FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și addenda la Pãunescu

«12»
fcsteaua.ro02.08.2008 17:25

Eu n-am zis cã Adrian Pãunescu nu e poet, cã multe din versurile sale nu sunt memorabile, cã puse pe muzicã folk n-au constituit o razã de speranțã pentru niște generații condamnate la înregimentare(într-o epocã în care tãcerea, demnã sau lașã, nimeni n-are cum sã-i stabileascã semnul, se revendicã astãzi a fi fost dizidențã, iar de cei cu bun simț rezistențã), cã acel "L" (Luminã, Luptã, Libertate !) clamat îndrãzneț pe stadioane (dublat imediat, oportun, de câțiva kilometre de ode partinice, ca necesar alibi) nu întrezãrea o utopicã speranțã.

Eu doar am afirmat cã mesajul pro-Rapid e profund mincinos în privința anvergurii închipuite a echipei cheferiste, cel puțin în raport cu "șenilele" Stelei. Ce șoric gros(spunea Lion Feuchtwanger-nu-l cãutați printre achizițiile de la Aachen- "Trebuie sã te pricepi sã fii când zeu, când porc, dar totdeauna cu grație"), ca sã transformi sãrbãtoarea cuiva în bãlãcãrealã împotriva rivalelor. Cine poate ignora așa ceva, în numele unei superioritãți aristocrate, îl privește. La viața mea, asta mi-i damblaua, iubirea de Steaua ! Reproșul meu major fațã de duplicitarul Pãunescu: la cerere, el îți prezintã 100 poezii pro-Ceaușescu, 100 slãvind democrația, câteva zeci glorificând poporul sovietic/rus, alte duzini despre ticãloșia Occidentului. Profund imoral. Ce-ați fi zis despre Eminescu dacã dupã "Trãind în cercul vostru strâmt/ Norocul vã petrece,/ Iar eu în lumea mea mã simt/ Nemuritor și rece, ar fi urmat în alt volum, cu "Trãind în gașca voastrã largã/ Neșansa mã sugrumã/ Iar eu contra o șpagã/ Ador și spiritul de turmã" ?

Ar avea rost sã polemizez cu o viitoare acrã femeie, aceastã Dee (orhidee ofilitã de orice idee, sub pseudonim de zee), amatoare de contre hormonale, care se poate mândri doar cu o specificã viclenie femininã ? Cum sã pui în antitezã, aiurea în tramvaiul 41, o poezie vindicativã(cu un mesaj mistificator) cu încercarea mea de imn, ca sã sugerezi diferența dintre un poet totuși consacrat cu unul de doi lei ? Comentariul era dacã în atitudinea ei senilã se recunoaște, ca stelistã, a fi șenilã, și cã ar avea o atitudine dușmãnoasã(termen specific luptei de clasã). Fiindcã veni vorba de "imnul meu", acesta rãmâne foarte valabil din mai multe considerente: cântat pe o arie celebrã a fost în vogã pe stadioanele occidentale; imediat a fost adoptat de steliști pe vremea fraților Ilie, fiindcã "Adi sau Sabin Ilie, vã dã la etc"; "poezioara" e un îndemn la joc și o evocare a zeilor tribunei, cu nimic mai prejos decât "Niciodatã nu veți merge singuri" sau "Allons enfants de la patrie".

Pretențioșilor fani steliști sã le rãmânã mesajul vizând amnezia fotbaliștilor: "Steaua nu uita/ Astãzi vrem victoria". Le mulțumesc celor care rezoneazã la spiritul meu, iar celorlalți "Dumnezeu cu mila", n-am chef sã-i alfabetizez în materie de iubire necondiționatã de Steaua și reacție fațã de insanitãțile aruncate înspre Ghencea, de frustrații în ale cãror nume Porumbul e la singular iar boul la plural. Sunt dator cu un rãspuns la un user insistent în a obține istoria mea despre Steaua: din pãcate nu mai am nici un exemplar disponibil. E o carte care mi-a "mâncat" 6 ani din viațã (culeasã mizerabil de un editor imbecil) și nu vãd nici o șansã de reeditare. Oricum ea existã și sunt tentat a gândi ca Virgil Economu(alãturi de Gicã Popescu-Seniorul și Ilie Savu, fãcând parte din troica lansãrii minunii C.C.A): o veți aprecia deabia dupã ce eu nu voi mai fi. Bietul Economu, ați mai auzit ceva de el, în afara unor menționãri accidentale ?

