FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sansa lui Radoi

«12»
fcsteaua.ro02.08.2008 14:51

Daca finantatorul Becali l-ar fi iubit cu adevarat pe Radoi, atunci a avut tot timpul din lume ca sa construiasca in jurul jucatorului o echipa capabila sa faca adevarata performanta. In si pentru Romania. La fel gandesc si in cazul in care ar fi vrut cu tot dinadinsul sa daruiasca romanilor o noua Stea sevillana.

In cazul in care ar exista o suma oferita pentru transferul lui Mirel, acesta trebuie lasat sa plece. Nu pentru salariul marit ci pentru ca omul acesta merita cu varf si indesat sa guste din esenta fotbalului adevarat, a jocului pe care doar el poate sa-l joace. Stiu, o sa-mi sara multi pe cap pentru ca o echipa mare se construieste doar cu oameni ca Radoi. Eu insumi sunt de aceasta parere. Totusi, atrag atentia ca in cei opt ani de cand Mirel joaca in echipa, au fost suficiente momente in care finantatorul Becali sa-si dea seama ca inca alti cinci - sase jucatori de valoare apropiata de a finului sau ar fi putut aduce Steaua intr-un sfert de finala a Champions League. Poate si mai departe de atat. Din pacate, o mare sansa a fost pierduta, Becali a avut alte planuri, iar jucatorul a pus ceva anisori in spatele impovarat de griji si responsabilitati.

Nici acum finantatorul nu da semne ca ar fi capabil sa-i faca adevaratul bine unui fin supertalentat: coechipieri de valoare care sa-l ajute pe Capitan sa-si etaleze calitatile in meciuri pe viata si pe moarte cu marile echipe ale Europei. De aceea Radoi trebuie sa fie lasat sa plece pentru ca si in cazul mentinerii sale, echipa Steaua nu reprezinta superechipa care ne-a fost promisa. Motivul este simplu, tine de nepriceperea conducatorului in materie de fotbal si interesul exclusiv pentru banii obtinuti prin calificari in Grupele Champions League.

Una peste alta, plecarea capitanului va reprezenta o alta proba solida a incapacitatii conducerii din Ghencea de a construi o echipa mare, un team care sa faca performanta la cel mai inalt nivel.

AdrianUltras2502.08.2008 15:14

Daca as fi sef la Steaua si as avea o oferta pt Radoi de la un club mare, l-as da gratis si le-as pune celor care il vor conditia ca banii pe care voiau sa ii plateasca pe el sa ajunga la salariul jucatorului.

Mirel Radoi e ultimul stelist adevarat de la Steaua!

Cand va pleca el, va disparea si Steaua noastra!

fsoica02.08.2008 15:16

daca presa a scris ca exista interes din partea lui Inter pentru Radoi, si chiar se pare ca exista,

asta nu inseamna ca sumele vehiculate au ceva de-a face cu realitatea...caci nu au

sunt convins ca Gigi nu s-ar gandi nici macar o secunda daca inter i-ar pune pe masa macar 6-7 milioane...l-ar vinde pe Mirel in 2 secunde...dar acea oferta nu va veni niciodata si stii de ce?

pentru ca, nefiind de acord cu tine, nu cred ca Radoi are valoarea de care vorbesti...daca o avea astfel de oferte ar fi venit deja de multe ori, iar Gigi nu ar fi rezistat presiunii banului...niciodata nu ar rezista...

asa ca Radoi va juca la Steaua pana la pensie...

Living_Dead_Stripper02.08.2008 15:21

O echipa mare, o echipa de Champions League, nu se poate construi in jurul unui jucator ca Radoi. Mirel este un baiat sufletist, dar asta nu este suficient pentru a fi temelia pe care sa se construiasca o echipa cu adevarat puternica. Sa ne amintim ca in meciurile cu miza el a clacat : Returul de la Trondheim cu Rosenborg, cand a dat acel autogol, meciul de la Middlesbrough, cand in calitatea sa de capitan de echipa ar fi trebuit sa imprime un spirit mai combativ echipei, apoi chiar aceasta accidentare a sa din meciul cu Italia, denota faptul ca Mirel Radoi nu are sangele rece, necesar in meciurile cu miza.

Mirel Radoi este un foarte bun jucator pentru campionatul intern, pentru Cupa UEFA, dar cand vine vorba de infruntari cu adevarat decisive, atunci isi arata limitele. Asta daca e sa privim adevarul in fata...

84ava02.08.2008 15:22

Sa dea D-zeu :D

AdrianUltras2502.08.2008 15:23
Mirel Radoi nu are sangele rece, necesar in meciurile cu miza.

