FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Trouble in Paradise

«12»
fcsteaua.ro10.07.2008 03:44

Adrian Ilie a demisionat din funcția de manager general al Stelei, lãsând în urma lui, în buna tradiție localã, un drum înca la început și proiecte neterminate. O evaluare a activitãții sale în Ghencea va fi, inevitabil, incompletã, "Cobra" petrecând doar un an de zile în Ghencea, insuficient pentru a spune cu tãrie cât anume din mersul Stelei i se datoreazã.

Mai ales dacã ținem cont cã mandatul sãu a fost unul marcat de numeroase scandaluri și schimbãri: la venirea sa, Adrian Ilie l-a gãsit antrenor pe Gicã Hagi, dat afarã de patronul Becali, dupã doar 2 luni (mutare pe care presa a încercat s-o lege inclusiv de numele lui Ilie, sancționând astfel lipsa lui de reacție dupã umilirea "Regelui"). A urmat mandatul de câteva sãptãmâni al lui Massimo Pedrazzini, în fapt un simplu "interimat" care a pregãtit preluarea echipei de cãtre Marius Lãcãtuș. Astfel, Adrian Ilie a fost nevoit sã ținã cont de pãrerile și planurile a trei antrenori. În vremea lui Hagi, se pare cã totuși cuvântul acestuia cântãrea cel mai greu în stabilirea tranferurilor, rolul lui Ilie fiind mai estompat. Colaborarea cu Lãcãtuș pare sã fi fost mult mai echilibratã, cei doi lãsând impresia cã încearcã sã-și armonizeze pãrerile și sã punã bazele unor proiecte pe termen mediu în Ghencea.

În tot acest timp, echipa Stelei a suferit numeroase modificãri, în lot existând o fluctuație semnficativã de jucãtori, neîntâlnitã pe vremea lui Mihai Stoica. Atât în vara trecutã, cât și în iarnã Steaua a transferat mult, fiind o echipã care a pãrut cã vrea sã testeze cât mai multe variante. De numele lui Ilie vor rãmâne însã legați cei 3 sudamericani din iarnã - Mendoza, Dayro Moreno și Pepe Moreno - plus francezul Habibou. Rezultatele: neconcludente. În cele din urmã, doar Dayro a rãmas în Ghencea (deși a avut cea mai puțin eficientã evoluție dintre cei 3 "latino"). Desigur, putem trece în contul "Cobrei" și transferurile acestei veri, însã în mod cert ele se vor confunda cu mandatul urmãtorului manager, așa cum și Ilie a preluat partea sa de jucãtori din "era MM".

Dincolo de transferuri, Adrian Ilie s-a remarcat prin câteva atitudini: o decențã neîntâlnitã în raporturile cu presa, mai ales prin comparație cu predecesorul sãu. Ilie a apãrut de puține ori la TV și de fiecare datã a evitat conflictele inutile, cu iz de mahala. Unii i-au reproșat lipsa de combativitate, într-un an în care Steaua a fost serios tãvãlitã de presa de profil. Personal, mi-a plãcut încercarea sa: un club de calibru trebuie sã ținã la etichetã, chiar dacã asta înseamnã sã mai "suporte" și câteva flegme de la "giuleștenii" (generic, vorbind) interni. Apoi, Ilie a încercat sã continue proiectul început de Mihai Stoica de achiziționare a tinerelor talente interne, având ca obiectiv îndepãrtat asigurarea unei baze de selecție extrem de solide pentru Steaua. Tot de "epoca Ilie" se vor lega și destule realizãri în planul infrastructurii, chiar dacã trebuie sã admitem cã aceasta este mai degrabã zona lui Valeriu Argãsealã.

Principala criticã ce i-a fost adusã a fost "colaboraționismul" cu Becali, lipsa de reacție în momentele de derapaj isteric ale acestuia (îndeosebi la plecarea lui Hagi) și complacerea într-o poziție ce a pãrut câteodatã lipsitã de o putere veritabilã.