Eu iubesc pânã la divinație imperfectul popor român, dar rar în lume o nație atât de ingratã, atât de formal contestatarã, atât de fatalistã(citiți-l pe Cioran, nu pe "supozitorul cultural" -preiau din Rãzvan Ioan Boanchiș despre Radu Naum-patibularul Patapievici). ªi între Vaslui și Galatasaray, ni se deschid porțile Orientului, unde totul se ia prea ușor.

Constantin Ardeleanu

Dj02.08.2008 17:33

acum sa vedem comentarii de la cei care "s-au prins" despre ce e vorba de fapt in acest articol...

abia astept sa ma amuz putin :D

felicitari pt aceste randuri. scrise intr`un stil total neobisnuit unui microbist.

AdrianUltras2502.08.2008 17:44

Domnule Ardeleanu, nu trebuia sa o bagati pe dee in seama.

Ea nu a facut altceva decat sa sara in apararea unui om cu care se aseamana.

Atat ea, cat si paunelu, sunt niste tradatori.

Au tradarea in sange.

Le place sa joace la mai multe mese.

Pe paunelu insa il inteleg.Pupa fund in functie de interes.

A profitat de ignoranta si prostia crapidistilor pt a-i atrage de partea lui(nici unul dintre rapidisti nu prea stie cum sta treaba cu Rapid.si daca le zici de istoria lor comunista, te iau la misto si zic ca minti.) pt ca avea nevoie probabil de niste fani ca cei de pe vremuri.

Pe dee nu o sa o inteleg niciodata.

Cum poti sa te dai Stelist dar sa iti fie rusine sa porti insemnele Stelei?

Ba mai mult, sa ai poza cu u Cluj(rivali cunoscuti ai Stelei) la avatar mi se pare total nepotrivit.

Am mai spus-o si o mai spun.

Steaua e echipa Armatei.

Armata reprezinta primul "zid" care apara poporul de dusmani.

Iar tradatorii sunt pedepsiti crunt pt ca cei care tradeaza Armata, tradeaza tara.

Sper ca si baietii astia care joaca acum la Steaua, sa isi aminteasca ca sunt echipa Armatei si sa inceapa sa lupte din nou.

Doar asa putem face ceva in campionatul asta.

Doar asa putem bate pe Galata!

Forza Steaua!

Stanici02.08.2008 18:32
viitoare acrã femeie, aceastã Dee (orhidee ofilitã de orice idee, sub pseudonim de zee), amatoare de contre hormonale, care se poate mândri doar cu o specificã viclenie femininã

Muaaaahahahahaaaaa. Atat si nimic mai mult!

axl02.08.2008 18:32
ªi între Vaslui și Galatasaray, ni se deschid porțile Orientului, unde totul se ia prea ușor.

Asta daca stim sa negociem.

Constantinopolul a mai cazut o data. E timpul sa-l luam inapoi, maestre.

emil072402.08.2008 18:58

Un articol foarte bun,dar mi se pare o pierdere mare de vreme aceste contre cu un user care are poate un sfert din varsta d-voastra si mai putin decat un sfert din cunostintele pe care le aveti!As prefera genul de articole cu care ne-ati obisnuit,despre istoria noastra ca club!

PS: Unde asi putea gasi cartea despre care vb in articol?Poate v-as putea ajuta cu o reeditare dak nu ma insel!

