Data nasterii: 20 februarie 1982
Inaltime: 1,82 metri
Greutate: 73 kg
Între 1999 și 2004 a evoluat la Sevilla, pentru care a bifat 96 de meciuri și a marcat 17 goluri
În perioada 2004-2006 a jucat la Malaga, tot în Segunda, și a înscris de 8 ori în 68 de întîlniri
Din 2006 și pînã în vara lui 2008 a apãrat culorile Murciei, fiind folosit în 62 de jocuri, timp în care a marcat de 9 ori
Mijlocasul spaniol Abel Gomez Moreno s-a declarat incantat de faptul ca s-a transferat la Steaua si spera sa ajute echipa prin jocul si daruirea sa. Primul fotbalist iberic din istoria echipei noastre va purta numarul 26 pe tricou si va fi prezentat oficial, cel mai probabil, lunea viitoare. Mai jos puteti citi un scurt interviu cu Abel, acordat in exclusivitate pentru www.steauafc.com.
Abel, cum te simti ca jucator al Stelei?
Sunt foarte fericit ca am ajuns la Steaua. Abia astept sa imi cunosc noii colegi si sa ma antrenez alaturi de ei. Sper ca totul sa iasa bine pentru mine aici.
Cum vezi sosirea la Steaua? Ce reprezinta acest transfer pentru tine?
E un pas foarte important in cariera mea. Sa vin de la o echipa precum Real Murcia la una precum Steaua e mare lucru, deoarece am ajuns la un club mare, care se prezinta anual in cupele europene. Este un obiectiv impresionant pentru mine si doresc sa joc cat mai bine si sa ajut la indeplinirea obiectivelor trasate de conducere.
Ce cunosteai despre Steaua si despre fotbalul romanesc pana acum?
In primul rand, stiam tot ce cunosc oamenii din strainatate despre Steaua. Ca joaca mereu in cupele europene, ca are multi internationali, ca este o echipa foarte importanta aici, chiar cea mai importanta din Romania.
Ce le poti transmite fanilor Stelei?
Sper sa joc cat mai bine. Mi-ar placea ca jocul echipei sa-i faca sa se simta foarte bine. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta Steaua sa joace cat mai bine si sa-si atinga obiectivele. ( steauafc.com)
Adrian Ilie despre Abel Moreno : " Steaua și-ar întãri compartamentul median cu un jucãtor cunoscut pentru șuturile sale în forțã și pentru priceperea la executarea loviturilor libere. De asemenea este un jucator care se bazeaza mult pe piciorul drept , punandu-le pe tava multe ocazii colegilor sai de la Murcia . Consider ca Steaua si-a adus acel numar 8 de care avea atat de mare nevoie . "