FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

"Cãlugãreni, 1595. Din respect pentru trecut, învingeți!"

«12»
fcsteaua.ro12.08.2008 20:58

Îndemnul de mai sus s-a aflat scris pe un banner, în Peluza Nord a Templului, pe data de 25 septembrie 2004. Atunci când Pancu ar fi dorit sã dedice unor anonimi o victorie cu scorul de 3-0. Dar, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în istoria clubului nostru, Steaua s-a ridicat la o înãlțime inaccesibilã tuturor echipelor din Liga I luate la un loc: a învins cu 2-1 puternicul Beșiktaș al lui Del Bosque și a pãșit din nou într-o incredibilã Primãvara Europeanã, așteptatã atât de mult timp în iarna blaturilor campioanelor din era "Dinamo, echipa tuturor" și/sau "Il Luce a readus Rapidul în prim-planul fotbalului românesc".

Steaua de acum ESTE OBLIGATÃ ca dupã cele trei calificãri consecutive în Primãvara Europeanã (unicat în istoria all-time a fotbalului românesc!) sã-și adjudece și o a treia calificare consecutivã în Liga Campionilor, performanțã care ar deveni astfel o obișnuințã pentru un club obișnuit cu performanța.

Aceasta este de altfel obișnuința celor cu caracter nobil care și în vremuri de becalìe au forța de a depãși condiția unui campionat și unei țãri înfeudatã de legi și mentalitãți pe gustul sãndeilor, dragomirilor și becalilor sau de mentalitãți și apucãturi pe gustul ștucanilor și iovanovicilor eterni în aproape toate domeniile de activitate.

Steaua nu a pierdut niciun joc în duelurile cu turcii în cele șase partide și a înregistrat doar douã remize. Fapt ce-i obligã cu atât mai mult pe Lãcãtuș&comp. Iatã așadar istoria duelurilor dintre Steaua și echipele turcești:

09.04.1989: Steaua – Galatasaray: 4 - 0 (2 -0)

Marcatori: Ilie Dumitrescu ('8), Gicã Hagi ('40), Dan Petrescu ('69), Gavrilã Pele Balint ('73)

Steaua: Lung - Dan Petrescu, Adrian Bumbescu, Adrian Iovan, Nicolae Ungureanu ('64 Gavrilã Pele Balint) – Tudorel Stoica, Iosif Rotariu, Gicã Hagi, Ilie Dumitrescu – Marius Lãcãtuș ('86 Lucian Bãlan), Victor Pițurcã. Antrenori: Anghel Iordãnescu și Dumitru Dumitriu.

19.04.1989: Galatasaray – Steaua: 1 - 1 (1 - 1)

Marcatori: Cuneyt ('36)/ Ilie Dumitrescu ('39)

Steaua: Lung - Dan Petrescu, Adrian Bumbescu, Adrian Iovan, Nicolae Ungureanu – Tudorel Stoica ('59 Daniel Minea), Iosif Rotariu ('85 Adrian Negrãu), Gicã Hagi, Ilie Dumitrescu – Gavrilã Pele Balint, Victor Pițurcã. Antrenori: Anghel Iordãnescu - Dumitru Dumitriu.

16.09.1997: Steaua – Fenerbahce: 0 - 0

Steaua: Ritli – Csik ('50 - eliminat), Matei, Rãchitã, Miu – Dennis ªerban, Rotariu ('37 Baciu), Militaru ('74 R. Nagy) – Lãcãtuș ('76 C. Munteanu), Roșu, Ciocoiu. Antrenor: Mihai Stoichițã.

30.09.1997: Fenerbahce - Steaua 1 - 2 (0 - 2)

Marcatori: Bolici ('63)/ Militaru ('10), Ciocoiu('44)

Steaua: Ritli - Reghecampf, Matei, Rãchitã, Miu, Roșu – D. ªerban, Militaru ('53 Baciu), Cãtãlin Munteanu – Lãcãtus ('77 Rãducan), Ciocoiu ('87 Nagy). Antrenor: Mihai Stoichițã.

