FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua, acasã

«12»
fcsteaua.ro19.07.2008 17:25

Globalizarea asta atât de promițãtoare doctrinar, dar teribil de aiuritã practic(s-a ajuns pânã acolo încât a-ți manifesta mândria de a fi român sã fie considerat un anacronism, în vreme ce un "God save the Queen", cu mâna dreaptã dusã reflex la inimã, sã te copleșeascã de admirație tâmpã fațã de alte civilizații) a ridicat rangul de mercenar în fotbal la cote nebãnuit de înalte. Ce mai înseamnã astãzi sã fii stelist, când pierderea identitãții pare o chestiune de bonton ? ªi totuși pentru un copil care a jucat sub tricoul Stelei, fie cã a urcat mai sus pe filiera promovãrii, fie cã a fost "smuls" din brațele pasiunii de "maidan" de cãtre tot mai puternicul computer, din cromatica lumii vor fi mai reliefate pentru restul vieții roșul și albastrul.

Dragostea de Steaua a ajuns sã se transmitã genetic, iar intransingențele dintre echipe diferite sunt mai intolerante decât cele dintre ortodocși și greco-catolici. Bunicul stelist cu nepoțelul așijderea a ajuns o pozã de tandrețe absolutã. Apartenența de cartierul Ghencea sau cât mai în apropierea lui geograficã pare primul criteriu minimal al suporterului stelist. Performanțele(unele incredibile ca momentele Sevilla și Barcelona) au fost cele care au perpetuat și amplificat magnetismul "stelar". Stilul de joc a devenit o marcã înregistratã, de aceea steliștii cu vechime simt o suferințã aproape fizicã, atunci când maniera vitezistã de altãdatã a fost treptat înlocuitã de lipsa de idei a catenaccio-ului tacticizat pânã la șah. ªi peste toate acestea, credința cã de o parte din Dumnezeire trebuie sã ne bucurãm în viața terestrã.

Probabil cã veritabilul spirit al Stelei, la nivel celular, îl poate simți doar cel ce evolueazã pe teren în numele ei. E înduioșãtor sã-i auzi pe veterani crezând cu aceiași tãrie în echipa lor de suflet, chiar dacã nepãsarea clubului mamã fațã de ei, din cauza presiunii momentului, e ilustrator cinicã. În epoca exploziei informaționale, tãierea punților cu trecutul prin indiferentism, echivaleazã cu acoperirea unui tablou scump cu un calendar utilitar, cocoșat de cifre. Azi când bãiatul meu mai mare, om la casa lui, cu copii, mã întreabã "Tatã, ce se întâmplã cu Steluța noastrã ?", de parcã ar fi într-o situație delicatã careva din familie, gestul lui nu numai cã mã înduioșeazã, dar îmi accentueazã sentimentul apartenenței la o grupare. Dupã cum m-a cutremurat cererea unui suporter pãtimaș stelist, înainte de marea trecere, "Ozonel", ca veșnicia sã-i fi apãratã, ca de o mantã inexpugnabilã, de steagul roșu albastru. ªi te perplexeazã tandrețea cu care ungurul Boloni, atât de exigent și critic cu nãravurile poporului român, declarã, atipic: "în sufletul meu sunt stelist".

Au n-a îndurat Regele umilințe incredibile și nu-și calcã pe orgoliul sãu de "fiarã rãnitã" Lãcãtuș din dragoste imensã de Steaua, în perimetrul sacru al Ghencei, unde doar aici verbul "a fi" își capãtã toate sensurile ? Cei care, într-un fel au fost duplicitari(Lițã Dumitru, Florin Marin, Marcel Pușcaș), n-o sã-i auzi vreodatã pomenind elogios despre Steaua. Obiectul unei inginerii financiare pãunesciene, rudimentarul Tricã(cel ce se autodeclarã cheaun) are numai vorbe de ocarã și înjurãturi. Stelea se revendicã dinamovist, dar niciodatã n-a alergat ca un fotbalist împlinit ca atunci când purta un steag uriaș roșu albastru în turul de onoare al Ghencei. Întorcându-se pentru câteva zile de vacanțã , Paraschiv și Ogãraru au ținut sã se antreneze pe gazonul de acasã. Iar dragul de George, victima la naționalã a unui stelist ciufut, face o declarație grațioasã ca un poem: "Am fost sã-i vãd pe bãieți și sã fac un pic de mișcare la salã. Întotdeauna revenirile în Ghencea sunt frumoase, pentru cã Steaua înseamnã acasã".