Nu stii ce vorbesti.

Te rog!!!

Meciurile in care Radoi a gafat le poti numara la degetele de la o mana.

Living_Dead_Stripper02.08.2008 15:31

@ AdrianUltras25:

Le numeri pe degetele de la o mana, dar cand te uiti la ce numeri vezi ca toate erau meciuri cu miza enorma, finala cupei UEFA, calificare in Champions League sau meci de campionat european.

Eu n-am spus ca nu are valoare, dar trebuie sa vedem si limitele.

MoWeed02.08.2008 15:50

Mirel Radoi merita sa plece pentru daruirea de care a dat dovada in extrem de multe momente. Merita sa plece la o echipa mare si daca Becali i-ar fi intr-adevar nas l-ar lasa sa plece pentru ca are si el dreptul sa joace intr-o echipa adevarata. Cred si eu ca s-a saturat Radoi cand vede ca el da tot ce poate si altii nu au deloc vlaga ca doar stiu ca patronul ii va impune in primul 11...

Il Soldatino02.08.2008 15:56

Noroc, zi-mi si mie, te rog, unde am scris eu mai sus de "valoarea lui Radoi" si cat de multa valoare i-am pus in carca. Cred ca, mai degraba, am vrut sa scot in evidenta esenta din care este format acest jucator, daruirea si nu doar am sugerat valoarea (aspect asupra caruia cu totii avem pareri diferite).

Cu privire la "pensia" de care ai pomenit. Cred ca trebuie sa-ti dau dreptate. Adica si eu gandesc la fel. De aceea am si scris acest articol. Noroc

fsoica02.08.2008 16:01
Noroc, zi-mi si mie, te rog, unde am scris eu mai sus de "valoarea lui Radoi" si cat de multa valoare i-am pus in carca. Cred ca, mai degraba, am vrut sa scot in evidenta esenta din care este format acest jucator, daruirea si nu doar am sugerat valoarea (aspect asupra caruia cu totii avem pareri diferite).

Am subinteles eu partea cu valoarea...oricum ideile mele erau 2:

Gigi=samsar

si

campionatul Romaniei nu a mai produs de la Chivu (care de fapt e mai degraba produsul Ajax-ului) niciun jucator capabil sa fie titular intr-o echipa de top a europei...

Nici pe Mutu nu il vad in stare sa joace la o superputere...vezi Euro...

Numai bine !

AdrianUltras2502.08.2008 16:03

LDS

Spune-le!

Poate pui acolo si meciurile cu Valencia si Betis, meciuri in care Radoi a dat pase de gol...

MoWeed02.08.2008 16:06

@LDS

Spune-mi si mie cum denota lipsa de sange rece faptul ca i-a spart Rat capul.....

Hai totusi atunci sa luam alt meci cu miza de la Euro: cel cu Franta in care Mirel a fost cel mai bun de pe teren....

Mihai Somanescu02.08.2008 16:48

Excelent articol Catalin! Reprezinta si punctul meu de vedere.

dorianpirau02.08.2008 16:49

Am vazut acuma in GSP ca vrea sa il imprumute pe 2 milioane de dolari. Daca face aia, aia il vor folosi sa li se refaca jucatorii, si pe urma el va veni inapoi. Mai bine il tinem sa ne ajute sa mergem in Champions League.

Living_Dead_Stripper02.08.2008 16:50
Middlesbrough??? Cred ca fabulezi!!! Tu ai vazut cum aratau TOTI atunci? Cum striga Mirel la toti si degeaba? Ce ar mai fi putut sa faca atunci cand iti vezi colegii cazuti la propriu sau cand tot ce iti ramane e sa urli sau sa bubui mingile rugandu-te sa se termine?! Asta nu inseamna limita,asta inseamna echipa pregatita moral foarte prost si extrem de prost condusa de pe banca....si mai apoi tu vorbesti de adevar. E adevarul tau si numai al tau nicidecum al foarte multora dintre noi care cred cu tarie in Mirel si care simt din ce e facut acest baiat. Auzi la tine meciul cu Italia!!!!!! Pai nu a existat jucator de la noi sau antrenor,comentator care sa nu fi spus cat de mult a contat Radoi in teren si cat spirit de sacrificiu are el....esti rupt de realitate,pentru ca ce spun eu aici au spus foarte multi,chiar foarte multi!!!!

