romanesc cu tot ce exista in jurul acestuia - arbitri, conducatori, gazetari, vesnicii lucesti si lingaii acestora, dusmani de casa si ex jucatori, graviteaza in jurul unicului pol: Steaua Bucuresti. Absenta Stelei din cadru ar impune inventarea acesteia. O natie obisnuita mai ales sa vorbeasca despre idealurile si realizarile altora isi va orienta mereu atentia asupra celor puternici. Laudativ sau critic. Iar Steaua nu e parte componenta a romanismului de tip mioritic.

Exista si muncitori cu ora, diletanti spoiti cu vopseaua vorbesc deci exist. Smecheria e simpla deoarece si atunci cand injuri Steaua devii important prin insusi faptul ca ti se acorda atentie. Pentru doua secunde, maxim o zi, pentru ca tavalugul numit fotbal aduce noi si noi cadre pigmentate cu lupte pe terenul verde sau celebre mizerii de tipul "A fost sau n-a fost" prezidate de oameni orchesta din mass media intereselor de trust. Iar acest tavalug este in stransa legatura cu numele S T E A U A.

Da, Steaua Bucuresti ar trebui sa reprezinte un nume greu de pronuntat pentru nerecunoscatorii ce au uitat sa se stearga pe gura folosita pentru improscarea cu veninul necesar ratingului. Unica echipa din Romania calificata prin propria-i sudoare in Grupele Champions League dupa Revolutie (actuala campioana nu a trecut niciodata prin infernul preliminariilor si nici nu a adus puncte pentru tara noastra), teamul ce a tinut steagul sus in Europa pentru ca Liga I sa aiba in acest an sapte echipe in cupele europene plus o echipa calificata direct in cea mai prestigioasa competitie de club din lume.

Da, Steaua si-a aparat blazonul in momente grele, atunci cand urmasii Cooperativei ingropasera deja tot fotbalul autohton, cand Mitici, Stefani, Padureni si Coposi dansau grotesc in procesele etapelor dezastrului national. Coeficientul de tara scadea vertiginos in timp ce o singura grupare se incapatana sa reziste in batalii inegale cu Liverpool, Juventus, Borusia sau PSG. Si iata-ne inaintea unui retur infernal impotriva unor turci ce vor alege sa se sacrifice pentru a ucide acest spirit ros albastru.

Ar fi pacat ca Steaua sa nu se califice maine seara. Nu ma intereseaza banii, interesele, nu vreau sa ma impac cu ideea schilodirii spiritului Stelei din interior. Totusi, desi Becali e nebun, corupt, malefic uneori, dar a pus suflet si a bagat si ceva bani. Il dispretuiesc dar ii recunosc si meritele. Lacatus, poate nu e antrenorul perfect dar a investit dragoste in munca sa ca pentru propria familie. Sufera si traieste pentru aceasta echipa, iar calificarea se va juca nu doar cu mintea dar si cu sufletul.

Suporterii, galeria, spiritul stelist merita o calificare. O incununare a celor 18 ani de incapatanare, o razbunare pentru esecuri, o continuitate a succeselor. Spiritul ros albastru schilodit de luptele inegale cu Vestul, de slabiciunile acestei natii pacatoase, s-a incapatanat sa reziste. Iar cand cand vine furtuna exista un singur obstacol de neclintit: Steaua Bucuresti.

Elvis26.08.2008 20:01

Deșteaptã-te Române - Imnul României

(Imnul de stat al României este alcãtuit din unsprezece strofe. La ocazii festive se interpreteazã strofele 1, 2, 4 și 11)

Deșteaptã-te, române, din somnul cel de moarte,

În care te-adâncirã barbarii de tirani!

Acum ori niciodatã, croiește-ți altã soarte,

La care sã se-nchine și cruzii tãi dușmani.

Acum ori niciodatã sã dãm dovezi la lume

Cã-n aste mâni mai curge un sânge de roman,

ªi cã-n a noastre piepturi pãstrãm cu falã-un nume

Triumfãtor în lupte, un nume de Traian!

Priviți, mãrețe umbre, Mihai, ªtefan, Corvine,

Româna națiune, ai voștri strãnepoți,

Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,

"Viața-n libertate ori moarte!" strigã toți.

Preoți, cu crucea-n frunte cãci oastea e creștinã,

Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptã, cu glorie deplinã,

Decât sã fim sclavi iarãși în vechiul nost'pãmânt!

