In seara aceasta frumoasa s-a vazut cum un pic de angajament, daruire, fantezie pot sa spele niste prestante mai... enigmatice, neconcludente si, pe alocuri, proaste.
Ce nu s-a nuantat
i) Szekely poate fi jucatorul care sa impulsiuneze jocul, are rupere de ritm si un imbold deconcertante. Chiar mi-a placut. Va face un cuplu redutabil cu Dayro, fiindca se potrivesc si se cauta pe teren, desi columbianul e un pic mai avansat in schema de joc. Sa speram ca va continua in linia jucatorilor unguri cu rezonanta la Steaua: Ienei, Boloni, Ritli si altii, jucatori pe care i-am integrat foarte bine in spiritul stelar, acestia fiind dintr-un cu totul alt "aluat" decat secuii cu care ne confruntam la hochei.
ii) Tiago si-a dat drumul mai usor decat brazilianul Arthuro. Cu timpul pot deveni valorosi.
iii) Kapetanos nu a fost chiar asa bun. Cam precipitat in fata portii.
iv) Nesu + Ochirosii= tinerii cu mai mare apetit de joc si asta se vede;
v) Nicolita... acea incursiune intempestiva pe flanc cred ca-i sintetizeaza cel mai bine jocul si conceptia lui despre fotbal. De asemenea, reliefeaza exitusul unei povesti care, cu rarele exceptii Betis,rapid, ne-a deziluzionat, ne-a facut obiect de caterinca. Cred ca e timpul sa ia in primire banca de rezerve, eventual echipa a doua
vi) Radoi, Ghionea... ca de obicei, siguri pe ei. Magistrali. Imperiali. Si pawel a parut la fel.
In fine, am cam repetat ce-ati zis voi.
Rapidul a nimicit o Bistrita anemica... "smerita". Golurile au fost inscrise exclusiv de stranieri. 2 dintre cei 3 au fost adusi acum. Se pare ca au facut o campanie buna. Par a fi un adversar de temut.
Asadar, concluzia e urmatoarea: fastul si exuberanta de azi se vor intoarce cu la fel de mare intensitate , dar sub forma frustrarii, urii si a spiritului recalcitrant, daca cumva nu batem la Vaslui.
E primul meci oficial, trebuie castigat. E prima impresie, e o chestiune de blazon si chiar de istorie ( vezi episodul tulbure de acum 2 ani).
Eu zic sa tragem toate concluziile dupa meciul cu Vaslui, pana atunci e bine ca s-a inchegat o formula si o tactica. Poate-poate nu va fi al 3-lea an al ratarii