FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Toja la Steaua? (GSP)

«12»
fcsteaua.ro17.07.2008 00:10

Jucãtorul și-a dat acordul, iar Becali i-a anunțat ieri prin fax pe americani cã e de acord cu prețul fixat, 500.000 de dolari pentru un transfer definitiv

Cine e jucãtorul despre care Gigi Becali a spus la finalul amicalului cu Beșiktaș cã "va fi ultimul transfer al Stelei în aceastã varã"? Surse din club au dezvãluit cã este vorba despre columbianul Toja, așa cum Gazeta a anunțat încã de acum douã sãptãmîni (foto).

Propus lui Pedrazzini

Mijlocașul ofensiv în vîrstã de 23 de ani joacã de un sezon și jumãtate în Statele Unite, la FC Dallas. Transferul lui la Steaua este aproape parafat. Jucãtorul i-a fost propus secundului Pedrazzini, italianul i l-a prezentat lui Lãcãtuș, iar "Fiarei" i-a plãcut foarte tare. Dupã ce Gigi Becali a vãzut un DVD cu prestațiile sale și a fost impresionat, imediat s-a luat legãtura cu Toja, care și-a dat acordul în scris pentru a veni în Ghencea.

15 meciuri și 3 goluri are Toja în naționala Under 20 a Columbiei, cu care în 2005 a cîștigat Campionatul Americii de Sud

Zapata și Dayro au garantat pentru el

A urmat un schimb de faxuri între gruparea din Ghencea și cea din Dallas. Americanii au solicitat 500.000 de dolari în schimbul fotbalistului, iar Gigi Becali a cerut termen de gîndire. Apoi li s-a cerut pãrerea celorlalți columbieni din lotul Stelei, Zapata și Dayro Moreno, despre Toja. Referințele au fost dintre cele mai bune, cei doi sud-americani spunîndu-le șefilor cã ar fi o investiție excelentã, așa cã Steaua a trimis oferta oficialã în America. Zilele viitoare vor fi semnate actele, iar Toja va ajunge la București.

"Acest jucãtor pe care îl aducem mi-a plãcut foarte mult și a fost dorința mea sã-l luãm. L-am vãzut pe casete și m-a convins"

Gigi Becali patron Steaua

CE JOACÃ

Mijlocaș stînga sau central

Postul pe care evolueazã Toja este cel de mijlocaș. El poate juca pe banda stîngã, dar la fel de bine poate fi folosit ca mijlocaș central ofensiv. Așa cã ar putea fi o soluție pentru a face cuplu cu Dayro în centrul liniei de 4 mijlocași ofensivi care sã-l susținã pe atacantul împins. Toja este agresiv, aleargã mult și are intrãri energice.

Juan Carlos Toja Vega

- s-a nãscut pe 24 mai 1985, la Bogota

- are 1,86 metri și 75 de kilograme

- între 2003 și 2005 a evoluat în Columbia, la Independiente

- în 2006 a fost împrumutat de River Plate, dar n-a rãmas decît un an, jucînd doar 3 meciuri în campionat și 5 în Copa Libertadores

- în februarie 2007 a fost transferat la FC Dallas, echipã pentru care a jucat 31 de meciuri și a înscris de 7 ori

metzzz17.07.2008 04:41

Nu e nici un transfer pana nu e si pe site-ul oficial.

septi_eu17.07.2008 08:01

Bai deci daca il aduce pe asta... si vom alinia un prim 11 de genu:

Zapata-Nesu(Emeghara),Ghionea,Radoi,Golanski-Ov. Petre-Ochirosii,Toja,Dayro,Szekely-Stancu(Arthuro)

iar Lacatus ii va lasa mai liberi pe Toja si Dayro am cam defila prin campionat. Daca ar juca fiecare la valoarea lor.

Sper sa avem un inceput foarte bun de campionat si sa ne calificam in Liga, restul vor veni de la sine.

Ciobaneee! Iesi afara! Iesi!

Forzza Steaua!

Intotdeauna superiori!

MoWeed17.07.2008 08:26

Atata timp cat nu e scris nimic pe site-ul oficial nu ma pronunt.

@septi_eu

Nici nu l-ai vazut cum joaca si deja il pui titular?

bodanelu17.07.2008 08:27

am vazut un filmulet cu el pe un site de sport. imi place faptul ca e bataios, nu se fereste sa bage material.

