FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Prea mari pentru Steaua

«12»
AdrianUltras2523.07.2008 09:40

Am vazut ca in ultimul timp a aparut un nou curent de gandire intre fotbalistii Stelisti.

Multi dintre ei simt ca si-au facut datoria si ca trebuie sa plece.

De ce?

Pt ca sunt prea buni pt Steaua!

Pe undeva i-as intelege daca ar vrea sa plece pt ca s-au saturat de patron.Dar nu e cazul.

"Merit sa joc intr-un campionat mai puternic si sa castig mai multi bani."

De ce?

Oare pt ca in ultimii 2 ani echipa nu a castigat nimic?

De aia?

Interesant!

Dar sa trecem peste jucatorii de la prima echipa.Ca unii din ei au fost la Euro si in loc sa vina cu experienta inapoi, au venit cu fite.Fite care s-au prins si de unii jucatori care nu au fost la Euro(Lovin si Rada de ex).

Problema care pe mine ma preocupa e faptul ca aceste fite au ajuns pana si la juniori.

Am citit cum ca unul dintre cei mai promitatori juniori din Ghencea, Florentin Matei, ar vrea sa plece in strainatate ca sa "progreseze".Pt ca la Steaua nu are cum sa "progreseze".

De el se intereseaza echipe ca Liverpool, Espanol sau AC Milan.

"Nu-l mai las pe fiul meu la Steaua fiindcã nu poate sã mai progreseze acolo. Nu sînt condiții, nivelul competiției e foarte scãzut, iar terenurile sînt execrabile. Vreau sã se pregãteascã la un club din strãinãtate, pentru a-și perfecționa calitãțile tehnico-tactice ieșite din comun. Sînt convins cã la 17 ani va ajunge la o echipã de top de seniori din Europa" - tatal jucatorului

Florentin Matei joaca in Ghencea de 8 ani(de la 7 ani - el are 15 ani acum).In tot acest timp, ce a facut? Nu a progresat? Daca era asa de talentat de ce a mai venit la Steaua?

Domnu' Matei, lasati macar ipocrizia si recunoasteti ca vreti sa va duceti fiul la alte echipe mai mari ca sa castige mai multi bani. Ca si eu m-as gandi probabil la fel daca ar fi vorba de fiul meu.

Daca nici la Steaua nu ai cum sa progresezi, daca nici la Steaua nu e un nivel ridicat, atunci unde?

Pãrintele a mai dezvãluit: "Acum 3-4 ani, dupã un turneu la Constanța, un bãtrînel mi-a zis: «Nu-l mai lãsa la Steaua! Du-l în strãinãtate! E mai talentat decît era Hagi la vîrsta lui». Bãtrînelul era chiar Iosif Bukossy, descoperitorul marelui Hagi".

IRELEVANT!

De-alungul timpului au existat in Romania n fotbalisti mai talentati ca Hagi.Si in jur de 98% din ei au murit sperante.

Exemplul Romulus Gabor imi vine in minte.Si mai sunt multe: Chitaru,Fane Petcu,chiar si Lutu sau zicu.

Cel mai mult imi plac declaratiile juniorului:

- Florentin, de ce vrei sã pleci de la Steaua?

- Pentru cã nu sînt condiții și simt cã nu mai pot progresa. În plus, antrenorii țipã la mine sã nu mai driblez și mã obligã sã fac și faza de apãrare.

- Dar astea sînt cerințele în fotbalul mare.

- Așa e, însã nu înțeleg de ce antrenorii mei îmi cer sã nu mai driblez în atac, dar dupã ce vãd meciuri din Liga Campionilor sînt atît de fascinați, a doua zi la teren, de fazele spectaculoase pe care le fac Messi sau Ronaldinho! Eu vreau sã ajung ca Messi sau Ronaldinho, pentru cã sînt foarte tehnic. Anul trecut m-am antrenat de cîteva ori cu seniorii Stelei și mi-a plãcut de brazilianul Elton.

Din ce zice el dribling=progres!

Gresit pustiule.Daca antrenorii te impiedica sa driblezi e pt ca vor ca tu sa joci mai mult in echipa.Ca fotbalul e un joc de echipa, nu de alta.