Motivele plecãrii rãmân deocamdatã ascunse: Ilie însuși a refuzat, diplomat, sã le expunã ("nu vreau sã spun adevãratele motive ale hotãrîrii mele. Am vorbit cu domnul Gigi Becali și am convenit sã rãmînem prieteni, nu sã ne certãm în public.") O va face, probabil, mai târziu. Totuși, ele nu sunt greu de intuit: ceva în relația cu cel care controleazã fluxul financiar n-a funcționat. Strategia lui Ilie privind transferurile nu s-a împãcat cu socotelile lui Becali, în ciuda discursului de grandoman al acestuia ("finanțatorul" pãstrându-și proastele obiceiuri: atât de a se implica direct în transferuri, cât și predilecția pentru jucãtorii liberi de contract). În aceste condiții, Ilie a preferat sã nu-și asume rãspunderea unui sezon ce se anunțã din ce în ce mai greu. There's trouble in Paradise!

Ovidiu

IONUTG1310.07.2008 05:17

imi place cum ai expus lucrurile,si ai dreptate,asa este.

insa noi suporterii nu prea putem face mare lucru,doar sa speram ca echipa noastra Steaua va straluci indiferent de cine va veni in locul sau!!!

bafta Ilie,multumim.

forza Steaua!!!MEREU CAMPIONI :steag_cruce_invers::steagcruce:fular-campionii

Sylvyx10.07.2008 05:58

Ar fi misto sa-l aduca pe Mihai Stoica in locul lui desi varinata mentionata de mine e aproape imposibila, dar la Becalli te poti astepta la orice!

HAI Steaua ! ! !

glow10.07.2008 06:05

sa speram ca nu urmeaza Laca, ca atunci chiar nu ar mai trebui sa mergem nici la stadion, poate doar in fata la"palat" sa-l rugam sa ne lase.

Pacat ! a plecat un domn.

Multumim Ilie, ai fost si vei ramane un domn in fotbalul romanesc, sunt putini ...

BAFTA !

:steag_cruce_invers:

aditeacher10.07.2008 06:53

Impacarea ciobanului cu verii lui a inceput sa faca victime colaterale.

fedora10.07.2008 07:17
Rezultatele: neconcludente. În cele din urmã, doar Dayro a rãmas în Ghencea (deși a avut cea mai puțin eficientã evoluție dintre cei 3 "latino").

Cu asta nu sunt de acord. Pepe a dat 5 goluri fiind titular meci de meci in timp ce Dayro a inscris tot de 5 ori intrand aproape mereu ca rezerva. Care e mai eficient?

andreich10.07.2008 09:40

Vai de noi toata fam. Becali a pus stapanire pe Steaua. Cand erau certati verii era mai bine, acum Giovani v-a conduce Steaua asa cum vrea el peste Gigi. Modelul Rapid/Dinamo cu Giovani la conducere se va materializa la Steaua. Se vor cumpara numai jucatori autohtoni cu speranta ca se vor vinde pe bani buni mai tarziu. Becali a si declarat asta. Pentru a ingrosa conturile lui Giovani varul Gigi va face tot ce este posibil sa cumpere jucatori straini de valoare nula si sa declare ca uite jucatorii straini nu sunt mai buni decat cei autohtoni si ca pe viitor nu va mai cumpara jucatori de afara. Bravo Gigi esti mare. Pacat Steaua ca ai incaput pe mainile unui.................

AdrianUltras2510.07.2008 10:23

Motivul plecarii il stie toata lumea: becalii.

Doar asta.

Nici un altul.

Sa fim seriosi.

becaliii este un cancer, o boala care infecteaza tot ce atinge!!!

Cat despre revenirea lui Meme, sa fim seriosi!

Daca baiatul revine inseamna ca e un sclav!

E un nimic!

E un 0 barat!

Oricum nu conteaza cine vine sau pleaca.

Cat timp becalii e acolo ...

Un lucru e cert.

S-a terminat cu Steaua!

MoWeed10.07.2008 10:48

Cat timp este Becali, nu vom mai avea un manager decent ca Ilie.

Ori va veni unul dar nu va sta prea mult, ori va veni o oaie gen Argaseala, ori Giovani.

