Nu cred ca e un test special pentru Lacatus. E un test pentru echipa. Daca se va califica in grupe meritul va fi al tuturor. Lacatus va avea partea lui din merit. Daca va rata, vina va fi a tuturor. Dar cel care va plati va fi antrenorul, pentru ca a lui este responsabilitatea rezultatului.
Mi-as dori sa vad un joc, daca nu spectaculos, macar frumos. Din pacate am depasit de mult perioada romantica a fotbalului. Aceea cand savuram un dribling, o faza inceputa de la portar, lucrata la mijloc, continuata pe extrema, urmata de o centrare ca la carte si terminata cu gol. Gata. S-a terminat. Numai rezultatul conteaza si el trebuie obtinut cu orice pret, prin orice mijloace.
Apoi, nu mai e loc de asa ceva pentru ca in fata noastra se pun redute, se aglomereaza careuri, se fac faulturi grosolane. Pentru ca, nu-i asa, noi suntem Steaua. Cea mai dusmanita echipa in ultimii ani, ca rezultat al gurii spurcate a creditorului si a practicilor sale "la vedere".
Revenind la tema, simt ca multa lume asteapta ca Lacatus sa se inece ca... tiganul la mal. Inainte de inceperea campionatului. Pai ce facem stimati stelisti? Avem in fata un deja vu. Acela cu Hagi demisionand dupa numai 8 etape. Sau cu Piturca renuntand la Steaua cu o saptamana inaintea debutului de campionat. Asta ne dorim? Sa incepem din nou cu stangul?
Personal nu doresc asta. Imi doresc ca echipa sa inceapa cu dreptul si incet-incet sa se puna pe picioare. Credeti ca Andone e mai bun decat Laca? In niciun caz. Sunt antrenori cam de acelasi calibru.
Duceti-l pe Ando inapoi la Sportul si sa-mi spuneti cati bani mai face. Ando a avut rezultate. Incununate cu titlul de campioana, asa cum a fost el obtinut. Consecinta? Merge mai departe alaturi de frânari.
Si Lacatus a avut un retur impresionant. Daca nu ar fi fost la mijloc manariile CFR-ului, ar fi obtinut primul sau titlu din postura de antrenor. E cat se poate de normal sa continue cu Steaua.
Dupa mine momentul inlocuirii unui antrenor, e la pauza. La pauza dintre tur si retur. Sau la sfarsit de sezon. Si numai daca nu are rezultate.