Cele mai stralucitoare medalii ale delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost obtinute de doua sportive ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Alina Dumitru este campioana olimpica la judo, in timp de Ana Maria Branza a obtinut "doar" argintul in proba de spada. Desigur ca n-am spus nimic nou, acum marea majoritate a suporterilor stiu lucrurile acestea.
M-au frapat insa declaratiile fetelor aparute vineri in presa sportiva:
"Ne bucuram pentru toate succesele ros albastre. Pentru noi nu exista fotbal si alte sporturi, ci doar Steaua", au declarat cele douã vedete ale delegației olimpice.
La prima vedere ar putea fi considerata o declaratie de complezenta, jurnalistii intrebandu-le pe fete ce parere au despre egalul echipei de fotbal din Turcia iar ele au raspuns "frumos". Dar a venit completarea Anei Maria Branza:
"Ne am bucurat enorm ca a dat gol Nicolita. A trecut prin momente grele in ultimul timp. A fost tinta multor rautati, dar a raspuns marcand la Istanbul. Este un jucator admirabil si modest. Pentru asta, noi il salutãm de la Beijing!", aratand ca este la curent cu situatia de la fotbal.
Deci nu sunt simple vorbe "frumoase", bijuteriile ros-albastre, aflate pe val la cea mai importanta intrecere sportiva a lumii, au reusit sa surprinda exact spiritul Stelei.
"Pentru noi exista doar Steaua", ce frumos, nu-i asa? Mai ales ca vine de la niste sportive pe care sigur clubul nu le-a ajutat asa cum ar fi trebuit. Poate nu din rea-vointa, ci pur si simplu din lipsa de resurse. Si totusi, pentru ele exista acest club, nu sectia de scrima sau judo a CSA, nu echipa de polo sau handbal, nu, exista Steaua si atat.
Din pacate Alina si Ana Maria, pentru noi exista, in cea mai mare parte a timpului, doar echipa de fotbal, iar de voi ne amintim doar cand reusiti performante notabile. Recunosc faptul ca atunci cand citeam o stire de genul "Alina Dumitru a devenit campioana mondiala la judo" subconstientul lucra si imi spuneam "e normal, e de la Steaua", fara a ma gandi vreun moment la conditiile de antrenament, lipsa banilor, etc.
Pe 24 august se vor incheia jocurile olimpice de vara de la Beijing. Voi veti reveni in tara si o sa fiti primite de presedinte. Foarte probabil vi se vor oferi medalii, pentru merite deosebite aduse sportului romanesc. Pe 27 august echipa de fotbal va obtine o calificare in grupele Ligii Campionilor. Iar atunci, un anumit jucator va primi o prima consistenta. Cam cat ati castigat voi in toti anii astia de activitate sportiva ?
Stiu, viata nu e corecta, asa ca bucurati-va cat puteti de atentia primita, chiar daca nu o doreati. Noi? Peste o luna va vom uita, amintindu-ne de voi la urmatoarea medalie, europeana, mondiala sau olimpica.
Marius