Oricum ar fi e de rau....

ebonyc10.07.2008 10:51

daca va temeti si de debarcare lui Laca atunci eu zic sa n-o mai faceti pentru ca se va intampla oricum. da bine ca la un club sa treaca atata lume si numai o singura persoana sa fie neschinbata: el "marele" strateg, antrenor, economist, psiholog, psihiatru, macelar, comercianta, "maretia sa" bekali

w3bmaster10.07.2008 11:02

Se pare ca nu mai are rost sa merg la meciuri

Asta nu mai e Steaua care ma reprezinta e un *** de club cu un *** de om ca patron manager antrenor si sper unic suporter in curand ...

catasteaua1710.07.2008 11:34

Becali distrugi emblemele Stelei parca vad ca si cu Laca ai sa faci la fel ce le place la suporteri si e mai iubit de cat tine il distrugi asa ai facut si cu MM si cu Elton si cu mendoza si cu Hagi acum Adi, Becali ma faci sa te urasc din ce in ce mai mult

eduardo_stelist10.07.2008 12:18
Se pare ca nu mai are rost sa merg la meciuri

Asta nu mai e Steaua care ma reprezinta e un *** de club cu un *** de om ca patron manager antrenor si sper unic suporter in curand ...

Orice ar fi, orice ar face oierul cu echipa noastra, e inadmisibil sa o numesti "*** de club". Mi-e greata ca exista "stelisti" ca tine, stelisti de carton, de rezultat, de situatie.

Steaua este Steaua oricine ar conduce-o, oricine ar antrena-o...........Steaua suntem noi, cei care o iubim si o sustinem mereu, nu este reprezentata de [...] ca tine care ii aduc un asemenea apelativ.

Sper sa ai vreo 9-10 beri la bord [...] in momentul in care ai scris asta, altfel nu pot sa cred ca esti STELIST

xDaJACKALx10.07.2008 13:50

Goodbye Steaua :steag_sah_mic: , Hello Fc Steaua :death:

kevelan_suporter10.07.2008 14:18

se va duce de rapa Steaua....

victor10.07.2008 15:35

Adrian Ilie s-a dovedit o persoana decenta, cu o aparenta seriosa si o fire destul de retrasa. nu cred insa ca era managerul general de care avea nevoie Steaua astazi, in jungla care se numeste "fotbalul romanesc". as zice chiar ca la acest capitol s-a dovedit mai degraba un mediocru!

venit oarecum din afara sistemului Ilie nu avea nici o intrare la presedintii de club, colegii lui, si nici pe la arbitrii. de comisii nici nu mai amintesc. din acest motiv am si suferit enorm in campionatul trecut. ratarea campionatului, un esec rusinos, este din pacate atribuibila si lui, Ilie nereusind sa aduca "ceva" in plus care sa incline balanta in momentele critice prin care am trecut. un manager general abil reuseste sa rezolve uneori situatii ce par dificile doar prin faptul ca are relatiile necesare, fara sa apeleze la patron sau la alte cai. din pacate Steaua a ramas in sezonul trecut doar in sprijinul ce putea sa-l obtina de la Becali si implicarea prea directa a acestuia ne-a facut vulnerabili. in plus eu nu am fost niciodata lamurit de relatia lui Ilie cu zamfir, managerul general de la CFR, cu care el desfasoara impreuna activitatea de impresariat. as spune o "legatura periculoasa", cu prea multe semne de intrebare.

un manager general de succes la Steaua trebuie sa se implice si sa poata dialoga cu Becali, asa cum MM a facut-o de multe ori (pana a uitat care dintre ei era adevaratul patron). managerul general este acela care trebuie sa-si asume si deciziile grele, dureroase, legate de corpul tehnic sau de lotul de jucatori. este prea facil sa te ascunzi in spatele lui Gigi si sa lasi totul in seama lui, refuzand implicarea! managerul general este in acelasi timp si demolator si arhitect.

in plus, Ilie nu a reusit sa dezvolte o strategie media cat de cat satisfacatoare, Steaua fiind impinsa permanent in colt atat prin ziare cat si pe la televiziuni. in momentele cand dezbaterile erau foarte incinse, el nici macar nu aparea pe sticla sa respinga atacurile si sa demonteze acuzele. ca si Argaseala sau Lacatus, nici Adi Ilie nu pare capabil sa intre intr-un dialog mai aprins din care sa iasa castigator. sunt prezente cenusii, terne si plictisitoare, ce "nu trec sticla", cum se spune.

