FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Testul

«12»
fcsteaua.ro17.07.2008 03:24

Pe Marius Lãcãtuș îl așteaptã primul mare test al carierei de antrenor: turul 3 preliminar pentru calificarea în Liga Campionilor.

Steaua n-a strãlucit în amicale, ba a avut chiar momente slabe, pe care n-am vrea sã le vedem la echipa noastrã. Ca întotdeauna, circumstanțele existã și pot oferi explicații: în primul rând, numãrul mare de jucãtori rulați. Dacã plecãm de la echipa standard cu care Lãcãtuș a început meciurile (deși nu existã una propriu-zisã), observãm cã doar Zapata, Petre Marin, Ghionea și Golanski au fost prezenți dintre titularii de anul trecut. Pleșan, dacã ne aducem aminte, era rezerva lui Ovidiu Petre și Lovin, Dayro de asemenea rezervã, în timp ce Rãdoi (revenit de 2 partide) este încercat pe un alt post. Practic, de la mijloc în sus Steaua s-a schimbat radical - am putea avea surpriza ca nici mãcar Bãnel sã nu mai fie titular de drept, în funcție de evoluțiile lui Szekely (bun la început, însã parcã șters în ultima vreme) și Ochiroșii (foarte bun, pãcat totuși de fizicul încã adolescentin). Ce sã mai spunem de atac, unde anunțatul titular nu a evoluat deloc în amicale (mã refer la Arthuro, evident), Bogdan Stancu e în trendul lui Szekely, Badea "rãmâne cum am stabilit" în timp ce Kapetanos pare totuși sub Pepe.

Treaba lui Lãcãtuș nu este sã câștige amicalele (deși ar fi bine sã nu ne facem de rușine - ca o idee generalã), ci sã facã în așa fel încât dupã aceste douã turnee Steaua sã ajungã în forma de a trece de echipe precum Fiorentina, Atletico Madrid sau Fenerbahce. Asta ca sã punem rãul în fațã. Calificarea în Liga Campionilor va fi primul obiectiv în care meritul reușitei sau al eșecului îi va aparține 100% lui Marius. Dupã ce a preluat Steaua într-o situație de crizã, a reușit un retur cu rezultate remarcabile, dar a ratat titlul când era pe primul loc în penultima etapã, Lãcãtuș încã putea invoca o moștenire destul de problematicã. De acum, roadele muncii sale trebuie sã aparã. Pentru cã dacã facem abstracție de lamentãrile privind unii jucãtori de duzinã din lotul Stelei (și sunt!), Fiara are la rândul ei de câștigat un pariu: cã nu este un antrenor în nota echipei! Lãcãtuș are cu adevãrat prima șansã din carierã de a demonstra cã este un antrenor de top! Un eșec, în ciuda sentimentelor neschimbate ale majoritãții suporterilor steliști (printre care mã numãr), îl va retrograda în categoria "mari semne de întrebare".

Ovidiu

P.S. Trebuie sã revin cu o eratã: dintre adversarii pe care-i putem intâlni, Fiorentina și Fenerbahce se pare totuși cã nu fac parte. Sã zicem deci Atletico, Dinamo Kiev sau Galatasaray, problema rãmâne aceeași. Mulțumesc celor care m-au corectat!

Living_Dead_Stripper17.07.2008 05:04

Anrenorul la Steaua a devenit un personaj secundar situat in umbra MARELUI VOIEVOD. Cat timp el face transferurile, cat timp el ,,face tactica'' de la loja, ,,Testul'' va fi in primul rand pentru Gigi si mai putin pentru Marius Lacatus...

mfun17.07.2008 06:17

"Lãcãtuș are cu adevãrat prima șansã din carierã de a demonstra cã este un antrenor de top! Un eșec, în ciuda sentimentelor neschimbate ale majoritãții suporterilor steliști (printre care mã numãr), îl va retrograda în categoria "mari semne de întrebare"

La un esec in CL are mari sanse sa fie demis, nu ca va intra in categoria marilor semne de intrebare.

Pt mine Laca si acum e in categoria de care zici tu.....

Btw cand e tragerea la sorti pt turul 3 in CL?

steaua-no117.07.2008 06:59

sincer anul asta nu prea as vrea Steaua in Liga Campionilor. in primul rand ar avea de castigat numai spurcatul, al carui cont s-ar mari considerabil, si-n al doilea rand nu prea avem echipa de Liga si nu vreau sa ne facem de ras pe acolo. mai bine ne taram prin campionatul asta mizerabil, asa cum facem de vreo 2-3 ani si sa asteptam sa apara ciuma prin pipera, ca alta scapare nu avem.