25.11.2004 Steaua – Beșiktaș: 2-1 Neaga ('3) și Ciocoiu ('19)/Akin ('86)

Steaua: Hamutovski – Ogãraru, E. Baciu ('89, Lovin), Ghionea, P. Marin – Oprița, Rãdoi, Dorinel Munteanu, Boștinã – Ciocoiu ('64, Dinițã), Neaga. Antrenor: Walter Zenga.

La acest joc, magnificii noștri suporteri au afișat urmãtoarele bannere: "Onoarea clubului trebuie apãratã, comportați-vã ca o amatã adevãratã!"; "Precum eternul numãr 7, luptați pînã la moarte!" și, nu în ultimul rând, "Din respect pentru trecut, învingeți!". Pe aceeași pancartã era desenat chipul lui Mihai Viteazul și mai scria: "Cãlugãreni, 1595".

Ultima înfruntare cu o echipã din Turcia a avut loc pe data de 14 iulie 2008, într-un joc amical, în care Steaua s-a impus cu 1-0. Golul a fost reușit de Mirel Rãdoi, dintr-un penalty obținut de Bãnel Nicolițã, în minutul 36.

Iatã echipa folositã atunci de tehnicianul Marius Lãcãtuș: Zapata - Golanski, Rãdoi, Ghionea, P. Marin - Szekely, Tiago Gomes, Pleșan, Nicolițã - D. Moreno, Kapetanos. Pe parcursul partidei au mai evoluat: B. Stancu, Ochiroșii, V. Badea, Neșu, Goian, Baciu, Ov. Petre, Claudiu Ionescu, Surdu.

Așadar, TRADIÞIA, nu mai puțin decât noblețea, OBLIGÃ!

Îl obligã pe antrenorul Marius Lãcãtuș sã-i facã pe jucãtorii sãi sã depãșeascã tracul unor partide importante din cupele europene, așa cum nu s-a întâmplat trei sferturi din timp la Sevilla și la Londra, în sezonul trecut. Dar cum s-a întâmplat la partida din Templu contra Slaviei Praga, când numai din vina ratangiilor noștri nu i-am zdrobit pe cehi. ªi așa cum s-a întâmplat la Sevilla și la Londra în sezonul trecut, atunci când în ultimul sfert de orã Steaua a arãtat a echipã de Liga Campionilor.

Îi obligã pe jucãtori sã evolueze de parcã de acest joc ar depinde propriile lor vieți! ªi, ținând cont de primele promise, precum și de beneficiile de a evolua DIN NOU în Liga Campionilor, vieților lor, într-o anumitã mãsurã, chiar depind de aceastã "dublã"!

Îl obligã pe Marius Lãcãtuș, acum mai mult ca oricând, sã demonstreze cã este Antrenor. Îl obligã sã aleagã cea mai bunã tacticã, cei mai în formã jucãtori, cea mai bunã strategie pentru a ne duce acolo unde ne este locul: între cele mai bune echipe ale Europei!

CURAJ bãieți! Aveți datoria și onoarea de a intra în istorie!

LARI

MoWeed12.08.2008 21:03

Maine trebuie sa demonstram odata pentru totdeauna ca suntem singura echipa din Romania care merita sa joace in grupele UEFA Champions League. Putem sa scoatem un rezultat mare pe Ali Samy Yen nu mi-se par turcii o echipa extraordinara; mai degraba sunt de un nivel asemanator cu al nostru.

Sper ca maine sa le scoatem ingamfarea din cap...

1on12.08.2008 21:06
16.09.1997: Steaua ? Fenerbahce: 0 - 0

Steaua: Ritli ? Csik ('50 - eliminat), Matei, Rãchitã, Miu ? Dennis ªerban, Rotariu (?37 Baciu), Militaru (?74 R. Nagy) ? Lãcãtuș (?76 C. Munteanu), Roșu. Antrenor: Mihai Stoichițã.