sigur, fata de MM, Ilie avea mult mai multe relatii internationale si un oarecare lustru capatat in anii petrecuti afara, dar esential pentru Steaua este sa castige campionatul. cu el si cu Lacatus parea destul de greu. chiar daca unora s-ar putea sa nu le placa, repet: Ilie este un baiat bun, dar palaria de manager general la Steaua era mult prea mare pentru el. ii multumim pentru decenta, dar echipa are nevoie de altceva, de mult mai multa determinare si agresivitate! la fel ca si la nivelul bancii tehnice, ne trebuie o personalitate mult mai puternica, capabila sa se descurce in campionat si fara butoanele lui Gigi.

ps:

multi vad ca-l caineaza pe Ilie, inchipuindu-si ca el traieste o drama. fals! prezenta lui ca angajat al unui club era evident doar temporara: cand ai o avere de peste 15mlnE este doar un moft sa lucrezi pe salariu, chiar daca acesta se ridica la 150miiE pe an. adica voi ce credeati ca Adi Ilie isi va lasa afacerile sa balteasca doar de dragul Stelei. ma indoiesc! oricum impresariatul jucatorilor este o chestie extrem de profitabila unora (vezi de ex. cazul Croitoru, o piatra de moara de care acum nu putem scapa)

MAI IMPORTANT pentru Steaua ESTE CINE VINE IN LOCUL LUI Ilie, NU CA ACESTA A DEMISIONAT!

iov10.07.2008 15:51

Remember: Piturca, Zenga, Protasov, Hagi, urmeaza Lacatus ,Dan Petrescu, MM, Adi Ilie deja intram intr-o mare criza de imagine si credibilitate dupa care o sa incepem sa ne rugam pentru Intertoto. Becali este vinovat ca s-a nascut PUNCT. De jucatori nu mai povestesc in ce fel au plecat din Ghencea, nu avem nici un reper pozitiv important al acestei perioade sub Becali care sa i se datoreze.

victor10.07.2008 16:15
Remember: Piturca, Zenga, Protasov, Hagi, urmeaza Lacatus ,Dan Petrescu, MM, Adi Ilie deja intram intr-o mare criza de imagine si credibilitate dupa care o sa incepem sa ne rugam pentru Intertoto. Becali este vinovat ca s-a nascut PUNCT. De jucatori nu mai povestesc in ce fel au plecat din Ghencea, nu avem nici un reper pozitiv important al acestei perioade sub Becali care sa i se datoreze.

mestere, e bine sa nu fii un naiv si sa-ti inchipui ca in lumea fotbalului conteaza altceva decat banii! cei mentionati de matale, jucatori, antrenori, conducatori, au venit la Steaua si apoi au plecat in principal din cauza banilor! si pana una alta salariile le plateste oaie, nu simbolurile sau regii de ocazie!

cat despre reperele pozitive il numesc doar pe Radoi, un jucator cu o personalitate ce transcede timpurile infame pe care le traim! cat despre Dica, un alt simbol adevarat care a dus steau in spate in atatea si atatea meciuri, au avut grija unii suporteri sa-l murdareasca! asta ca sa nu uitam totusi adevarul si cam cum se impart vinovatiile! PUNCT!

credibilitatea si imaginea ti-o dau marile victorii! Ilie si Lacatus nu le-au obtinut in anul ce a trecut! iar in fotbal nu esti niciodata mai bun decat ultimul rezultat pe care l-ai obtinut!

zloty10.07.2008 16:51

bine Lacatus la cum ne prezentam cu desculti astia care nici nau numere pe tricouri ne dam seama ce sezon ne asteapta

I.N.Money10.07.2008 16:58

@ Victor

Hai sa fim seriosi , stii mai bine decat noi ca Ilie & Lacatus nu au avut libertate absoluta la transferuri si jucatorii adusi sunt castigati probabil la cazino .

Ma uit la campania de transferuri facuta de cioban ( acum cu Swindon ) si ma gandesc deja de groaznicele deplasari de la Medias sau Ploiesti , pentru a juca cu Otopeni-ul .