PENTRU CULORI INTOTDEAUNA INAINTE!!!!!!!!!!

enjoy02.08.2008 19:05

nu contest idea addendei in sine. dar, as aduce in discutie o "zicala" - pe o femeie sa n-o atingi nici macar cu-o floare; restul ramane de digerat in functie de pofta si puterile fiecaruia.

dee02.08.2008 19:23

dle Ardeleanu,

In ciuda cuvintelor "magulitoare" cu care m-ati gratulat, eu as fi dispusa sa va explic in privat de ce am postat imnul scris de d-voastra. In nici un caz nu am dorit sa pun in antiteza cele doua creatii, alta era ideea. Imi pare rau ca v-a afectat acest lucru... cine gandeste putin, se insala mult.

il_capitano02.08.2008 19:25

Ma scuzati ca nu sunt in tema dar am si eu o problema ! Eu cu un prieten de-al meu ne-am facut 2 abonamente si el nu poate merge maine la meci ! Ar putea sa ii imprumute unei alte persoane abonamentul pentru a intra ?

danimarcu02.08.2008 20:02

Ce parere aveti ,d-le Ardeleanu despre actuala situatie de la Steaua?

Despre Lacatus-antrenorul,despre Gigi-creditorul,despre noii veniti?

Ce parere aveti despre ceea ce inseamna Steaua azi?

Vad ca va pierdeti din pretiosul dvs timp sa ne scrieti despre un om care nu are nici o legatura cu Steaua,ci dimpotriva este dusman declarat.

De ce nu scrieti un articol despre ce se intampla azi la Steaua?

Sunt sigur ca ar fi mai reusit decat rafuielile astea penibile cu userii site-ului...

adidwu02.08.2008 20:07

Marele crapidist Adrian Paunescu se oferise la un moment dat sa faca si versurile pentru un eventual imn al Stelei.Din fericire nu a fost solicitat.

endorama02.08.2008 21:44

Vad ca va pierdeti din pretiosul dvs timp sa ne scrieti despre un om care nu are nici o legatura cu Steaua,ci dimpotriva este dusman declarat.

Sunt sigur ca ar fi mai reusit decat rafuielile astea penibile cu userii site-ului...

total de acord.

in primul rand, e cam ciudat faptul ca dintre toti userii care au comentat negativ de-a lungul timpului articolele d-lui Ardeleanu, dansul alege sa se rafuiasca, de o maniera lamentabila de altfel, exact cu o fata care are poate doar un sfert din anii lui.. si care spre deosebire de multi alti utilizatori, a aratat ca are destul de mult bun simt, educatie si maturitate in gandire in comentariile pe care le-a scris pe aici de-a lungul timpului... mult mai multa maturitate, ratiune si poate chiar si bun simt decat autorul articolului de fata....

in al doilea rand, mie articolele astea la adresa lui Paunescu mi se par complet irelevante... nu doar in contextul actual in care Steaua o ia rau la vale, atat in materie de fotbal cat si de imagine publica, ci si in general..

la urma urmei, Paunescu iubeste si el o echipa si se manifesta ca atare.. nu mi se pare deloc ca articolele, uneori lipsite de orice urma de realism, scrise de domnul Ardeleanu sunt cu mult diferite decat cele scrie de Paunescu. iar daca sunt, atunci e problema lui, nu a noastra....

in fine no, opinia mea e ca domnul Ardeleanu ar face mai bine sa se concentreze pe Steaua si pe istoria ei si sa renunte la diversele pamflete la adresa Rapidului, CFR-ului, fetelor de pe site-ul asta etc. fiindca nu-i fac deloc onoare - dimpotriva......

MoWeed02.08.2008 22:35

Domnule Ardeleanu, nu trebuia sa va chinuiti sa-i raspundeti lui Dee. O persoana care este fan al U Cluj nu are cum sa inteleaga trairile unui stelist....

