FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Perle în troaca porcilor

«12»
endorama29.07.2008 20:06
Daca era usor de castigat Cupa Campionilor,ce jena i-a tinut pe altii s-o castige?

am zis eu ca era usor sau ca nu ar fi fost un moment glorios pentru noi? am zis doar ca era semnificativ mai usor de realizat performanta respectiva in 1986 decat ar fi in 2008. obiectiv vorbind, nu ti se pare a fi o afirmatie corecta?

parerea mea e ca o calificare acum in semifinalele Ligii ar fi cel putin la fel de greu de atins precum castigarea finalei de atunci.. asta era cam ceea ce spusese si Pazkany si nu mi se pare deloc a fi fost o jignire la adresa Stelei....

danimarcu29.07.2008 20:15

Pai aia zic si eu:daca era asa de usor de ajuns,de ce dracu nici o alta echipa romaneasca nu s-a apropiat macar de finala? :hmmm:

endorama29.07.2008 20:17
De exemplu, erau construite pe criteriul ca puteau transfera orice jucator strain doreau, beneficiind de piata libera din vest (a se vedea Schuster, Archibald). Ce zici de criteriul asta?

in primul rand, puteau transfera doar 3 jucatori straini, pe cand anul asta cele 4 semifinaliste din Liga nu cred sa fi avut impreuna mai mult de 10 titulari care sa nu fie jucatori straini.

in al doilea rand, dispersia valorilor era mult mai puternica in cluburile din vest decat se intampla in Romania, unde practic Steaua si Dinamo aveau toti jucatorii valorosi din campionat...

la vremea respectiva, Anderlecht si Galatasaray jucau semifinale de LC, Kusisilahti (sau cum se scrie) si IFK Gotheborg jucau sferturi de finala samd... bineinteles ca la urma Cupa tot echipele mari, gen Barcelona, Real Madrid, AC Milan samd, o castigau - si de aceea performanta Stelei de a intra in randul lor e una deosebita... dar totusi, e o diferenta de 22 de ani in care fotbalul s-a schimbat enorm

Pai aia zic si eu:daca era asa de usor de ajuns,de ce dracu nici o alta echipa romaneasca nu s-a apropiat macar de finala? :hmmm:

fiindca Steaua castiga campionatul an de an :)

din cate tin eu minte, si Dinamo a fost extrem de aproape de a juca finala Cupei Cupelor la un moment dat... parca pierdusera turul de la Sampdoria cu 1-0 si in retur au dominat copios, au avut o multime de ocazii (tin minte si acum vorba comentatorului cum ca "golul plutea in aer", fiindca o auzisem atunci pentru prima data), dar pana la urma nu s-au mai calificat - au marcat italienii sau ceva de genul asta.

eu cred ca intrebarea corecta ar fi fost: de ce nu au castigat Cupa Campionilor alte echipe est-europene?

in fine no... eu vad ca nu ne intelegem: eu zic de fiecare data ca "nu era usor... era doar mai usor decat ar fi acum", iar tu tot nu intelegi

danimarcu29.07.2008 20:39

Inteleg perfect.Ce nu inteleg eu :ce va face sa va luati dupa toti detractorii Stelei?

AdrianUltras2529.07.2008 20:52
Steaua era la vremea respectiva practic o echipa nationala care se lupta in Europa cu echipe care erau construite pe alte criterii..

In 86 doar cativa din lotul Stelei erau la nationala.

Si asta pt ca era antrenor stralucescu, un mare dobitoc care si-a facut echipa aducand la lot pilele oltenesti si cainesti.

Ca in anii care au urmat Steaua a avut cei mai multi reprezentanti la nationala nu Neaga nimeni.

Dar in 86 nu!

Ori nu jucau la nationala ori jucau prea putin.

In 86 jucatorii Stelei de atunci nu erau oameni de baza la nationala.

Poate doar Boloni.

FortuneTeller29.07.2008 21:21

@endorama

Kuusysi Lahti si IFK Goteborg din 86-87 erau mai tari decat Rosenborg din grupele LC. Da, poate diferenta de valoare dintre echipele "grele" actuale si restul lumii e mai mare decat era in 86. Dar ce ignora Paszkany si altii este ca Barcelona din 1986 era probabil mai bine vazuta in epoca decat Chelsea din 2008. Tot asa, el si gasca de frustrati autohtoni ignora faptul ca Steaua nu numai ca a ajuns la varf, dar a si ramas la varf vreo 3-4 ani. Este greu azi? Da, e greu pt echipe fricoase si pitice, dar nici atunci nu era chiar floare la ureche pt o echipa sa ajunga in finala.

il_capitano29.07.2008 21:36

Deci articolul asta reprezinta un adevar pe care multa lumea il ocoleste ! Nu postez prea des, dar acum simt nevoia sa o fac, sperantele ca patronul isi va reveni vreodata si va intelege spiritul stelist sun foarte mici, dar sa speram ca va sti sa nu faca aceeasi greseala pe care a facut-o cu Hagi si in defavoarea lui Lacatus, pentru ca el stie ca isi va pierde foarte mult din simpatia oamenilor daca batjocoreste simbolul Stelei ! Pana atunci sper ca Marius sa ramana antrenor inca 10 ani de acum incolo :Dfularsteaua2

mikutu29.07.2008 23:19

chiar sunt curios la ce meci ai vazut tu faza cu:''acu il bag ,Gigi?'' si daca ai reusi s-o pui si pe tracker..as aprecia! tu ..sau oricine o are!

fansteaua4630.07.2008 11:17

Acu îl bag Gigi, acu îl bag!

FortuneTeller30.07.2008 15:09

A fi independent nu inseamna neaparat sa stai contra patronului de cate ori zice ceva. Plus ca era doar un amical. Ramane sa vedem cu adevarat caracterul lui Lacatus la meciurile importante, atunci se va vedea daca e sclav sau doar ii arunca lui Gigelu cate o favoare.

«12»