Mugur_Cornateanu17.07.2008 07:06

Laca, fiara mea iubita,

Acum este imblanzita.

Fostul mare atacant,

A ajuns executant.

Ciobanul e antrenor,

Si mai nou chiar dansator.

Pe Goian il umileste,

Pe Banel inca-l iubeste

Pe Lovin l-a dat afara

Ca i-a regulat o mioara.

Viitorul e de rau!

Gigi este sandilau,

Iar urmasul lui Sabau,

Surdu, pleaca la Buzau

Insa mai e o speranta,

Ca ne face patronul o aroganta.

Cica e la sinistrati

Si cauta atacanti

El le-a facut zeci de case

Si i-a invatat sa dea pase

Nea Vali negociaza cu tact,

Ca sinistratii sunt sub contract

Cu firme de capsuni din Spania,

Si pompe funebre in Germania.

Iar pe linie de partid,

Il readucem pe Lavi Hrib.

In aparare ne imbunatatim un pic.

Ca revine Tibi Csik

De vine si Marian Popa,

Batem toata Europa!

MoWeed17.07.2008 08:24

@Ovidiu

Petre Marin nu a jucat aproape deloc returul trecut, nu cred ca poate fi considerat titular....

Astristul17.07.2008 08:29

La ce campanie de transferuri am facut ... mi-e greu sa cred ca o sa trecem de turul 3 preliminar. Poata daca picam iar cu BATE Borisov! :dry:

Se poate spune ca Gigi i-a cam 'aranjat' terenul lui Laca astfel incat sa nu se poata califica in UCL. Asa a facut si anul trecut cu Hagi, presiune, bagari in seama, dar Hagi a calificat echipa (cu mult noroc, deoarece nu oricine putea pica cu BATE) si el nu vroia asa ceva, de aceea a intetit atacurile impotriva lui Hagi. Bine Hagi cica a fost pus antrenor la insistentele rudelor sale, in timp ce relatia Gigi-Laca pare una destul de buna, cu intelegere si comunicare din partea ambelor parti.

Sper sa ne calificam in UCL, dar ultimele evenimente ma cam pun pe ganduri in privinta asta! :sad2:

forzateaua

bull4017.07.2008 08:44

Orice ar fi Laca e cel mai bun...stelist pur sange :steag_cruce_invers:

bull4017.07.2008 09:27

Eu sunt abonat la UPC unde dracu' vad meciurile ...

Mama lor de televiziuni fantoma... fular-campionii:hai_steaua:fularsteaua2

iulianbarlad17.07.2008 09:35

macar de frica suporterilor ciobanul nu va incerca debarcarea lui Laca.mai trebuie remarcata intarzierea cu care multi dintre posibilii titulari au inceput antrenamentele si de aici se va face simtita o oarecare lipsa de omogenitate .in atac inca nu s-a folosit formula care a fost gandita de Lacatus si Adi Ilie datorita greutatii cu care ne-am miscat in perfectarea transferurilor.alta era situatia daca ii aveam pe arturo si kapetanos la un nivel fizic mai bun si puteam vorbi la ora actuala in cunostinta de cauza despre potentialul ofensiv.

lupi17.07.2008 09:42

aveti dreptate ca titularii au inceput pregatirea mai tarziu da si rezervele Stelei ar trebui sa arate macar putin fotbal,ori e nu am vazut nimic.

dragos_drlsteaua17.07.2008 10:21

Ovidiu, total de acord cu ceea ce spui tu. Insa vreau sa stabilim odata pentru totdeauna o problema legata de adversarii nostri in turul 3 preliminar. Din ce am vazut pe la stirile sportive, jurnalistii nostri nu au habar (nu ma mira, sincer) de echipele pe care le putem intalni si culmea, nici jucatorii nu se intereseaza! Pentru ca l-am auzit zilele trecute pe Ovidiu Petre vorbind despre Fiorentica ca un potential adversar in turul 3. Nimic mai fals!