Echipa asta e cu 10 jucãtori. :thumbdown:

Sper ca echipa de azi sã aibe respectul pentru trecut. Dar, sincer, am așa un sentiment cã nu o sã ne mai calificãm anul ãsta în grupele UCL. Sper sã nu fie așa. Într-adevãr, echipele sunt cam de același nivel. Marele nostru avantaj este cã jucãm returul acasã. Sper sã fie și fructificat avantajul ãsta.

AdrianUltras2512.08.2008 21:09

Din pacate, pe astia de azi, doar banii ii mai "obliga".

Virgil12.08.2008 21:40

Meciul e deschis oricarui rezultat. Turcii vor juca ofensiv, ca orice echipa care joaca acasa si trebuie sa fructifice avantajul terenului propriu. Vor fi impinsi de la spate de 25.000 de suporteri fanatici, care vor declansa "iadul" pe Ali Sami Yen.

Steaua va folosi o tactica defensiva, dar va miza pe contraatacurile lansate pe benzi, pe un pressing ucigator (asa sper) si pe o buna forma a varfurilor de atac(ca si inexistente pana acum, in opinia unora). Cei 750-800 de suporteri romani vor incuraja din toate puterile echipa noastra, dar se vor auzi doar cand galeria turca va lua pauze de respiro sau dupa eventualul gol (eventualele goluri) al (ale) Stelei.

Estimez ca se va(vor) marca cel putin un gol si cel mult trei.

Sa fim optimisti, pentru ca nu avem nimic de pierdut. Dumnezeu va fi român (daca vom invinge) sau Allah va fi turc, daca vom pierde. :)

Este exclus un meci egal. Deci sa fim foarte atenti in aparare, fiindca avem o sansa certa de a marca. Toata lumea spune ca Galata e slaba in compartimentul defensiv. ;)

w3bmaster12.08.2008 23:25

Pe ei pe ei pe mama lor ...

Las ca vad ei iad in Ghencea ...

alex PN13.08.2008 00:35

Atmosfera de pe Ali Sami Yen va fi incredibila,Galatasaray va fi sustinuta de 25.000 suporteri care vor crea mai mult ca sigur o atmosfera incredibila.

Sa speram ca Steaua va face un joc bun pe Ali Sami Yen si se va intoarce acasa cu un rezultat favorabil. :steag_cruce_invers:fular-campionii:steag_sah_mic:

Gica Chioru13.08.2008 04:21

Ar fi o problema... la Calugareni am luat-o pe carca.

Living_Dead_Stripper13.08.2008 05:26
Ar fi o problema... la Calugareni am luat-o pe carca.

La Claugareni bravele osti romane conduse de bravul voievod Mihai Viteazul i-au invins pe netrebnicii turci, n-au luat-o pe carca. Chiar situl UEFA din acea vreme a comentat in termeni foarte elogiosi acea mareata victorie. ===> http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83t%C4%8...83lug%C4%83reni

E celebra batalie cand Sinan Pasa a cazut de pe pod cu fundul in mlastina .

Numa' ca diseara in locul lui Mihai Viteazu va fi Gigi Becali iar in locul Fratilor Buzesti vor fi Fratii - Surogat ai comediei involuntare: Banel si Lovin.

Asa ca Dumnezeu cu mila...

Lasand la o parte gluma, astfel de comparatii intre fotbal si istorie chiar nu-si au rostul, numai Cornel Dinu le mai foloseste atunci cand delireaza.

LARI13.08.2008 05:37

@Gica Chioru, @LDS

Victoria de la Calugareni nu a fost una totala, ci doar una de moment, din cate imi aduc aminte de la lectiile de istorie. Asta pentru ca romanii nostri nu au reusit sa-i alunge din tara pe turci din cauza ca aia mai aveau deja vreo 100.000 de ostasi gata de batalie. Parca singurul avantaj real a fost faptul ca Mihai al nostru a reusit semnarea unui tratat mai bun pt noi.