Nicul26.08.2008 20:09

acestia ziaristi nu pot exista fara Steaua, la propriu vorbind, isi impun simpla existenta mentionand acest nume.

forever_fan_steaua26.08.2008 20:34

Da, au inceput emotiile si numaratoarea inversa. Si cate ore mai sunt!

Maine...inca o zi de munca precum o "leguma":)) Dar vine ea seara si ne fac baietii o bucurie fara margini! :steag_cruce_invers:

Forza Steaua!!!

nicolaef26.08.2008 20:41

Felicitari Catalin! Pentru istorie, multumim nea Emi! Multumim Puiu! Multumim Titi! Multumim Oli! Multumim Gica Hagi! Si, din tot sufletul, mult succes Marius! Sper sa continui linia succeselor internationale! Urari de bine tuturor stelistilor!

stelist24/2426.08.2008 20:42

DA DA DA MAINE E SARBATOARE MARE, vom auzi din nou imnul Champions League , hai Steaua inaiteeeeeeeeeeeeeeee! :steag_cruce_invers:

AdrianUltras2526.08.2008 20:49

Daca jucam fotbal, avem sanse mari sa ne calificam.

Ca nu e dracul galata asa de negru.

S-a vazut doar in tur ca infernul lor era infern pt ei, nu pt noi.

Sa vedem ce va face Laca.

Daca se va decide sa gandeasca poate ca o sa fie bine.

Dar daca se pune pe interpretat vise...

1on26.08.2008 20:52

@elvis

Dupã câte știam eu, s-a dat o lege acum câțiva ani și doar 2 strofe se mai cântã (teoretic) la ocaziile festive. Prima și, parcã, ultima (e posibil sã mã înșel, totuși).

adidwu26.08.2008 21:18

Excelent articol.

Si emotiile cresc.

:steagcruce:

ullo26.08.2008 21:32

la cum a fost meciul tur cine stie ce ghinion sa avem sa nu ne calificam....galata nu a aratat nimic ,acum toja are meciuri jucate ,Goian sper sa joace deci nu putem pierde,oricum tot in grupe vom fii .....noi suntem Steaua

:steag_sah_mic:

noi facem istoria

fular-campionii:steag_sah_mic:

maye26.08.2008 21:51

Superb Catalin!!!felicitarile mele..uite mi`ai schimbat seara/noaptea prin cuvintele astea:)

..cat despre meci...eu sunt sigur ca ne calificam..simt asta...

P.S. azi m-am uitat intentionat la rezumatul returului cu Boro...si am simtit ca de data asta nu mai patim asa...simt ca se aude imnul din nou:)

Forza baietii maine!!!

drlv8526.08.2008 22:12

n-are strica putina modestie ...

si seriozitate maine in teren ...

ca-n tribune ne ocupam noi ;)

p.s. bravo elvis !

CaTaLiNsm StElIsTu26.08.2008 22:16

Lasa-ne Cataline,nu ne mai infierbanta si tu ca destul suntem noi....si tare mi-e frica ca deseara ne vom lovii cu totii in euforia asta extrema a noastra de o stanca mare si coltzuroasa,iar durerea va fi nemarginita....

Adevarul e ca suntem prea vulnerabili pt aceasta confruntare si prea anemici ..... Doar o daruire exemplara a fotbalistilor si o munca extraordinara ne poate salva de la tragedie,iar daca vor reusii meritul va fi al lor si numai al lor...nu a patronului,nu a antrenorului si nici a nimanui altcuiva decat a jucatorilor...toti impreuna,cu bune si rele!

Forza Steaua!!!

Orice s-ar intampla v om ramane Superiori!!!!!!

parental26.08.2008 23:03

ce frumos :) bv :hai_steaua:

danimarcu26.08.2008 23:31

Superb articol!

Frati stelisti, fiti linistiti:ne calificam!

pentru ca:

Suporterii, galeria, spiritul stelist merita o calificare. O incununare a celor 18 ani de incapatanare, o razbunare pentru esecuri, o continuitate a succeselor. Spiritul ros albastru schilodit de luptele inegale cu Vestul, de slabiciunile acestei natii pacatoase, s-a incapatanat sa reziste. Iar cand cand vine furtuna exista un singur obstacol de neclintit: Steaua Bucuresti
.