Steaua, mereu acasa noastrã ! ªi, dornici de a ne dovedi dragostea pentru echipa de suflet, n-ar fi mai nimerit sã dorim a fi, prin universalizare, nu globalizare, nu "cu Steaua pânã la moarte!", ci "cu Steaua pânã pe Marte!"

Constantin Ardeleanu

zoloz200519.07.2008 18:15

exceptional articol, cuvintele sunt de prisos

ADDA PRINTZESA19.07.2008 18:22

Bravo!Super articol! .....tot asa inainte!

Forza Steaua!!! fularultrasfularsteaua2

greenyes19.07.2008 18:25

"Performanțele(unele incredibile ca momentele Sevilla și Barcelona) au fost cele care au perpetuat și amplificat magnetismul "stelar". Stilul de joc a devenit o marcã înregistratã, de aceea steliștii cu vechime simt o suferințã aproape fizicã, atunci când maniera vitezistã de altãdatã a fost treptat înlocuitã de lipsa de idei a catenacio-ului tacticizat pânã la șah."

Asta nu or sa inteleaga niciodata "noii"stelisti sau cei care imbratiseaza orbeste "noul" joc bazat pe "rezultat" implementat de antrenorul care acum antreneaza printre arabi.

iulianbarlad19.07.2008 18:44

un articol de citit si de pus in rama.superb.

nightfeever19.07.2008 18:53

Din pacate...din ce in ce mai rari stelisti "pana pe Marte".

Au inceput sa apara si specimene: "Cu Steaua pana in Martie!"

Frumos articol!

danimarcu19.07.2008 19:06

Un nou articol care-ti merge la inima,asa cum D-l Ardeleanu ne-a obisnuit.

Pacat ca in familia noastra s-a introdus neavenitul cioban,care ne-a dezbinat si a reusit in scurt timp sa ne pateze emblema...

Oare vom mai apuca vremurile in care Steaua va fi din nou ceea ce a fost odata?

tazonne19.07.2008 20:45

Felicitaru domnule Ardeleanu , superb articol... daca ar gandi toti stelisti ca dvs ce frumos ar fi

Forza Steaua

suportera_nr.119.07.2008 21:00

Superb, d-le Ardeleanu! Ca de obicei, un articol al maestrului care imi merge la suflet! Felicitari!

MoWeed19.07.2008 22:08

Superb articol! Nu mai am cuvinte sa-l descriu; ca de obicei un articol foarte bun.....

robespierre19.07.2008 22:15

Mai are rost vreun comentariu?! Asa ceva poti sa simti numai cand prin sange iti curge Steaua, cand respiri Steaua si cand traiesti pentru Steaua.

Steaua e un membru al familiei. Gresit. E MAI MULT DE ATAT.

joitaru20.07.2008 02:45

Steaua... cu tot ce inseamna ea, imi da senzatii extraordinar de diferite.

Ghencea, pur si simplu ma simt acasa, si probabil ca nu sunt singurul. Cand stau in pelua 1, pur si simplu ma simt foarte confortabil, ca acasa.

O infrangere, nu stiu, imi da stari de spirit mai intense ca acelea cand te certi cu iubita.

O victorie, nu pot descrie, ma elibereaza de un stres mare, de emotie, pur si simplu imi bate inima ca la ...

Iubesc Steaua

sisu_stelistul20.07.2008 11:14

Multi dintre suporterii stelisti din ziua de astazi merg pe stadion doar sa injure. Tot citesc articole in care se vrea ca Steaua sa stralueasca prin joc ( ar fi frumos) dar oare suporterii mai stralucesc ca pe vremuri? Am observat ca daca echipa ia campionatul sau joaca in champions ligue stadionul nu e chiar plin. UN stadion trebuie sa fie plin la toate meciurile nu doar la cele mai importante.