"Antrenorii tipa la mine" - saracu'!

L-au speriat antrenorii mari si rai!

Te pun sa faci faza defensiva?

Pfoai! Blasfemie!

Probabil acest pusti nu a auzit pana acum de Johan Cruyff.

Cine e asta?

Pai, un tip care a jucat fotbal.A jucat fotbal la echipe ca Ajax,Barcelona, Feyenoord.

A fost atacant/mijlocas ofensiv si e considerat de multi cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Cruyff a castigat CL si ca jucator si ca antrenor.A avut succes in ambele cariere datorita unui singuru lucru : FOTBALUL TOTAL!

Aceasta era filozofia lui Cruyff: Fotbalul Total.

Toti in atac, toti in aparare.

Va spun eu ca la 15 ani, Cruyff nu se gandea cum sa ajunga mai repede la Liverpool.

Cruyff se gandea cum sa joace fotbal.

Era fericit ca joaca fotbal si juca de placere.

Nu sunt prea multi fotbalisti romani care in acest moment sa faca la fel!

468_51309_matei2_1.jpg

Fata de ultima data cand i s-a luat interviu, domnisorul Matei si-a lasat sa creasca pletele si nu numai. Odata cu pletele se pare ca i-a crescut si egoul.I-a crescut atat de mare incat un club ca Steaua, club care are in palmares o CCE si o supercupa a Europei, (ca sa nu mai zic nimic de performantele interne) nu poate sa il cuprinda.

P.S.

In curtea Stelei exista multi juniori ca Florentin Matei.Unul din ei e Andrei David.Sunt curios cum de acest baiat nu a facut fite pana acum.

1on23.07.2008 10:12

Cât timp antrenori la juniori o sã fie nepoții jijiului, tare m-aș mira sã ajungã vreunul în prima echipã. De la Ogãraru, Steaua n-a mai avut niciun fotbalist crescut la club, care sã ajungã în prima echipã (Neșu și Ochiroșii au fost aduși de pe la alte școli de fotbal).

xDaJACKALx23.07.2008 10:22

Nu stiu daca e vina lui cat e vina lu tasu care e ahtiat dupa bani.Ca pustiu asta mai e si Andrei Ionescu care de vreo 2 ani e cu gandu la strainatate si a uitat sa mai joace si fotbal.La fel si Keseru sau Copil care au plecat ca mari sperante sa-si faca junioratul afara si nu s-au adaptat.

Nu cred ca poate pleca asa usor.Totusi a stat 8 ani la Steaua,clubul a avut o contributie serioasa la dezvoltarea lui ca jucator si nu-si poate pune palma in fund sa plece cand vrea el.Inter tocmai a dat 10 milioane pe un pusti brazilian de 16 ani de la Vasco deci daca era chiar asa fenomenal cum il lauda taicasu probabil ar fii primit deja oferte concrete.

c.ronaldo1723.07.2008 11:00

Adrian

Imi pare rau sa iti spun, dar cred ca esti o victima a presei din Romania. Orice scrie gsp, tu crezi tot. Si nu ma refer numai la acest articol.

De unde dracu` stie Gsp ca pustiul ala e cel mai promitator stelist? Or avea si la juniori jurnalisti? Nu prea cred. Hai sa fim putin seriosi.

steaua_gloria23.07.2008 11:36

Dragoste cu sila nu se poate. Eu ma uit la Niculescu , care acum 2 seri a spus clar : Da, m-as intoarce in campionatul Romaniei , dar NUMAI la Dinamo. Pentru cei care nu au vazut emisiunea ii rog sa nu comenteze prosteste.

De cealalta parte sunt de acord ca Goian sa plece, stie ca ar putea juca in CL si sa aiba si rezultate daca s-ar transfera. Isi doreste si el sa faca ceva cu viata lui , daca tot s-a apucat de fotbal si e bine cotat. Sunt stelist , dar intradevar , cu echipa de acum e greu sa facem perormante. La cum am jucat in amicale , nu luam titlul. E cam acelasi scenariu ca vara trecuta .