Respect Mirel

Da, am vazut cum aratau TOTI atunci. Am vazut si Turcia la Euro 2008 in minutul 119 cu Croatia. Aia sunt jucatori de VALOARE. O echipa nu poate fi pregatita moral, cu caracterul te nasti, nu-l dobandesti. Eventual mai poate fi slefuit pe timpul vietii.In celelate meciuri am vazut jucatori buni, printre care ar intra si Mirel Radoi. Dar nici Steaua, nici Romania nu are un jucator providential care sa poata salva un meci, doar spiritul de sacrificiu nu e deajuns.

Si da, e opinia mea, nu adevarul meu, adevarul nu poate fi decat unul singur, iar eu nu ma erijez in detinatorul adevarului absolut...

@Mo Weed & AdrianUltras25

Nu e nici vina lui, nici vina lui Rat. Dar acea accidentare stupida denota lipsa de luciditate, absenta sangelui rece, a controlului de sine in momente de presiune, in meciurile cu miza. Meciurile cu Valencia sau Betis au fost importante, dar nu se pot compara cu meciul de la Trondheim, unde am jucat sansa revenirii in Champions League dupa 10 ani, cu meciul de la Middlesbrough unde am jucat pentru o finala de Cupa UEFA. Un jucator ca Belodedici, asta i-ar trebui Stelei acum. Dar oameni din astia se nasc rar, iar acum cu Becali supervizor la Steaua, oricum nu ar ajunge in ograda noastra.

Cea mai clara dovada este diferenta dintre jucatorii romani si jucatorii din spatiul fostei Iugoslavii. In timp ce aia pleaca pe la toate cluburile din G 14, ai nostri abia daca prind si ei vreun transfer second hand pe la vreo echipa din Italia sau Spania, asta daca nu ajung prin Cecenia.

endorama02.08.2008 18:00

da, sunt si eu de acord cu articolul. dar inainte de a privi efectele plecarii lui Radoi asupra Stelei, Becali ar trebui sa se gandeasca si la viata lui Radoi... parerea mea e ca Radoi si-a facut datoria la Steaua si merita acum sa joace la un alt nivel...

din pacate, ma tem ca Becali va cere 15 milioane doar ca sa opreasca transferul....

eduardo_stelist02.08.2008 21:12
O echipa mare, o echipa de Champions League, nu se poate construi in jurul unui jucator ca Radoi. Mirel este un baiat sufletist, dar asta nu este suficient pentru a fi temelia pe care sa se construiasca o echipa cu adevarat puternica. Sa ne amintim ca in meciurile cu miza el a clacat : Returul de la Trondheim cu Rosenborg, cand a dat acel autogol, meciul de la Middlesbrough, cand in calitatea sa de capitan de echipa ar fi trebuit sa imprime un spirit mai combativ echipei, apoi chiar aceasta accidentare a sa din meciul cu Italia, denota faptul ca Mirel Radoi nu are sangele rece, necesar in meciurile cu miza.

Mirel Radoi este un foarte bun jucator pentru campionatul intern, pentru Cupa UEFA, dar cand vine vorba de infruntari cu adevarat decisive, atunci isi arata limitele. Asta daca e sa privim adevarul in fata...

cum compari u valoarea lui si atitudinea lui cand vb de meciul cu Italia??? Ce legatura are devotamentul si indarjirea de care a dat dovada la faza aia cu valoare lui???

sfatul meu..daca il critici pe Radoi, daca afirmi ca nu are valoare.ramai la versurile tale si lasa comentariile in baza celor care stiu cine si ce inseamna Radoi

PEACE

daca presa a scris ca exista interes din partea lui Inter pentru Radoi, si chiar se pare ca exista,

asta nu inseamna ca sumele vehiculate au ceva de-a face cu realitatea...caci nu au

sunt convins ca Gigi nu s-ar gandi nici macar o secunda daca inter i-ar pune pe masa macar 6-7 milioane...l-ar vinde pe Mirel in 2 secunde...dar acea oferta nu va veni niciodata si stii de ce?

pentru ca, nefiind de acord cu tine, nu cred ca Radoi are valoarea de care vorbesti...daca o avea astfel de oferte ar fi venit deja de multe ori, iar Gigi nu ar fi rezistat presiunii banului...niciodata nu ar rezista...

asa ca Radoi va juca la Steaua pana la pensie...

ai aparut iar pe aici??? cum se face ca postezi doar in momentele grele ale Stelei, unde ai stat din mai pana acum, perioada in care nu cred ca ai 3 posturi.

marsh javra!!!