AdrianUltras2520.07.2008 13:09

Nimic nu este mai gretos si mai urat ca un tradator.

Mi se face rau si ma enerveaza la culme atunci cand vad un Roman cum ureaza "La multi ani" statelor unite de ziua lor, dar cand vine 1 Decembrie uita cam ce inseamna aceasta zi si se bucura doar ca nu trebuie sa mearga la lucru.

Majoritatea vin cu scuza "Da' ce a facut pt mine tara asta?" insa nu pot sa nu priveasca cu admiratie si sa nu laude discursul lui Kennedy: "Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country!"

Ipocrizia e la apogeu la noi in tara.

Personal cred ca de vina pt asta e faptul ca a fost scos stagiul militar obligatoriu.

A fost scos si a fost inlocuit cu talk showuri si alte emisiuni care iau la misto totul!

Si bineinteles, invatamantul, in loc sa ajute la intarirea patriotismului, isi bate joc si scoate roboti retardati pe banda rulanta.

Cam acelasi lucru face si invatamantul american.Diferenta e ca robotii lor retardati sunt pusi in fiecare zi sa jure credinta statului!

Si pana la urma, Roman e si Stelistul.

E greu sa fii loial unei echipe cand tu nu stii ce inseamna a fi loial.

Nu stii ce e aia onoare, nu stii ce e aia mandrie, nu ai cum sa stii ce inseamna a fi Stelist!

Cu Steaua nu stiu ce se intampla.

Cred ca am ajuns la punctul final al erei becalii.

Cred ca stiam cu totii ca acest om va distruge pana la urma aceasta echipa.Doar nu stiam cand.

Ei bine, se pare ca acum vine si acest moment.

Din cate se pare era inevitabil.

Asa cum o tara nu poate fi condusa bine decat de catre Patrioti adevarati, asa si Steaua, nu avea cum sa creasca din moment ce nu este condusa de Stelisti adevarati.

Si inainte sa sariti sa ziceti ca de fapt Lacatus e cel mai mare Stelist, ia ganditi-va voi bine ce putere are Lacatus acolo?

Incet, incet, Steaua noastra dispare.

Va disparea in totalitate in momentul cand va pleca de acolo ultimul Stelist adevarat: Mirel Radoi.

Acest om e in momentul de fata singurul care mai aduce aminte de ce a fost Steaua odata, singurul care are in el spiritul Stelei.

E pacat ce se intampla cu Steluta noastra.Dar putem spera ca intr-o zi, becalii va decide sa vanda echipa.

Sa speram!

Steaua e in acest moment la fel ca Romania lui Octavian Paller.

Nu o sa uit niciodata ce a spus el: "Romania nu e o tara corupta! Romania e o tara furata!"

Asa si Steaua noastra. Steaua nu e a lui becalii. becalii ne-a furat Steaua!

bodanelu20.07.2008 14:14

@Adrian... gresit, nu s-a sfarsit era Becali. acum incepe. O sa urmeze jucatori veniti pentru reciclare, transferuri murdare marca verilor Becali. Ne asteapta vremuri si mai grele.

Domnule Ardeleanu, un articol de pus in rama si aratat la nepoti.

AdrianUltras2520.07.2008 14:54

Bodanelu

Acum urmeaza era "verii becalii".

Aceste mizerii vor lua ceea ce a fost odata Steaua si isi vor face o echipa ATM(automatic teller machine - bancomat in Romana) ca sa poata scoate bani cand vor ei.

Cert este ca s-a cam terminat cu Steaua.

MoWeed20.07.2008 15:12

Asa este, presimt transferuri de marca in iarna cand vom fi iarasi intr-o situatie dezastroasa; poate si mai dezastroasa ca cea de anul asta. Parca si vad repatrierea unor mari talente ca Soava, Mitea, P. Stoica.....

metzzz20.07.2008 15:42

Pana n-o sa dispara tipii care il venereaza pe oier nu exista cale de scapare.

fsorini20.07.2008 16:15

Corul bocitoarelor. Puneti repede si de coliva.