De ce Goian nu are voie sa plece de la Steaua ?! Ca spuneti voi ca are conditii ? Dar Ronaldo de ce a plecat de la Sporting? Oare n-avea conditii? Si exemplele pot continua...

Exista momente in viata cand trebuie sa produci o schimbare si Radoi si Goian trebuiau sa o faca acum . Din pacate n-o vor face pana in iarna.

AdrianUltras2523.07.2008 11:45

C.Ronaldo 17

Prietene, nu gesepe a zis-o, au zis-o antrenorii de la juniorii Stelei.

Mi se pare ca a aparut un reportaj cu el si in revista oficiala.

Oricum, de la promisiune la certitudine e drum lung.

Sunt multi factori care te pot opri din drum.

Unul e caracterul.Altul e adversarul care poate oricand sa te rupa.

Adi Ilie era in super forma la Valencia pana sa se rupa.Dupa a urmat declinul.

La fel Florentin Dumitru.

Ca e promisiune nu inseamna nimic.

Cand va fi certitudine mai discutam.

Aici am vorbit despre caracterul unui om care totusi, 8 ani, aici a invatat meserie.

Marius23.07.2008 16:19

@ Adrian

"Daca nici la Steaua nu ai cum sa progresezi, daca nici la Steaua nu e un nivel ridicat, atunci unde?"

Antrenorii de la juniorii Stelei (si nu numai la Steaua e asa) sunt niste glume. Dincolo de "tupeul" fotbalistului care se considera un viitor mare jucator (desi ego-ul e o caracteristica a fotbalistilor mari) ramane un mare adevar. Antrenorii micutilor sunt la pamant, iar asta nu poate fi trecut cu vederea.

puyol23.07.2008 16:27

impresii de 2 lei...

AdrianUltras2523.07.2008 16:36

Marius

Ai dreptate.

Mai nou la Steaua se ocupa de juniori numai veri sau nepoti.

Dar inainte erau(si inca mai sunt cativa)oameni care stiau treaba.Ma refer aici la Bumbescu si altii.

Chiar mi se pare ca baiatul a trecut pe la o grupa de-a lui Bumbescu.

c.ronaldo1723.07.2008 16:38

@Adi Adi Adi

Deloc nu vrei sa asculti si pe altii, tu o tii pe a ta mereu.

Din cate stiu, Suporter Steaua este o revista care apartine tot celor de la GSP. Recunosc ca nu o mai cumpar de multa vreme, decat ocazional. Prefer internetul.

AdrianUltras2523.07.2008 16:45

C.Ronaldo

Suporter Steaua e revista oficiala a clubului.

E intr-adevar facuta de aceeasi firma care face si gsp dar e revista oficiala.

Uita-te pe siteul oficial.

Virgil23.07.2008 17:12

Foarte corect. Dica, Goian, Radoi, Ghionea, si-au servit ani de zile echipa la cel mai inalt nivel. Din nefericire creditorul are arici la buzunare si principii de neclintit atunci cand vine vorba de salarii.

Mi se pare necinstit ca unor jucatori de valoare europeana cum sunt Goian si Ghionea sa le platesti contracte de doar 150.000 euro anual, doar pentru ca sunt fundasi.

Ar fi fost normal sa le dea drumul pentru ca nu plecau degeaba, ci pe sume frumusele.

E normal sa nu-l dai pe Dica atunci cand valoreaza cel putin 5 milioane euro si sa-l dai doi ani mai tarziu pentru 2 mil care includ si TVA-ul? Eu cred ca nu.

Politica clubului de fotbal Steaua in privinta transferurilor si a respectului fata de proprii jucatori, e un capitol care deocamdata nu exista.

Nimeni nu poate fi legat de club si batjocorit cum e Goian in prezent. Oricine are valoare are dreptul la o paine mai buna.

AdrianUltras2523.07.2008 17:14

Corect!