Hai Steaua! Fa din nou milioane de romani fericiti!

f234567k27.08.2008 01:31

Superb! Am simtit fluturi in stomac in timp ce am citit.

scaraoski27.08.2008 01:44

foarte tare nu am mai vazz dmult in afara d tata sa vb cu atat patos despre Steaua.....Forza Steaua!!!!

Living_Dead_Stripper27.08.2008 05:39

Dupa ce l-am vazut aseara pe Becali la Fanatic mi s-a cam taiat din dorinta de a mai vedea pe Steaua in Liga Campionilor. Omu' nu e oleaca atins sau putin nebun, e nebun de-a binelea!

Asa ca tot raul spre bine. Poate ca o necalificare ar fi binevenita ca un soc electric sau un dus rece asupra dilimanului, de o eventuala calificare urmand a ma bucura doar pentru milioanele de suporteri stelisti, din randul carora fac si eu parte...

Azzido27.08.2008 06:08

foarte reusit articolul.

ca de obicei Soldatino este de baza.

Succes Steaua !

Hai sa-i facem una cu pamantul, de data asta la sensul figurat, nu la propriu :yes:

korps27.08.2008 06:43

un articol original...mi-a placut foarte mult...

e cazul sa intoarcem cruda roata a istoriei si sa aratam tuturor ca nu ne convine statutul de "cotropiti".

avem resursele necesare sa atacam,sa inovam,sa surprindem...

letali...siguri pe noi...motivati

suntem singurii din tara care putem face lucrul asta...

suntem....Steaua Bucuresti

ariven2127.08.2008 07:01

Intr-un limbaj de lemn total vrea sa spun si eu cateva sentinte:

"Echipa de fotbal FC Steaua Bucuresti are datoria morala de a trece de Galatasaray. O datorie in fata suporterului stelist de pretutindeni, care incepe sa fie din toto mai constient de valoarea imaginii care o are acesta echipa, mai ales in strainatate. FC Steaua este datoare suporterilorei din Spania, Italia si aiurea, cu o calificare, pentru a le oferi sansa acestora sa ii vada acolo unde ei incearca sa isi croiasca o viata mai buna. Nu in ultimul rand FC Steaua este datoare fostelor glorii ale sale iar aceste sunt nenumarate: Toma, Voinescu-Top, Ienei, Puiu Iordanescu, Tataru, Sames, Bumbescu, Iovan, Boloni, Belodedici, Rotariu, Hagi, Dumitriu, Lacatus, Adrian Ilie, Prodan, Miu si ceilalti care nu i-am numit... Pentru cei ce au fost si cei ce vor fi. ONOARE SI TRADITIE."

Am emotii, e un meci greu...parca de fiecare data e tot mai greu...Voi cei care aveti bilete sa strigati din tot sufletul, chiar daca o fi de rau...poate vom avea puterea sa intoarcem un rezultat nefavorabil...Cei care mergeti la meci, nu veti fi singuri, ci vor fi cu voi si toti ceilati suporteri stelisti. Strigati si pentru noi, purtati-i spre victorie.

Forta Steaua, Vinci per noi.

Calcatii pe ochi pe infideli!

Tudor_BOSS27.08.2008 08:58

Diseara o sa fie sarbatoare in Templul nostru drag,se va auzi iar Imnul UCL.Deja nu mai am stare,am emotii amestecate cu nerabdare.Hai Steaua,Mereu Superiori. :steag_cruce_invers:

Virgil27.08.2008 09:49

Un articol extraordinar, acum, cu cateva ore inainte de inceperea meciului. Fratioare, ai atins cea mai de sus limita de pana acum a valorii articoleleor tale. Esti nascut pentru a scrie despre Steaua. Si pentru a fi stelist. Tine-o tot asa. Acest site si noi, suporterii Stelei si membri ai acestui site, avem nevoie de tine. :)

Korado27.08.2008 09:57

Sparge Steaua pe Galatasaray Istambul asa cum Stefan cel Mare ia spart pe turic ;)))))

Astristul27.08.2008 10:11
Dupa ce l-am vazut aseara pe Becali la Fanatic mi s-a cam taiat din dorinta de a mai vedea pe Steaua in Liga Campionilor. Omu' nu e oleaca atins sau putin nebun, e nebun de-a binelea!

Da, mai aveai putin si chema un sobor de preoti ca sa tina o liturghie in direct la ora aia! :dry:

Superb articol Catalin. Realitatea trebuie sa fie calificarea de diseara!

forzateaua

«12»