De exemplu, erau construite pe criteriul ca puteau transfera orice jucator strain doreau, beneficiind de piata libera din vest (a se vedea Schuster, Archibald). Ce zici de criteriul asta?
in primul rand, puteau transfera doar 3 jucatori straini, pe cand anul asta cele 4 semifinaliste din Liga nu cred sa fi avut impreuna mai mult de 10 titulari care sa nu fie jucatori straini.
in al doilea rand, dispersia valorilor era mult mai puternica in cluburile din vest decat se intampla in Romania, unde practic Steaua si Dinamo aveau toti jucatorii valorosi din campionat...
la vremea respectiva, Anderlecht si Galatasaray jucau semifinale de LC, Kusisilahti (sau cum se scrie) si IFK Gotheborg jucau sferturi de finala samd... bineinteles ca la urma Cupa tot echipele mari, gen Barcelona, Real Madrid, AC Milan samd, o castigau - si de aceea performanta Stelei de a intra in randul lor e una deosebita... dar totusi, e o diferenta de 22 de ani in care fotbalul s-a schimbat enorm
Pai aia zic si eu:daca era asa de usor de ajuns,de ce dracu nici o alta echipa romaneasca nu s-a apropiat macar de finala?
fiindca Steaua castiga campionatul an de an 
din cate tin eu minte, si Dinamo a fost extrem de aproape de a juca finala Cupei Cupelor la un moment dat... parca pierdusera turul de la Sampdoria cu 1-0 si in retur au dominat copios, au avut o multime de ocazii (tin minte si acum vorba comentatorului cum ca "golul plutea in aer", fiindca o auzisem atunci pentru prima data), dar pana la urma nu s-au mai calificat - au marcat italienii sau ceva de genul asta.
eu cred ca intrebarea corecta ar fi fost: de ce nu au castigat Cupa Campionilor alte echipe est-europene?
in fine no... eu vad ca nu ne intelegem: eu zic de fiecare data ca "nu era usor... era doar mai usor decat ar fi acum", iar tu tot nu intelegi