Nu cred ca trebuia sa va explicati, marea majoritate a userilor au inteles ce vroiati sa ziceti prin acel articol...

shack3r03.08.2008 00:12

Domnule Ardeleanu,si eu va respect,dar tin sa va spun ca aveti prea multi pupincuristi pe site-ul asta. Si chiar nu sunt de acord sa criticati useri ,mai bine v-ati intoarce la articolele cu care ne-ati incantat atata timp . Abia astept sa citesc de dimineata comentarii inteligente,in care sa fiu acuzat ca sunt un che guevara de mucava sau mai stiu eu ce. Sau poate chiar un articol de-al dumneavoastra in care sa fiu facut cu ou si otet..

robson03.08.2008 08:15

total de acord.

in primul rand, e cam ciudat faptul ca dintre toti userii care au comentat negativ de-a lungul timpului articolele d-lui Ardeleanu, dansul alege sa se rafuiasca, de o maniera lamentabila de altfel, exact cu o fata care desi are poate doar un sfert din anii lui.. si care spre deosebire de multi alti utilizatori, a aratat ca are destul de mult bun simt, educatie si maturitate in gandire in comentariile pe care le-a scris pe aici de-a lungul timpului... mult mai multa maturitate, ratiune si poate chiar si bun simt decat autorul articolului de fata....

in al doilea rand, mie articolele astea la adresa lui Paunescu mi se par complet irelevante... nu doar in contextul actual in care Steaua o ia rau la vale, atat in materie de fotbal cat si de imagine publica, ci si in general..

la urma urmei, Paunescu iubeste si el o echipa si se manifesta ca atare.. nu mi se pare deloc ca articolele, uneori lipsite de orice urma de realism, scrise de domnul Ardeleanu sunt cu mult diferite decat cele scrie de Paunescu. iar daca sunt, atunci e problema lui, nu a noastra....

in fine no, opinia mea e ca domnul Ardeleanu ar face mai bine sa se concentreze pe Steaua si pe istoria ei si sa renunte la diversele pamflete la adresa Rapidului, CFR-ului, fetelor de pe site-ul asta etc. fiindca nu-i fac deloc onoare - dimpotriva......

Ai perfecta dreptate, dar poate o sa fii injurat, ca si mine, ca nu intelegi "spiritul stelist".

Dar dl Ardeleanu tinde sa fie mitocan cand e contestat. Sa vorbesti asa despre o fata care doar a comentat, n-a injurat, n-a jignit, e o lipsa de bun-simt. Nici nu conteaza daca e sau nu stelista, daca are sau nu dreptate. E o problema de educatie, de lipsa ei, mai precis.

Si un pic de modestie n-a omorat pe nimeni, dle Ardeleanu.

AdrianUltras2503.08.2008 10:06
in primul rand, e cam ciudat faptul ca dintre toti userii care au comentat negativ de-a lungul timpului articolele d-lui Ardeleanu, dansul alege sa se rafuiasca, de o maniera lamentabila de altfel, exact cu o fata care desi are poate doar un sfert din anii lui.. si care spre deosebire de multi alti utilizatori, a aratat ca are destul de mult bun simt, educatie si maturitate in gandire in comentariile pe care le-a scris pe aici de-a lungul timpului... mult mai multa maturitate, ratiune si poate chiar si bun simt decat autorul articolului de fata....

Prietene, nu vorbi fara sa stii!!!!

Aparentele insala.Tu nu ai primit mesaje private de la ea;)

Garrincha03.08.2008 12:21

Haideti domnule Ardeleanu, nu trebuia sa-i raspundeti lui Dee. Desi sunt total de acord cu punctul dumneavoastra de vedere, consider ca noi stelistii trebuie sa fim uniti. Oricum eu zic ca nu trebuie sa ne certam pe nimicuri cum ar fi Paunescu. N-am nimic personal cu Paunescu, chiar imi plac unele dintre poeziile sale, dar asta nu inseamna ca nu stiu ce om fara coloana vertebrala este. Dar pe de alta parte ma ia cu fiori cand aud ca un alt "cantator" al raposatului(n.r. vadim Tudor), care isi sustine dragostea pentru Steaua. Asta nu inseamna ca acest individ nu are dreptul sa tina cu orice echipa vrea, spun doar ca eu nu as vrea sa fiu asociat, ca suporter stelist, cu acest individ. Oricum eu zic ca noi stelistii trebuie sa fim mai uniti, ca si asa sunt multi oameni care incearca sa ne dezbine. Cu mult respect Garrincha.