@Mo Weed & AdrianUltras25

Nu e nici vina lui, nici vina lui Rat. Dar acea accidentare stupida denota lipsa de luciditate, absenta sangelui rece, a controlului de sine in momente de presiune, in meciurile cu miza.

ALOOOOO, Mirel la faza cu Rat era cu spatele, minerul a venit cu fata si a dat dovada de lipsa de luciditate, abis dupa a 1-a zi a spus ca el a strigat la Mirel ca da el in minge....eu la acea faza gasesc un singur vinovat: RAT...

maye02.08.2008 22:32

MAAAA TREZIREAAA...cum dracu spuneti unii ca Mirel nu are valoare sau ca el a clacat...??...pai omul asta e singurul stelist care a mai ramas in echipa asta...nu pune nici unul suflet ca el pe teren...ati dat exemple meciul cu rosenborg si boro...pai si-a dat autogol cu norvegienii dar atat a ramas pe retina si in mintea altora..eu tin minte un Mirel care dupa acel autogol a jucat foarte bine si a murit pe teren...si cu boro nu vad cu ce e el vinovat..pentru ca toata echipa a picat pentru ca asa sunt crescuti jucatorii romani..dupa ce dau un gol stau cu fundu in poarta mai ales daca au un super antrenor(momentan activand la arabi)..iar ideea referitoare la meciul cu macaronarii e absolut penibila..pai cu c e el d vina ca a sarit la acea minge si ca a luptat pentru echipa nationala?de fapt e de vina ca are un spirit de sacrificiu imens si ar face orice pentru Steaua si nationala..

-Capitanul merita sa plece pentru ca nu mai are cu cine juca in aceasta echipa...cred in Steaua dar stiu ca Mirel e singurul stelist adevarat...(desi si Nesu e un stelist pur-sange)...oricum daca va pleca Steaua nu va pierde un jucator ci un adevarat lider...iar eu din prisma suporterului stelist vreau sa ramana aici vesnic..dar din prisma omului..ii doresc lui Mirel sa faca pasul la o echipa mare din afara...

MoWeed02.08.2008 22:55

@LDS

Acea accidentare denota lipsa de luciditate al lui Rat deoarece Mirel era primul la mingie. Nu am zis ca asta inseamna neaparat ca e vina lui Rat pentru accidentarea lui Mirel dar in nici un caz acea accidentare nu denota lipsa lui de luciditate si de concentrare.

La Trondheim si-a dat acel autogol dar uiti ca a si dat tonul revenirii steliste printr-un gol. Boro in nici un caz nu i-se poate imputa, acolo a fost vina colectiva a echipei care s-a retras si a antrenorului/sluga care, in loc sa faca schimbari pentru a tine mingia departe de poarta noastra, baga in teren toti fundasii din lot. Cu ce e vina lui ca la Boro Carlos a avut o evolutie submediocra sau ca Balan a dat pasa la adversar la golul 4 al englezilor?

Nu cred ca e normal ce spui despre un jucator care ne-a scos din c***t de multe ori(atat in campionat cat si in cupele europene). Normal ca e si el om si are greselile lui, dar acum sa nu punem 2-3 greseli grave inaintea atator interventii de mare jucator....Plus ca e unul din putinii jucatori romani care au aceeasi determinare fie ca joaca eternul derby cu Dinamo, fie ca joaca acasa cu Gloria Bistrita....

maye02.08.2008 23:19

@MoWeed

Impecabil spus...si mai mult decat adevarat!

stelist24/2403.08.2008 05:20
cand in calitatea sa de capitan de echipa ar fi trebuit sa imprime un spirit mai combativ echipei, apoi chiar aceasta accidentare a sa din meciul cu Italia, denota faptul ca Mirel Radoi nu are sangele rece, necesar in meciurile cu miza.

hai slabeste-ma ca stau sub masa de mor de ras, din cauza meciului cu miza cu Italia, el s-a palit cap in cap cu ala ?:D:D:D:D:

Living_Dead_Stripper03.08.2008 06:27
@LDS

Acea accidentare denota lipsa de luciditate al lui Rat deoarece Mirel era primul la mingie. Nu am zis ca asta inseamna neaparat ca e vina lui Rat pentru accidentarea lui Mirel dar in nici un caz acea accidentare nu denota lipsa lui de luciditate si de concentrare.

La Trondheim si-a dat acel autogol dar uiti ca a si dat tonul revenirii steliste printr-un gol. Boro in nici un caz nu i-se poate imputa, acolo a fost vina colectiva a echipei care s-a retras si a antrenorului/sluga care, in loc sa faca schimbari pentru a tine mingia departe de poarta noastra, baga in teren toti fundasii din lot. Cu ce e vina lui ca la Boro Carlos a avut o evolutie submediocra sau ca Balan a dat pasa la adversar la golul 4 al englezilor?