Dragoshel17.07.2008 08:31

uitati

un filmulet cu el.
Heart_For_Steaua17.07.2008 08:45

Am inteles ca e vedeta celor de la FC Dallas , nu prea cred ca il lasa sa plece pe doar 500 de mii de dolari...Am vazut filmulete cu el mi se pare un jucator foarte bun , o achizitie buna ar fi, mai ales ca se pare ca Ochirosii este considerat prea tanar ca sa fie titular , asa ca Toja poate juca mijlocas stanga, si scapam (sper) odata de Banel :)...

bijoux_bz17.07.2008 09:05

astia de la gsp au zis ca costa 500 mii dolari adica vreo 300 mii euro iar prosportul 1 mil euro. e o diferenta colosala care arata profesionalismul ziaristilor din Romania. Sper sa le tina acreditarile ridicate cat mai mult timp. Pur si simplu nu mai gasesti ( oricat de mult te-ai chinui, oricat de adanc ai cauta ) un articol adevarat 100 % .

lupi17.07.2008 09:12

credeti ca va fac un Dvd cu Iacob si o sa credeti ca e super fotbalist?sau cu Banel?

The Flyer17.07.2008 09:59

http://FC.dallas.mlsnet.com/players/bio.js...tatType=current

in plus,m-am uitat pe site-ul lor si nu apare nimic referitor la transfer!

cRiss4Steaua17.07.2008 10:06

weight:172 [site dallas]

are 1,86 metri [gsp.ro]

Ce sa mai cred ?:))

steaua_gloria17.07.2008 10:39

Sa dea domnu sa vina , am impresia ca e mai bun decat ceea ce avem noi pe la club.

karas_ultras17.07.2008 10:56

Cam zbuciumat...

Un fel de Habibou, mai tehnic... Nu stiu, sunt sceptic!...

mutulik17.07.2008 11:34

are 1,86 metri [gsp.ro]

poate daca ai fi mai atenta la ce scrie ai vedea chestia asta "height: 6-1 weight:172"..ce-ai vazut tu 172 era greutatea...si nu e in kilograme :))

metzzz17.07.2008 11:40

Asta cred ca e cel mai prost articol de pe fcsteaua.ro

Chiar le intrece pe cele ale lui Marius. Frate cand accesam acest site , face-ti link direct catre carpeta sa nu ne mai obosim. S-a ajuns sa se posteze articole din carpeta , aia desore care tot zicem ca scrius baliverne despre Steaua. Asteptati sa apara pe site-ul oficial nu mai credeti toate porcariile.

ultrash17.07.2008 13:16

unii zic 500.000 de euro altii 300 altii chiar 1 milion

oricum inca de acum 2 saptamani cand era un zvon cu venirea sa in Ghencea am zis ca e un jucator bun,oricum peste Banel,surdu,neagoe,ionescu,Lovin si ce mai avem noi pe acolo.

A jucat baiatu` in nationala de tineret a Columbiei impreuna cu Dayro si au acstigat Campionatul Americii de Sud ei doi fiind considerati cele mai mari sperante ale Columbiei.

Cred ca ne-ar fi de folos.E bun.Si deja visam un prim 11

Zapata-Golansky Radoi Ghionea Nesu-Ov Petre-Szekely Plesan Dayro Toja-B.Stancu

ne batem cu sanse reale la titlu cu echipa asta insa problema e banca de rezerve,acolo nu prea sunt solutii pt inlocuirea lor in cazul unor accidentari,cartonase...In aparare ar fi Rada,la mijloc Tiago e o mare dezamagire,ar mai fi Ochirosii si Arthuro cu Kapetanos

Neaga(cu tot respectul pt Rica) si Badea? No,thx.

Tupac Amaru17.07.2008 13:30

Ehe....acum psihopatul s-a oprit la jucatori din "puternicul" campionat american....dar oare nu cumva o fi vorba de fotbal american? Dar n-ar fi chiar o problema, l-am trece la sectia de rugby.

Oricum, cred ca presedintii celor de la Real si Barca isi dau palme pentru modul extrem de dibaci in care Jiji le-a suflat un mare viitor fost fotbalist.

