In timpul meciului de Vaslui, capitanul Mirel Radoi si-a scos celebra masca de protectie si a aruncat-o furios. Sigur, majoritatea, asemeni comentatorilor partied, vor spune ca e gestul de maxima determinare, ca si-a pus echipa inaintea sanatatii, etc. Eu insa am vazut in gestul acela, maxima frustrare a capitanului care isi pierde vasul si stie ca nu poate face nimic sa impiedice acest lucru.
Sigur, am pierdut la Vaslui in prima etapa. Insa nu e nicio tragedie. In viata unei echipe victoriile alterneaza cu infrangerile. La fel, in campionat mai avem 33 de meciuri in care ne putem demonstra valoarea si castiga titlul. Repet, nu e nicio tragedie in faptul ca am pierdut un meci, fie el si primul, fie el si in fata Vasluiului lui Porumboiu.
Dupa primul meci din perioada de pregatire am spus aici pe site ca Steaua lui Lacatus joaca "la plezneala" singura tactica fiind "mingea la Dayro si vedem ce iese". Am fost ... numit in multe feluri dupa aceea. Mi s-a spus ca e perioada de pregatire, de acumulari, discrepantele din joc sunt normale si altele. Iata ca a venit si prima etapa. Asa cum am banuit, jocul Stelei se bazeaza excesiv pe sclipirile lui Dayro sip e obsesivele centrari ale extremelor. Dupa acelasi prim meci amical le spuneam unor amici ca vom avea mari probleme atunci cand Dayro nu va "merge". Cu Vasluiul Dayro n-a mers. Fara columbian Steaua n-a mers.
Avem un atacant, Arthuro pe numele lui, care nu stie sa sara la cap. Un varf de aproape doi metri care nu s-a impus in duelurile aeriene, un varf impins care nu se demarca absolut deloc. Avem o singura extrema, Janos Szekely, care atunci cand nu merge coordonatorul este stingher. Il avem pe Nicolita care nu stie sa centreze, lucru esential pentru postul pe care joaca. Avem un tanar, Razvan Ochirosii, care mai are mult, mult de crescut. Ochisori (in niciun caz nu e un apelativ jignitor pentru jucator) este foarte slab fizic, pierde 90% din duelurile unu-la-unu, dueluri in care, in Liga I, fizicul este foarte important. Ochirosii poate deveni mijlocasul de care Steaua are nevoie, dar, cu parere de rau o spun, in momentul asta este slab pe postul sau.
As fi vrut sa nu pot sa-l acuz pe Lacatus. As fi vrut sa spun ca doar finantatorul a decis achizitiile din acesta vara. Dar cand ma gandesc ca vara trecuta, cu Hagi la timona, au venit Emeghara, Golanski, Plesan sau Rada.
In fine, sper in continuare ca Lacatus sa schimbe ceva, dar se face anul si Steaua joaca la fel. Am schimbat o echipa intreaga in acest an si jocul e acelasi "cu masca sau fara masca"
Marius