Dar de la a merita mai mult pana la a pleca cand "vrea muschii tai" e cale lunga!

se7en23.07.2008 17:55

Liverpool, Espanyol sau AC Milan auzi :laugh:. credeti ca a auzit cineva de panarama asta, numai prostii inventate ori de el sau taica-su.

in loc sa fie fericit ca Argaseala si ceilalti din staff stiu de existenta ta si probabil va fi in lotul mare al Stelei in ~2 ani (vezi Rusu, Mustata), pleaca de la club si se antreneaza pe terenul de miuta din sat cu taica-su si asteapta sa-l ia Liverpool. penal.

succes, daca o tii tot asa te gasim om de servici prin mall in vreo 5 ani, Hagi pletos ce esti.

David_Steaua200723.07.2008 19:34
Marius

Ai dreptate.

Mai nou la Steaua se ocupa de juniori numai veri sau nepoti.

Dar inainte erau(si inca mai sunt cativa)oameni care stiau treaba.Ma refer aici la Bumbescu si altii.

Chiar mi se pare ca baiatul a trecut pe la o grupa de-a lui Bumbescu.

Am jucat si eu acum vreo 8 ani la grupa lui Adrian Bumbescu (care intradevar, scotea untul din noi,pacat ca avea niste probleme cu stii tu ce...)

Da si atunci erau niste antrenori care cam bagau copilasi de bani gata!!In prezent nici nu imi imaginez!! :( E pacat ca nu ajunge nici un baiat la seniori mai ales ca talente sunt!!

AdrianUltras2523.07.2008 20:25

Cand ai in conducere amatori ca cei de la noi, nu ai cum sa scoti jucatori de valoare!

Ba mai mult, ii strici!

Cand ii imprumuti la echipe unde isi rup picioarele si mai ales unde se obijnuiesc cu mediocritatea nu ai cum sa le ceri sa fie campioni.

Argat-seala, nepotii,verii, leo si Gigel trebuie sa plece!

MoWeed23.07.2008 23:09

Adriane...

Normal ca vrea sa plece cand vede amatorismul complet cu care e condus clubul. Nu e mai bine pentru el sa plece la o echipa din strainatate unde se pune accent pe cresterea juniorilor decat sa-si rupa picioarele pe la Buzau?

Asta nu inseamna ca trebuie sa mearga pe principiul "plec cand vrea muschii mei". Ceea ce multi fotbalisti romani nu inteleg este ca un contract este un contract; nu poti sa-l reziliezi cand vrei tu si in ce conditii vrei tu,....

unuspecial24.07.2008 06:50

pustiu asta din nimeni a ajuns subiect de discutii pe forum... cred ca exageram daca am ajuns sa comentam caracterul unui pusti de 15 ani. am citit toate discutiile dp forum ... fiecare isi da cu parerea insa nimic concret . Uite imi dau si eu cu parerea. Nu e de vina taicasu' . nici conditiile de la Steaua . nici varsta de 15 ani . Pur si simplu pustiul sufera de Elton, Ronaldinho si Messi. Cred ca are colectie cu ei acasa. Asta e un circar si atat. Parerea mea este ca nu are treaba cu fotbalul si chiar as vrea ca Steaua sa ii dea drumu ca n-avem nevoie de harfe si fitze.

Marius24.07.2008 09:57

Adriane,

Uite ce scrie Maria Andries. Eu sunt total de acord cu ea si de aceea imi permit sa-i postez aici intrarea de pe blog:

Probabil i-a bãgat cineva prostii în cap. Poate s-a uitat prea mult la Liga Campionilor, la alde Messi, Ronaldinho. Așa a ajuns Florentin Matei la concluzia cã nu mai are ce învãța la juniorii Stelei.

?Dacã stau aici, trece trenul pe lîngã mine!?. Vorbește un puști care știe ce vrea. Vrea sã creascã. Sã nu se opreascã la Gloria Buzãu, ca Ochiroșii. Nu s-a uitat doar la Ligã, s-a uitat și la ce se întîmplã în jur. Iar în jur, lucrurile se mișcã amenințãtor de greu pentru o viațã de om. Pentru o carierã de fotbalist.