Garrincha03.08.2008 12:38
Domnule Ardeleanu, nu trebuia sa va chinuiti sa-i raspundeti lui Dee. O persoana care este fan al U Cluj nu are cum sa inteleaga trairile unui stelist....

Nu cred ca trebuia sa va explicati, marea majoritate a userilor au inteles ce vroiati sa ziceti prin acel articol...

MoWeed ti-am urmarit cu mare atentie comenturile si trebuie sa recunosc ca de cele mai multe ori sunt pertinente. Dar de data asta nu te inteleg. Ce legatura are faptul ca tine si cu "U" si cu Steaua. Eu sunt bucurestean si spre norocul meu nu am fost pus sa aleg intre echipa orasului meu si Steaua. Din acest motiv nu pot sa-i judec pe cei care trebuie sa faca aceasta alegere. Ce legatura are faptul ca probabil Dee este din Cluj si tine si cu U Cluj. Haideti fratilor sa nu mai fim atat de rai, pana la urma pe acest site ne uneste un singur lucru: dragostea pentru Steaua.

MoWeed03.08.2008 12:44

@Garrincha

Eu sunt brasovean si poate ca simpatizez cu FC Brasov. Dar niciodata nu voi zice in meciul Steaua-FC Brasov ca voi tine cu echipa care joaca mai bine, sau ca tin cu cei de la mine din oras. Merg pe stadion mai des la FC Brasov decat la Steaua datorita distantei dintre Brasov si Bucuresti si mi-ar fi mai usor si mai ieftin sa tin cu FC Brasov dar eu sunt stelist si numai stelist. La Brasov merg doar ca sa vad fotbal live....

Nu o judec pe dee pentru ca tine si cu U Cluj, in fond si la urma urmei asa simte si nimeni nu-i poate impune altceva. Dar de multe ori face pe desteapta invatandu-ne pe noi cum ar trebui sa se comporte un stelist adevarat, desi un stelist adevarat NICODATA nu va tine si cu alta echipa. Nu sunt rau dar de multe ori foloseste un ton superior care nu ma impresioneaza....Daca ii explici prin contra-argumente ca nu are dreptate ea tot pe a ei o tine, de parca ea si numai ea ar avea dreptate. Si nu cred ca sunt singurul de pe acest site care am aceasta parere

Asa simt eu, poate ca exprimarea mea anterioara a fost mai putin coerenta

Garrincha03.08.2008 12:54
@Garrincha

Eu sunt brasovean si poate ca simpatizez cu FC Brasov. Dar niciodata nu voi zice in meciul Steaua-FC Brasov ca voi tine cu echipa care joaca mai bine, sau ca tin cu cei de la mine din oras. Merg pe stadion mai des la FC Brasov decat la Steaua datorita distantei dintre Brasov si Bucuresti si mi-ar fi mai usor si mai ieftin sa tin cu FC Brasov dar eu sunt stelist si numai stelist. La Brasov merg doar ca sa vad fotbal live....

Nu o judec pe dee pentru ca tine si cu U Cluj, in fond si la urma urmei asa simte si nimeni nu-i poate impune altceva. Dar de multe ori face pe desteapta invatandu-ne pe noi cum ar trebui sa se comporte un stelist adevarat, desi un stelist adevarat NICODATA nu va tine si cu alta echipa. Nu sunt rau dar de multe ori foloseste un ton superior care nu ma impresioneaza....