Ce vroiai sa faca Ilie daca nu a avut bani pentru transferuri ? Sa scoata din joben jucatori de superclasa ?Te asigur ca daca la inceput de fiecare mercatto sau sezon ii era pusa in fata o anumita suma de bani ( decenta pentru un club de talia Stelei ) pe care sa o cheltuiasca , iar raspunderea sa fie pe umerii sai , cu siguranta accepta . Insa cand Virgil Becali sau Teia Sponte au cuvant mai mare decat al tau , e timpul sa iti faci bagajul si sa te duci .

Ilie e vinovat doar de un singur lucru si anume ca e un profesionist si nu s-a ciobanit prin presa zilnic .

1uLy4Nn10.07.2008 17:38

niciun nume mare nu o sa reziste la Steaua atata timp cat vom fii condusi de acest oM...pacat de echipa pe care o iubim asa de mult :steag_cruce_invers:

Kekea10.07.2008 18:18

Eu zic ca acum tot ce se va intampla rau va fi din vina lu Becali si a neamului lui.El trebuie sa fie tinta furiei suporterilor.Steaua aceasta se va clasa sezonul viitor undeva intre 3-6 din pacate.

Sunnyblack10.07.2008 18:55
Eu zic ca acum tot ce se va intampla rau va fi din vina lu Becali si a neamului lui.El trebuie sa fie tinta furiei suporterilor.Steaua aceasta se va clasa sezonul viitor undeva intre 3-6 din pacate.

Domnul jijel nu are ce cauta la Steaua asta sa fie clar.

pareria mea, nu o facut nimik pt Steaua,

o porfitat numa de numele Stelei si de Steaua, dar nu o sai mai mearga mult o sa vedezi voi.......

o distrus complet echipa si jucatori....................

leonardo10.07.2008 20:07

Orice ar fi, orice ar face oierul cu echipa noastra, e inadmisibil sa o numesti "*** de club". Mi-e greata ca exista "stelisti" ca tine, stelisti de carton, de rezultat, de situatie.

Steaua este Steaua oricine ar conduce-o, oricine ar antrena-o...........Steaua suntem noi, cei care o iubim si o sustinem mereu, nu este reprezentata de [...] ca tine care ii aduc un asemenea apelativ.

Sper sa ai vreo 9-10 beri la bord [...] in momentul in care ai scris asta, altfel nu pot sa cred ca esti STELIST

Adevarat, asa este, noi suntem si vom fi alaturi de Steaua, nu de Becali sau alta persoana care intr-un fel sau altul conduce Steaua ! In orice conditii noi rebuie sa sustinem Steaua, echipa pe care o iubim !!!!

manu7110.07.2008 20:13

marfa......in 1-2 ani, o sa fie in tribuna la Steaua clanul Becali si zmarandescu cu clubul wushu.....in stilul in care ii indeparteaza pe cei ce iubesc rosu-albastru....sincer sa fiu eu mi-am jurat ca numai merg la stadion,nici in lc ,nici in campionat....nu vreau sa ajut familia Becali sa faca rost de cash....pacat de clubul asta ca este condus de un retard(sa vinzi iaurt unor legende fotbalistice din Romania e o meserie,sa crezi ca ei te uita e naspa,sa crezi ca esti altceva decat un laptar e rau pt ca insemana esti ori uituc ori retard,niciodata nu o sa-l uit pe cel care ne aducea lapte de vaca,branza,samantana....mirosea a lapte de la o posta,ii ziceam cand eram copil "vacarul",chiar daca il vad imbracat in armani tot vacarul imi revine in minte).succes d-nule LAPTAR,viata ta o sa fie mereu aceiasi,vei fi complexat,lumea te stie ca LAPTAR,nu cred ca vei sterge imaginea aceasta din mintea nimanui,ori cat de mult vei incerca sa-i umilesti......ce rau e sa nu ai o educatie,ce rau e sa nu faci o scoala.....iti dai seama ca lumea ta e ingustata chiar daca esti un miliardar de carton.A.Ilie,respect ca ti-ai dat seama ca nu poti sa papi iaurtel,facut de laptar si ca mai sanatos e sa cump danone.intotdeauna Steaua.... fular-campionii

«12»