In fine... macar sa-si piarda turcii vreun dinte si la meciu' asta (la figurat, evident :D)

Living_Dead_Stripper13.08.2008 05:46

@ Lari:

Asadar ramane de vazut ce avantaje pentru club va obtine Gigi Becali dupa batalia de diseara...

LARI13.08.2008 06:01

@LDS

Prefer sa ma gandesc la Steaua decat la personaju' ala de care ai pomenit... Mai mult, eu cred ca nu ala ar fi Mihai Viteazu, ci Lacatus, ca doar el poate face strategia si tactica pentru acest joc, in primul rand, si pentru aceasta dubla mansa, la modul general...

Ala e doar calu' lu' Lacatus... Pacat ca e cam naravash si cu probleme psihice (grave!).

Living_Dead_Stripper13.08.2008 06:15
@LDS

Prefer sa ma gandesc la Steaua decat la personaju' ala de care ai pomenit... Mai mult, eu cred ca nu ala ar fi Mihai Viteazu, ci Lacatus, ca doar el poate face strategia si tactica pentru acest joc, in primul rand, si pentru aceasta dubla mansa, la modul general...

Ala e doar calu' lu' Lacatus... Pacat ca e cam naravash si cu probleme psihice (grave!).

Din pacate acum TOTUL la Steaua insemna Gigi Becali. El face tactica, El dicteaza primul 11. Ne place sau nu asta e situatia. Lacatus nu are decat un rol decorativ, din pacate el fiind doar un paravan intre suporteri si Nea Gigi.

Una peste alta, aceasta dubla mansa e vitala pentru Steaua. Daca vom rata calificarea in grupe, va fi vai si amar. Nici nu vrea sa-mi imaginez Steaua jucand in UEFA cu Famagusta in timp ce franele de la Cluj vor juca cu Real, Manchester sau Inter. Cred ca mi-as lua lumea-n cap...

Gica Chioru13.08.2008 06:20

Bravul Mihai i-a batut atat de rau pe turcaleti la Calugareni ca a fost nevoit s-o-ntinda-n munti dupa aia, iar turcalaii au fugit pana... taman in Targoviste, capitala Valahiei. Nu-i nicio problema, noi, valahii, n-avem complexe d'astea, Balcescu zicea ca le-am dat la gioale la turcaleti de i-am nenorocit pentru un secol iar deunazi l-am scos pe Fane Babanu de cel mai al dracu ruman din istorie desi ala omora valahi si dupa aia se lauda la Papa cate capatani a stivuit.

Azi vrem sa-l bagam pe Toja in teren, iezuitul venit dupa ce si-a "sfiintit" sabia-n Potomac, maine pe Abel Moreno, c-o fi si asta vreun "cuceritor" d'ala meseriasu... la nimereala, nene... asta este Steaua de azi.

Mlastina, podu inalt :thumbsup: , Neajlovu, puturile secate si ogoarele incendiate, s-ar putea numi Michael Skibbe, sectantul ce a tradat cauza crestina si a imbracat turbanul pentru un pumn de țechini de aur...

Living_Dead_Stripper13.08.2008 06:27

@ Gica Chioru:

Atata istorie avem si noi: Podu Inalt, Neajlovu, Unirea, 23 august si Gigi Becali. Riscam sa suparam elementele patriotice daca am minimaliza aceste momente marete...

Gica Chioru13.08.2008 06:44
@ Gica Chioru:

Atata istorie avem si noi: Podu Inalt, Neajlovu, Unirea si 23 august si Gigi Becali. Riscam sa suparam elementele patriotice daca am minimaliza aceste momente marete...

Sper c-ai scris la mișto ce e mai sus... De Pod nu zic, chiar le-am scos matele la turci atunci, restul e abureala. Uite, iti spun eu maretie, daca insisti:

Gheorghe Magheru: Eu, fraților, sunt român și ca român, mã simt ferice de a muri pentru țara mea., chestie spusa in 1848. Gagiul a facut tot ce a putut ca sa-si atinga scopul da n-a avut noroc...

Batalia din Dealul Spirii, asa ceva nu mai intalnim in istoria noastra, poate doar disparitia boiermii moldovene la Razboieni.