Adversarii nostri pot fi:

Atletico Madrid

Sparta Praga

Dinamo Kiev

Levski Sofia

Slavia Praga

Galatasaray

Partizan Belgrad

Vitoria Guimaraes

Dinamo Zagreb

Wisla Cracovia

Standard Liege

Twente Enschede

Artmedia Bratislava

Aab Aalboorg

Brann Bergen

Rapid Viena

Asa ca fara Fiorentina si Fenerbahce, ca inducem lumea in eroare...schimba-le cu Dinamo Kiev si Galatasaray si suntem ok. Numai bine.

stelistul9717.07.2008 10:49
Ovidiu, total de acord cu ceea ce spui tu. Insa vreau sa stabilim odata pentru totdeauna o problema legata de adversarii nostri in turul 3 preliminar. Din ce am vazut pe la stirile sportive, jurnalistii nostri nu au habar (nu ma mira, sincer) de echipele pe care le putem intalni si culmea, nici jucatorii nu se intereseaza! Pentru ca l-am auzit zilele trecute pe Ovidiu Petre vorbind despre Fiorentica ca un potential adversar in turul 3. Nimic mai fals!

Adversarii nostri pot fi:

Atletico Madrid

Sparta Praga

Dinamo Kiev

Levski Sofia

Slavia Praga

Galatasaray

Partizan Belgrad

Vitoria Guimaraes

Dinamo Zagreb

Wisla Cracovia

Standard Liege

Twente Enschede

Artmedia Bratislava

Aab Aalboorg

Brann Bergen

Rapid Viena

Asa ca fara Fiorentina si Fenerbahce, ca inducem lumea in eroare...schimba-le cu Dinamo Kiev si Galatasaray si suntem ok. Numai bine.

Daca picam cu ultimele9 ajungem sigur in grupe si daca picam cu standar sa intre Badea titular.

dax4717.07.2008 11:23

Daca, printr-un miracol, ajunge Steaua in Liga, va fi caterinca mare de tot. In afara de suporteri, Steaua n-are cu ce !!!

Mugur_Cornateanu17.07.2008 11:23
macar de frica suporterilor ciobanul nu va incerca debarcarea lui Laca.mai trebuie remarcata intarzierea cu care multi dintre posibilii titulari au inceput antrenamentele si de aici se va face simtita o oarecare lipsa de omogenitate .in atac inca nu s-a folosit formula care a fost gandita de Lacatus si Adi Ilie datorita greutatii cu care ne-am miscat in perfectarea transferurilor.alta era situatia daca ii aveam pe arturo si kapetanos la un nivel fizic mai bun si puteam vorbi la ora actuala in cunostinta de cauza despre potentialul ofensiv.

cred ca de la barlad se vede altfel situatia.....ce frica de suporteri ? care suporteri? aia cu peruci si goarne, aia care intind mana si il idolatrizeaza pe cioban? aia care huiduie cand 1-200 de pustani incearca un protest impotriva ciobanului?

trezeste-te frate...suporterii aia multi, rai si inteligenti care realizeaza ce se inampla si au tupeul si initiativa sa incerce sa opreasca distrugerea clubului, exista doar in imaginatia ta. Daca era patronul unei echipe sud americane si isi batea joc de ea si suporterii eu cum face cu Steaua, ar fi primit o replica pe masura. Asa insa, "sa traiesti nea, Gigi" "Uite-l ba pa nea Gigi in maibac, moaaama ce tare e sa moara mama"...cam asa se manifesta 95% din actualii, marii suporteri de stelisti de conjunctura. Romanii, ca natie nu au initiativa si tupeu sa incerce sa schimbe niste lucruri. Lasa capul jos si lasa lucrurile sa ii schimbe pe ei. Revolutia din decembrie nu o pot trece la exceptii, pentru ca nu a fost o revolutie propriu zisa ci o lovitura de stat data de comunisti comunistilor. Oamenii care au iesit atunci in strada, erau simple mase de manevra.

CoRsSo17.07.2008 11:30

Stie cineva cand are loc extragerea echipelor pt turul trei?

Si ca sa fiu on-topic: Steaua nu a stralucit deloc in amicale si sunt total de acord cu ce a zis Ovidiu. Kapetanos pare sub Pepe, Szekely promite mult, Stancu nu a aratat foarte multe, iar "pilosul" de la Mioveni e cu siguranta o alta bomba de-a lui nea Jiji. SFAT: Dayro titular si Banel rezerva.

dragos_drlsteaua17.07.2008 12:03

Tragerea pt turul 3 e pe 1 august de la ora 1. Nu stiu pe ce canal, probabil pe sport.ro :D

CoRsSo17.07.2008 12:16

multumesc :) eu sincer as vrea sa picam cu slavia sa-i batem de data asta urat ca prea au avut noroc anul trecut :steag_cruce_invers:

Joga Bonito17.07.2008 14:20
Tragerea pt turul 3 e pe 1 august de la ora 1. Nu stiu pe ce canal, probabil pe sport.ro :D

off topic: Probabil pe eurosport, cei de la sport.ro vor prelua transmisia.

on topic: Si in iarna ai scris un articol asemanator, ca si atunci Laca nu va dezamagi. Trei echipe sunt de evitat dupa parerea mea, pt ca Laca sa treaca testul cu succes: Athl. Madrid, Galatarasay si Dinamo Kiev. Celelalte echipe sunt abordabile. Totusi, sper sa avem noroc :) si sa picam cu o echipa nordica Brann Berg/Aab Aalboorg.