Vorbește cel mai tehnic jucãtor al generației sale. Cãpitanul ?naționalei? Under 15. Da, se face Academie în Ghencea, dar cînd? Peste trei ani, el vrea sã joace la Real Madrid. Probabil i-a bãgat cineva prostii în cap. Sau poate nu. La 15 ani, gîndiți-vã, cu toții știam exact, dar exact, cu sunet și culori, cum ar trebui sã fie lucrurile.

ªtiam ce tren trebuie sã luãm și unde trebuie sã ne ducã. Apoi, treptat, uitãm pînã și cum aratã un tren. Iar cei care știu cum aratã și trenul, și fotbalul, și alte esențe, puștii ca Florentin, nu mai au nici chef, nici rãbdare sã ne spunã. Ãsta-i necazul. Pleacã. Pe capete. În Poiana lui Stîngã, pe Bernabeu, Dumnezeu știe unde. Pleacã de nebuni, cît amintirea Paradisului și a Ligii e încã proaspãtã.

Deci sa nu mai vorbim aiurea despre valoarea sau lipsa de valoare a baiatului. El e CAPITANUL Romaniei UNDER 15 si recunoscut de majoritatea antrenorilor de juniori ca cel mai tehnic si valoros fotbalist al generatiei sale.

AdrianUltras2524.07.2008 13:19

Cel mai tehnic nu inseamna neaparat si cel mai valoros.

Asta e 1 la mana.Am mai dat exemple de jucatori foarte tehnici de care s-a ales praful.

Fotbalul nu se joaca singur.Fotbalul il joci in echipa.

Acum un an, Dumitru Copil, pleca in scotia cu surle si trambite.Si ce s-a intamplat cu el?

A venit acasa dupa cateva luni cu coada intre picioare!

Baiatul e tehnic.

Ok.

Si Elton e.Si unde a ajuns Elton?

Daca el e asa de bun, de ce a mai venit la Steaua?

De ce nu a mers direct la Real?

Nu a mers pt ca nu e fotbalist!

Real Madrid e o echipa de fotbal iar el nu e fotbalist.E doar un copil care stie cu mingea mai bine ca altii.

E greu sa ajungi fotbalist.Si ca sa ajungi fotbalist nu e de ajuns sa fii foarte tehnic.

Cate turnee de juniori a castigat domnisorul Matei cu echipa nationala U15?

La varsta lui, Torres, tinea capul in pamant la Atletico Madrid si tragea tare.Si mi-e greu sa cred ca nu avea oferte.

Torres are 24 de ani.Si stiu de el de prin 2000.Deci de la 16 ani.De atunci multi il considerau un mare jucator.Si ce a facut?A stat la Atletico Madrid(o echipa mult mai mica in comparatie cu granzii care sigur il curtau - Ganditi-va numai la Arsenal, o echipa care e non stop cu ochii pe tineri.Doar asa l-au luat pe Fabregas la 17 ani!)

Ideea e ca baiatul asta nu e un produs finit.Inca se lucreaza la el.

Dar el isi da aere de parca e mare fotbalist.

Ia mai stai tu prietene pana la 17 ani si invata fotbal la Steaua.Si daca simti ca e prea mica pt tine echipa atunci, pleaca unde vrei.

In 97 Steaua avea un super junior.17 ani avea si era considerat unul dintre cei mai talentati din tara si cel mai bun produs al echipei de multi multi ani.

La 17 ani baiatul pleca la Anderlecht Bruxelles dupa doar 1 joc jucat in tricoul Stelei.

Il stiti cred ca: Alin Stoica.

Si ce s-a ales de el?

A inceput bine.A jucat cat a putut.Si s-a stins...

Si ma intorc iarasi la comparatia facuta cu Torres.

Asta a stat la Atletico Madrid, in mediocritate(mediocritate in ceea ce priceste Primera Division), desi avea n oferte de la n cluburi mari.

A stat asa, nejucand in cupe europene, fara sa guste macar CL si la 23 de ani, s-a dus la Liverpool.

Si s-a vazut vreo diferenta?

NU!

E tot acelasi jucator.

Pt ca a plecat fiind un om matur, nu un copil.A plecat stiind ce vrea, nu presupunand cum face domnisorul Matei(pt ca el presupune ca doar ca e bun la 15 ani inseamna ca o sa fie la fel si la 20).

