Daca finantatorul Becali l-ar fi iubit cu adevarat pe Radoi, atunci a avut tot timpul din lume ca sa construiasca in jurul jucatorului o echipa capabila sa faca adevarata performanta. In si pentru Romania. La fel gandesc si in cazul in care ar fi vrut cu tot dinadinsul sa daruiasca romanilor o noua Stea sevillana.
In cazul in care ar exista o suma oferita pentru transferul lui Mirel, acesta trebuie lasat sa plece. Nu pentru salariul marit ci pentru ca omul acesta merita cu varf si indesat sa guste din esenta fotbalului adevarat, a jocului pe care doar el poate sa-l joace. Stiu, o sa-mi sara multi pe cap pentru ca o echipa mare se construieste doar cu oameni ca Radoi. Eu insumi sunt de aceasta parere. Totusi, atrag atentia ca in cei opt ani de cand Mirel joaca in echipa, au fost suficiente momente in care finantatorul Becali sa-si dea seama ca inca alti cinci - sase jucatori de valoare apropiata de a finului sau ar fi putut aduce Steaua intr-un sfert de finala a Champions League. Poate si mai departe de atat. Din pacate, o mare sansa a fost pierduta, Becali a avut alte planuri, iar jucatorul a pus ceva anisori in spatele impovarat de griji si responsabilitati.
Nici acum finantatorul nu da semne ca ar fi capabil sa-i faca adevaratul bine unui fin supertalentat: coechipieri de valoare care sa-l ajute pe Capitan sa-si etaleze calitatile in meciuri pe viata si pe moarte cu marile echipe ale Europei. De aceea Radoi trebuie sa fie lasat sa plece pentru ca si in cazul mentinerii sale, echipa Steaua nu reprezinta superechipa care ne-a fost promisa. Motivul este simplu, tine de nepriceperea conducatorului in materie de fotbal si interesul exclusiv pentru banii obtinuti prin calificari in Grupele Champions League.
Una peste alta, plecarea capitanului va reprezenta o alta proba solida a incapacitatii conducerii din Ghencea de a construi o echipa mare, un team care sa faca performanta la cel mai inalt nivel.