Virgil17.07.2008 16:23

Nu cred ca e un test special pentru Lacatus. E un test pentru echipa. Daca se va califica in grupe meritul va fi al tuturor. Lacatus va avea partea lui din merit. Daca va rata, vina va fi a tuturor. Dar cel care va plati va fi antrenorul, pentru ca a lui este responsabilitatea rezultatului.

Mi-as dori sa vad un joc, daca nu spectaculos, macar frumos. Din pacate am depasit de mult perioada romantica a fotbalului. Aceea cand savuram un dribling, o faza inceputa de la portar, lucrata la mijloc, continuata pe extrema, urmata de o centrare ca la carte si terminata cu gol. Gata. S-a terminat. Numai rezultatul conteaza si el trebuie obtinut cu orice pret, prin orice mijloace.

Apoi, nu mai e loc de asa ceva pentru ca in fata noastra se pun redute, se aglomereaza careuri, se fac faulturi grosolane. Pentru ca, nu-i asa, noi suntem Steaua. Cea mai dusmanita echipa in ultimii ani, ca rezultat al gurii spurcate a creditorului si a practicilor sale "la vedere".

Revenind la tema, simt ca multa lume asteapta ca Lacatus sa se inece ca... tiganul la mal. Inainte de inceperea campionatului. Pai ce facem stimati stelisti? Avem in fata un deja vu. Acela cu Hagi demisionand dupa numai 8 etape. Sau cu Piturca renuntand la Steaua cu o saptamana inaintea debutului de campionat. Asta ne dorim? Sa incepem din nou cu stangul?

Personal nu doresc asta. Imi doresc ca echipa sa inceapa cu dreptul si incet-incet sa se puna pe picioare. Credeti ca Andone e mai bun decat Laca? In niciun caz. Sunt antrenori cam de acelasi calibru.

Duceti-l pe Ando inapoi la Sportul si sa-mi spuneti cati bani mai face. Ando a avut rezultate. Incununate cu titlul de campioana, asa cum a fost el obtinut. Consecinta? Merge mai departe alaturi de frânari.

Si Lacatus a avut un retur impresionant. Daca nu ar fi fost la mijloc manariile CFR-ului, ar fi obtinut primul sau titlu din postura de antrenor. E cat se poate de normal sa continue cu Steaua.

Dupa mine momentul inlocuirii unui antrenor, e la pauza. La pauza dintre tur si retur. Sau la sfarsit de sezon. Si numai daca nu are rezultate.

ANTIgigi17.07.2008 16:36

Mie unul imi este indiferent (si aici vor sari probabil foarte multi sa conteste ce spun) daca me calificam in Liga ori ba. Daca ne calificam, vom merge in aceeasi nota ca si pana acum, ma refer la ultimii 2-3 ani. Adica creditorul va scoate bani din buzunarele suporterilor si al televiziunilor doar pentru a-si satisface poftele (dupa cum a declarat recent ca va merge la cazinouri), iar apoi se va lauda cu zecile de milioane de euro pe care le-a bagat la echipa. Iar anul urmator va fi la fel, cel de dupa asemenea, etc. Jucatorii adusi vor fi majoritate imprumutati pe sume mici, sau cumparati si ulterior imprumutati la diverse relatii de-ale lui. Astfel nu vom putea progresa. Daca s-ar face o statistica bani investiti-bani recuperati sunt sigur ca balanta inclina spre cea de-a doua. Pe de alta parte e normal sa imi doresc sa intram pentru al treilea an la rand in LG. Incet dar sigur ne obisnuim cu meciurile tari, dar......revin, pentru asta iti trebuie si jucatori. Iar jucatori de LG la Steaua sunt.....2-3, cel mult. Eu asa consider. Am totusi o intrebare pentru cine e la curent cu averea domnului patron: Pe ce loc in topul celor mai bogati romani se afla Becali ? Unde sunt acele transferuri de X milioane care le promite de ani de zile, mai ales ca recent a vandut terenuri de zeci de milioane de euro? Omul acesta e clar ca nu vrea performanta la club, doreste performanta doar la buzunare. Oricum, cu acest joc doar daca prinde una dintre cele mai slabe echipe cotate ne vom putea califica in grupe.