Nu cred ca e normal sa spui despre un jucator care ne-a scos din c***t de multe ori(atat in campionat cat si in cupele europene). Normal ca e si el om si are greselile lui, dar acum sa nu punem 2-3 greseli grave inaintea atator interventii de mare jucator....Plus ca e unul din putinii jucatori romani care au aceeasi determinare fie ca joaca eternul derby cu Dinamo, fie ca joaca acasa cu Gloria Bistrita....

Omule, eu n-am spus ca Radoi nu are valoare de Steaua. Argumentatia mea pleaca de la afirmatia din acest articol conform careia in jurul lui Radoi se poate construi o echipa puternica, o echipa de Champions League. Iar eu nu cred acest lucru, nu cred ca Radoi este un lider in adevaratul sens al cuvantului, omul care sa impulsioneze echipa in momentele de degringolada. De asta am dat ca exemplu meciurile de la Trondheim si Boro.

Doar determinarea si spiritul de sacrificiu nu sunt suficiente.

Daca as fi fost rau intentionat as mai fi adaugat si pasa de gol pe care i-a dat-o lui Claudiu Niculescu la scorul de 1-3 in acel ,,derby'' pierdut cu 2-4 in Ghencea cu spurcatii. N-am inclus si acel meci pentru ca atunci el abia revenise dupa o accidentare...

MoWeed03.08.2008 07:16

@LDS

Daca nici Radoi nu e un lider in adevaratul sens al cuvantului nu stiu cine mai este....Sunt exemple negative intr-adevar, dar oare la Trondheim nu el a impulsionat revenirea de la 3-0 la 3-2? Asta desi era fundas central....

La Boro a fost unul din putinii jucatori care ar fi meritat calificarea in finala. Sigur, e usor sa dai vina pe capitan pentru mediocritatea altor jucatori....

Oare in ultimii 2 ani cat a fost accidentat nu s-a vazut lipsa unui adevarat lider pe teren? Nu s-a vazut ca Dica nu este nici pe departe liderul care este Mirel? De ce trebuie mereu pentru cateva greseli sa uitam tot ceea ce a facut bine?

Living_Dead_Stripper03.08.2008 08:06
@LDS

Daca nici Radoi nu e un lider in adevaratul sens al cuvantului nu stiu cine mai este....Sunt exemple negative intr-adevar, dar oare la Trondheim nu el a impulsionat revenirea de la 3-0 la 3-2? Asta desi era fundas central....

La Boro a fost unul din putinii jucatori care ar fi meritat calificarea in finala. Sigur, e usor sa dai vina pe capitan pentru mediocritatea altor jucatori....

Oare in ultimii 2 ani cat a fost accidentat nu s-a vazut lipsa unui adevarat lider pe teren? Nu s-a vazut ca Dica nu este nici pe departe liderul care este Mirel? De ce trebuie mereu pentru cateva greseli sa uitam tot ceea ce a facut bine?

Pai tocmai asta spun. Ca nu avem un lider in adevaratul sens al cuvantului. Avem capitan de echipa, nu lider. Bunaoara, in cel mai memorabil meci facut in acesti 18 ani post-revolutionari, acel 4-1 de la Kiev, Mirel nu a jucat. Nu uita nimeni si nici nu contesta lucrurile bune pe care Radoi le-a facut pentru Steaua, dar asta nu inseamna ca trebuie sa punem batista pe tambal cand e vorba sa amintim si de gafele acestuia....

MoWeed03.08.2008 08:14

@LDS

Nu ziceam ca trebuie sa punem batista pe tambal cand e vorba sa amintim si de gafele lui Radoi, dar nici sa nu sarim in cealalalta extrema: datorita catorva greseli sa-l catalogam drept un jucator slab. De la un timp am vazut ca apar tot mai multi care declara asta, poate i-se trage si de la legatura sa cu oierul.

Corect, la meciul de la Kiev nu a jucat, dar in sezonul in care am ajuns pana in semifinalele UEFA a jucat. Sunt atatea meciuri jucate in acel sezon care la acel moment erau considerate drept decisive, iar Mirel nu a facut greseli.

Eu tocmai consider ca in jocul fara vlaga al stelistilor din ultimele 2 sezoane in care au dat dovada de sictir si nepasare s-a vazut lipsa liderului Radoi mai mult decat a capitanului Radoi....

«12»