MoWeed20.07.2008 16:43

@fsorini

Din pacate sunt multi suporteri care au mentalitatea ta de ignorant. Asta este poate la fel de trist ca situatia in care se afla Steaua

shack3r20.07.2008 18:15

@MoWeed

Explica-mi si mie te rog frumos ce rezolvam daca stam si ne plangem aici pe forum,in fata unui calculator . Chiar nu va dati seama ca trebuie un protest gigantic,de 10 ori mai mare decat a fost cel de la meciul cu Ceahlaul de acum 2 sezoane ?

Un moment prielnic ar fi acest meci de prezentare , insa stim cu totii ce s-a intamplat acum un an la meciul cu Charleroi . Nu are nimeni ,dar absolut nimeni tupeul sa dea tonul pe stadion. Si chiar daca s-ar intampla acest lucru,imediat ar fi starpit manifestul cu un cor de huiduieli de la oamenii bine intentionati care nu uita ca "nea Gigi " a facut atatea lucruri bune pentru Steaua.

De-ar face si infarct...

fsorini20.07.2008 18:27
@fsorini

Din pacate sunt multi suporteri care au mentalitatea ta de ignorant. Asta este poate la fel de trist ca situatia in care se afla Steaua

si la fel pentru @mariusmihet

Evident mintea nu va duce decat la scuipat si injurat aici e problema. Asta tot spun, cautati solutii barbateste la ce va doare nu bociti ca babele, iar daca cineva va ciupeste cu o ironie sariti pe el cu injuriile.

Da pentru @shack3r, el are o propunere, nu se vaita cauta solutii.

MoWeed20.07.2008 18:36

@shack3r

Complet de acord cu tine; de altfel nici nu ma refeream in special la unii useri de pe aici cand vorbeam de mentalitate de ignorant.

Dar acel post pe care il citeam este tipic pentru mentalitatea amatorilor lui nea Gigi, sau a acelor suporteri care merg la meci sa injure jucatorii dar sa il aclame pe singurul vinovat pentru situatia in care se afla Steaua: Becali.

@fsorini

Nu ma duce mintea numai la injurat si scuipat, dar de unde si pana unde ai scos-o tu ca noi bocim? Deplangem starea Stelei asa cum am deplange si un membru de familie care s-ar afla intr-o situatie dificila. Asta mai ales in contextul in care nu avem nici o putere pentru a rezolva problema... Solutii nu sunt, deoarece Becali e patron! Numai el poate sa vanda clubul, nu putem sa-l dam noi afara daca el vrea sa ramana...

Putem protesta, putem face orice dar daca oierul nenorocit vrea sa ramana nu-l putem da cu forta afara.

Azazello20.07.2008 19:17

@shack3r' si toti ceilati care visati proteste si revolutii,

in "razboiul vostru" uitati sa fiti stelisti iar mania va duce pana acolo incat ati fi in stare sa stricati un meci de prezentare al Stelei.

Nu huiduind va aratati dragostea pt culori. Cel mai frumos ar fi ca 90 de minute sa se auda Steaua, Steaua. Nu m..e Dinamo, rapid sau altii.

Oricum posturile astea sunt off-topic.

Felicitari d-lui Ardeleanu. Emotionant ca de obicei.

milovan djilas20.07.2008 19:18

Bravo, maestre! Foarte frumos si emotionant. Oameni complet diferiti sunt la fel de pasionali cand vine vorba de Steaua: Boloni, Hagi, Ienei, D. Petrescu, I. Dumitrescu... si o gramada de multi altii.

Nu pot uita o replica de kinograma a lui Piturca, proaspat demisionat de la Steaua, dupa Dinamo - Steaua 0-1, gol Cristea, intrebat fiind de o tampita cu cine a tinut, avand in vedere ca, nu-i asa, "ati plecat pe usa din dos de la Steaua"

Piti a pufnit in ras si a zis, "eeeeeeei, asta-i buna cu cine am tinut... am tinut cu Dinamo" dupa care a mai ras o data.

«12»