Asa simt eu, poate ca exprimarea mea anterioara a fost mai putin coerenta

Stiu ca esti brasovean, ti-am spus ca ti-am urmarit comenturile. Tu ai un anumit fel de a fi, ceilalti nu pot fi ca tine. Uite eu spre exemplu simpatizez pe Uta pentru istorie sau pe Otelul pentru jocul ofensiv, normal ca in momentul in care vor juca cu Steaua voi tine cu Steaua, dar nimeni nu-mi poate spune ca faptul ca le simpatizez ma plaseaza in afara cercului stelistilor adevarati. Iar faptul ca Dee intra pe site-ul stelistilor independenti, mie imi arata ca ea tine cu Steaua, chiar daca e neutra cand joaca impotriva lui "U". Oricum pe noi ne uneste dragostea pentru Steaua si nu ura pentru alte echipe. Nu am nimic personal cu nimeni, dar haideti sa incepem sa ne intelegem mai bine unii pe altii si sa avem mai multa toleranta unul pentru celalalt.

ultrash03.08.2008 13:59

va multumesc pentru precizare domnule Ardeleanu...sper totusi sa fac eu rost de ea

Stanici03.08.2008 14:21

Hai sa ne constituim in apararea fetei neprihanite. Jet, mah! Incercarea aia de a compara slabul ( din punctul meu de vedere) imn al domnului Ardeleanu cu niste versuri scrise de un poet inascut a fost aiurea (ca sa nu folosesc alte cuvinte dure). Ea a incercat sa contracareze articolul respectiv printr-o actiune lipsita de bun simt - nush cum se simtea respectiva daca o comparam cu Pritzker, chiar daca acesta ar fi fost un spurcat(dinamovist) desavarsit. Numai ca nu intelegeti (sau nu simtiti)... TREBUIE SA FIM SUBIECTIVI!!! Bah, daca nu luam atitudine de fiecare data cand cinva da in noi, o sa ajungem pelea plii!! De fapt, poate din cauza unor sclavi care cica sustin Steaua si de fapt o dau in suportereala FIFA o sa ajungem incet-incet ultimii dintre suporterii din Romania. Unde sunt stelistii din '95-2000, intransigenti, urati dar intotdeauna respectati?!!!!!!!! fNe aceti mai mult rau decat dinamovistii si rapidistii noua, celor care mergem la meciuri si care facem unele sacrificii pentru Steaua.

Sa ne traiti, Domnule Ardeleanu si sa nu lasati spiritul ros- albastru sa piara!

Marius03.08.2008 15:00
Dar dl Ardeleanu tinde sa fie mitocan cand e contestat. Sa vorbesti asa despre o fata care doar a comentat, n-a injurat, n-a jignit, e o lipsa de bun-simt. Nici nu conteaza daca e sau nu stelista, daca are sau nu dreptate. E o problema de educatie, de lipsa ei, mai precis.

Si un pic de modestie n-a omorat pe nimeni, dle Ardeleanu.

Hai ca nu-i greu staniciule. Te duci in balarii cu "spiritul si valorile morale ale stelismului".

Inteleg sincer de ce ai vazut in postul lui dee la un articol despre Paunescu un atac indreptat contra "spiritului Stelei" (apropo, ca tot esti stelist d-ala adevarat, poate imi explici si mie punctual care sunt valorile astea si ce TREBUIE sa simta un stelist adevarat).

Iar faza cu jet e... jenanta.chir nu stiu de unde ai tupeul de a jigni mai multi useri ai site-ului folosind aceste apelative pline de dragoste.

P.S. Despre articol? De acord cu robson. Cum apar contestatarii, apar mitocaniile. din pacate...

MoWeed03.08.2008 15:08

@ Marius

Dar acea comparatie facuta de dee nu e cumva tot o dovada de mitocanism?

Marius03.08.2008 15:24
dle Ardeleanu,

In ciuda cuvintelor "magulitoare" cu care m-ati gratulat, eu as fi dispusa sa va explic in privat de ce am postat imnul scris de d-voastra. In nici un caz nu am dorit sa pun in antiteza cele doua creatii, alta era ideea. Imi pare rau ca v-a afectat acest lucru... cine gandeste putin, se insala mult.

@ Marius

Dar acea comparatie facuta de dee nu e cumva tot o dovada de mitocanism?

Din cate vezi, nu. Sau poate fata nu stie ce a scris...

In fine, raspunzand la mitocanie cu si mai multa mitocanie, ce spune asta despre tine?

«12»