Alegerea strainului Cuza de catre deputatii valahi in 1859, act senzational care in final va duce la Marea Unire.

Ar mai fi si declaratia lui Bratianu la Paris: Io asa ceva nu semnez! 25 de ani mai tarziu altul lesina intr-o situatie asemanatoare...

:rolleyes:

Diseara nu avem nevoie de maretie, sa incercam sa jucam fotbal.

ariven2113.08.2008 07:10

Sunt frumoase indemnurile...Sunt frumoase amintirile, fie ele din istoria veche (Mihai si Calugarenii) sau din istoria noua (exagerez, dar victoria impotriva lui pancu a fost frumoasa si muncita).

Trebuie sa va re-amintesc o chestiune...La noi nu se leaga...multe. Dupa 1 si 2 la noi nu prea vine 3, replica la fraza cu performantele si calificarile.

Vreau un meci bun in seara asta, vreau sa nu ne predam.

In alta ordine de idei, daca am continua in Cupa UEFA ar fi poate un plus in sudare echipei pentru sezonul viitor. Sunt de parere ca o echipa nu poti sa o formezi intr-o vara. Ca sa ai o echipa cat de cat unsa pe un sistem de joc trebuie minim 6 luni.

Sunt optimist, imi doresc calificarea, dar imi doresc sa avem o echipa constanta ce practica un fotbal ofensiv si frumos.

In seara asta jucam prima finala din acest sezon.

Forza Steaua!!!

Living_Dead_Stripper13.08.2008 08:01
@ Gica Chioru:

Atata istorie avem si noi: Podu Inalt, Neajlovu, Unirea si 23 august si Gigi Becali. Riscam sa suparam elementele patriotice daca am minimaliza aceste momente marete...

Sper c-ai scris la mișto ce e mai sus... De Pod nu zic, chiar le-am scos matele la turci atunci, restul e abureala. Uite, iti spun eu maretie, daca insisti:

Gheorghe Magheru: Eu, fraților, sunt român și ca român, mã simt ferice de a muri pentru țara mea., chestie spusa in 1848. Gagiul a facut tot ce a putut ca sa-si atinga scopul da n-a avut noroc...

Batalia din Dealul Spirii, asa ceva nu mai intalnim in istoria noastra, poate doar disparitia boiermii moldovene la Razboieni.

Alegerea strainului Cuza de catre deputatii valahi in 1859, act senzational care in final va duce la Marea Unire.

Ar mai fi si declaratia lui Bratianu la Paris: Io asa ceva nu semnez! 25 de ani mai tarziu altul lesina intr-o situatie asemanatoare...

:rolleyes:

Diseara nu avem nevoie de maretie, sa incercam sa jucam fotbal.

Corect. Numai ca in general momentele noastre de glorie (Dealu Spirii, Razboieni) s-au terminat intotdeauna tragic. Floarea ostirii romane a murit eroic, iar noi am ajuns tot platitori de tribut turcilor, sau muncitori zilieri culegatori de portocale si masline prin occident, astazi in timpurile ,,moderne''.

Un alt moment glorios al istoriei noastre a fost si celebrul ordin al Maresalului: ,,Ostasi, va ordon treceti Prutul''. Intamplator Maresalul se afla atunci, in ziua de 22 Iunie 1941, in orasul meu natal. Pe locul de unde el a dat acel ordin, astazi se afla o carciuma manelista...

Asta spune multe despre felul in care stim sa ne pretuim PUTINA istorie pe care o avem. Fiindca la un asemenea popor de 22 Milioane de locuitori, faptele de vitejie sunt cam putine

MoWeed13.08.2008 08:17

@LDS

Mare dreptate ai ca nu stim sa ne pretuim istoria! Am ajuns o tara de manelisti iar unii romani nici macar nu au habar despre evenimentele din decembrie '89, ca sa nu mai vorbesc de istoria noastra care are totusi evenimente importante. Astazi ziua nationala a Romaniei a ajuns o zi banala si multi ar si uita de ea daca nu ar avea liber de la munca/scoala.