Viitorul NU suna bine...

kosm1n17.07.2008 17:04

Bai ce echipa am avut in 2005-2006.....

___________HAMU_______________

Ogararu__Goian____Ghionea___Nesu

Bostina___Radoi__Paraschiv_Nicolita

___________DICA_______________

___________Iacob_______________

........................................................si apoi veni "ZEROLI" si rand pe rand Bostina, Nesu, Iacob s-au terminat......frumoase vremuri stricate de un pupincurist ca Zeroli! Acum Laca trebuie sa inghita toate prostiile facute de un Antrenor care tot cea reusit a fost sa ne faca o echipa de locul doi o echipa care aproape castiga, care se chinuie cu ekipe de pluton din campionatul nostru care hai sa fim seriosi daca s-ar gasi niste jucatori ca aia amintit mai sus nici nu s-ar pune problema sa nu fie castigat! Haide Laca sterge o data raul facut de un ZERO!

clausblaus17.07.2008 17:47

Intotdeauna ne dorim sa castigam,sa jucam fotbal adevarat,sa demonstram calitati fizice si tehnice de inalt nivel.Mai pe scurt ne dorim sa fim "acolo" sus!Dar,in acelasi timp,ne dorim echipe accesibile.Nu cred ca suporterii marilor echipe gandesc la fel!Ve-ti spune ca nu ne putem compara cu marile puteri fotbalistice?!Atunci de ce criticati ,de la mic la mare,jucatori si antrenori deopotriva!Vorbim mereu de mentalitatea de pierzator a fotbalistilor romani.Dar mentalitatea suporterului roman.....!Cand,vreodata,vom ajunge mari castigand cu echipe mici?Asa suporteri,asa echipa!!

Jety918.07.2008 07:28

on topic:Personal nu ma prea incanta amicalele sau cel putin rezultatul lor. Am vazut anul trecut ce-a facut Dinamo in amicalea ca bateau tot si s-au chinuit in campionat. Nu e o regula ca daca bati in amicle mergi bine si in campionat. In schimb vad o Steaua care joaca mai bine decat cea de anul trecut , mai in, viteza mai combinativ si sper s-o faca si mai bine in meciurile oficiale.

off topic: Ma deranjeza atitudinea unor ziaristi sau chiar a unor trusturi de presa care incerca prin mijloace caracteristice si in acelasi timp penibile sa creeze tensiuni in sanul echipei. Din punctul meu de vedere Becali nu a gresit nici cu Dica care s-a rugat de el in genunchi sa plece si nici cu Goian care are totusi un contract semnat si care tipa prin toata presa ca vrea sa plece. Greseala lui Becali este ca le-a insuflat acestor fotbalisti ideea ca sunt fenomenali dar pe ei ii cauta echipe precum Catania. Daca Goian are impresia ca la poarta Stelei stau Milan inter man si Liverpool pentru el cred ca se inseala. Ar trebuie sa-si vada de joc sa joaca cat mai bine si sa stea linistiti ca daca vine cineva c-o oferta buna vor pleca da nici gratis nu se poate.

Azazello18.07.2008 08:52
Pai ce facem stimati stelisti? Avem in fata un deja vu. Acela cu Hagi demisionand dupa numai 8 etape. Sau cu Piturca renuntand la Steaua cu o saptamana inaintea debutului de campionat. Asta ne dorim? Sa incepem din nou cu stangul?

Personal nu doresc asta. Imi doresc ca echipa sa inceapa cu dreptul si incet-incet sa se puna pe picioare. Credeti ca Andone e mai bun decat Laca? In niciun caz. Sunt antrenori cam de acelasi calibru.

Duceti-l pe Ando inapoi la Sportul si sa-mi spuneti cati bani mai face. Ando a avut rezultate. Incununate cu titlul de campioana, asa cum a fost el obtinut. Consecinta? Merge mai departe alaturi de frânari.

Si Lacatus a avut un retur impresionant. Daca nu ar fi fost la mijloc manariile CFR-ului, ar fi obtinut primul sau titlu din postura de antrenor. E cat se poate de normal sa continue cu Steaua.

Dupa mine momentul inlocuirii unui antrenor, e la pauza. La pauza dintre tur si retur. Sau la sfarsit de sezon. Si numai daca nu are rezultate.

Excelent punct de vedere. Avem nevoie de stabilitate si rabdare.

«12»