Dragutzul_stelistul17.07.2008 13:56

ma yo ceam vazut in videoclipu' de pe youtube..... e nebun pustiu nu ii e frica sa intre la minge :)) da mie cam teama de cv.... asta o sa fie cel mai suspendat jucator din Liga I :)) ca se ia cu aia imediat ;))

Joga Bonito17.07.2008 14:05

are 1,86 metri [gsp.ro]

@offtopic:

weight (greutate) 172 pounds (lb) - livra in romaneste... deci inmultesti 172 cu 0,453 kg.

in privinta inaltimii, 6 feet (picioare) si 1 inch., deci in jur de 1,85 m; un foot e echivalentul a 0,305 m

@ontopic

Transferul lui Toja nu poate decat sa ma bucure. Pe Sekely nu-l scoate nimeni din primul "11", iar pe stanga va poposi acest columbian. Deci Mister Nicolita va lua loc pe banca de rezerve, Becali avand acum alti preferati - Stancu, Dayro si nu in ultimul rand Janos.

Daca ramanea si Pepe aveam o adevarata colonie de columbieni :) Zapata fiind seful de clan.

septi_eu17.07.2008 14:07
@septi_eu

Nici nu l-ai vazut cum joaca si deja il pui titular?

L-am vazut in niste secvente si mi-a placut. E drept ca poate nu e mereu asa cum a fost in secvente, dar poate e.

Apoi am urmat un sir logic ce m-a indrumat sa il pun titular.

1. Joaca mijlocas ofensiv.

2. Pe stanga ar trebui sa fie titular de drept Ochirosii, iar pe dreapta Szekely

3. Mai raman doua posturi la mijloc, dintre care unul e luat de Dayro (dupa cum l-a jucat in amicale)

4. Iar daca e asa cum se arata, e mai bun decat Lovin sau Tiago, deci va ocupa locul liber de langa Dayro.

Poate logica mea nu e buna, poate ca a pus intr-un filmulet de doua minute tot ce a facut el bun in toata cariera lui... dar la ce avem acum in lot ca mijlocas central...

Binenteles ca e posibil sa nu il ia, de aceea am si pus acel "daca".

bebeto17.07.2008 14:55
uitati
un filmulet cu el.

voua va placut ce ati vazut aici?daca ai trebuie 10m patrati sa faca un dribling...poate merge in MLS,dar aici in europa nu are nici o sansa.poate ca Lacatus a vazut si altceva ce n-am vazut noi(sper),de la cerut la Steaua.oricum daca continuam sa aducem jucatori vazuti pe dvd-uri si nu urmariti pe viu asa cum fac toate echipele europene cu pretentii de c.l.,o sa ne bucuram in viitor daca prindem un loc de UEFA nu c.l.de fapt de la trupa de ,,profesionisti´` care conduc Steaua,la ce sa ne asteptam.

zloty17.07.2008 15:15

are 1,86 metri [gsp.ro]

@offtopic:

weight (greutate) 172 pounds (lb) - livra in romaneste... deci inmultesti 172 cu 0,453 kg.

in privinta inaltimii, 6 feet (picioare) si 1 inch., deci in jur de 1,85 m; un foot e echivalentul a 0,305 m

@ontopic

Transferul lui Toja nu poate decat sa ma bucure. Pe Sekely nu-l scoate nimeni din primul "11", iar pe stanga va poposi acest columbian. Deci Mister Nicolita va lua loc pe banca de rezerve, Becali avand acum alti preferati - Stancu, Dayro si nu in ultimul rand Janos.

Daca ramanea si Pepe aveam o adevarata colonie de columbieni :) Zapata fiind seful de clan.

joga stai linistit o sa joace in centru langa Dayro si Banel pe stanga , chiar nu ai inteles ca Banel nu iese din primu 11 decat daca vrea Becali??

mutulik17.07.2008 15:41

eu zic sa nu ne facem prea mari sperante cu acest toja..nu ca nu mi-ar palcea sa vina la Steaua ci pentru ca "nea Vali" a avut grija sa ne puna pumnul in gura cu o fraza de genu' "daca va veni..."..

steaua_gloria17.07.2008 15:55

Din video mi se pare un jucator de calitate, cu toate astea, ia uitati-va la comenturile de sub clip.

mNiosu17.07.2008 19:50
Asta cred ca e cel mai prost articol de pe fcsteaua.ro

Chiar le intrece pe cele ale lui Marius. Frate cand accesam acest site , face-ti link direct catre carpeta sa nu ne mai obosim. S-a ajuns sa se posteze articole din carpeta , aia desore care tot zicem ca scrius baliverne despre Steaua. Asteptati sa apara pe site-ul oficial nu mai credeti toate porcariile.

Complet de acord cu tine. :thumbsup: De fapt cu o exceptie: nu cred ca e de cuviinta apelativu carpeta,asta ar insemna sa-ti stergi picioare pe ea si eu unu nu vreau sa ma murdaresc... :laugh:

PS: Scuze de offtopic.

«12»