Sa nu uitam ca totusi Tara Romaneasca si Moldova erau niste tarisoare inconjurate de imperii (turci, unguri, austrieci, polonezi, rusi). Simplul fapt ca nu am fost cuceriti de catre unul din aceste imperii este impresionant. Din pacate comunismul a transformat romanul de rand dintr-un patriot intr-un ignorant...

DelPiero1013.08.2008 08:56

Cui sa-i ceri patriotism,manelarilor sau pustilor ce par a fi ca o gaina fara cap,facandu-ma sa ma intreb:astia ce-or sa faca dom'ne in viata?Uneori ma dezic de generatia din care fac parte...

P.S.Daca nu vom pacali fotbalul diseara,nu avem cum sa pierdem!Hai Steaua!

ariven2113.08.2008 09:20

Un alt moment glorios al istoriei noastre a fost si celebrul ordin al Maresalului: ,,Ostasi, va ordon treceti Prutul''. Intamplator Maresalul se afla atunci, in ziua de 22 Iunie 1941, in orasul meu natal. Pe locul de unde el a dat acel ordin, astazi se afla o carciuma manelista...

Gara Piatra Neamt este o carciuma manelista? Nu de alta dar acel ordin s-a dat de acolo...

In fine, un amanunt marunt...ai dreptate in toate celelalte.

mirceaor13.08.2008 09:27

Eu cred ca oricare ar fi rezultatul meciului din seara asta, baietii, sprijiniti de noi, au puterea sa transeze calificare in Templu. Putem sa batem, sa facem egal sau sa pierdem astazi. Ceea ce trebuie sa fie constienta toata lumea este ca sta in puterea noastra sa intoarcem chiar si un rezultat negativ pe Ghencea.

Forza Steaua!

Semper Svperiores! :steag_cruce_invers:

bruno castellano13.08.2008 09:29

ce tactica face Bcali?!

nu mai spuneti asesmenea timpenii...

daca si cobanu are tactica in cap inseamna ca ar treebui sa ne facem toti antrenori!

Sper si cred ca, vom cistiga desi nu ne va fi usor.as vrea sa nu-lo foloseasca pe Banel pt ca, dezorganizeaza jocul. eu unul l-as prefera pe Neaga. s-a vazut cita lumina a adus in joc dupa ce a intrat si el in meciul cu Poli.

si daca Lacatus ne va face o surpriza sa-l vedem si pe Toja atunci s-ar putea sa vedem o alta fata a Stelei.

stelutawillis13.08.2008 09:50

forzza Steaua, forzza Neaga, forzza Dica :)

greenyes13.08.2008 09:55
Asta spune multe despre felul in care stim sa ne pretuim PUTINA istorie pe care o avem. Fiindca la un asemenea popor de 22 Milioane de locuitori, faptele de vitejie sunt cam putine

Vina nu este a omului de rand. Dupa 89 Romania a ramas tot pe mana criminalilor care din 1945 pana atunci nu au facut decat sa ne distruga neamul. Istoria unui neam se invata in scoli daca vrei ca viitorii locuitori ai respectivei tari sa si cunaosca istoria. Dar la noi au avut grija in cele mai mici amanunte sa ne "rescrie" istoria in asa fel incat ajuns la 18 19 ani sa nu ti pese....de ce sa ti pese daca in cartile noastre de istorie nu este scris nimic semnificativ?????

Ion Antonescu a fost reacuzat de crime de razboi. Statuile cu el sunt interzise in Romania dar cele cu criminalul horty stau bine mersi prin orasele pline de unguri. Cine ia aceste decizii? Aceasi "justiti" subjugata tot lor, criminalii, noii vechii comunisti.