Si uitati ce a facut Torres!

Credeti voi ca daca baiatul asta pleaca de aici la o echipa mai mare, o sa fie la fel?

Gresit!

Aici e o Stea!

Cand o ajunge intr-o echipa unde sunt si jucatori mai buni ca el, atunci sa il vedeti!

Si stim cu totii cat de sensibili sunt fotbalistii(cazul Thereau- Star in Ghencea/pielea aia mai fina la Anderlecht).

Sansele lui sa nu reuseasca sunt foarte mari!

se7en19.09.2008 22:39

se pare ca s-a intors la echipa, Gigi l-a 'convins'.

Melku20.09.2008 07:28

"Cum a reușit Steaua sã-l recupereze? Gigi Becali a avut o întîlnire cu tatãl lui Florentin. I-a pus pe masã 75.000 de euro, sumã cu care l-a convins pe pãrintele puștiului-minune sã-și lase fiul în continuare în Ghencea. "Tatãl sãu ne-a zis cã l-a convins sã revinã la sentimente mai bune și faptul cã am demarat proiectul cu acea Academie", a explicat Gigi Becali."

"Eu l-am antrenat și pe Hagi, dar, în 60 de ani de antrenorat, nu am mai vãzut un talent ca Matei. E unic"

Iosif Bukossy, pentru revista "Suporter Steaua"

Olãroiu l-a luat la echipa mare

În finalul sezonului 2006-2007, Florentin Matei a fost promovat la echipa mare și timp de cîteva sãptãmîni s-a antrenat cot la cot cu Rãdoi, Dicã, Goian și Nicolițã. Cel care a vãzut în Matei o mare promisiune a fost Cosmin Olãroiu, antrenorul de atunci al roș-albaștrilor.

E antrenat de un Becali

Matei face parte din grupa '93 a juniorilor Stelei. Aceastã echipã îl are ca antrenor pe Valentin Becali, fiul lui Virgil Becali, acesta din urmã fiind vãrul patronului Stelei. (gsp.ro)

Mari sperante nu imi fac in legatura cu el, in afara faptului ca este antrenat de un Becali :) noi nu prea am avut antrenori in ultimul timp la prima echipa care sa aiba tupeul sa joace si cu tineri, sa ii promoveze (Hagi - Bicfalvi exceptie). Ochirosii o solutie reala in anumite momente are dureri de....la banca de rezerve. Poate ca atunci cand o sa mearga echipa si nu o sa avem emotii cu Gaz metan sau mai stiu eu ce inventii de echipe o sa ne permite sa bagam 2-3 tineri.

MoWeed20.09.2008 07:46
E antrenat de un Becali

Matei face parte din grupa '93 a juniorilor Stelei. Aceastã echipã îl are ca antrenor pe Valentin Becali, fiul lui Virgil Becali, acesta din urmã fiind vãrul patronului Stelei. (gsp.ro)

Stau si eu sa ma gandesc, ce calificare o avea acest Valentin Becali? Cate talente o fi scos el de a ajuns antrenor la un club atat de mare ca Steaua?

Devine evident ca putem lua oricati juniori vrem, daca raman antrenorii astia cresterea lor in valoare va fi o chestie de hazard

Adrian20.09.2008 08:19

Cate talente a scos Valentin becalii....nu stiu.

Dar stiu ca si-a luat o bataie sora cu moartea pe strada de la un necunoscut :))

Nu asta conteaza.

2 lucruri ma dezamagesc pe mine:

1.In Romania banii inseamna totul(nu-i asa nenea tata lu' Florentin Matei?!)

2.Cica avem o academie de fotbal super tare dar cei mai buni jucatori de acolo sunt antrenati de jeguri care nu au nici o treaba cu fotbalul!

Marius20.09.2008 08:33

Nu numai in Romania, ci peste tot in lumea asta banii inseamna totul. Daca becali i-a dat 75.000 la semnatura + 3.000 pe luna, inseamna ca a primit indicatii clare ca pustiul e tare. Si nu de la becali Valentin.

«12»