Comunismul in Romania a fost acuzat deabia in 2006. Iar acest fapt a fost si el manjit de aceste scursrui, acesti tradatori de neam. Cine s a ocupat de incirminarea comunismului? Tot ei. Nici un roman care a avut de suferit de pe urma comunismului (si sunt multi in viata) nu a facut parte din acea comisie comisionara. Dar e plina de fosti beneficiari ai comunismului, ai "luptatorilor" prin cultura impotriva comunismului, ca alde plesu, tismaneanu, etc. Comisia tismaneanu e un alt cuib de viespi care actioneaza impotriva neamului romanesc.

Ataranatorii respectivi sunt aceasi care au hotarat ca Eminescu, Caragiale, Eliade si tot ce e de valaore in literatura romaneasca sunt prea vechi, tinerii romani nu au nevoie de ei! Deci tot ce este romanesc nu mai este de actualitate.

Se chinuie vitimile revolutiei si ale mineriadelor sa i dea in judecata pe ilici iliescu si sleahta lor de aproape 20 de ani. NIMIC.

Societatea romaneasca din ziua de astazi e REZULTATUL "muncii" depuse de acesti atarantori, de acesti tradatori.

Scrie in cartile noastre de istorie ca peste Prut exista a doua Germanie de est europei? Ca peste 1 milion de romani au murit in Basarabia sub teroare bolsevicam prin tortura, impuscare ca pe animale, prin deportari in Siberia? Scrie ca romani care au fost vanati ca iepurii de acesi evrei deveniti peste noapte fiare salbatice? Nu scrie. Dar scrie ca romanii sunt un neam de criminali, ca avem gena criminala de cand ne am nascut noi, SCRIE. Copii nostri citesc acum i ncartile de istorie ca Romania e acuzat de holocaust ca am omorat evrei pe capete, 400 000. Dar nu scrie ca am salvat cei mai mult evrei din europa, nu scrie, chiar daca dovezi sunt si la Crucea rosie intenationala, si la Papa (fiul guvernatorului Transnistirei de atunci a fost decorat de Crucea rosie cat si de Papa cu cel mai inalt grad pe care un roman l a primit vreo data din partea Papei, si cu siguranta nu pentru ca a omorat evrei)

Scrie in cartile noastre de istorie peste 50 000 de romani au fost omorati cand americanii au bombardat Gara de Nord? Nu scrie. Dar au americanii monument in Bucuresti? AU. Iar cimitirile eroilor romani sunt arate si batjocorite in ultimul hal in noua provincie rusa din sudul Basarabiei.

Scrie in cartile noastre de istorie despre cei 3000 de romani omorati in Bucovina de nord cand incercau sa treaca in ce mai ramasese din Regat??? Nu scrie.

Scrie in cartile noastre de istorie de lupta romaneaca de rezistenta impotriva comunistilor ce a durat pana in 1960? Scrie in cartile noastre de istorie despre acei oameni? Nu scrie. Si inca mai sunt in viata oameni buni, inca mai sunt in viata acesti eroi si doar rudele lor stiu de ei si doar acele organizatii a caror voce nu trece de prostia instaurata voit in Romania.

Ne au tacut eroii, ne au tacut martirii, ne au tacut faptele de vitejie si acum am ajuns ca o turma de vaci, oi si ce mai vreti voi. e mai simplu sa "mani" niste vaci decat niste oameni care si cunosc trecutul.

Peste un milion de romani a fost ucis dupa venirea bolsevicilor in Romania si in inchisorile de reeducare comuniste. Despre martirii si eroii nostri citim in diverse carti publicate poate de ei insine (cei care mai sunt in viata), sau de pe site urile sustinue de cei care inca vor sa faca dreptate in Romania DAR NU IN CARTILE NOASTRE DE ISTORIE de pe care invata copiii nostri. La randul meu, nici eu nu am citi nimic din cartile mele de istorie. Imi redescopar istoria de pe net datorita campaniei Basarabia pamant romanesc. Astfel i am descoperit pe Paul Goma si pe ceilalti care inca mai lupta. Dar vocea lor nu ajunge la "mase". la mase ajung doar scursurile societatii imbracate in poleala.

Desteapta te romane pana nu e prea tarziu.

«12»